- 3 Eylül 2010
- 986
- 2.233
-
- Konu Sahibi Hayvanseverdost
Sonuna kadar haklısın bu konuda. Üstüne basa basa anlat o zaman ben gitmeni istemiyorum değil bana vakit ayırdığın sürece arkadaşlarınla da çıkabilirsin diye. Belli ki anlamamış. Sadece bi gün balık tutmaya mı gidiyo sensiz?Benim kızdığım nokta benimle doğru düzgün gezmeyip eğlenmeyip bunu hergün beraber olduğu iş arkadaşlarıyla yapıyor olması. eşini bi memnun etsin sonra gitsin arkadaşlarıyla istediğini yapsın. bunu ona da söylüyorum ama anlamıyor. gitmiş ne düşünmüş..
ne güzel sizn adınıza sevindim darısı benim başıma :)Ankara işi netleşmemiş yani.
Ya sizin açınızdan bakıyorum,haklısınız.
Net bir şey söylemiyor,muallakta bırakıyor,1 saat diyor geceyi yapıyor,öf,eşimin eski halleri.
Adamı döve döve (laflarımla) bu huyundan vazgeçirebildim.
yanlış olmasın eşimi aradıklarında söylemişler eşin de gelsin diye ben gitmedim eşime sinirimden. sonra onlar getirmiş balığıyine de yaptıkları çok ayıp. size komşu muamelesi yapmışlar resmen balık göndermeler filan.
Öncelikle sakin olmanizi tavsiye ediyorum daha akli selim davranmanız Adina şu yaşanılan her problemde ailelerin karistirilip aranmasina hic anlam veremedim sonra eslerin arasi duzeliyor ailelerde bırakılan intiba kotu oluyor.Bencede telefonu esinize vermeniz kotu olmus emrivakiden kimse hoslanmaz.Kv ve Kp olayla cokda ilgileri yokmuski olayda .Esiniz belki oyle istedi onlarda müdahale etmediler bua acidan düşünün kendinizi doldurmayin.Sizin probleminiz oncelikle esiniz ayrica sizi cagirmamalari balik yollamalari sinirli oldugunuzu bildikleri icin belki sizi rahatsiz etmek istemediler .Birde su tarafindan dusunun sizin moraliniz bozuk asagiya inmek istemiyorsunuz ama anlayissiz insanlar olup size emrivaki yaptilar bu hosunuza gidermiydi.Yada esinizin onlarla konuşmasından sonra Kayinvalideniz bir hisimla size cikti yargisiz infaz yapti böylesini dusunun birdeMeraba kızlar uzun zamandır girmiyordum o kadar doluyum ki sizlerin bana biraz olsun teselli olabileceğini düşündüm lütfen üzücü yorumlar yapmayın zaten bitap bir haldeyim olumsuz yorum yapmak yerine pas geçmenizi rica ediyorum
Evliliğimin 2. yılının dolması sayılı günler var ve inişli çıkışlı bir evliliğe sahibim çocuğum yok. kayınvalidemlerle bir sitede altlı üstlü oturuyoruz ve kendi annemler de 2 yan bloğumdalar. annemler açısından ne kadar şanslı olduğumun farkındayım..
bu zamana kadar eşimle çok fazla sorunlar yaşadım inkar edemem ama 8 yıllık bir beraberlikten sonra birbirimize kavuştuğumuz için emeğin ne demek olduğunu benden iyi kimse bilemez o yüzden bir anda koparıp atma taraftarı hiç bir zaman olmadım.. Eşimle birbirimizi seviyoruz çok farklı bir bağ var aramızda fakat bu olaydan sonra ilişkim nasıl seyreder hiç bir fikrim yok.. Boşanmaya karşı değilim mücadele etmemeye karşıyım boşanma artık yapılması gereken herşey yapıldığında elden gelen birşey olmadığında en son devreye girmelidir düşüncesindeyim..
Gelelim asıl meseleye.. Cuma akşamı kendi annemler biz yarın Ankaraya gidiyoruz siz de gelmek isterseniz beraber gidelim diye bir teklifte bulundu bana. Bende akşam eşim işten gelince bu teklifi ona sundum ilk önce ben gelemem sen git yarın saat 3te işe gitmem lazım ufak bir işim var dedi ( normalde c.tesi tatildir ve işe gtmez) sonrasında biraz ikna etmeye çalıştım biraz sessiz kaldı ben de gelecek heralde diye düşündüm.. Sonrasında annemi aradım telefonu eşimi veriyim bir de annem söylesin de kesin olsun diye. Hay vermez olaydım bana ne hakaretler ne hakaretler.. Bu evden git demeler anlam veremedim birdenbire içinden şeytan çıktı. Şok oldum yatakodasına kapandım adeta dilim lal oldu sabah oldu tek kelime ağzımdan çıkamıyordu o derece bir üzüntü içerisndeydim. sabah eşim annesine indi dışarıda biraz işleri vardı hallettiler saat 3tü kapı çaldı abimin arabasının anahtarını aldı ve annenlere söyle ben 1 saatlik işe gidip hemen geliyorum dedi. bende sen söyle dedim ben niye söylüyorum yok ben söyleyemem dedi tamam dedim annemlere bi saatliğine işe gitti gelecekmş dedim ( bu arada annemler biz gitmiyoruz diye gitmediler) eşimle telefonumuzda bir program yüklü ve birbirimizin nerde oldğunu görebiliyoruz. 1 saat sonra bir baktım eşim floryada sahil kenarında. sonra aradım biraz laf saydım telefonda. sonrasında telefonlarıma cevap vermemeye başladı. abisini aradım durumu anlattım abisinin telefonunu açmış ve arkadaşlarıyla balığa gittiğini söylemiş.( bu durumdan önceden haberim vardı fakat bana gitmeyeceğiz iptal oldu demişti) sözde 4te gelecek olan eşim saat 8 oldu yok 9 oldu yok saat 10da geldi ve suratıma bile bakmıyor sanki yalan söyleyen benim sinirli olan o. Ya sabır dedim tek kelime etmedim yattım ve ertesi sabah annesine indi yine. sabah kahvaltı hazırlamamıştım dışarda etmiş sonrasında aşağıya gelmiş. aşağıda tam 5 kişiler bunlar hazırlanmışlar beni evde tek bi başıma bırakıp haber vermeden hepsi kurbanlık alanlarına sözde 'bize' kurban bakmaya gitmişler. Bu 2 günde yaşadığım kaçıncı şok sayamadım. Ki benim kaynanamlarla aram iyidir herhangi bir sorun olduğunda beni savunurlar hep benim yanımda olurlar-dı.. Bunu öğrenince kayınbabamı aradım ve beni tek bırakıp eşimle sorun yaşadığımı bildiğiniz halde siz de yüz çevirdiniz bana Allah razı olsun diyip kapadım teli. sonra gelmişler eve eşimin tuttuğu balıkları kızartıp bi güzel yemişler bi tabak da bana yollamışlar..
Konuda anlatmadığım detaylar var çok uzun ve karmaşık olduğunun farkındayım en sade şekliyle anlatmaya çalıştım. siz sorduğunuzda cevap vereyim onlara da. O kadar doluyum ki kaynanam kapıyı çalsa da şu içimdekileri kussam diye dört gözle bekliyorum fakat hergün gelen kaynanam bugun ortalarda yok. pılımı pırtımı toplayıp gitmek saniye durmak istemiyorum fakat duygularımla değil mantığımla hareket etmek istiyorum mantığım bana dur diyor.. eşimin annemle konuşmasındaki savunması ''hiçbirşeyime izin vermiyor beni yalan söylemeye mecbur bıraktı söyleseydim asla razı olmazdı benim de arkadaşlarımla zaman geçirmeye ihtiyacım var'' oldu.
Ben şimdi ne yapabilirim alternatif düşüncelerinizi saygı çerçevesinde paylaşırsanız memnun olurum.. Teşekkürler..
Doğru o konuda haksız olabilirim eleştiriye son derece açığım fakat onun balığa gideceği önceden planlanmış ve bana işe gidicem diye yalan söylüyor normalde ankaraya gitmeye bayılan adam arkadaşlarına beni satıyor bence. bana dese ki balığa gidicem önceden söz verdim arkadaşlara sen git dese eyvallah ama yalanla dolanla yapıyor herşeyi.annen ikna etsin kesinleşsin diye telefonu birden kocana vermekle işgüzarlık yapmışsın ama ters tepmiş. bence adam buna sinirlenmekte çok haklı. ben de böyle yapanlara acayip gıcık oluyorum ve doğrusu ben de bu durumda öfke patlaması geçirebilirim. adam çok haklı.
kavga etmişsiniz kalkmış ertesi gün arkadaşlarıyla kafasını dağıtmış, sana ilişmemiş. sen bundan da bir ton gereksiz çıkarım yapmışsın gibi. keşke iyice kurulana kadar ben nerede hata yaptım diye düşünseydin.
Ben esinizin ailesini suclu bulamadim hicbir konuda enazindan anlayissiz insanlar degiller burda ne kayinvalideler okuyoruz en azindan saygili olmaya calisiyorlar Ayrica kayinpederinizi aramanizda cok gereksiz olmus adamin ne sucu varkiyanlış olmasın eşimi aradıklarında söylemişler eşin de gelsin diye ben gitmedim eşime sinirimden. sonra onlar getirmiş balığı
Birde telefonlarda nerde oldugunu gorme programi varmis ikinizdede esininiz bunu bile bile neden yalan soylediki ozamanDoğru o konuda haksız olabilirim eleştiriye son derece açığım fakat onun balığa gideceği önceden planlanmış ve bana işe gidicem diye yalan söylüyor normalde ankaraya gitmeye bayılan adam arkadaşlarına beni satıyor bence. bana dese ki balığa gidicem önceden söz verdim arkadaşlara sen git dese eyvallah ama yalanla dolanla yapıyor herşeyi.
Aslında arkadaşlarıyla vakit geçirmeye bayılan biri ben şuraya gidelim desem ya işte yorgunum der arkadaşları dese tamam ne zaman gidiyoruz der. sorun burda.Sonuna kadar haklısın bu konuda. Üstüne basa basa anlat o zaman ben gitmeni istemiyorum değil bana vakit ayırdığın sürece arkadaşlarınla da çıkabilirsin diye. Belli ki anlamamış. Sadece bi gün balık tutmaya mı gidiyo sensiz?
Çıkma sıklığı önemli işte. Bi de yok öyle sana yorgunum diyip arkadaşlarıyla çıkmak. Orta yolu bulun işte bi şekilde bi de yalan söylemesi ne kadar çirkin. Hem de haksız olduğu bi konuda.Aslında arkadaşlarıyla vakit geçirmeye bayılan biri ben şuraya gidelim desem ya işte yorgunum der arkadaşları dese tamam ne zaman gidiyoruz der. sorun burda.
yok canm ailemle arası çok iyi çok sever böyle gezileri. zaten bende seveceğini düşündüğüm için kalan işini arkadasına devretsın gelsin dedim. sevmeyeceğini bilsem ısrar etmezdim fakat onun başka planları varmış ve öfke patlaması bu sebepten ileri geliyor.Ailenizle Ankara gezisine dahil olmak istememiş, siz gereksiz ısrar ermişsiniz, hele annenizle konuşurken telefonu eline tutuşturmanız emrivaki olmuş.
Ben de olsam çok kızardım, tepki gösterirdim, ama hakaret etmesi fazla olmuş.
Her zaman böyle emrivakiler yapıyor musunuz?
Genelde nasılsınız, birlikte vakit geçiriyor musunuz, hep ailelerle mi birliktesiniz?
Daha sağlıklı yorum yapabilmek için soruyorum.
eşime telefon açtıklarında beni de çağırdılar ben gitmedim eksik olmuş canm sonra yolladılar balığı ben gitmeyince.Bu nasıl evliik tamam ısen ısrar etmişsin ama abartcak ne varmış bunda eşine söylemeden eve geç gelmeler aşağıya inip annesinde yemek yemeler hele kv kp daha kötü demiyolar mı oğlum karın nerde sen niye evinde değilsin balık yaparken gönderene kadar çağırsalarmış ya başka şeyler var bunda dikkat et cnm
evet yalanı içim almıyor benim de. pat diye boşananlara kızarım normalde. yani ilk kez cddi ciiddi boşanmayı düşündüm. gönül alsa affederim hemen ama yok hala hakaretlerin biri bin paraÇıkma sıklığı önemli işte. Bi de yok öyle sana yorgunum diyip arkadaşlarıyla çıkmak. Orta yolu bulun işte bi şekilde bi de yalan söylemesi ne kadar çirkin. Hem de haksız olduğu bi konuda.
Peki sen kızarmısın normalde doğruyu söyleseydiyok canım sebepsiz bir yalan güya ben müsade etmem gezmeye gitmesine diye işe gidip hemen geliyorum diye palavra uydurmuş..
kurban bakmak bahane aslında. yer uzak olduğu için asıl maksat gezmek. dönüşte faceye resim atmalar filan diğer eltimle eşi. resmen o kadar kalabalık insan içinde tek bırakıp gezmeye gittiler eşimi de alıp. keşke düşündüğünüz kadar masum olsa olaylaradam gelmek istemediği halde annenle muhatap ettirmen acayip saçma olmuş. düşüncesizce olmuş. ama onun da çok aşırı tepki vermesi olmamış.
ondan sonra kurban bakmaya kadın gider mi ilk defa duydum. eşimde o işle uğraşıyor. bazen çiftliğe gidiyoruz biz. kurbana bakmaya hep erkekler geliyor. arayıp kp çıkışmakta saçma. bence ani ve saçma hareket ediyorsunuz. yazık kadın gelirse de bağırmayın. eşinizle halledin napacaksanız.
bana vakit ayırmayıp ben haftalardır evdeyim yaz günü bunaldım beni hiç götürmüyor biryerlere bu yuzden sitem ederdim ama geldiğinde hç bişey olmamış gibi devam ederdim. olaylar asla şimdi olduğu gibi kötüye gitmezdi.Peki sen kızarmısın normalde doğruyu söyleseydi