Ben sizi haklı buldum.
Eşiniz,yapmak istemediği şeyleri sizin yüzünüze söyleyecek iletişim becerisine sahip değil anlaşılan,böyle kıvırıp saçma sapan davranarak ilişkileri daha da içinden çıkılmaz hale getiriyor.
Kim ne derse desin,eş emrivaki yapsın,kayınvalideler ısrar etsin:Ankara'ya gelmek istemiyor,balık tutmak istiyorsa "önceden verilmiş bir sözüm/planım var." diyecek hepsi bu.Bu da bir tercihtir ve insanın istediği tercihi yapması en doğal Hakkı.
Hayatta en sinir olduğum insan tipi istediğini açıkça söylemeyip kulağını tersten gösterendir.Eşim de böyleydi ve şu an boşanmak üzereyim.Yaptığı dolaylı davranışlar,önce beni sonra bizi,ailesini ve çocuğumuzu etkiledi.Sonuç da ortada.
Eşiyle gezmek zor geliyorsa,evli olmanın anlamı yok zaten.Tabi ki insan arkadaşlarıyla da vakit geçirmek ister.Ama yiyecek ekmeğe ihtiyacımız varken gidip koca bir pasta almıyoruz.Önceliklerimiz,görevlerimiz,açıkça kendimizi ortaya koyma becerimiz ilişkilerimizi de etkiliyor.Sizde de böyle olmuş.
Bence eşinizle açıkça konuşun.Ona kendisine ait bir alan bırakın ve beklentilerinizi açıkça dile getirin,ağlamadan.
Mutluluklar dilerim.