-
- Konu Sahibi cesursincap
esinden gizli is karistirmak yerine, ilerisi icin birikim yapacagim deyip bamkada altin hesabi filan acabilirsin.. her ay belli bi miktar yatirirsiniz.. ya da araba gibi bsy aldirip parayi ona baglayabilirsiniz.. bilmiyorum kabul eder mi de.. esini taniyan sensin..Evet hanımlar biliyorum büyük bir kısmıniz beni kinayacak ama buna mecbur hissediyorum. Esim bize karşı tutumlu ama ailesine gelince çok cömert. Gereksiz çok harcaması var. Bir sure gelen giden parayı takip etmeye çalıştım ama sorun çıkardı bana hesap soruyorsun dedi. Bıraktım. Boyle de içim rahat değil. Ülke şartlarına gore iyi para giriyor evimize ama ay sonunda eksideyiz. Eşime söylemeden para biriktirmek istiyorum. Aklımda ayda 1000 TL var ama bunu eşime belli etmeden nasıl yapacağım bilmiyorum. Bir fikri olan var mi?
1000 tl ortadan kaybolduğunda herkes farkeder ama, 400 500 gibi bir meblağ çok farkedilmeyebilir.Evet hanımlar biliyorum büyük bir kısmıniz beni kinayacak ama buna mecbur hissediyorum. Esim bize karşı tutumlu ama ailesine gelince çok cömert. Gereksiz çok harcaması var. Bir sure gelen giden parayı takip etmeye çalıştım ama sorun çıkardı bana hesap soruyorsun dedi. Bıraktım. Boyle de içim rahat değil. Ülke şartlarına gore iyi para giriyor evimize ama ay sonunda eksideyiz. Eşime söylemeden para biriktirmek istiyorum. Aklımda ayda 1000 TL var ama bunu eşime belli etmeden nasıl yapacağım bilmiyorum. Bir fikri olan var mi?
bireysel emekliliği yaptırıp pişman olanlar var yalnız vazgeçsen paradan kesiliyormuş birde emekli paran 10 sene yatıyormuş sonra bitiyormuşBence bireysel emeklilik yaptir,esim bana yaptirmis.ben de para biriktirmeyi beceremem elimde olani harcarim.sirf biriksin diye ikimizinde hesabi var.sen de kendine yaptir maassi cekince yatirirsin.para atsan harcaniyo,Altin alsan sikisinca bozdurursun hem o kadar altini nerde saklayacaksin.
valla bizde arkadaşlar arası para gunu yapıyoruz. Hem toplu paran gelio hem mecbursun odeme yapmaya. Çook guzel birikiyo. Tereddutte kalanlara tavsiye ederimayda 2500 lira kazanan birinin 1000 lira biriktirmesi normaldir madem eşinin sana karşı eli sıkı ailesine cömert bende paramı ayırmaya çalışırdım
ama açık açık yapardım bence tut arsa araba vs. al
hem paranın nereye gittiği belli olur kimse hesap soramaz hem bu dünyada bunca çalıştığına dikili bir ağacın olur
çeyrek altın biriktirmek de mantıklı keşke bende yapabilsem borç ödemekten sıra gelmiyor
birde altın gününü sevmiyorum demişsin ama güne katılmayıp sadece parasıyla yapanlar var veya güne gitmezsin para gönderirsin bir şekilde birikmiş olur
bende istiyorum ama yapacak grup bulamıyorum hem burada dışarıda cafede buluşuyorlar daha iyivalla bizde arkadaşlar arası para gunu yapıyoruz. Hem toplu paran gelio hem mecbursun odeme yapmaya. Çook guzel birikiyo. Tereddutte kalanlara tavsiye ederim
cafe olanıda var, ev olsnıda var, sadece para gonderilenşde var. Hangisini tercih ederseniz artıkbende istiyorum ama yapacak grup bulamıyorum hem burada dışarıda cafede buluşuyorlar daha iyi
Evet on sene cekmemek lazim parandan kesilmiyor ama devletin verdigi %25 tesvigi alamiyorsun.emekli olmak icin degil zaten toplu para olsun diye dusunduk.kizim on yasina gelince egitimi icin toplu para olacak elimizde.bireysel emekliliği yaptırıp pişman olanlar var yalnız vazgeçsen paradan kesiliyormuş birde emekli paran 10 sene yatıyormuş sonra bitiyormuş
2500 TL maasim var. Kredi kartimi ödedikten sonra kalanını ben eşime gonderiyorum. O genelde kartının birisini yatiramiyor. Benden gelenle onu yatiriyor.