- 25 Şubat 2013
- 1.079
- 644
- 46
-
- Konu Sahibi cesursincap
1000 lira çok gibi
Altın vs alabilirsin ya da eşim bir şey demez dersen takı al
Hem birikim olur hem kullanırsın hem de eşin nereye harcıyor acaba diye içinde bir şüphe ile yaşamaz
benimki hesapsiz ben ondan hesapsizeşleri savurgansa mecburen gizli gizli
Belli etmeden yapmanız mümkün değil bence. Ben eşimin 10 lirası eksik çıksa bilirim. 1000 lira az bir para değil ki. Madem o harcıyor sen de harca... Benim eşim de harcıyordu baktım ben de harcıyorum. Şimdi güne girdim. Sen de güne gir bir çevren varsa. Devlet memurları yüksek meblağa gün yapıyorlar. Aylık 750 lira 500 lira ya da en az 250 liralık. Hem 250 ya da 500 pek anlaşılmaz. En azından 250 anlaşılmaz yani. 500 olursa da söylersin.Evet hanımlar biliyorum büyük bir kısmıniz beni kinayacak ama buna mecbur hissediyorum. Esim bize karşı tutumlu ama ailesine gelince çok cömert. Gereksiz çok harcaması var. Bir sure gelen giden parayı takip etmeye çalıştım ama sorun çıkardı bana hesap soruyorsun dedi. Bıraktım. Boyle de içim rahat değil. Ülke şartlarına gore iyi para giriyor evimize ama ay sonunda eksideyiz. Eşime söylemeden para biriktirmek istiyorum. Aklımda ayda 1000 TL var ama bunu eşime belli etmeden nasıl yapacağım bilmiyorum. Bir fikri olan var mi?
neden bin tl dedinizki size ne kadar veriyorki eşiniz yada aylık?1000 TL fazla evet ben de onu düşünüyorum.
amann benim eşim maaşallah çarçur etmez bende etmiyorum..ama babam çok saçardı savururdu bize gelince tutumluydu rahmetli anneme çok kzıardım neden o da rahat davranmıyor diye..Belli etmeden yapmanız mümkün değil bence. Ben eşimin 10 lirası eksik çıksa bilirim. 1000 lira az bir para değil ki. Madem o harcıyor sen de harca... Benim eşim de harcıyordu baktım ben de harcıyorum. Şimdi güne girdim. Sen de güne gir bir çevren varsa. Devlet memurları yüksek meblağa gün yapıyorlar. Aylık 750 lira 500 lira ya da en az 250 liralık. Hem 250 ya da 500 pek anlaşılmaz. En azından 250 anlaşılmaz yani. 500 olursa da söylersin.
Sizi anlıyorum,bence de biriktrin hatta öyle bir durum olsun ki kalan para size tam yetsin. Karşı taraf yetinmeyi bilmiyor bazen fazlasını bekliyor böyle yapınca.
Neden kinasinlarki sizi. Esleri savruk olan bütün
Akilli hanimlar atmali Bence kenara.
Her kadının gizli birikimi olmalıdır ama bunu ortak geleceğiniz için topluyorsanız ya da çocuğunuz içinse mantıklı. Evden para kaçırmak aşamasına geldi mi kötü. 1000tl çok fazla. Ayda 100 200 atsanız anlaşılmaz diye düşünüyorum elinizden 1000 tl gibi paralar geçiyorsa. Kenara bir çeyrek atın her ay olsun bitsn.
Ortak geleceğimiz için elbette. Başka türlüsünu dusunemem bile.
Belli etmeden yapmanız mümkün değil bence. Ben eşimin 10 lirası eksik çıksa bilirim. 1000 lira az bir para değil ki. Madem o harcıyor sen de harca... Benim eşim de harcıyordu baktım ben de harcıyorum. Şimdi güne girdim. Sen de güne gir bir çevren varsa. Devlet memurları yüksek meblağa gün yapıyorlar. Aylık 750 lira 500 lira ya da en az 250 liralık. Hem 250 ya da 500 pek anlaşılmaz. En azından 250 anlaşılmaz yani. 500 olursa da söylersin.
neden bin tl dedinizki size ne kadar veriyorki eşiniz yada aylık?
o zaman biriktirmelisiniz tabii..hatta krediye girerdim yerinizde olsaydım..ev kredisi olabilir..2500 TL maasim var. Kredi kartimi ödedikten sonra kalanını ben eşime gonderiyorum. O genelde kartının birisini yatiramiyor. Benden gelenle onu yatiriyor.
Iyyy aynı benim babam... O da annemden başka herkese saçar savurur.amann benim eşim maaşallah çarçur etmez bende etmiyorum..ama babam çok saçardı savururdu bize gelince tutumluydu rahmetli anneme çok kzıardım neden o da rahat davranmıyor diye..
Bizim günler öyle yemeli içmeli değil zaten, para döndürüyoruz. Yoksa ben de sevmem ama böyle iyi. Kimse kimseye gidip gelmiyor. Ayın 15 inde kime çıktıysa ona veriliyor para. Sen bilirsin. Biriktirebileceksen çok iyi. Gün olunca mecbur kalıyorsun en azından vermeye.Güne girmek de iyi fikir olabilir. Günleri sevmem ama esime ayda 500 TL güne girdim derim.
canım 2500 kendi maaşı varmış..1000 tl kredi ile rahatça ev alabilir..yada farklı bir birikim yapmasa olmaz zaten..Iyyy aynı benim babam... O da annemden başka herkese saçar savurur.
Bizim günler öyle yemeli içmeli değil zaten, para döndürüyoruz. Yoksa ben de sevmem ama böyle iyi. Kimse kimseye gidip gelmiyor. Ayın 15 inde kime çıktıysa ona veriliyor para. Sen bilirsin. Biriktirebileceksen çok iyi. Gün olunca mecbur kalıyorsun en azından vermeye.
ben nefret ediyorum böyle erkeklerden..evlenmesin böyleleri..okula giderdik para verilmesi lazım mesela herhangi bir şey için vermez..yada bayram gelir bayramlık alınacak ..eskiden öyleydi bayramlarda:)alınmaz göze batar sanki çok büyük bir para gibi..800 ..1000 tl kahveye verirdi..Iyyy aynı benim babam... O da annemden başka herkese saçar savurur.
Bizim günler öyle yemeli içmeli değil zaten, para döndürüyoruz. Yoksa ben de sevmem ama böyle iyi. Kimse kimseye gidip gelmiyor. Ayın 15 inde kime çıktıysa ona veriliyor para. Sen bilirsin. Biriktirebileceksen çok iyi. Gün olunca mecbur kalıyorsun en azından vermeye.
Krediyle aldığı evden ne hayır gelecek ki? Öyle yere hiç almasın bence. Bir dünya faiz ödeyecek. Eşinden habersiz evi nasıl alacak ayrıca, gizli biriktirmek istiyorum diyor. Hem ev için sadece kredi yetmiyor. Kredi evin hepsini karşılamıyor yani, bir miktar kendinden vermesi lazım. Arkadaşın birikimi yok zaten neyle verecek?canım 2500 kendi maaşı varmış..1000 tl kredi ile rahatça ev alabilir..yada farklı bir birikim yapmasa olmaz zaten..