• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ve sorunlar

Sizin kocalarınız düğün yapacak kadar çok sevmiyora getirmiş lafı birde. Düğün yapmışlar başları göğe ermiş, duvarları kemirsinler şimdi beraber.
Göstermelik yaşayıp bir çay içmeye bile gidemiyorum diye ağlıyor 😂😂onun düğün yaptığı para ile borçsuz taksitsiz yurt dışı gezisine gidiyoruz eşimle

Kayda değer insan popülasyonunun doğru düşünme yetisi yok gibi gelmeye başladı artık bana. Demin boşanma davası süren adamla birlikte olan bir kızımız " gencim güzelim diye çekemiyorsunuz" cümlesi kuruyordu, şimdi de " seni düğün yapacak kadar seven adamı bulamadın tabii" diye bir mantıkla karşılaşıyorum. Hayır tercih meselesi, düğün yapmak istiyorsanız yaparsınız da bunu bir sevgi ölçütü olarak görmek alt eğitim grubunun bir mantıklandırması. Elinizde altınınız varmış, 50 tl ile iki ay geçmeyeceğine göre bozdurmaktan başka şansınız yok. Eşiniz ailesinden para istemiyor diye dert ediyorsunuz sanırım ama adam isteyebilse zaten isterdi. üstelik elinizde altın varken millete minnet etmeye ne gerek var?

Kaynanası durumum buna yetiyor diye 2 bilezik yapmış ama konu sahibi parası var biliyorum deyip 2 bileziği az bulmuş.(iki kolunu da bilezik doldurmalıydı çünkü)Yazık senin yukarıda yazdığın gibi bu da “sevilmeme” belirtisi aslında sana göre, nasıl tamam dedin ki?
Zihniyet belli iken bir de insanları cehaletle suçlamak çok varoşça hareketler kusura bakma konu sahibi.
Bu ayı orkestrayı yiyip, düğün video çekimlerini içerek idare edersin artık
şu konudan sonra daha çok sinirim bozuldu. Tek başına çocuk büyütmüş bir kadın var ortada, iki bileziği beğenmiyor bir de. Hayır yani evlenmeye karar vermişler kadın sanki mecbur takı takmaya. Şimdi de asıl sorunu bence anneden para istemiyor olması kocasının. Kadını multi milyoner falan sanıyor galiba. Gerçi bu mantıktaki insanlar "bana ne bul, ben anlamam" kafasında oluyor. Şımarıklık oldukça yaygın toplum sanırım.

Sizin kocalarınız düğün yapacak kadar çok sevmiyora getirmiş lafı birde. Düğün yapmışlar başları göğe ermiş, duvarları kemirsinler şimdi beraber.
Düğün sonra balayına gittilermi acaba
gerçi düğün yapcam diye 2 ay maaşsız gezemeye razı biri balayı için kredi çekmeli
Ama asıl balayısız düğün olmaz bence
Balayından sonra onlarca tatil gittik ama onun tadı farklıydı

Abi şu konuya örften adetten haberi olanlar yazmasın ya. Düğün la bu düğün hayret bişeyyyyy.
Aynen
Ölüm kalım meselesi
Düğünde iki göbek atanlar sonradan ay ne biçim düğündü ya
Gelinin saçıda çok kötüydü kv dede giyecek başka birşey bulamamışmı diye dedikodu yapsın diye yeni evliler evde parasızlıktan birbirini yiyor
En güzel geçmesi gereken zamanlar para yok diye sıkıntıyla geçiyor
Ama bunun adı aşk biz ne anlarız

Aynen
Ölüm kalım meselesi
Düğünde iki göbek atanlar sonradan ay ne biçim düğündü ya
Gelinin saçıda çok kötüydü kv dede giyecek başka birşey bulamamışmı diye dedikodu yapsın diye yeni evliler evde parasızlıktan birbirini yiyor
En güzel geçmesi gereken zamanlar para yok diye sıkıntıyla geçiyor
Ama bunun adı aşk biz ne anlarız

Sevgi mi gördük ne bilecez. ☹️☹️☹️

Neden düğün olmasın mesela ? Adet örf ve geleneklerimiz bunu gerektiriyordu siz yapmazsınız olur biter her aile bir olmuyor sonuç olarak sorum neden düğün değildi veya gelin neden düğün yaptık bunu konuşalım da değildi sorum dışında yorum yapmazsanız çok iyi olur siz kendiniz düğün yapmazsınız mesele kapanır...
bu kadar sıkıntı çekilerek yapılan düğünler çok mantıksız, örf adetlerimizde düğün yapıp 5 sene borç ödeyip 50 tl ile geçinmek yok ,kına gecesi ve nişan yapmıssınızdır o eğlence de yeterdi illa davul zurnaya binlerce para dökmek şart değildi örf adetlerimizi işimize geldiği gibi kullanmayalım :KK66:

eşiniz kumar bağımlısı elindeki son parayı kumara harcamayı düşünecek kadar şuursuz o bilezikler bir seneyi bulmaz hepsi biter zaten bu adamla

Düğün sonra balayına gittilermi acaba
gerçi düğün yapcam diye 2 ay maaşsız gezemeye razı biri balayı için kredi çekmeli
Ama asıl balayısız düğün olmaz bence
Balayından sonra onlarca tatil gittik ama onun tadı farklıydı
İkisinin arasında tercih yapsam bende balayını tercih ederdim. Ama ikisi de olamayabilir şartlar onu gerektiriyorsa, hiçbiri beş parasız evde kalmaya değmez. 🤷

Parasız saadet olmaz diyen arkadaşlara katılmıyorum oluyor bence . düğün zamanı ikimiz de mühendis olmamıza rağmen asgari ücretle çalışıyorduk çekim yaptiramadik mesela ama benim içimde yara falan kalmadı . Balayı diye üç gün gittik bes yıldızlı herşey dahil otel değildi ama iki şehir gezdik çok eğlendik. Bir ay değil aylarca evde oturduk borcumuz vardı ama sonra işler değişti durumlar toparlandi. Şimdi de şartlar biraz sıkıştı eşim tek kişi çalışmak zorunda . Iyi bir okuldan mezun mühendis ama malum şartlarda aldığı maaş anca geçinmeye yetiyor bizde bu şekilde tatil yaptık dışarıda dikkatli yiyoruz . Çocuğun ihtiyaçlarına öncelik veriyoruz . Ben konu sahibini ve eşini makul bulmadım . Biri iddia oynayıp para kazanacagini zanneden bir çocuk . Diğeri de bir kere yapılıyor diye her şeyin yapılmasını istemiş bir kız . Ülkenin gerçekleri herşey bir arada olmuyor . Olmasını isteyen zengin koca bulacak .

Parasız saadet olmaz diyen arkadaşlara katılmıyorum oluyor bence . düğün zamanı ikimiz de mühendis olmamıza rağmen asgari ücretle çalışıyorduk çekim yaptiramadik mesela ama benim içimde yara falan kalmadı . Balayı diye üç gün gittik bes yıldızlı herşey dahil otel değildi ama iki şehir gezdik çok eğlendik. Bir ay değil aylarca evde oturduk borcumuz vardı ama sonra işler değişti durumlar toparlandi. Şimdi de şartlar biraz sıkıştı eşim tek kişi çalışmak zorunda . Iyi bir okuldan mezun mühendis ama malum şartlarda aldığı maaş anca geçinmeye yetiyor bizde bu şekilde tatil yaptık dışarıda dikkatli yiyoruz . Çocuğun ihtiyaçlarına öncelik veriyoruz . Ben konu sahibini ve eşini makul bulmadım . Biri iddia oynayıp para kazanacagini zanneden bir çocuk . Diğeri de bir kere yapılıyor diye her şeyin yapılmasını istemiş bir kız . Ülkenin gerçekleri herşey bir arada olmuyor . Olmasını isteyen zengin koca bulacak .

Yine yazmış olmak için yazmışsınız. 50 TL ile bir buçuk ay nasıl saadet olacak mühendis hanım mikemmel hayatınızı işin içine katıp boş edebiyat yapmadan anlatsanıza bize??

Yanılıyorsunuz
Parasız saadet olmaz
Paranız yoksa bebeğe bez alamasınız, olsun eski çarşafları keser bağlarım diyorsanız bilmem
Herkesin saadet anlayışı farklı elbet
Ama çocuklar büyüdükçe 2 şehir gezelim çok eğlenim dinlemiyor
Tatil bakıyoruz kızım diyorki anne odamızdan direk havuza atlayalım öyle otellere bak
Geçen ay en son model telefon almıştık ona şimdide kablosuz kulaklığını istiyor mesela, orjinal olcakmış
Bayram harçlığı ile telefonına uyumlu akıllı saat alcakmış, yetmezse baba sen üstünü tamamla diyor
Bunlar paramız olmasın, sevgimiz yeterle ödenmiyor malesef

Yine yazmış olmak için yazmışsınız. 50 TL ile bir buçuk ay nasıl saadet olacak mühendis hanım mikemmel hayatınızı işin içine katıp boş edebiyat yapmadan anlatsanıza bize??
Ben ne yazmışım elli TL ile saadet olur mu? Düğün çekimi yapmadım yazmışım mesela . Konu sahibi hatıra ve şart demiş ya. Balayı diye otele gitmek zorundayım diye düşünmemisim . Mükemmel olmadığını belirtip konu sahibini eleştirmiştim. Tüm bunları isteyen zengin koca bulabilir . Ama tamamen para varsa mutluluk var kısmını da katılmıyorum yazdım . Elli lirayla gecinilmeyecegi açık . Ama şartlar hep mikmemel olmuyor

Yanılıyorsunuz
Parasız saadet olmaz
Paranız yoksa bebeğe bez alamasınız, olsun eski çarşafları keser bağlarım diyorsanız bilmem
Herkesin saadet anlayışı farklı elbet
Ama çocuklar büyüdükçe 2 şehir gezelim çok eğlenim dinlemiyor
Tatil bakıyoruz kızım diyorki anne odamızdan direk havuza atlayalım öyle otellere bak
Geçen ay en son model telefon almıştık ona şimdide kablosuz kulaklığını istiyor mesela, orjinal olcakmış
Bayram harçlığı ile telefonına uyumlu akıllı saat alcakmış, yetmezse baba sen üstünü tamamla diyor
Bunlar paramız olmasın, sevgimiz yeterle ödenmiyor malesef
Yani bebeğe bez alamayacak ya da eğitim ihtiyaçlarını karşılamayacagimi düşünsem çocuk sahibi olacak kadar aklımı kacirmazdim . Şu an tüm ihtiyaçlarını karşılayacak gücüm var ama Türkiye de iki çalışan kişinin sağlayabileceği imkanları saglarim . Deniz kenarında yaşayan ailem var otel yerine oraya götürürum mesela o sene param yoksa . Telefon aldıysam kulaklığı beklemesini söylerim . Para benim için eğitim ve sağlıklı yaşaması için gerekli . Bende memur bir ailede büyüdüm son model telefonum olmadan büyüdüm . Çevreme bakiyorum akademisyen
olarak çalışan arkadaşlarım da var karı koca onlar da dediğiniz şartları sağlayamaz şu şartlarda . O zaman kimsenin çocuk yapmamasi lazım

Ahahah bu ağladığım anlamına gelmez zorda olduğum anlamına gelir ki ben zorluktan çıkmasını bilirim Allaha şükür sen oturup şu kötü kalbinle acaba sevilebilecek miyim diye düşünüp ağlaya bilirsin:) cahille muhabbet etmek en sevmedigim şeydir mesela bugün 50 liram olur cebimde sadece ama 1 2 aya geçer ben yine çayımı kahvemi yemeğimi yer gezerim geçici şeylerdir bunlar, ama vicdan ve merhamet her daim kalıcıdır bilgin olsunnn kendin için dua etmelisin şu kalbinle umarım seni sevip düğün yapacak kadar değer veren birine ddenk gelebilirsin
Ben olsam şöyle dusunurdum ; evlenmeyi dusundugum insan maden de çalışarak kazanıyor. Düğün değilde nikah yapalım sonrasinda aile arasında bir yemek yiyelim derdim. Gençlere bu yönden üzülüyorum eşyalar düğün takı v s borçla alındığı halde düğün gibi şatafatlı aksiyonlara girisiyorlar. Sonrada ödeyeceğim diye en güzel zamanlarini sıkıntı içerisinde geçiriyorlar. Bir kere evleniyorum diye bu sıkıntıyı göze almayı mantıklı bulmuyorum. Bu benim fikrim tabiki.

Yani bebeğe bez alamayacak ya da eğitim ihtiyaçlarını karşılamayacagimi düşünsem çocuk sahibi olacak kadar aklımı kacirmazdim . Şu an tüm ihtiyaçlarını karşılayacak gücüm var ama Türkiye de iki çalışan kişinin sağlayabileceği imkanları saglarim . Deniz kenarında yaşayan ailem var otel yerine oraya götürürum mesela o sene param yoksa . Telefon aldıysam kulaklığı beklemesini söylerim . Para benim için eğitim ve sağlıklı yaşaması için gerekli . Bende memur bir ailede büyüdüm son model telefonum olmadan büyüdüm . Çevreme bakiyorum akademisyen
olarak çalışan arkadaşlarım da var karı koca onlar da dediğiniz şartları sağlayamaz şu şartlarda . O zaman kimsenin çocuk yapmamasi lazım
Dediğim gibi herkesin şartları, büyüme şekli farklı.
Ama öyle derimle şöyle yaparımla olmuyor
Zaman öyle değil
Biz değil havuza odadan atlamak senede biaç gün tatil yaptığımız için kendimizi şanslı görürdük, çünkü hiç gitmeyen tatili, köyde bağda bahçede anneanne babaannede geçiren arkadaşlarım vardı çevremde.
Denize sıfır yazlığım var, çocuklar orayı tatilden saymıyor. Tatile nezaman gidicez, 1 hafta çok az 10 gün gidelim diyorlar.
İsteyen istediği kadar çocuk yapar yada yapmaz ama durum bu

Back