Eşim ve Yaşattıkları

Evet ısrarcı olmam hataydı belki ama bunun asıl sebebi kendisi gelmek istiyor ama ertesi günü gerçekten işi olduğu için gelemiyor olarak algıladığımdandı. çünkü normal şartlarda işinin yerine birini ayarlaması hiç problem değil. artı 2 aydır ankaraya gitmeyi teklif eden de kendisiydi. bende hazır böyle fırsat varken gel ayarla işini gidelim dedm 2 sefer. burda aslında kafama taktığım tek mesele yalan söylemesi ve pişkin pişkin üste çıkması. ama dediğiniz gibi kadın mantıklı ve altyapılı hareket etmeli gerisi hallolur bi şekilde. Teşekkür ederim yorumunuz ve ilginiz için gelişmeleri bilgilendireceğim :KK66:

Eda Hanım
Söylemeden edemedim. Eşiniz enneagram mizaç tiplerinden 9 mizaçlı bir insan. Bu nedenle sizle açıkça çatışmak istemediğinden Ankaraya gitmek istediğinizde olmaz şu isin var kendi istediğimi yapmak istiyorum diyememiş ama siz üstüne çok gelince de patlamış. Aslında o çatışmadan mümkün olduğunca kaçıyor ama açıkça söylemediği için siz de varsayıyorsunuz.

9 mizaçlı kişiler için ne istediğini söylemek genelde zor olur. Gruba uyumlu olmayı kendi tercihlerinden üstün tutabiliyorlar. Siz de hep sizin taleplerinde göre yaşar diye alıştınız büyük ihtimalle. Ama 9lar bunları unutmaz, çok rahatsız da olsa sizin istediklerinizi çok sefer yaptıysa birikiyor ve böyle hiç ummadığınız yerde de üstelerseniz patlama yaşıyor. 9 mizacın stres hattı 6, böyle olumsuz koşullar altında 6 mizacının olumsuz karakteristiklerini gösteriyor. Iyi niyetini suistimal ettiğinizi, ona hiç değer vermediginizi ve onunla bir bütün oluşturamadığınızı düşünüyor.

Bence sakinleşmesini bekleyin. Ve iyi niyetinizi açıkça söyleyin. Ankara konusunda ısrarınızın hata olduğunu kabul ettiğinizi söyleyin. Sakinleşince makul şekilde olacaktır.

Size hep evet olur dedi diye hepsini seve seve yaptığı yanılgısına düşmeyin. Dediğim gibi 9 mizaçlı kişiler sırf huzursuzluk olmasın diye başkalarının tercihini kendi tercihine üstün tutabiliyor. Ama bu çok sağlıklı olmadığı için bir yerde de patlıyor. Eşinizin aslında ne istediğini siz daha dikkatle anlamaya çalışın. Sakince dinleyin. Ne istediğine bakın. Ankarayi istememiş mesela...

Çok saçma bir evlilik , senin annen eşine emrivaki yapıyor , sen kpe atar gider yapıyorsun alakasız yere , kaynananın adı geçmedi neyi kusucan onu da anlamadım??? Karı koca değil bir sülale evlenmişsiniz.

Benim muhatabım eşimdir eşiminki de benim. Eşim bana trip atıp evden gitse , yanına gittiği kişi değil eşim ilgilendirir beni.

O zaman soyle dusunun neden yalana basvurdu yani acik acik biraz arkadaslarimla vakit gecirmek balik tutmak kafa dagitmak istiyorum diyemedi
İnsanlar kandirmak icin degil bazen sorun cikmasin konu uzamasin tartisma gerilme ortami olmasin diyede yalana basvururlar

Konu onun yada sizin aklanmaniz degil yalanin iyi yada kotu birsey olmasida degil bu noktada davranis degisimi ortada tamamen esinizi kapsayan bir davranis degisimi var tepkileri sertlesmis
İlk defa yasadim demissiniz niye degismis neden gerginlik cikariyor bunlari sakince sormaniz lazim bazi kisiler kontrolcu olur ve inanin kendisine soylenene kadar farkina varmaz size bana normal olani bazen karsimizdaki baski olarak alabilir belki kendini baskida hissetmistir konusursaniz cozersiniz

Ama cok mudahaleci olmayan ki kendi deyiminizle genelde sizi tutan gitmediginiz yemekte size bir tabak ayirabilen yollayabilen diger aile fertlerini suclar kendinizi doldurursaniz sizin ikiskileriniz bozulur bir muddet sonra kotu olan siz olursunuz
Esinizin digerlerine o gelmeyecek isi var yorgun vb bahane sunmus olmasida bir ihtimal onlar gitti beni bir basima biraktilar diye dusunup doldurmayin kendinizi

Bence hata yapiyorsun ve bu yaptiginin hata oldugunun farkinda degilsin. Bunu olumsuz yorum olarak dusunme hayatinda donum noktasi olabilecek bir gorus olarak dusun bence. Annen bir teklifte bulunmus ve bunu tekrar baskilatarak annene soyletmen gereksiz bence. Neticede esin evet de dese hayir da dese sana der annenlere bi aciklama falan yapmak zorunda degil. Abisini neden arayip olayi anlatoyorsun? Yani kayinpederi arayip o sekilde tavir takinman ayip bile bana gore. Kayinvalidene neden icini kusacaksin sebep ne? Yani bak ben kendimden ornek vereyim asla esimle ailemi karsi karsiya getirmem esim de beni onlarla karsi karsiya getirmez bir sorun varsa asla iki tarfta kimseye anlatmaz kendi icimizde hallederiz. Biz yazlikta 3 ay kv ile ayni evde yasiyoruz ki gelip kalan gorumce eltiler de cabasi. Insan hali tartismalarimiz oluyor tabi ki moral bozuk surat asik olabiliyor onda bile kv neyin var ne oldu diye sorar bisey yok anne yorgunum der gecerim. Oturp ne ben ne de esim anlatmayiz. Bu niye biliyor musun cunku bize birbirimizden ote kiymetli kimse yok. Yani esim o telefonu acsa bana acar cunku onun hayatindaki en kiymetli benim. Bi yere benim hatrima gitmek istemiyorsa annemin hatrina hic gitmez cunku beni annemden daha cok sever.

Sonuçta eşin seninle zaman geçirmiyor aylardır dısarı çıkmadık diyorsun. Eşin kendi başına takılmaya kendi hayatını yaşamaya alışmış. Yalanının sebebide bu. Boşver kvni falan sen asıl bu sorunu çöz.böyle mutlu aile olunmaz.

Her seferinde kv kp olayı aktarıyorsanız aetık illallah etmişlerdir
Kp telefonda laf sokup kapatmak ne demek bence haklıyken bile haksız duruma düşersiniz bunu yapmayın

Sizi yalnız bırakarak biraz düşünmenizi sğlamak istemiş olabilirler
Eşinize kızıp kv kp e patlamayın

bircok sorun var
neden ailelerle bu kadar dibdibesiniz
sorunlara neden aileler dahil ediliyor
neden cevap almadan siz ailenizle konusturuyorsunuz
o saçma sapan eşim nerde uygulamasi nedir yahu bırakın bu kadar sıkmayın birbirinizi bunalırsınız
ailenizle giderken eşiniz olması şart mı
kp kv yahut kaynınızla neden bu kadar muhatapsınız eşinizden cok onlsra atar gider

Evet arkadaşlar hepinize konumu okuyup tek tek olumlu olumsuz eleştiri ve fikirlerinizden dolayı teşekkür ederimm düne kadar sağlıklı düşünemiyordum öfkeme ve sinirime yenik düşüyordum ama elestirilerinizden kendime pay çıkardım. Coğu arkadaşım ailelere neden hersey bu kadar yansıyor demişlrr ve sonuna kadar haklılar bende asla böyle olsun istemezdim ama eşim böyle durumlarda evini otel gibi kullandığı hep aşagıda olduğu için ister istemez yansıyor ve sanırım bu garip durum normalleşmeye başladı bizim için.

Kp e telefon açıp özür diledim hatamın farkında olduğumu alakası yokken kendilerini işin içine dahil etmemin yanlıs oldugunu belirttim. Ama eşim konusunda bu denli anlayıslı olamayacağim cunku işin icinde bilmediginiz detaylar var ama yinede bazı konulardaki òneri ve elestirilerinizi dikkate alacağım. Hepinize çok çok tesekkur ederim yorumlariniz cok iyi geldi iyi ki varsınız.

Benim anlamadığım şey her akşam size karşı aynı olan eşiniz ve ailesi bi anda değişiyor mutlaka bi sebep olmalı siz içinize kapanmak yerine neden karsınıza alıp bu durum nedir niye böyle gibisinden sormuyorsunuz kaldı ki yuva yıkılacak bi konu değil mücadeleye önem veren birisiniz ama ortada bi icraat yok kaoamığ ağlamayın içinizi dökün kimse sizden öne li değil .
Allah yardımıcınız olsun ...

X