Eşim ve sorunlar

Düğüne aileler ısrar ettiyse orkestra vs parasını verselermiş keşke
Tüm masrafları gençlere yıkıyorlar kendileri gösteriş yapıp hava atacak diye
Siz de cicim aylarında sıkışıyorsunuz böyle

Ay cebinde para yoksa yapma kardeşim düğün. Örfmüş adetmiş, Bilemiyorum; kaynanayla oturmak adet asıl eskilere bakarsak.
Ama profil hep aynı oluyor bu tiplerde. Hemen hemen hepsi çalışmıyor, genelde kocaları da ortalamanın altında kazanıyor ve bu kızçelerimiz gözünün gördüğü her şeyi istiyor. Zaten düğünsüz oomaaasssss orkestrasızzz omassss diyen zihniyete ne anlatabiliriz ki?
Daha çok ağlarsın cebimde 50 lira var diye.
Şimdi muhtemelen düğünn yapsan anlardınnn kötü kalplii diye çemkireceksin. Yaptım. Ama param var. İstesem bir kere daha yaparım yani 1 kess oluyoooo kafasında da değilim.

Cehalet deyince de insan gülüyor.
Çekim hatıra için olmalı o kadar parayı vermeye gerek yok ki. Durumum ortada iken çekim yaptırmadım. Görümcem çekti.

Tabiki tercih meselesi ama evet bunlar olmadan da oluyor evlilik oluyor kimse söylemedi heralde size. Evlenirken tüm masraflarımı alt sınırda tutmayı tercih ettim benim yaşadıgım sehirde nikah eşimin ailesinin yasadıgı sehirde düğün oldu ( bana ve eşime kalsa asla düğün istemiyorduk ama ailesi çok ısrar ettiği için mecburen kabul ettik) nikah salonu ve düğün salonun kendi çekimleri haricinde herhangi bir fotograf veya video cekimi talep etmedik ekstra orkestra tutmadık mesela. Yani demem o ki bir kere evleniyorum diye masrafları ayyuka çıkarmanın alemi yok.
Evet haklısınız her şey çok pahalı ama mutlaka masraflar bir şekilde azaltılabiliyor.
Konunuz için de asla kumar oynamasına müsade etmez tavrımı çok net koyardım. Kazanma ihtimali oldugu kadar kaybetme ihtimali de var. Ne gerek var böyle bir riske.

Paranız yoksa düğün yapmasaydınız. Orkestra, dış çekim falan şuan şart değildi bunlar. Bir aylık evlilikte dışarı çıkamayıp, parasızlıktan eşle kavga etmeye değdi mi tüm bunlar?

Evet herşey çok pahalı ama cebinizdeki paraya göre hareket etmeliydiniz. 2 aylık maaşı önden alırken nasıl geçinmeyi düşünüyordunuz?
Bilezik bozdurun diyeceğim ama siz onu da kabul etmezsiniz.

Son düzenleme:
Bileziğin birini bozdurun en mantıklısı ayağınızı yorganınıza göre uzatmayı unutmazsanız bir şekilde geçinirsiniz eşiniz kumar oynama düşüncesi çok riskli

Siz çalışmıyorsunuz, eşiniz iki aylık maaşını önden çekiyor, neymiş sevdiği için düğün yapmış. Sizde eşinizi düşünseydiniz biraz keşke. Düğün yaparsınız ama parasızlıktan evde oturup birbirinizi yersiniz böyle.
Evliliği evcilik oynamak sanmaya devam edin. Sizi çok seven kocanız bir yerlerden para bulup getirsin, gezdirsin sizi böyle kuru kuru, evde oturtacak sevgi mi olur?

Adet örf gelenekse düğün masrafını aileler yapmalı. Bana soruluyorsa ben düğüne para harcamam. İstemem. Yapmak isteyen buyursun yapsın.

Eşinizi şu kumar sevdasından koparın önce.

Siz çalışıyor musunuz? Çalışmıyorsanız işe girip eve ek gelir sağlamalısınız.

eşiniz kumarı bıraksın. bi bilezik bozdurabilirisniz .daha evliliğin ilk ayında değilim çekmekten iyidir. bi de siz de bir işe girseniz iyi olur

Şimdi parayı düğüne harcayıp sonra 50TL ile kalmak cehalet değil öyle mi? Ayranı yok içmeye..... aferin çok güzel yapmışsınız, düğün kasetlerini yersiniz artık mi diyelim ?

Merhaba canim..yasadiklarinizi bicok insan yasayabiliyo..evlenirken...daha yeni evlisiniz...altininizi bozdurun bence.hic sıkıntı cekmeye gerek gok...sonra yerine biriktirip alirsiniz..

50 TL ile zaten hiçbir şey yapamazsınız ama kazansanız bile bu bir sorun bu sefer daha büyük paralarla oynayıp kaybeder. O sebeple kesinlikle uzak tutun. Ne yapayım diyorsanız da zaten bilerek evlenmişsiniz böyle olacağını. Bileziğin tekini bozun taş mı yiyeceksiniz. Ya da sizin de bir iş bulmanız gerek yaşınız genç hem emeklilik için de önemli

Bunu okumayıp az önce size akıl verdiğim için pişmanım size her şey müstahak . Daha çok sürünürsünüz

İşte o zaman ekmek yoksa pasta yiyeceksiniz andnsndndnd

Heee oldu
Yapmasında instagrama ne koysun?
Hayatımın ennn mutlu günü, kalbimin yarısı koçişkom ile bulutlardayız konulu storyleri olmasınmıydı
Ne var parası yoksa, koçişkosu gider kumar oynar kazanır.
Hiç kendim bişeyler yapıp kazanayım yok. Koca ek iş yapsın yok. 50 lira para var ve ay daha yeni başladı. Hegün 0,75 kuruş harcasalar kişi başı ay sonu gelir aslında. Çokta zor değil. Bunun için kızcağız örf adetdenmi vazgeçseydi. İyi daha sizde daha neler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…