Eşim ve KÜÇÜK yeğeni huzurumu kaçırdı !

bak yazını okudukça sana hak verdim. ama yanlış kişiye patlamışsın. şimdi eşin gidip bize gelmeyin bir daha , bu çocuğu eğitin bilmem ne gibi konuşmalar yapsa, geline bak yemeden içmeden laf yetiştirip kocasını bize düşman edicek derler.

onun yerine yaptıkları şeyi temizleme, ablası gelince yeni görmüş gibi göster ve orda lafını söyle. birkaç aya bebeğin ayaklanır. o zaman dolap kilitleri var ondan alıp takarsın. çocuk açmaya çalışıyor açar bişey falan atar ağzına diye taktım bunu dersin o da açamaz o zaman.

sırf bu yüzden eşini yataktan kovman çirkin olmuş. o da bunu hazmedemiyip işi ilerletmiş. akşama birbirinizden özür dileyip tatlıya bağlayın. yersiz ve saçma bir kavga olmuş. sen fitillemişsin, eşin altın vuruşu yapmış.

Eltini ve cocugu eve alma o zaman. kesin cozum.

Ayrica cimrisin. Onu yedi bunu yedi denmez. Cocuk iste.
Kadıncağız yemesine bişey demiyor ki çocuk arsızlık yapıyor resmen şımarıklık
Yiyip içip ortalığa saçıyor afedersin de zıkkım yesin gitsin evinde meyapıyosa yapsın annesi terbiye veremediyse gelmeyecek ozaman.kadının küçük bebeği var onla mı uğraşacak!

Ilk yorumda eklemeyi unutmusum. Esinize diyecek laf bulamiyorum... dosarim doverim ne demek ya diline pelesenk etmesi hic hos degil. Dercisi fikri neyse zikri odur yakinda dover de.

Benim evime kim gelirse gelsin istemem öyle pislik yapmasını annesine önce terbiye vereceksin hakikaten böyle görgüsüz insanlar üremesin!
Eşinizde ayıp etmiş boşanalım ağır olmuş yüz vermeyin bence eve gelince tavrınızı koruyun

benim kızım da üç yaşında ve çöplerinin çoğunu mutfak tezgahına bırakır.
6 yaşındakinin aklı çöp atmamayı çözer. eltisi izin veriyor mu acaba kendi evini çöplüğe çevirmesine?

Valla hic kimse elin cocugunun terbiyesizliklerini cekmek zorunda degil.
Cocuksa cocuk napalim yani ay cocuk iste diyip gecilince asil problem. Egitim besikte baslar diye bosuna demiyolar.
O evde o cocuk misafirdir kendi evi gibi at kosturamayacagi ogretilmeli. Bariz simarik terbiyesiz bir cocuk iste.
Koca da tamamen haksiz simarik yegenine toz kondurmayacak diye kendi evladini ana ayri baba ayri buyutmeye razi.
Bugunun yarini da var evladina ne dicek anan kuzenine laf etti diye anani bosadim seni hic dusunmeden mi dicek.

en sinir olduğum şey banyoya bornoz asanlardır.oldu olacak içi çamaşırlarınızı da asın gıcık oluyorum.çocuk havlu niyetine siliyor nereden bilsin ki

Cocugun simartildigi ayan beyaz ortadada siz sirf bu yuzden kendinizedevesinizede yazik etmişsiniz evet esinizde haksiz doyledigi seyleri olcup tartmadan konusmus ama esimde benim yeğenim icin agir konussa bende kabul edemez tepki verirdim

Cocugun yasattigi seyler sizi uormus olabilir keske annesiyle konussaydiniz baktiniz hala taviz vermiyir mesafe koymayi deneseydiniz esiniz size agir konusmus olabilir ama sizinde hic altta kalir yaniniz olmamis o o anki sinirleyle kendini bilmeden konusmus belki hakaretler savuracaginiz yerde sakinlesmesini bekleseniz hatasini anlayip ozur dileyecekti

O ne bicim cocuk ya. Benim kardesim o yastayken sofra kurulup kaldirilirken yardim eder, yatagini toplardi. 6 yas hicte aklinin yerinde olmadigi bir yas degil yani. Anasi da amcasi da "aman o cocuk kafasinda takilmaya devam ederlerse topluma bir canavar karisacak gecmis olsun.

Çocuğunun başka bir evde nasıl davrandığını umursamayan bir anne tipi daha.. Eltiniz! Tamam çocuktur, laftan anlamayabilir ama herşeyin bir sınırı vardır, nerde kaldı eğitim? 6yaştan bahsediliyor. Odanın ortasında zeytin yemek nedir? Annesinin izin vermemesi gerekir. Her istediği yapılmazki çocuğun.
Gerekli uyarıyı eltiye yapmalıydınız eşinize değil.
Eşinizin yeğeni, ne yapsın adam.
Ama o "döverim, boşarım" lafları için pişman edin onu.
Ve yataktan atarak siz de büyük bir hata yapmışsınız bu da kabul edin...

7 yaşında oğlum var. Bu çocuğu olan ebeveyn korumacılığıyla ilgili bir şey değil. Şöyle ki; çocuğa ne kadar öğretirsen öğret o öğrendikleriyle olgun bir insan gibi hareket etmesini bekleyemezsin. Çocuğa evde her istediği şeyi yedirsen de başkasında gördüğü şeyler daha cazip gelebiliyor. Çocuk sizi yakın görüyordur. Benim oğlumda kimsenin evinde dolabı açmaz ama babaannesine ya da anneannesine gittiğinde canı bir şey istediğinde açıp alır. O zeytin çekirdeğini emin olun sizi sinirlendirmek için koymamıştır hayal dünyasında bir şey üretmiştir ve kendince birkaç gün sonra ne olacağını merak etmiştir. Oğlum da bazen deney yapıyorum diye hiç olmadık şeyler yapıyor. Birkaç kez oğlum etrafı kirletiyorsun dedim haklısın anne ama sende benim hayal dünyamın genişlemesine hiç izin vermiyorsun diye karşılık verdi. Ben deney yapıyorum ama sen kızıyorsun dedi o günden sonra deneylerine karışmıyorum. Ha siz diyeceksiniz ki tüm bunları evinde yapsın. Çocuk işte orası da amcasının evi yabancı değil diye düşünmüştür. Çocuklar acaba yengem kızar mı? diye düşünemez bazen. Evet rahat annelerde var ama bu da onların suçu çocukların değil. Bir de ben şöyle eğitirim ben böyle eğitirim diye büyük konuşmayın. Bende çocuklar bebekken öyle diyordum ama evdeki hesap çarşıya uymuyor. Doğru eğitmek adına her şeye hayır demekte yanlış bana göre.

en sinir olduğum şey banyoya bornoz asanlardır.oldu olacak içi çamaşırlarınızı da asın gıcık oluyorum.çocuk havlu niyetine siliyor nereden bilsin ki

Ayy merak ettim Sebatiye senin bornozlar nerede duruyor

Akşam duş yaptık balkona asıp mı kurutuyoruz mesela Aralık ayında, sonra da dolaba mı koyuyoruz

Ya da her yıkanınca bornozu da mı yıkıyoruz

Annem mesela çamaşırlıkta kurup katlayıp koyuyor ama onlar çok sık yıkanmıyor, evde çoluk çocuk yok, tüm gün evde vs vs

Yazdıklarından sıkıldım hepsinide okuyamadım sürekli çocuğun yediğini içtiğini anlattın. Genelde başkasının evindeki şeyler çocuklara daha tatlı gelir bu hep böyledir hiç duymadın sanırım ayrıca amcasının evi yesin nolucak sanki biraz daha geniş kalpli olabilirsin bu konuda diye düşünüyorum. 3te olsa 6da olsa çocuk. Yediği içtiği sayılmaz.

Temizlik konusunda haklısın bir şey diyemem ama bu konuyuda açık bir dille annesine söyleyebilirsin. Yanlış anlamaz, anlarsada kendisi bilir mesafe koyar.
Seninde işine gelir (her konuda!)

Eşinede keşke şikayet eder gibi 6yaşındaki çocuğun yaptıklarını söylemeseydin. Eşinin uslubü yanlış olmuş ama beimde yeğenlerim var ve eşim aynı şekilde şikayet etseydi bende sert çıkabilirdim galiba.

Bebeğinizi sağlıcakla tertemiz ve pak büyütebilmen dileğiyle.

Eşine deki fazla fazlaal ne aliyosan o zaman yedigözüme gelmez onlarda geldiğinde anası olacak danaya deki mutfakta oturalim ogkanida oturt yemek masasına ne yicekse daya önüne yedi içti attı geçti muhanbeti benimde 9 yasinda kaynim var. Dugden bir onceki gun kakasini wc dahil tum koridora surduydu

Benim çocuğum yapmaz etmez ben eğiteceğim gibi büyük laflar etme.Hiç belli olmaz.Bazı çocuklar hele ki hiperaktifse ya da aşırı zekalıysa yaramazlık en önemli unsurları oluyor.6 yaşındaki çocuğu çok takmışsın kafaya.Çocuk işte.Yaptıklarının suçlusu kendi de değil.Annesiyle daha uygun bir dille konuşabilirsin.
Eşinin yeğeni.Bunu ona yansıtman anlamsız ya da sohbet ortamında,ya beni pek dinlemiyor,sen amcasısın belki senden çekinir sen bi uyarsan demen daha doğru olurdu.Yatağı yorganı alıp içeri götürmeler..
Bir de eşine dava açmazsan ş....sizsin ???? sen ce bu mu eğitim.

Haklı olarak kızmışsın zor bir durum. Ama eşin bu işi çözemez. Ben kendimi yerine koydum, yeğenim yese içse dökse terbiyesizlik yapsa bile eşimin bu durumu şikayet etmesini hiç hoş karşılamam. Tepkinizi fazla buldum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…