Eşim ve Yaşattıkları

Sana tamamiyle hak veriyorum canım.biraz uyumlu davransa,hayatım bizimkilere söz verdim balığa gidicez diye hatta balıktan gelince güzelce pişirip yeriz başbaşa,yarın da seninle dışarı çıkarız ne dersin gibi birşeyler söylese eminim ki anlayışla karşılardın.ne bu boyle kadınların hem gönlünü yapmasınlar nazikçe hem de sonra beni bunaltıyor izin vermiyor desinler.erkekler işini bilmiyor, sonra da huzursuzluğa mahkum ediyorlar kendilerini ve eşlerini.eşini mutlu etmeyen huzurlu tek bir nefes dahi alamaz.her şeyin güzellikle halledilecek bir yolu var.kadına tatlı dilli ol,sonra hayatın nasıl güzel oluyor bir bak.

Haklısın sen bacım:KK19:

Meraba kızlar uzun zamandır girmiyordum o kadar doluyum ki sizlerin bana biraz olsun teselli olabileceğini düşündüm lütfen üzücü yorumlar yapmayın zaten bitap bir haldeyim olumsuz yorum yapmak yerine pas geçmenizi rica ediyorum :KK66:

Evliliğimin 2. yılının dolması sayılı günler var ve inişli çıkışlı bir evliliğe sahibim çocuğum yok. kayınvalidemlerle bir sitede altlı üstlü oturuyoruz ve kendi annemler de 2 yan bloğumdalar. annemler açısından ne kadar şanslı olduğumun farkındayım..
bu zamana kadar eşimle çok fazla sorunlar yaşadım inkar edemem ama 8 yıllık bir beraberlikten sonra birbirimize kavuştuğumuz için emeğin ne demek olduğunu benden iyi kimse bilemez o yüzden bir anda koparıp atma taraftarı hiç bir zaman olmadım.. Eşimle birbirimizi seviyoruz çok farklı bir bağ var aramızda fakat bu olaydan sonra ilişkim nasıl seyreder hiç bir fikrim yok.. Boşanmaya karşı değilim mücadele etmemeye karşıyım boşanma artık yapılması gereken herşey yapıldığında elden gelen birşey olmadığında en son devreye girmelidir düşüncesindeyim..

Gelelim asıl meseleye.. Cuma akşamı kendi annemler biz yarın Ankaraya gidiyoruz siz de gelmek isterseniz beraber gidelim diye bir teklifte bulundu bana. Bende akşam eşim işten gelince bu teklifi ona sundum ilk önce ben gelemem sen git yarın saat 3te işe gitmem lazım ufak bir işim var dedi ( normalde c.tesi tatildir ve işe gtmez) sonrasında biraz ikna etmeye çalıştım biraz sessiz kaldı ben de gelecek heralde diye düşündüm.. Sonrasında annemi aradım telefonu eşimi veriyim bir de annem söylesin de kesin olsun diye. Hay vermez olaydım bana ne hakaretler ne hakaretler.. Bu evden git demeler anlam veremedim birdenbire içinden şeytan çıktı. Şok oldum yatakodasına kapandım adeta dilim lal oldu sabah oldu tek kelime ağzımdan çıkamıyordu o derece bir üzüntü içerisndeydim. sabah eşim annesine indi dışarıda biraz işleri vardı hallettiler saat 3tü kapı çaldı abimin arabasının anahtarını aldı ve annenlere söyle ben 1 saatlik işe gidip hemen geliyorum dedi. bende sen söyle dedim ben niye söylüyorum yok ben söyleyemem dedi tamam dedim annemlere bi saatliğine işe gitti gelecekmş dedim ( bu arada annemler biz gitmiyoruz diye gitmediler) eşimle telefonumuzda bir program yüklü ve birbirimizin nerde oldğunu görebiliyoruz. 1 saat sonra bir baktım eşim floryada sahil kenarında. sonra aradım biraz laf saydım telefonda. sonrasında telefonlarıma cevap vermemeye başladı. abisini aradım durumu anlattım abisinin telefonunu açmış ve arkadaşlarıyla balığa gittiğini söylemiş.( bu durumdan önceden haberim vardı fakat bana gitmeyeceğiz iptal oldu demişti) sözde 4te gelecek olan eşim saat 8 oldu yok 9 oldu yok saat 10da geldi ve suratıma bile bakmıyor sanki yalan söyleyen benim sinirli olan o. Ya sabır dedim tek kelime etmedim yattım ve ertesi sabah annesine indi yine. sabah kahvaltı hazırlamamıştım dışarda etmiş sonrasında aşağıya gelmiş. aşağıda tam 5 kişiler bunlar hazırlanmışlar beni evde tek bi başıma bırakıp haber vermeden hepsi kurbanlık alanlarına sözde 'bize' kurban bakmaya gitmişler. Bu 2 günde yaşadığım kaçıncı şok sayamadım. Ki benim kaynanamlarla aram iyidir herhangi bir sorun olduğunda beni savunurlar hep benim yanımda olurlar-dı.. Bunu öğrenince kayınbabamı aradım ve beni tek bırakıp eşimle sorun yaşadığımı bildiğiniz halde siz de yüz çevirdiniz bana Allah razı olsun diyip kapadım teli. sonra gelmişler eve eşimin tuttuğu balıkları kızartıp bi güzel yemişler bi tabak da bana yollamışlar..

Konuda anlatmadığım detaylar var çok uzun ve karmaşık olduğunun farkındayım en sade şekliyle anlatmaya çalıştım. siz sorduğunuzda cevap vereyim onlara da. O kadar doluyum ki kaynanam kapıyı çalsa da şu içimdekileri kussam diye dört gözle bekliyorum fakat hergün gelen kaynanam bugun ortalarda yok. pılımı pırtımı toplayıp gitmek saniye durmak istemiyorum fakat duygularımla değil mantığımla hareket etmek istiyorum mantığım bana dur diyor.. eşimin annemle konuşmasındaki savunması ''hiçbirşeyime izin vermiyor beni yalan söylemeye mecbur bıraktı söyleseydim asla razı olmazdı benim de arkadaşlarımla zaman geçirmeye ihtiyacım var'' oldu.
Ben şimdi ne yapabilirim alternatif düşüncelerinizi saygı çerçevesinde paylaşırsanız memnun olurum.. Teşekkürler..
Aradaki en ufak sıkıntıları bile bence hiçkimseye yansıtmamak azım aileler malesef taraf tutup kendilerince evlatlarına sahip çıkıp olayı çık büyütebiliyorlar

Adama emri vaki yapmışsın yok annene telefonu vermeler falan bence esinI fazla kısıtlıyorsun gibime geldi. KP yi araman da başlı başina büyük bi saçmalık olmuş. Sen sakin kalmaya devam et. FevrI davranma

onların beni bırakıp gitmeleri kastendi 2 senelik evliyim ilk kez yaptılar böyle birşey. ondandı bu fevriliğim ama öfkeyle hiçbiryere varamam bu da bir gerçek. teşekkürler yorumunuz için..

Sende sık boğaz etme cnm ama bu kadarcık şeye rağmen evden bişey demeden gidip balığa sabah aşağıya annesine inmesine kadar uzatmak yanlış

aslında sık boğaz etmedim tek derdim beni de düşünmesiydi ama erkeklerin hamurunda var bencillik maalesef..

Sana tamamiyle hak veriyorum canım.biraz uyumlu davransa,hayatım bizimkilere söz verdim balığa gidicez diye hatta balıktan gelince güzelce pişirip yeriz başbaşa,yarın da seninle dışarı çıkarız ne dersin gibi birşeyler söylese eminim ki anlayışla karşılardın.ne bu boyle kadınların hem gönlünü yapmasınlar nazikçe hem de sonra beni bunaltıyor izin vermiyor desinler.erkekler işini bilmiyor, sonra da huzursuzluğa mahkum ediyorlar kendilerini ve eşlerini.eşini mutlu etmeyen huzurlu tek bir nefes dahi alamaz.her şeyin güzellikle halledilecek bir yolu var.kadına tatlı dilli ol,sonra hayatın nasıl güzel oluyor bir bak.

Haklısın sen bacım:KK19:

ay canm nasıl güzel ifade etmişsin aynen öyle ki ben çok yumuşak başlı bir insanım asla diktatör değilim herşeye tamam diyen insanları kıramayan biriyimdir. haketmedim böyle birşeyi. o yüzden kaldıramıyorum ağır geldi. annesi babasının böyle yapması da tuzu biberi oldu. teşekkürler canm guzel yorumun için.

ben de balık konusuna taktım ,bu aralar zaten sırf yemek düşünüyorum :KK48:
Nasıl yani siz evdeyken balıkları pişirip gel kızım yemeğe dememişler de tabağa koyup mu yollamışlar , eşim doldurmuştur diyorsun da onlar olgun! insanlar olur mu öyle şey demeleri lazım değil mi ,ben olsam alırdım tabağı giderdim kaynanamın eline tutuştururdum eksik olmayın diye :KK12::KK12::KK12:

onların beni bırakıp gitmeleri kastendi 2 senelik evliyim ilk kez yaptılar böyle birşey. ondandı bu fevriliğim ama öfkeyle hiçbiryere varamam bu da bir gerçek. teşekkürler yorumunuz için..

aslında sık boğaz etmedim tek derdim beni de düşünmesiydi ama erkeklerin hamurunda var bencillik maalesef..

ay canm nasıl güzel ifade etmişsin aynen öyle ki ben çok yumuşak başlı bir insanım asla diktatör değilim herşeye tamam diyen insanları kıramayan biriyimdir. haketmedim böyle birşeyi. o yüzden kaldıramıyorum ağır geldi. annesi babasının böyle yapması da tuzu biberi oldu. teşekkürler canm guzel yorumun için.
farettim cnm zaten bencil aynen valla

Eşin işim var demiş sen daha senin ailenle gelmeye zorluyosun...detayları vermediğin için çok bişey diyemem ama adam belli ki senin baskılarından bunalmış özetle.

En basta siz hatalisiniz, adam yok gelmeyeyim isim var demis, siz de tamam o zaman ben tek gideyim demeli ve konuyu kapamaliydiniz. Sonradan yaptigi her sey size batmazdi. Bir de kpi aramak cok cok yanlis olmus. Aranizda cozmelisiniz meseleleri, kp dis kapinin mandali

Merhaba. ..çok aklı selim gördüm ben sizi...sanki siz de baskı yaptiginizin farkindasiniz gibi geldi...ilişkide bu raddeye gelmek üzücü ama ayrılma sebebi asla degil..ve sanırım iddialaşarak değil sakince ve altyapili hareket etmelisiniz. ..Erkekler çok kolay yaratıklar inanın; tüm mesele annenize Hayır diyemeyecek diye dusunmus ve kendini sikbogaz hissetmis olay sadece bu...balığa falan gitmesine takilmayin. ..size ceza vermeye çalışmış. .Bu düşünce tarzında yaşıyorlar. ..belki kayinvaliden e olay bambaşka yansimistir zira erkekler kendini nasıl da anakuzusu yapar bir anda bilemeyiz. ..siz canınızı sıkmayin ve hatta inadına yakinlasin eşinizle kaybeden siz olmazsınız. ..Sevecenlik guclulukten gelir...hem olaylara hakim olursunuz böylelikle. ..Genel anlamda eşinizle bir sorununuz yoksa inanın bu sadece sizin tahrik ve israriniz yüzünden zincirleme olmuş olaylar. ..bizi bilgilendirin lütfen. ..sevgiler. .

Ben sizi haklı buldum.

Eşiniz,yapmak istemediği şeyleri sizin yüzünüze söyleyecek iletişim becerisine sahip değil anlaşılan,böyle kıvırıp saçma sapan davranarak ilişkileri daha da içinden çıkılmaz hale getiriyor.

Kim ne derse desin,eş emrivaki yapsın,kayınvalideler ısrar etsin:Ankara'ya gelmek istemiyor,balık tutmak istiyorsa "önceden verilmiş bir sözüm/planım var." diyecek hepsi bu.Bu da bir tercihtir ve insanın istediği tercihi yapması en doğal Hakkı.

Hayatta en sinir olduğum insan tipi istediğini açıkça söylemeyip kulağını tersten gösterendir.Eşim de böyleydi ve şu an boşanmak üzereyim.Yaptığı dolaylı davranışlar,önce beni sonra bizi,ailesini ve çocuğumuzu etkiledi.Sonuç da ortada.

Eşiyle gezmek zor geliyorsa,evli olmanın anlamı yok zaten.Tabi ki insan arkadaşlarıyla da vakit geçirmek ister.Ama yiyecek ekmeğe ihtiyacımız varken gidip koca bir pasta almıyoruz.Önceliklerimiz,görevlerimiz,açıkça kendimizi ortaya koyma becerimiz ilişkilerimizi de etkiliyor.Sizde de böyle olmuş.

Bence eşinizle açıkça konuşun.Ona kendisine ait bir alan bırakın ve beklentilerinizi açıkça dile getirin,ağlamadan.

Mutluluklar dilerim.

Yani ne desem bilemedim. İnsanlar farklı farklı. Karakterler önemsenen şeyler öncelikler farklı. "Siz niye falanca şeyi onemsiyorsunuz ben onemsemiyorum mesela" diyemiyorum ki. Ölçü olacak kişi ben değilim çünkü.
Ben mesela dünyada en rahat insanlar sıralamasında başı çekerim bu konularda heralde. Öyle beklentisi sıfır öyle rahat öyle özgürlüğüne düşkün ve öyle empati kuran bı insanım ki beni bı türlü anlayamayip cildirttiklarim olmuştur :KK45:acaba ben de biseyi hazmedemeyip kendime yediremeyip buraya konu acar miyim bir gün :KK53:
Yani bu konuda yazdiklarinizdan hiç biri -esinizin hakaret etmesi dışında- asla benim umrumda olmazdı. Ben eşimin beni dışarı çıkarıp gezdirmesini beklemiyorum mesela hiç. Arkadaşlarıyla takılması umrumda olmaz. Benden daha çok arkadaşlarıyla takılması önceliği bana vermemesi önce benim gönlümü almaması umrumda olmaz böyle şeyler beklemem de. Bana göre Kayınvalidemle kayinpederimin benim haklarımı gozetmemesi de umrumda değil. Hep beraber dışarı çıkmaları sadece beni bırakmaları hele hiiiic umrumda değil. Neden beni biraktiniz diye en ufak laf bile dokundurmam sebebi her neyse de bırakmışlar gitmişler yani napim belki içlerinden gelmedi istemediler(en kötü ihtimal), e istemedilerse zaten goturmesinler yani ben olsam istemediğimi ben de götürmem banane :KK48:
Tüm düşüncelerimin temelinde asirinin da ötesinde beklentisiz bı insan oluşum yatıyor aslında. Ki ben 180 derece değiştim inanılmaz hassas bı insandim sadece lafinizla dovebilrdiniz beni. Zaten o sebepten çocukluğumdan beri psikolojik tedavi gordum. Ağır depresyonlar panik ataklar havada uçuşuyordu. Şimdi tam tersiyim tüm dünya el birliğiyle beni böyle gamsız yaptı emeği geçen herkese çok teşekkürler :KK49:
Ben şimdi size diyemiyorum siz neden benim gibi değilsiniz diye. Dediğim gibi her insan farklı. Size göre bunlar kafaya takılacak şeyler demek ki ne diyeyim. Allah yardımcınız olsun:dua:

Olaylari cok iyi anladim dersem yalan olur ama o telefonlrinizdaki uygulama aslinda birinizin digerini ya da ikinizin de birbirinizi ne kadar bogdugunun kaniti.Takip programi gibi biseye ne gerek var.Bi de tasma tak derim esim yapsa.Belki bogulmustur adam.

böyle olmicak seyler icin ev terk edilmez bu 1. Zaten ailelenlerden uzak yasamiyorsun aileni hergün görme imkanin var adami pesinde sürüklemeye calisma bu 2. Eger arkadaslarinla plani varsa sende annem ikna etsin diye telefonu veriyorsun esin kücük cocukmu ikna olacak, adamin kizmasi gayet normal buda 3

Merhaba. ..çok aklı selim gördüm ben sizi...sanki siz de baskı yaptiginizin farkindasiniz gibi geldi...ilişkide bu raddeye gelmek üzücü ama ayrılma sebebi asla degil..ve sanırım iddialaşarak değil sakince ve altyapili hareket etmelisiniz. ..Erkekler çok kolay yaratıklar inanın; tüm mesele annenize Hayır diyemeyecek diye dusunmus ve kendini sikbogaz hissetmis olay sadece bu...balığa falan gitmesine takilmayin. ..size ceza vermeye çalışmış. .Bu düşünce tarzında yaşıyorlar. ..belki kayinvaliden e olay bambaşka yansimistir zira erkekler kendini nasıl da anakuzusu yapar bir anda bilemeyiz. ..siz canınızı sıkmayin ve hatta inadına yakinlasin eşinizle kaybeden siz olmazsınız. ..Sevecenlik guclulukten gelir...hem olaylara hakim olursunuz böylelikle. ..Genel anlamda eşinizle bir sorununuz yoksa inanın bu sadece sizin tahrik ve israriniz yüzünden zincirleme olmuş olaylar. ..bizi bilgilendirin lütfen. ..sevgiler. .
Evet ısrarcı olmam hataydı belki ama bunun asıl sebebi kendisi gelmek istiyor ama ertesi günü gerçekten işi olduğu için gelemiyor olarak algıladığımdandı. çünkü normal şartlarda işinin yerine birini ayarlaması hiç problem değil. artı 2 aydır ankaraya gitmeyi teklif eden de kendisiydi. bende hazır böyle fırsat varken gel ayarla işini gidelim dedm 2 sefer. burda aslında kafama taktığım tek mesele yalan söylemesi ve pişkin pişkin üste çıkması. ama dediğiniz gibi kadın mantıklı ve altyapılı hareket etmeli gerisi hallolur bi şekilde. Teşekkür ederim yorumunuz ve ilginiz için gelişmeleri bilgilendireceğim :KK66:

Ben sizi haklı buldum.

Eşiniz,yapmak istemediği şeyleri sizin yüzünüze söyleyecek iletişim becerisine sahip değil anlaşılan,böyle kıvırıp saçma sapan davranarak ilişkileri daha da içinden çıkılmaz hale getiriyor.

Kim ne derse desin,eş emrivaki yapsın,kayınvalideler ısrar etsin:Ankara'ya gelmek istemiyor,balık tutmak istiyorsa "önceden verilmiş bir sözüm/planım var." diyecek hepsi bu.Bu da bir tercihtir ve insanın istediği tercihi yapması en doğal Hakkı.

Hayatta en sinir olduğum insan tipi istediğini açıkça söylemeyip kulağını tersten gösterendir.Eşim de böyleydi ve şu an boşanmak üzereyim.Yaptığı dolaylı davranışlar,önce beni sonra bizi,ailesini ve çocuğumuzu etkiledi.Sonuç da ortada.

Eşiyle gezmek zor geliyorsa,evli olmanın anlamı yok zaten.Tabi ki insan arkadaşlarıyla da vakit geçirmek ister.Ama yiyecek ekmeğe ihtiyacımız varken gidip koca bir pasta almıyoruz.Önceliklerimiz,görevlerimiz,açıkça kendimizi ortaya koyma becerimiz ilişkilerimizi de etkiliyor.Sizde de böyle olmuş.

Bence eşinizle açıkça konuşun.Ona kendisine ait bir alan bırakın ve beklentilerinizi açıkça dile getirin,ağlamadan.

Mutluluklar dilerim.

kesinlikle bana tercihini ve planını söylemiş olsaydı bunların hiçbiri yaşanmayacaktı. aslında sonrasında bunların yaşanabileceğini düşünmüştür fakat buradaki detay arkadaşları için evliliğimizin zedelenmesini göze almak. ben gideyim de ne olursa olsun.. düşüncelerinize katılıyorum teşekkür ederim. Allahım sizinde hakkınızda hayırlısını nasip etsin...

Olaylari cok iyi anladim dersem yalan olur ama o telefonlrinizdaki uygulama aslinda birinizin digerini ya da ikinizin de birbirinizi ne kadar bogdugunun kaniti.Takip programi gibi biseye ne gerek var.Bi de tasma tak derim esim yapsa.Belki bogulmustur adam.
Bende buna katılıyorum birini kontrol altında tutmak gibi birsey insanin durust olmak icinde olmalı Ayrica esi bunu bile bile yalan söylediyse ya umursamadi esinin öğrenmesini yada cok bunaldi.Cunku nekadar yasam Alani birakilmali ciftler arasında

böyle olmicak seyler icin ev terk edilmez bu 1. Zaten ailelenlerden uzak yasamiyorsun aileni hergün görme imkanin var adami pesinde sürüklemeye calisma bu 2. Eger arkadaslarinla plani varsa sende annem ikna etsin diye telefonu veriyorsun esin kücük cocukmu ikna olacak, adamin kizmasi gayet normal buda 3
canım sorun şu ki planı olduğunu söylemiyor istiyormus ama işyerine gitmesi gerekiyormuş izlenimi veriyor ve koca bir yalanlar zinciri oluşturuyor. onun dışında annemi kıramayacagını düşünüp telefonu uzatmam evet hataydı..

kesinlikle bana tercihini ve planını söylemiş olsaydı bunların hiçbiri yaşanmayacaktı. aslında sonrasında bunların yaşanabileceğini düşünmüştür fakat buradaki detay arkadaşları için evliliğimizin zedelenmesini göze almak. ben gideyim de ne olursa olsun.. düşüncelerinize katılıyorum teşekkür ederim. Allahım sizinde hakkınızda hayırlısını nasip etsin...
Nerde olduğunuzu öğrendiğiniz programa neden ihtiyaç duydunuz ki demekki oda yalan soylemeye engel degilmis biraz abarti degilmi o program

X