- 21 Haziran 2015
- 4.406
- 7.029
annesi çocuğa en büyük kötülüğü yapıyor farkında değil. bana kaç kere bu şekilde veliler geldi. çocuk ergenliğe girmiş annesi bana diyor ki "hocam akşam erken yatıramıyorum, televizyondan kaldıramıyorum. lütfen siz söyler misiniz erken yatsın derslerine çalışsın". e şimdi sen küçükken çocuğa hayır kelimesini öğretmezsen büyüyünce o çocuk seni niye dinlesin ki? biri de çikolatalı ellerle duvara resim yapma yaratıcılığı yazmış. kağıtta yapınca yaratıcı olmuyo mu çocuk. ya da biblolara tükürmek mi lazım. çok haklısınız baktı çocuğu durmuyor o zaman misafirliğe gitmeyiversin hanfendiHay ne yaratıcılıkmış arkadaş.
Zeytin çekirdeklerini saksıya koysaydı zeytin ağacı dikmiş derdik bu resmen tükürmüş bibloya
Çikolatayı çiğneyip biyere tükürünce diş izlerini mi öğreniyo ?
Komşunun onun bunun dolabını karıştırınca hangi yaratıcılığı gelişiyo ? Salça enüst raftada olur bi alttada hata enaltta da bu mu yani ?
Artık kabul edin bu çocuk annesinden babasından hiçbişey alamamış yada hiçbişey vermemişler.
İnatla yapıyo çünkü annesi foss !
Bu öocuğun zekasında bişey olur yapar ama annesi toplaması lazım yada hiç getirmemesi
Altina imzami atarim. Daha guzel anlatilamazdi.Çocuktur yapar,o daha çocuk,gibi bir mantık olamaz,olmamalı çünkü görgü kuralları çocukluk döneminde öğretilmesi gereken birseydir. Kimin evi olduğu farketmez bir eve gittiğinde başı boş şekilde davranmamak,buzdolabını açıp yaygara şeklinde buzdolabındaki yiyeceklerden istememek ve evin içindeki eşyalara zarar vermemek bunların hepsi görgü kuralıdır. Bunların olmayışı çocuktur denilip geçilecek bir durum değildir.
Çocuktur denilecek durumlar daha farklı boyutta olan şeylerdir sapla samanı karıştırmamak gerek. Kaldı ki bir çocuğun şımarıklığına annesi,babası vs.tahammül edebilir, bir başkası tahammül etmek zorunda değildir işte en çok da bu yüzden görgü kuralları öğretilmeli.
Ve 6 yaşındaki bir çocuk nerede nasıl davranması gerektiğini bilebilecek yeterliliktedir,bunları çoktan öğrenmiş olması gerekir.
Ben 5-6 yaşımdayken misafirlikteysek yemek hazırlandığında sofraya davet edildigimde annemin gözüne bakar onun onayını alır öyle otururdum,tuvaletim geldiğinde bile 'şeyy tuvaletim geldi de tuvaleti kullanabilir miyim' derdim.
Şimdiki aileler; çocuğum bir birey,özgüvenli olsun,baskı hissetmesin,özgür olsun olayını çok ama çok yanlış anladıkları için ortaya böyle bir nesil çıkıyor maalesef..
PesAnnesinin maşallahı var sürekli abur cubur yediriyor ! bugün arka arkaya 2 paket cips yemek istedi İzin verdirmedim eltime 1 paket yedi diğerini verme Dedim orta sehpamı tekmelemesiyle yerle bir etmesi bir oldu .
annesi çocuğa en büyük kötülüğü yapıyor farkında değil. bana kaç kere bu şekilde veliler geldi. çocuk ergenliğe girmiş annesi bana diyor ki "hocam akşam erken yatıramıyorum, televizyondan kaldıramıyorum. lütfen siz söyler misiniz erken yatsın derslerine çalışsın". e şimdi sen küçükken çocuğa hayır kelimesini öğretmezsen büyüyünce o çocuk seni niye dinlesin ki? biri de çikolatalı ellerle duvara resim yapma yaratıcılığı yazmış. kağıtta yapınca yaratıcı olmuyo mu çocuk. ya da biblolara tükürmek mi lazım. çok haklısınız baktı çocuğu durmuyor o zaman misafirliğe gitmeyiversin hanfendi
Baskasina ait olani istemek ozuven degildir cute, o cikolata neden orada? Kimin? Belki ev sahibi kendi cocuguna aldi? Bugun "cocuk bu, o cikolata onun hakki" diye dusunursen yarin o cocuk her sey benim hakkim diye dusunecek.. mesela benim evimde oyle bir olay olsa ve cocuk sesli bir sekilde cikolatayi istese hayir derdim samimi soyluyorum..
Ozguven ile terbiyesizlik ciddi sekilde karistiriliyor bu ulkede.. her aklina geleni istemek, duvarlara nutella surmek ozguven degil arkadaslar.. iste bunlar hep o kisisel gelisim kitaplarinin urunu..
ben ilkokula gitmeden yaramaz bir çocukmuşum. fıtrat olarak ama annemin beni komşu evlerde bıraktığını hiç hatırlamam. millet bize gelirdi. okula başladığımda durulmuşum annemin beni eğittiğini kural koyduğunu gayet hatırlarım. işte geç yatılmaz, ödevler yapılır, arkadaşlarla kavga edilmez, küfür kötüdür gibi gibi. ama şuan gayet iyi durumdayım. e annem onları öğretti diye beni sevmiyor muydu. yooo çok seviyordu. ama kural dışına çıktğımda uyarırdı beni. milletimizde vur deyince öldürme huyu var. ya çocukları kıpırdatmayıp ezerler ya da hiç kural öğretmeyip saldım çayıra yetiştirirler. ikisi de kötülük çocuğaZekasında problem yoksa her çocuğa herşey öğretilir.
Çocuğa hayırı öğretmemek doğruyu yanlışı anlatmamak arkasınada yaratıcılığa sığınmak o çocuğun ilerde topljma zararlı istenmeyen birey olmasından başka bişey değil.
Burda iki seçenek var ya bu anne kendi evinde hiçbirşey yaptırtmıyo o çocuk o evde biblo başkasının evine gidince kaba tabirle salıyo çocuğu ya evdede böyle yaratıcılığını geliştiriyo :)
Bizde 6 yaşında olduk çok iyi hatırlıyorum ozamanları. Evimizin arkasındaki arabaların hepsinin pembe olmasını istiyodum bardağın için boya doldurdum bardağı poşete koydum poşetide iple bağladım tam arabaların üstündeyken bırakıcam komşu gördü.
Ben içeri girdim adam kapıya geldi " Merhaba x hanım trişka bardak atıyodu çocuklara bişey olabilir dedi" Annemde benim kızım yapmaz öyle şey dedi "
Konuşmadadı benimle
Ogün annemin lafına okadar utandım ki benim öyle bişey yapmamı beklemiyo nasıl güveniyo bana? Benim yaramazlığım marazlığım bitti
Geçicrkler o işleri
Çocuklarımin senin çocuklarınla arkadaş olmasını istiyorum ^^
ÖZGÜVEN NEDİR?
Çocuğunuz toplum içinde şarkılar şiirler söyleyip dans edebiliyorsa, okulda parmak kaldırıp bildiğine emin bile olmadan söz sahibi olmak istiyorsa, kendisine istemediği bir hareket yapıldığında bunu dile getirebiliyorsa, herhangi bir yaşıtının yanına gidip "haydi beraber oyun oynayalım diyebiliyorsa bu onun özgüvenli olduğunu gösterir.
Başkalarının evine zarar vermesi, kimseden çekinmeden vandallık yapması değil.
Birdaha böyle bir kriz ortamı yaşatırsa bize küçük yeğen onu da anlatıcam hatta söylemediğime pişman oldum . Eşimle de o konuları açmadık hiçbişey olmamış gibi devam ettik ben sadece boşanma lafına çok bozulduğumu ve oğlanı sevmeye ben varken gelmedi diye de kırıldığımı dile getirdim ise sessiz kaldı !!!!! Belki De hala bana kızgın . Ya aslında bir hatasını bir yanlışını gördüğü zaman benden önce uyarır eşim yeğenlerini . anlamadığım benim ağzımdan artık sert birşekilde duyduğu İçin mi bu kadar zoruna gitti sert çıktı . Bahçeden küçük yeğeninin çığlığını duyduğu zaman hemen cama çıkar bağırır ben oturduğum yerden korkarım onun o bağrışına ki çocuk sonra susup hemen içeri kaçar . Ama ben söyleyince kötü oldum iyi miBunu koz olarak kullanabilirsin eşine de söyle böyle böyle dedi ben korkuyorum bebeğimize birşey olur diye diyin.
Eşinizle düzeldiniz bu konu hakkında birşey dedi mi