Esimden Gizli Para Biriktirmek İstiyorum. Ama Nasıl?

bir anda 1000 lira ortadan kaybolunca fark edilmeyecek kadar zengin misiniz? bana mantıklı gelmedi. onun yerine araba veya ev taksitine girin o da bir birikim olmuş olur.

Krediye girmemi kesinlikle istemiyor. Borç istemiyorum deyip duruyor. Bana en iyisi tam altın gününe girdim diyerek her ay bir altın parasını kenara atmak geliyor. 10 altın parası olunca direkt bankaya atarim. Toplu para olunca istemez eşim zaten. Böylece hem gizli olmaz içim de rahat olur.

Krediyle aldığı evden ne hayır gelecek ki? Öyle yere hiç almasın bence. Bir dünya faiz ödeyecek. Eşinden habersiz evi nasıl alacak ayrıca, gizli biriktirmek istiyorum diyor. Hem ev için sadece kredi yetmiyor. Kredi evin hepsini karşılamıyor yani, bir miktar kendinden vermesi lazım. Arkadaşın birikimi yok zaten neyle verecek?
hımm..böyle durumlarda borçlanmak daha iyi değilmi dedim..eşi ile ev kredisine girsinler ortak..eşide saçıp savuramaz..olmuyorsa kendi atsın kenara..

Krediye girmemi kesinlikle istemiyor. Borç istemiyorum deyip duruyor. Bana en iyisi tam altın gününe girdim diyerek her ay bir altın parasını kenara atmak geliyor. 10 altın parası olunca direkt bankaya atarim. Toplu para olunca istemez eşim zaten. Böylece hem gizli olmaz içim de rahat olur.
kesinlikle çok mantıklı bir fikir. hayırlı olsun şimdiden :))

açık konuşayım bizim eve toplamda 2500e yakın para geliyor. kira faturalar mutfak masrafı kredi derken ucu ucuna... kafamda şöyle bir oranladım ben gizliden para biriktirmeye çalışsam 50-100 ü zor bulurum sen şimdi bana kızacaksın ama gizliden 1000 tl biriktirebiliyosan burda para muhabbeti yapmaman lazım...

Ben bunu para muhabbeti olarak görmüyorum. Gelirimiz çok şükür iyi ama hic birikim yapamiyoruz gereksiz harcamalardan dolayı. Geleceğin ne getireceği belli olmaz. Hazırlıklı olmak istiyorum sadece.

hımm..böyle durumlarda borçlanmak daha iyi değilmi dedim..eşi ile ev kredisine girsinler ortak..eşide saçıp savuramaz..olmuyorsa kendi atsın kenara..
Bir ev için bir dünya faiz ödemeye değmez bence. Hem içine faiz girdiği için temelli paralarının bereketi kalmaz. Şahsen faize hizmet edeceğime yavaş yavaş biriktirmeyi tercih ederim. Gün de bir nevi borç. Alıyorsun, geri ödüyorsun. Ödüyorsun, verdiğini topluca alıyorsun.

Bir ev için bir dünya faiz ödemeye değmez bence. Hem içine faiz girdiği için temelli paralarının bereketi kalmaz. Şahsen faize hizmet edeceğime yavaş yavaş biriktirmeyi tercih ederim. Gün de bir nevi borç. Alıyorsun, geri ödüyorsun. Ödüyorsun, verdiğini topluca alıyorsun.
ah canım haklısın ama millet mecburen giriyor işte..namazlı niyazlı çevreden arkadaş eş dost bir ev sahibi olmak için ..işte eşleri parayı çar çur etmesin diye giriyorlar..

Ya bu dedgin gibi yap.
Yada nacizane fikrim, o nereye harcamayi yapiyorsa sende onun gibi harca bakalim ne olacak. Söyleki kardesinime yardim ediyor, sende kardesine yardim et. Anne ve babasinami yapiyor sende anne ve babana yap. Buda bir öneri tabiki, hangisini mantikli buluyorsan...basarilar diyorum artik.
Aslinda, keske insani bu duruma düsürmeseler, degilmi ?:KK12:

ah canım haklısın ama millet mecburen giriyor işte..namazlı niyazlı çevreden arkadaş eş dost bir ev sahibi olmak için ..işte eşleri parayı çar çur etmesin diye giriyorlar..
Boşuna kılmasınlar o zaman o namazı... Faiz faizdir... Ev neymiş. Kayınbabamların evi yok gayet rahat geçiniyorlar. Bizim de yok, sıkıntı çekmiyoruz. Güne giriyoruz, birikiyor. 2 sene sonra evimiz olur mutlaka. Olmazsa da babamdan ya da annemden mutlaka kalır. Ev diye kendini hırpalamak iyi bişey değil.

Boşuna kılmasınlar o zaman o namazı... Faiz faizdir... Ev neymiş. Kayınbabamların evi yok gayet rahat geçiniyorlar. Bizim de yok, sıkıntı çekmiyoruz. Güne giriyoruz, birikiyor. 2 sene sonra evimiz olur mutlaka. Olmazsa da babamdan ya da annemden mutlaka kalır. Ev diye kendini hırpalamak iyi bişey değil.
ya ne yapacaksınki..bazılarının kalacak kimsesi yok,kendi aileleri fakir köyde mesela..

ya ne yapacaksınki..bazılarının kalacak kimsesi yok,kendi aileleri fakir köyde mesela..
Biz de bir yerde kalmıyoruz, kirada oturuyoruz. Biriktirmek isteyen her türlü biriktirir bence. Onlardan kalmasa da biz 2 sene sonra alırız zaten, söylemiştim. Herkesin kendi tercihi ama zaten sizin söylediğiniz gibi yapamaz konu sahibi. Kredi çekemez, eşi izin vermiyor. Güne girdim deyip öyle biriktirecekmiş. Konu başka yerlere gitti yine.

Arkadadimm hiccc fark etmez ama 1000 tl gercekten fazla mesela fuzuli harcamalr cikarabilirsin alacagin veya aldigin biseyin fiyatini yuksek soyleyip gerisi cebe indirebilirsin.. ben boyle yaparak 1 bucuk yilda 3500 biriktirmistim en son onada altin alip atmistim bi kenara..

Siz de ailenize cömert davranin yani öyle bilsin eşiniz anneler iyi para biriktirirler..

aylik 1000 tl ciddi bi rakam... gizliden biriktirme fikri sasirtti beni acikcasi. kenarda kosede bi miktar birikim olmasi iyi bisey bence. dunyanin 1000 turlu hali var ama boyle bi miktari habersiz biriktirme fikri pek sicak gelmedi bana.zor zamanlar icin biriktirdiginiz para sizi zora sokmasi kuvvetel muhtemel....

Altin alin o parayla, ikinizinde hesabi olmayan bir bankada kasa kiralayin orada tutun.

Aylık 1000 tl biriktirme fikrini düşünebilen bir insanın, para biriktirme ihtiyacı olduğuna inanmıyorum.

Arkadaşlar ben biraz önce başka bir mesajda paylaştım . İster inanın ister inanmayın Kocaelinde otoruyorum ve www.lidyasteel.net ve lidyasteel sahibi Nevin hanımla tanıştım . Çalışmayan ev hanımlarına iş imkanı sağlıyor benim gibi yaklaşık 15 bayana iş imkanı sağlamışç 600 TL den aşağıya düşmüyor. Engüzel yanı ödemeyi iş sonrasında nakit yapıyor. Ben avonda yaptım petrada yaptım satış ve hedef tutturma var. Nevin hanım Petradan 2 yıl önce ayrılmış hemde müdrü olarak kendi firması Lidyasteel Çelik Takı Satış firmasını kurmuş ve ithalatı kendisi yaptığı için fiyatları kuyumculardan %30 daha ucuz ayrıca sattığım urunden %20 nakıt verıyor. 2 kolye sattığımda cebime 25 Tl gibi para geçiyor ve istediğim zaman satıyorum. parasız kaldığımda çalışıyorum . İsterseniz ... iletişime geçin derim. Karar sizin iş çok çalışana ağlamakla olmuyor. Gelen yaz para lazım....
Nevin hanımın telefonu kendi sitesi...yazıyor ve herzaman geri dünüş yapıyor.

sana iyi satışlar maşallah ne ince düşünceli reklam :KK14:

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende her ay bir ceyrek atmaya calisiyorum kenara ,para olarak saklamaktan iyi cunku zorda kalinca parayi tirtikliyorsun :110:

X