Eşim ve Yaşattıkları

Eda Hanım
Söylemeden edemedim. Eşiniz enneagram mizaç tiplerinden 9 mizaçlı bir insan. Bu nedenle sizle açıkça çatışmak istemediğinden Ankaraya gitmek istediğinizde olmaz şu isin var kendi istediğimi yapmak istiyorum diyememiş ama siz üstüne çok gelince de patlamış. Aslında o çatışmadan mümkün olduğunca kaçıyor ama açıkça söylemediği için siz de varsayıyorsunuz.

9 mizaçlı kişiler için ne istediğini söylemek genelde zor olur. Gruba uyumlu olmayı kendi tercihlerinden üstün tutabiliyorlar. Siz de hep sizin taleplerinde göre yaşar diye alıştınız büyük ihtimalle. Ama 9lar bunları unutmaz, çok rahatsız da olsa sizin istediklerinizi çok sefer yaptıysa birikiyor ve böyle hiç ummadığınız yerde de üstelerseniz patlama yaşıyor. 9 mizacın stres hattı 6, böyle olumsuz koşullar altında 6 mizacının olumsuz karakteristiklerini gösteriyor. Iyi niyetini suistimal ettiğinizi, ona hiç değer vermediginizi ve onunla bir bütün oluşturamadığınızı düşünüyor.

Bence sakinleşmesini bekleyin. Ve iyi niyetinizi açıkça söyleyin. Ankara konusunda ısrarınızın hata olduğunu kabul ettiğinizi söyleyin. Sakinleşince makul şekilde olacaktır.

Size hep evet olur dedi diye hepsini seve seve yaptığı yanılgısına düşmeyin. Dediğim gibi 9 mizaçlı kişiler sırf huzursuzluk olmasın diye başkalarının tercihini kendi tercihine üstün tutabiliyor. Ama bu çok sağlıklı olmadığı için bir yerde de patlıyor. Eşinizin aslında ne istediğini siz daha dikkatle anlamaya çalışın. Sakince dinleyin. Ne istediğine bakın. Ankarayi istememiş mesela...

Evet arkadaşlar hepinize konumu okuyup tek tek olumlu olumsuz eleştiri ve fikirlerinizden dolayı teşekkür ederimm düne kadar sağlıklı düşünemiyordum öfkeme ve sinirime yenik düşüyordum ama elestirilerinizden kendime pay çıkardım. Coğu arkadaşım ailelere neden hersey bu kadar yansıyor demişlrr ve sonuna kadar haklılar bende asla böyle olsun istemezdim ama eşim böyle durumlarda evini otel gibi kullandığı hep aşagıda olduğu için ister istemez yansıyor ve sanırım bu garip durum normalleşmeye başladı bizim için.

Kp e telefon açıp özür diledim hatamın farkında olduğumu alakası yokken kendilerini işin içine dahil etmemin yanlıs oldugunu belirttim. Ama eşim konusunda bu denli anlayıslı olamayacağim cunku işin icinde bilmediginiz detaylar var ama yinede bazı konulardaki òneri ve elestirilerinizi dikkate alacağım. Hepinize çok çok tesekkur ederim yorumlariniz cok iyi geldi iyi ki varsınız.

Benim anlamadığım şey her akşam size karşı aynı olan eşiniz ve ailesi bi anda değişiyor mutlaka bi sebep olmalı siz içinize kapanmak yerine neden karsınıza alıp bu durum nedir niye böyle gibisinden sormuyorsunuz kaldı ki yuva yıkılacak bi konu değil mücadeleye önem veren birisiniz ama ortada bi icraat yok kaoamığ ağlamayın içinizi dökün kimse sizden öne li değil .
Allah yardımıcınız olsun ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…