- 30 Kasım 2010
- 9.574
- 19.171
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Çocuktan bahsederken kullandığınız uslup hiç hoş değil,eşinizede burada yazdığınız şekilde anlattıysanız haksız duruma düşmeniz çok normal.
Bakın çocuğun yaptıklarını hoş karşılamak durumunda değilsiniz bunu anlarım,anneside dur demiyorsa gayet haklısınız ama 6 yaşında bir çocuktan bu kadar nefret etmeniz normal değil. Lokmasını sayar duruma gelmişsiniz adeta ki buda hiç hoş değil. Zaten annesi hatalı burada,o çocuk laf mı dinlemiyor alacak evine gidecek,yada yediği zeytini ıvırı zıvırı takip edecek,döktüğü saçtığını toplayacak olmasi gereken bu. Sizinde laf etmeniz gereken kişi eltiniz.
Hani kimse kimsenin cocuğunun kaprisini cekmek zorunda değil ama kücücük cocukla iddialaşınca işler daha cok sarpa sarabilir. Daha ılımlı daha sevgi dolu yaklasmak lazımÇocuğa içten içe o kadar bilenmiş ki konu sahibi bu yüzden muhtemelen her yaptığına müdahale ediyor. Ayrıca ben eminim ki ters davranıyordur.
Çocuk kaprisi çekmek bu kadar mı zor yahu.
Yanlış. Altı yaşında bir çocuk neyin doru beyin yanlış olduğunu bilecek yaşta artık. Onun böyle şımarık olması kendisinin değil tamamen ailesinin suçu.
Burda konu sahibin haksız gördüm. Gidip de eşine, senin yeğenin böyle vs diye ayrımcı şekilde havlarsa adam patlar tabi. Böyle mi söylenir. Annesiyle çözsün sorunu çözemiyorsa da eşine düzgün şekilde söylesin bu nedir karşısında sanki çocuk değil pislik var
Hahahahayok canım izin vermiyor Canan hoca. Balık yiyimde bir ara tahin helvası yerim bal niyetine .Ağzın bal yesin. Karatay izin veriyorsa
Valla ben üsluptan öyle irite oldum ki anlatamadım bile kendimi. Cuk yorum
Ne kadar abartmissiniz ya çocuk o ben demiyorum kırsın dağıtsın döksün ama her hareketi size batmış nefret etmişsiniz benimde eşimin yegenleri var oyleydiler ama ben tatlı dille onlarla konuşarak anlattım ne doğru ne yanlış ama siz bilenmissiniz o çocuğa eşinize soylemenizde olmamış eltinle konuş bir daha sokma o zaman eve ayrıca esinde sende bayağı büyütüp olay yaratmissiniz olayın nedeni 6 yaşındaki bebe yahuuMerhaba kızlar. Biz eşimin ailesiyle aynı binada oturuyoruz. Eltim alt katımda oturuyor.
Eltimin Küçük oğlu 6 yaşında ve inanılmaz yaramaz bir çocuk! Görgü terbiye sıfır !
Bize ne zaman gelse direk buzdolabını açar karıştırır "onu yicem bunu yicem ". hatta bazen İZİN istemeden alır ve yer aşırı sinir olurum ben bu duruma . Kaç kere de annesi yanındayken uyardım. " X başkalarının buzdolapları izinsiz açılıp karıştırılmaz ! Ayıp ! Bişey istediğin zaman bana söyle varsa ben sana veririm ." Diye .
Ama yok o kadar asi ve dik başlı bir çocuk ki laftan anlamıyor o sadece kendi bildiğini okuyor .
Temizliğe de asla önem vermez yemek veya Abur cubur yedikten sonra o eller üstüne başına sürülür!!
bizdeyken ben zorla uyarıyorum da gidip ellerini yıkıyor . Banyoda da işi gücü sabunla oynamak işi bitince de elini tutup kapının arkasında asılı olan bornozlara silmeye kalkmıştı birkeresinde. Sürekli takip ediyorum onu gördüğüm gibi gittim ve uyardım " oğlum burda el havlusu var ya bornozlara niye siliyorsun diye " ,bide "yooo silmedim ki" diye yalan söylüyor gözümün içine baka baka.
çok yalan söyleme huyu da var . Çekmeceleri karıştırıp kalemliğimden kalem alır sonra "ben bunu okulda yerde buldum " der .
Eşim AÖF De öğrenci ders çalıştırıyorum ona o defteri almış neymiş resim yapacakmış "tamam kopar ordan 2-3 sayfa yap " dedim . Ama yok o her sayfaya çizip film yapçakmış sayfalar geçtikçe oynucakmış o film . "Oğlum görmüyor Musun dersler var bu defterde amcan çalışıyor" diyorum " amcam koca adam olmuş ne okuluna gidiyor sanki yalan söyleme" diyor.
Artık o saatten sonra sinirimden çatlıyorum işte . Neyse bunlardan daha çok var da ben size Cuma günü yaptığı şeyleri anlatayım .
Yine geldi annesiyle ve her tarafı karıştırmaya başladı mutfak çekmeceleri, camlar , tv sehpası , sıra buzdolabına geldi.
Benim uyarmama rağmen annesi de isteksiz Bi şekilde "oğlum kapat bak ayıp" deyip oğlunu çekmeye çalışıyor sözde! Bi yandan onla beraber dolabın içini süzüyor "al ne al ne istiyorsun" diyiverdi sonunda oda. çokomel vardı dolapta onları görmüş aldı ki kısa bir süre önce annesinin aldığı 2 tane keki yemişti bide salonda yeme huyları var "oturup mutfakta tepsinin üstünde ye " diyorum "yok içerde yicem " al o zaman tepsiyle ye ama dökme yerlere diye uyardım. Çünkü biliyorum herşeyi dökerek yiyor.
Neyse bu yedi biraz çizgi film izledi sonra tekrar gelip buzdolabını karıştırmaya başladı "ben yeşil zeytin yicem" !!!!!!
Ben tabi sinirden patlıyorum kendi evlerindeyken mutfağa uğramaz buraya gelince midesini kurtlar basıyor !
Aldı gitti içerde zeytin yemeye başladı . Her neyse bunlar sonunda gitti . Ertesi gün eşimle oturuyoruz. tv sehpamın üstünde 2 uçta süs eşyam var onlardan birtanesinin ağız kısmında Bi koyuluk farkettim o ne diye bakmaya gittim ki şoka girdim o küçük çocuk görünümlü canavar yediği çikolatayı çiğnemiş çiğnemiş süs eşyamın içine tükürmüş!! direk eşime gösterdim "bu ne rezillik nasıl bir çocuk bu hiç mi terbiye temizlik öğretmemişler bu çocuğa " diye söyleniyorum eşim sesini çıkarmadan dinledi.
Neyse aradan 1-2 gün geçti salonda zigon sehpamın üstünde de camdan bir süs eşyam var baktım tepesinde bişeyler var yakınına gittim kurumuş zeytin çekirdekleri !!!! İtinayla onları oraya dizmiş ! Allahım kriz geçircem ben denk gelip görmesem evime bir misafir gelse görse rezil olucam ! Dur dedim ben şu tv sehpasının üstündeki diğer bibloyada bakıcam Bi baktım onun içinde de 7-8 tane yeşil zeytin çekirdeği !
Allahım deli oldum ya ben asla alışık değilim böyle pisliklere . 4 aylık çoçuğum var ne zaman uyusa hemen temizliğimi işimi gücümü yapmaya çalışıyorum o uyanmadan şimdi böyle kirletilidğini görmek beni delirtti . Artık psikolojimi bozdu acaba başka nereye naptı diye her tarafı kontrol etmeye başladım koltukların altını yastıkların arkasını. ki iyi ki de bakmışım tuvalet peçetesinden alıp parçalayıp parçalayıp koltuğun altına atmış !
Ben artık iyice sinirlendim akşam eşime anlatıyorum bunları bana demesin mi " yaratıcı çocuk zeytin ağacı dikmiş oraya " !!!!! Ya sen ne diyorsun ben mecbur muyum senin yeğeninin pisliklerini temizlemeye kendin mi temizliyorsun bu evi de böyle rahat rahat konuşuyorsun gerekmediği sürece o çoçuğun artık bize gelmesini istemiyorum . Geldiği gibi zaten budolabına dadanır her tarafını karıştırır bundan da rahatsız oluyorum öyle kafasına göre İZİN almadan başkalarının dolabını açıp karıştıramaz" dedim
sonra bu başladı " benim yeğenim karıştırır da bide senden izin mi alıcak benim oğlum aşada böyle bişey yapsa yengem kızsa abim onu mahveder o yüzden sende sakın benim yeğenlerime karışma !
Bende dedim " benim oğlum hele Bi büyüsün öyle bişey asla yapmaz çünkü onu öyle eğitip öğreticem " dedim.
Bu içerde hala söyleniyor bana ben yatak odasına geçtim o kadar sinirlendim ki yeğeninin bu yaptığı şeyleri normal karşılayıp ona hak vermesine yastığını battaniyesini aldım içeri götürdüm " madem bana hak vermek bu kadar zor geliyor sana bu gece burda yat da aklın başına gelsin istersen hatta in yeğeninin koynunda yat" dedim.
Ben oğlumu uyuturken eşim geldi
" napıcaksın amcamlar gibi mi olalım birbirimize mi düşelim kardeşler yeğenler komple . Bi çocuğun yaptığı şeylere katlanamadın yemin ederim seni boşarım" dedi bana ve gitti içeri. Beynimden vurulmuşa döndüm .
8-9 yıllık beraberliğin sonunda evlenmişiz çocuğumuz olmuş birbirimizi o kadar severken o ettiği laf çok zoruma gitti.
Eşimde ailesi haksız bile olsa hep onları tutma huyu var ve bundan çok rahatsız oluyorum , üzülüyorum .
Ben yine de sabaha karşı 5 gibi uyandım baktım salonda yatıyor üstü yarı kapalı yarı açık kıyamadım gittim uyandırdım hadi gel yatağa diye beni Bi terslemeler . " bak o ettiğin boşanma lafına rağmen kıyamadım geldim seni çağırıyorum " dedim " git başımdan zaten 2 saat sonra kalkıcam gece nasıl burda yattıysam sabah da burdan kalkarım " Dedi .
Ben biraz daha ısrar edince beni itti ve ciddi bir ifadeyle "vallahi bak dövecem seni git " Dedi . Ben tabi o an delirdim ve yanına geldiğime lanet ettim içimden ! " öyle mi X dedim sen bence de git bugün o boşanma davasını aç açmazsan ş.......sizsin " dedim ve gidip yattım. Oda bişey demedi uyumaya devam etti sabah da kalktı giyindi işe gitti . Şimdi ben haksızmıyım , haksızsam nerde haksızım, akşam eşim geldiğinde nasıl davranmalıyım lütfen akıl verin çok uzun oldu biliyorum ama anlatıp içimi dökmem lazımdı hakkınızı helal edin ve çok sağolun
Eltini ve cocugu eve alma o zaman. kesin cozum.
Ayrica cimrisin. Onu yedi bunu yedi denmez. Cocuk iste.