Esimden Gizli Para Biriktirmek İstiyorum. Ama Nasıl?

İnsanı üzen o değil de canım sonuçta şükür ki ben de çalışıyorum ve inan her ay da azımsanmayacak kadar artyor para ama ona göre dilensek dilenicez yani o kadar korkuyor borçtan parasızlıktan... En ufak bişi alalım desem kıyamet kopuyor demiyor ki bu kadın da çalışıyor bişiye ihtiyacı olur almak ister... Öyle bir düşünceye sahip değil.. Tüm kartlar ondaydı doğum yapıştım vs 5-6 ay dışarı çıkamadım doğru düzgün şimdi de tekrar başladım işe o zoruna gidfiyor hala kartlarım neden bendeymiş vs.. Ne bileyim ya içim dolu böyle

Boyle heriflere erkek demeye ben utaniyorum. Karisinin maas kartini sahiplenen yani. Terbiyesizler.

eğer maasın sana kalıyorsa ve eve katman gerekmıyorsa bence caktırmadan önce 200-300,sonra da yavastan daha fazla atmaya bak ..Vadelı bı hesap ac sakla kartını oraya yatır..Bence tum evlı calısan ve cocugu olanların yapması gereken bırsey bu bırıkım..Eger sorarsa da sana hesap mı vercem dersın:)

Söyleyen oldu mu bilmiyorum ama bireysel emeklilik hesabı açabilirsiniz. Eşinizden gizli olmaz ancak 5 yıldan önce çekildiğinde zarar edildiği için parayı cekemezsiniz. Ayrıca ayda %25 devlet katkısıyla epey para birikmiş olur.

ah tatlım merak etme bizimde durumlar senden farksız değil canım evlenirken kredi çektik ben ödedim bir kez olsun bana birşeye ihtiyacın varmı demedi ama kaynanama dedi kayınpederim vefat etti ayrıca kaynanamın kendi emekli maaşı var ve kayınpederden alıyor ama onu diğer oğluna kredi çekti ona gidiyor oyle azımsancak parada değil 1,100tl falandır yani bana tel aldık güya eşim aldı ben ödedim haberi bu durumda yine demedi bişeye ihtiyacın var mı bu esnada para istedim 100 harçlık diye faturaların dışında bu ay kalkmış diyor ki getir maaşını görelim ben götürmedim akşam söylendim üstüne gittim ben para biriktiremiyormuşum ondan istiyormuş ev hiç bakmaz ama araba bakar ben bu adama nasıl para vereyim şimdi kenara atsın diye konuşacağım bankada ortak hesap açalım diye ben ikimize harçlık verirdim benim maaşdan, bir baktım para biriktirmiş o günden sonra bende biriktirmeye başladım haberi yok. vermeseydin keşke kartlarını boşveren canım sıkma sen canını at kenara para hiç oralı olma

Başta iyi niyetli düşünüyoruz ya baştan alıştırdım kartı eline vermeye şimdi alında (ki ben almadım bi sinirle yine kendi bana verdi) şimdi o da zoruna gidiyor.. İnşallah anlar bazı şeyleri...

aldığın şeylerin fiyatını fazla söyleyebilirsin, atıyorum şuna hediye aldım şu kadara canım da şunu istedi eve alışveriş yaptım üstüme başıma b ir kaç bişey aldım vs gibi.

Çeyrek altın , ayda belli bir miktar olabilir ama 1000tl'yi gizliden biriktirmeniz pek mümkün değil. Şunu yapabilirsiniz belki, elbise, ayakkabi vb birşey alacağım deyip biraz artırabilirsiniz ama 1000liraya çıkamazsınız muhtemelen.

Başta iyi niyetli düşünüyoruz ya baştan alıştırdım kartı eline vermeye şimdi alında (ki ben almadım bi sinirle yine kendi bana verdi) şimdi o da zoruna gidiyor.. İnşallah anlar bazı şeyleri...

Biraz zor canim ama hayirlisi verme kartlarını bir daha madem öyle yapıyor istediğini al canim hep sen üstlenmesi bırak yavaş yavaş. Sonra rahat oluyoruz canim

Evet hanımlar biliyorum büyük bir kısmıniz beni kinayacak ama buna mecbur hissediyorum. Esim bize karşı tutumlu ama ailesine gelince çok cömert. Gereksiz çok harcaması var. Bir sure gelen giden parayı takip etmeye çalıştım ama sorun çıkardı bana hesap soruyorsun dedi. Bıraktım. Boyle de içim rahat değil. Ülke şartlarına gore iyi para giriyor evimize ama ay sonunda eksideyiz. Eşime söylemeden para biriktirmek istiyorum. Aklımda ayda 1000 TL var ama bunu eşime belli etmeden nasıl yapacağım bilmiyorum. Bir fikri olan var mi?
yani aklıma ilk gelen verdiği pazar parası falan varsa ordan biirktir dicektim ama 1000 tl den bahsediyosunuz tabikide neyaparsanız yapın anlar yani

buşekilde gizli gizli yapman yanlış olur. adam gibi karşına al konuş yanlışlarını. ve ileriye dönük para biriktirmek iyidir herzaman

Biriktirin tum kadınlar bırıktırsın bence..Benım annem her ay bır ceyrek atsaydı bu yasına kadar suan zorluk cekmezdık..Ama akıl başa geliyor ama iş ilten geçtıkten sonra..Hatta benım ıcınde gecerlı keske suan kı aklım 10 yıl oncekı yasımda olsaydı..

Böyle de suratı hiç düzelmiyor... Ağır abi ya kendileri (!)

ah be gülüm yükü niye hep üstümüze alalım ki istediği kadar ağır abi olsun eşimde yapıyor bana artık takmıyorum görevimi yapıyorum baktım beni zıvadan çıkarıyor yemek dahi sormuyorum sinirim geçince sorarım 1 2 günü bulur bunları hep biz yaptık pof pofladık ondan canım şimdi onu hiç yapmamayı başlıyorum istediği kadar ağır abi olsun hiç sen umursama bir şey yokmuş gibi davran mutlu olduğunu göster surat dahi asma bak bakalım ağır abiliği söküyor mu :KK66:

dalgamı geçiyorsun:KK61:her ay içeri girmeden geçinebilsem başka şey istemicem :mad: yetmiyorr yetmiyor kredi kartımı kırcam artık
valla bizde 1700 1900 arası maas ben her sene 1 bileizk yapıyorum bide karta taksitle tatil aylık 500 kredi ödüyroum
3000 olsa her ay 600 den toki nin yeni yapılan konutlarına grerdim valla
sen nasıl gecinemiyosun peki aylık giderler nereler ne kadar gidiyo

Selamlar.
konuya direk giriyorum.
her kadının eşinden gizli parası olmalı bence.
har vurup harman savuruyorlar paraları.
erkekler sıkıya gelmeyi sevmiyorlar.
Ne varsa yine biz kadınlarda var.
Çocugumuzun gelecegi,bizim gelecegimiz için gizliden 300-500 ne kadar biriktirirsek o kadar iyi.
Ömrümüz boyunca hep gelirimiz aynı olmaya bilir.
akıyoken küpü doldurmak lazım az çok.

ah be gülüm yükü niye hep üstümüze alalım ki istediği kadar ağır abi olsun eşimde yapıyor bana artık takmıyorum görevimi yapıyorum baktım beni zıvadan çıkarıyor yemek dahi sormuyorum sinirim geçince sorarım 1 2 günü bulur bunları hep biz yaptık pof pofladık ondan canım şimdi onu hiç yapmamayı başlıyorum istediği kadar ağır abi olsun hiç sen umursama bir şey yokmuş gibi davran mutlu olduğunu göster surat dahi asma bak bakalım ağır abiliği söküyor mu :KK66:

Orda da haklısın huyumu biliyor o surat asınca ben de çok mutsuz oluyorum dediğini denemek lazım sen de hayatına bak değil mi ye iç umursama biraz.. Haklısın...

Orda da haklısın huyumu biliyor o surat asınca ben de çok mutsuz oluyorum dediğini denemek lazım sen de hayatına bak değil mi ye iç umursama biraz.. Haklısın...

hep fedakarlık yapınca daha fazlasını istiyorlar canım istedikleri olsun diye elinden geleni yapıyorlar bir gün kulaklığı taktım müzik dinliyorum mutfakta baktım eşim geldi oralı olmadı şarkı söylemeye başladım hemen yanıma geldi öptü falan düşün eve geldi ben farkındayım ama eşim değil ne yaparım dedim öyle taktik yaptım erkekler farkında olmak istiyorlar boşver takıp ne yapacaksın canım nere kadar hep kendine küstü dimi yemek yemiyor alırım elime yemeğimi oturur karşısında yerim sordum sonuçta ben bakar bana uyuz olur aman canım o yemiyor diye ben yemeyecek miyim? tv izlerim çok sinirlendiğimde suratına dahi bakmam yavaş yavaş artık yükü vermelisin... zorlanacağız ama yapmalıyız canım

hep fedakarlık yapınca daha fazlasını istiyorlar canım istedikleri olsun diye elinden geleni yapıyorlar bir gün kulaklığı taktım müzik dinliyorum mutfakta baktım eşim geldi oralı olmadı şarkı söylemeye başladım hemen yanıma geldi öptü falan düşün eve geldi ben farkındayım ama eşim değil ne yaparım dedim öyle taktik yaptım erkekler farkında olmak istiyorlar boşver takıp ne yapacaksın canım nere kadar hep kendine küstü dimi yemek yemiyor alırım elime yemeğimi oturur karşısında yerim sordum sonuçta ben bakar bana uyuz olur aman canım o yemiyor diye ben yemeyecek miyim? tv izlerim çok sinirlendiğimde suratına dahi bakmam yavaş yavaş artık yükü vermelisin... zorlanacağız ama yapmalıyız canım

O öyledir mesela... Evde huzursuzluk olsa da küs olsa da hiç yemeğinden tv den taviz vermez.. Onun gibi olmak lazım umursamayınca o yaklaşır

X