Eşim ve KÜÇÜK yeğeni huzurumu kaçırdı !

Birdaha böyle bir kriz ortamı yaşatırsa bize küçük yeğen onu da anlatıcam hatta söylemediğime pişman oldum . Eşimle de o konuları açmadık hiçbişey olmamış gibi devam ettik ben sadece boşanma lafına çok bozulduğumu ve oğlanı sevmeye ben varken gelmedi diye de kırıldığımı dile getirdim ise sessiz kaldı !!!!! Belki De hala bana kızgın . Ya aslında bir hatasını bir yanlışını gördüğü zaman benden önce uyarır eşim yeğenlerini . anlamadığım benim ağzımdan artık sert birşekilde duyduğu İçin mi bu kadar zoruna gitti sert çıktı . Bahçeden küçük yeğeninin çığlığını duyduğu zaman hemen cama çıkar bağırır ben oturduğum yerden korkarım onun o bağrışına ki çocuk sonra susup hemen içeri kaçar . Ama ben söyleyince kötü oldum iyi mi :110:

Siz haklisiniz lakin uslup doğru secilmezse haklı olsanız dahi iş inatlasmaya biner. Bakin benim oğlum çok fazla hareketli. Kayinvalidem de oglum icin tehlike oluşturabilecek eşyaları ortadan kaldirmama musaade etmiyor. Evi dağılmasını düzeni bozulmasın diye. Oraya da gitmemi istiyor. Konu burada kilitleniyor. Ben eger esime "annen çok bencil bundan sonra oraya gitmiyoruz" deseydim ki hakkimdir. Eşim bana "sen benim anneme nasıl gitmek istemez torununu mahrum birakirsin" diye cikisirdi. Bunun yerine eşimin de olduğu bir zamanda kayinvalideme "anne bak cam kaseleri ortaya koyuyorsun ama bu çocuk çok hareketli ve alıp fırlatıyor. Henüz bir yasında çok da laftan anlamıyor. Çok cekmecen var elini sıkıştırıyor. Kaldıralım bunları ortadan önlem alalım"dedim. Ev düzeni vs vs söylendi. Esim de "madem orta yolu bulmuyorsun bebek büyüyene ve dediğimizi anlayana dek sen bize gel bizde gor torunu" dedi. Sorun çözüldü ama doğru uslup ve yontem kullanıldığı için çözüldü. Haklisiniz lakin uslubunuz yanlış.

Benim eltimin oğlu ve benim oğlum aynı yaştalar. 7 yaşındalar. Ali , küfür eden, büyüklerine "lan" diye konuşan, oğluma aynı okula gitseydik seninle çete kurardık diyen, sürekli bağırıp çağıran, laf söz dinlemeyen bi çocuk. Benim oğlum ise, küfür nedir bilmez, izinsiz kimsenin eşyasına elini sürmez, tşk eder, özür diler, oyun oynar, ama sakince. Bağırıp çağırmadan. Şimdi ailede eltimin oğluna uyanık, özgüvenli, erkek gibi erkek!!! Diyolar. Benim oğlum özgüvensiz, saf bi çocuk onların gözünde. Ne kadar ilginç değil mi
Terbiyesizlik ve ozguveni karıstırıyorlar malesef benim etrafımdada böyle insanlar var ileriki yaslarda gorecekler o ozguvenin ne tur belalara yol açtığını içiniz rahat olsun terbiyesizlik yapınca ozguvenli olmuyo ben oğretmenim ve bunu ogrencilerimden görüyorum terbiyesiz olmak ayrı bişey ozguven ayrı bişey

P Pembeay32 aranızın düzelmesine çok sevindim. bence eltinizin oğlunun yaptıklarını bu kadar kafaya takmayın. erkekler eşlerinin ailesini sevmesi ve saygı duymasına çok önem veriyor sanırım. inşallah böyle bişey yaşamazsınız. herkesin eşlerinden kırıldığı çok nokta vardır heralde.

Yengesınden veya teyzesınden ısteyebılır veya bunu seslı dıle getırebılır dıye dusunuyorum ama bunda sununda etkısı var . ev sahıbı cocugu sevıyor mu ?

Cute mevzuyu oğlun üzerinden değerlendiriyorsun ama herkes senin yavrun gibi değil, sen evladını iyi yetiştirdin, ilgili bir anne olduğunu da biliyoruz ama maalesef her çocuk bir değil, teyze veya yengesinden isteyebilir diyorsun, bak bence bu da yanlış, nedenini çok yakınımdan bir örnekle açıklayayım, bir yakınımın 5 torunu var, hepsi yakınında oturuyor, kadın dul aylığıyla geçinen biri, kızları ve sağolsun damatları çocukları öyle bir alıştırmışlar ki telefon istiyorlar anneanneden, çikolata istiyorlar anneanneden, lunapark istiyorlar anneanneden, giyim yine anneanneden, okul masrafı anneanneden, anne babaları ellerini cebine atmaz, çocuklar birşey isteyince de anneannenize söyleyin derler, niye anne baba oldular o zaman?

Hepsi hergün anneannenin evinde, kadın 5 dakika oturamıyor, hasta olsa yatamıyor, bir tanesi dışarı çıkalım dese hemen hepsi çıkalım diye krize girip ağlıyor, anneannenin cebinde para var mı soran yok, alacaksın'a odaklanmış durumdalar, almazsa yine evde kıyamet kopuyor, 5'i birden alacaksın işte alacaksın diyorum deyip vuruyorlar.
Kadın bir kere kızlarına yeter artık çocuklarınızı alın evinize gidin, ihtiyaçlarını babaları karşılasın dedi sen bizi istemiyorsun diye surat yapıp küstüler, kadın bir anda dünyanın en kötü annesi anneannesi ilan edildi.

Kusura bakılmasın ama böyle çocuk yetiştirilmez, çocuk birşey isteyecekse anne babadan ister, başkalarının evinde hiçbirşeye zarar vermemesini sağlamak onu pısırık özgüvensiz yapmaz terbiyeli yapar.

Ki anneler olarak şunu da gözden kaçırıyorsunuz, herkesten çikolata, şeker vs isteyen çocuk tehlikelere de açıktır, demek ki ben sokakta 2 kutu çikolatayla gezip herkesten istemeyi öğrenmiş çocuklara bunları versem elinden tutup götürebilirim, hadi gel marketten Mısır cipsi, gazoz, çikolata alalım desem gelebilirler anlamına geliyor bu.

Yakınlarımız deyip geçmeyelim lütfen, bugün kaçırılan, öldürülen çocukların çoğunun akraba veya yakın komşular tarafından kaçırılıp öldürüldüğü bir gerçek.

Adap, edep, terbiye, doğru- yanlış ayrımı, saygı, titizlik bunlar 6 yaşına kadar verilmesi gereken kurallar eğitimler değil mi arkadaşlar? Biz kendimiz rahat edicez diye çocuklarımızı bu kadar başı boş bırakmamalıyız diye düşünüyorum.
Bir çocuk nasıl alışırsa öyle gider; ağaç yaş iken eğilir diye boşuna dememişler . O daha 6 yaşında bir çocuk diyenlere sesleniyorum;
" Her 6 yaşındaki çocuk; sizin kafanızdaki masum, yaramazlıkları kararınca ve göze batmayan , tahammül edilebilen çocuk profilinde değil ". Evin içine girdiği andan itibaren harıl harıl karıştıracak yer arayan, etrafı en olmadık yerlerde kirleten ( ki onların aklına gelen şeyleri İnan'ın biz akıl edip yapamayız), bide yetmezmiş gibi annesi tarafından kontrol edilmeyen bir çoçuğa herkes bir adım geri durur, çok yanyana gelmek istemez .
Bir çocuğa güzel vakit geçirmesini sağlarken biryandan hayatı öğretebilirsiniz.
Evinizin duvarlarını boyatmak , her istediğini önüne koymak, herşeyine müsamaha gösterip , pohpohlamak onu doyumsuz biri yapar sonunda ve bir gün bir şeyi eksik olduğunda sizi suçlar. Çünkü onu aşırıya alıştırmış olursunuz. Siz çocuğunuza evinizin duvarlarını boyatıyorsunuz, yemek yedikten sonra elini ağzını üstüne silmesine İzin veriyorsunuz diye kimse size madalya takmaz veya çocuğunu ne güzel yetiştirmiş demez aksine ayıplar - şu evin şu çocuğun haline bak- diye .
Resimlerini oturup beraber resim defterine çizdiğinizde , yemek yediği gibi el ağız temizliğini yaptığınızda, misafirliğe gittiğiniz de nasıl davranması gerektiğini öğrettiğiniz zaman insanlar sizi taktir eder.
başkalarının evinde kontrolsüzce yaramazlık yapmasına müsaade ediyorsanız sadece insanların kınayıcı sözlerini kazanırsınız.
Burda biraz empati yapmayı bilmek gerekiyor tabi.
Herkes sizin kadar rahat olmayabilir o yüzden siz her daim temkinli olmak zorundasınız bir ANNE olarak.
Lütfen ne siz insanların gözünden düşün ne de evladınız. :KK33:
benim de böyle bir komşum var.
1 yıl önce 7 aylık hamileyken bana geldi annesiyle ama her yeri döktü saçtı. üstelik 7 yaşındaydı. 2. sınfıf öğrencisi
neyse karnı acıktı çokokerem kapağını açtı. kapakta olan çikolatayı yalamaya başladı.
ay dur ben sana ekmeğe süreyim dedim. sürdüm. ortadan kayboldu . gitmiş çocukların odasına yataklarında yiyor.
ay dur gel orda yenmez dedim.
neyse şu üflemeli köpük yapan şeyi almış . nasıl olduysa açmış ve düşürdü gözümün önünde.
sildim falan .
su istedi döktü .
7 aylık hamile halimle etrafında döndüm. annesi öğretmiyor malesef benim komşum da öyle.
o gece sinirden uyuyamadım. nasıl bi anne öğretmez diye.
sabahında hastanelik oldum tabi. acilden girdim kadın doğumcu muayene etti. 10 gün rapor. kasılmalarım başlamış ama midemde. sinirlenince mideme vuruyor.

neyse bu çocuk hala aynı. bu yıl 3. sınıf öğrencisi

bi şey yerse tüm çocukların gözü önünde yemeyi seviyor. ben kendi çocuklarıma ya paylaş ya çocukların gözü önünde yeme canlarını çektirme derim. ama annesi asla söylemiyor. o sustukça ben söylüyorum. ver arkadaşlarına diye.
çok kez de git başka yerde ye dedim ama yok. öyle seviyor çocuk. ablasını bile ağlatıyor karşısında yiyor ama vermiyor. nasıl bi ahlak ise artık. Allah ım korusun.

Konu sahibine yuklenilmis ama bence yerden göğe kadar hakli kadin bende boyle çocuklara ifrit oluyorum he asla kotu davranip kalbini kirmam ama çocuktan ziyade annelerinden nefret ediyorum çocuk gerçekten hayiri bilmiyo anneler agiz ucuyla aaa yapma diyo gevrek gevrek daha bi sinir oluyorum cçocuğuevde uyarcaksin gerekirse ssevdiği şeyleri yasaklayip ufak cezalar vereceksin kisacasi haklisin kkardeşimde kkeşke eltinle halletseydin kocalar toz kondurmaz yegene
Eltime söyledim zaten. sanki o çekirdekleri o an görüyormuşum gibi aslında eşime yeğeninin yaptıpını göstermek için almamıştım onları ordan isabet oldu eltim geldi . Kızım sana söylüyorum gelinim sen anla der gibi önce annesinin yanında çocuğa sordum " bunları niye buraya koydun ne işleri var burda niye çöpe atmadın önünde tepsinde vardı ben görmesem Bi misafirim gelip görse rezil olucam kendi evinizde hiç böyle şeyler yapıyormusun" diyerek ona yaptığı hatayı görmesini sağladım çünkü sadece annesini uyarsam çocuk duymadan annesinin benim gibi uyarıda bulunmayacağını biliyorum. Sonra eltime döndüm onunla konuştum " yediği çikolataları da biblonun içine tükürmüş tuvalet kağıtlarını parçalayıp parçalayıp koltuğun altına atmış ben takip edip görmesem evime misafir gelip görse rezil olucam " dedim onun savunması ise "aşada da hep aynı bizimkilerin içine de hep çöpleri atıyorlar", " İzin verme ya nasıl yapmasına müsade ediyorsun" dedim " e napim hep aynı " diyip geçiştiriyor kadın kendinden geçmiş resmen şaşıp kalıyorum ona .

Mesajları okumadınız anlaşılan. Ben zaten baştan söyledim. 2 çocuğumu da ben evde sınırsız özgürlükle büyüttüm. Evime gelen her çocukda o özgürlüğe sahiptir. Tabi kendilerine bir zarar vermemek şartıyla.
Bu arada oğlum 20 kızım 14 yaşında. Topluma zerre zararları olmayan okuyan, edepli terbiyeli, sorumluluk sahibi çocukturlar.
Hataları yok mu? Tabiki var ama gençliğin, insan olmanın verdiği hatalar yapıyorlar. Hırsızlık, cinayet vs. değil.
Anlaşılmayan nokta sanırım şu; 6 yaşındaki bir çocuktan beklenenler ile 10 yaşındaki bir çocuktan beklenenler farklıdır. 6 yaşındaki bir çocuğun zeytin çekirdiğini salona bırakması sorun değildir, yada dolabın kapısını açması. Çoğunluğun dediği gibi daha iyiyi ve kötüyü tam olarak algılayamadığı gibi neyin zararlı neyin zararsız olduğunu da tam kavrayamaz.
Yorumlardan bakıyorumda, yeğenden beklenenler 40 yaşındaki adamdan beklenmez. Biraz insaf yahu.
Yaramazlık yapan çocukları yollayın bana, İstanbul'dayım adres verebilirim. Evim açıktır.
Pardon da 6 yasina kadar cocugu egitmeyecekseniz kac yasinda egiteceksiniz. Herkesin cocugu kendine akillidir. Sizinkileri de baskalarindan dinlemek gerek ama konumuz siz degilsiniz.
Konu sahibi sen tavrini koy

Pardon da 6 yasina kadar cocugu egitmeyecekseniz kac yasinda egiteceksiniz. Herkesin cocugu kendine akillidir. Sizinkileri de baskalarindan dinlemek gerek ama konumuz siz degilsiniz.
Konu sahibi sen tavrini koy

6 yaşına kadar neyi nereye koyması gerektiğini öğretilmeyen tipler.
Misal zeytin çekirdrği

20 yaşına gelince yemek yediği tabağı koltuğun altına sokar bırakır.

Elti de yüzsüz anlicak bi kadin değilki tek care esi onu bi şekilde ikna etmesi lazim ama ikna olacakgibi durmuyor son sans kapiyi açmamak evet calsin dursun aaçma duymadim dustaydim makine calisiodu fln binbir şey uydur he yalani anlar diosan keşke anlasa belki tavir yapar gelmez esin sorsa duymadim dersin hep

Tamamen haklısınız.Ama bir daha bu konu yüzünden eşinizle aranızı bozmayın çünkü gerçekten onun karışması çok yanlış olur.Eltinizle halletmeye çalışın.Küserse de küssün.Bebekli kadına her gün gidilmez ki.

Neden eltinizin evine gidip bebeğin kusmuk eşlikli gaz çıkarma seansini koltuğunun uzerinde yapmıyorsunuz? Bir şey derse de "yapma evladım çok ayıp" dersiniz. Altını değiştirin bezi konsolun uzerine koyun mesela. Algı tıkanması yaşayan zatlara gostererek anlatmak gerek.

İşte bu çok iyiydi!!

Empatiyi böyle kurdurmak lazım bazı insanlara..

yahu cute yazmayayım yazmayayım diyorum öyle bir şey yazıyorsun ki yine duramıyorum.. Bu kanıya nasıl vardın? yani kaç tanemizin ev hayatını, kirli sepetinin detaylarını biliyorsun da bunu yazdın çok merak ettim.. Bir çocuk 6 yaşına kadar eğitilmelidir diyen annelerin eşleri de 6 yaşında eğitilmiştir emin ol.. İstisnalar varsa da bu senin yaptığın kadar genellenecek düzeyde değildir.. Zira kirlileri kirli sepetine atmak 6 yaşına kadar öğretilmesi gerekilen bir kural..
evet evet katılıyorum kesinlikle. 2,5 yaşındaki oğlum kirlilerini çıkarıp yarım yamalak konuşmasıyla "eee ooodu anni" deyip banyoya götürüyor hemen :KK70:

Merhaba kızlar. Biz eşimin ailesiyle aynı binada oturuyoruz. Eltim alt katımda oturuyor.
Eltimin Küçük oğlu 6 yaşında ve inanılmaz yaramaz bir çocuk! Görgü terbiye sıfır !
Bize ne zaman gelse direk buzdolabını açar karıştırır "onu yicem bunu yicem ". hatta bazen İZİN istemeden alır ve yer aşırı sinir olurum ben bu duruma . Kaç kere de annesi yanındayken uyardım. " X başkalarının buzdolapları izinsiz açılıp karıştırılmaz ! Ayıp ! Bişey istediğin zaman bana söyle varsa ben sana veririm ." Diye .
Ama yok o kadar asi ve dik başlı bir çocuk ki laftan anlamıyor o sadece kendi bildiğini okuyor .
Temizliğe de asla önem vermez yemek veya Abur cubur yedikten sonra o eller üstüne başına sürülür!!
bizdeyken ben zorla uyarıyorum da gidip ellerini yıkıyor . Banyoda da işi gücü sabunla oynamak işi bitince de elini tutup kapının arkasında asılı olan bornozlara silmeye kalkmıştı birkeresinde. Sürekli takip ediyorum onu gördüğüm gibi gittim ve uyardım " oğlum burda el havlusu var ya bornozlara niye siliyorsun diye " ,bide "yooo silmedim ki" diye yalan söylüyor gözümün içine baka baka.
çok yalan söyleme huyu da var . Çekmeceleri karıştırıp kalemliğimden kalem alır sonra "ben bunu okulda yerde buldum " der .
Eşim AÖF De öğrenci ders çalıştırıyorum ona o defteri almış neymiş resim yapacakmış "tamam kopar ordan 2-3 sayfa yap " dedim . Ama yok o her sayfaya çizip film yapçakmış sayfalar geçtikçe oynucakmış o film . "Oğlum görmüyor Musun dersler var bu defterde amcan çalışıyor" diyorum " amcam koca adam olmuş ne okuluna gidiyor sanki yalan söyleme" diyor.
Artık o saatten sonra sinirimden çatlıyorum işte . Neyse bunlardan daha çok var da ben size Cuma günü yaptığı şeyleri anlatayım .
Yine geldi annesiyle ve her tarafı karıştırmaya başladı mutfak çekmeceleri, camlar , tv sehpası , sıra buzdolabına geldi.
Benim uyarmama rağmen annesi de isteksiz Bi şekilde "oğlum kapat bak ayıp" deyip oğlunu çekmeye çalışıyor sözde! Bi yandan onla beraber dolabın içini süzüyor "al ne al ne istiyorsun" diyiverdi sonunda oda. çokomel vardı dolapta onları görmüş aldı ki kısa bir süre önce annesinin aldığı 2 tane keki yemişti bide salonda yeme huyları var "oturup mutfakta tepsinin üstünde ye " diyorum "yok içerde yicem " al o zaman tepsiyle ye ama dökme yerlere diye uyardım. Çünkü biliyorum herşeyi dökerek yiyor.
Neyse bu yedi biraz çizgi film izledi sonra tekrar gelip buzdolabını karıştırmaya başladı "ben yeşil zeytin yicem" !!!!!!
Ben tabi sinirden patlıyorum kendi evlerindeyken mutfağa uğramaz buraya gelince midesini kurtlar basıyor !
Aldı gitti içerde zeytin yemeye başladı . Her neyse bunlar sonunda gitti . Ertesi gün eşimle oturuyoruz. tv sehpamın üstünde 2 uçta süs eşyam var onlardan birtanesinin ağız kısmında Bi koyuluk farkettim o ne diye bakmaya gittim ki şoka girdim o küçük çocuk görünümlü canavar yediği çikolatayı çiğnemiş çiğnemiş süs eşyamın içine tükürmüş!! direk eşime gösterdim "bu ne rezillik nasıl bir çocuk bu hiç mi terbiye temizlik öğretmemişler bu çocuğa " diye söyleniyorum eşim sesini çıkarmadan dinledi.
Neyse aradan 1-2 gün geçti salonda zigon sehpamın üstünde de camdan bir süs eşyam var baktım tepesinde bişeyler var yakınına gittim kurumuş zeytin çekirdekleri !!!! İtinayla onları oraya dizmiş ! Allahım kriz geçircem ben denk gelip görmesem evime bir misafir gelse görse rezil olucam ! Dur dedim ben şu tv sehpasının üstündeki diğer bibloyada bakıcam Bi baktım onun içinde de 7-8 tane yeşil zeytin çekirdeği !
Allahım deli oldum ya ben asla alışık değilim böyle pisliklere . 4 aylık çoçuğum var ne zaman uyusa hemen temizliğimi işimi gücümü yapmaya çalışıyorum o uyanmadan şimdi böyle kirletilidğini görmek beni delirtti . Artık psikolojimi bozdu acaba başka nereye naptı diye her tarafı kontrol etmeye başladım koltukların altını yastıkların arkasını. ki iyi ki de bakmışım tuvalet peçetesinden alıp parçalayıp parçalayıp koltuğun altına atmış !
Ben artık iyice sinirlendim akşam eşime anlatıyorum bunları bana demesin mi " yaratıcı çocuk zeytin ağacı dikmiş oraya " !!!!! Ya sen ne diyorsun ben mecbur muyum senin yeğeninin pisliklerini temizlemeye kendin mi temizliyorsun bu evi de böyle rahat rahat konuşuyorsun gerekmediği sürece o çoçuğun artık bize gelmesini istemiyorum . Geldiği gibi zaten budolabına dadanır her tarafını karıştırır bundan da rahatsız oluyorum öyle kafasına göre İZİN almadan başkalarının dolabını açıp karıştıramaz" dedim
sonra bu başladı " benim yeğenim karıştırır da bide senden izin mi alıcak benim oğlum aşada böyle bişey yapsa yengem kızsa abim onu mahveder o yüzden sende sakın benim yeğenlerime karışma !
Bende dedim " benim oğlum hele Bi büyüsün öyle bişey asla yapmaz çünkü onu öyle eğitip öğreticem " dedim.
Bu içerde hala söyleniyor bana ben yatak odasına geçtim o kadar sinirlendim ki yeğeninin bu yaptığı şeyleri normal karşılayıp ona hak vermesine yastığını battaniyesini aldım içeri götürdüm " madem bana hak vermek bu kadar zor geliyor sana bu gece burda yat da aklın başına gelsin istersen hatta in yeğeninin koynunda yat" dedim.
Ben oğlumu uyuturken eşim geldi
" napıcaksın amcamlar gibi mi olalım birbirimize mi düşelim kardeşler yeğenler komple . Bi çocuğun yaptığı şeylere katlanamadın yemin ederim seni boşarım" dedi bana ve gitti içeri. Beynimden vurulmuşa döndüm .
8-9 yıllık beraberliğin sonunda evlenmişiz çocuğumuz olmuş birbirimizi o kadar severken o ettiği laf çok zoruma gitti.
Eşimde ailesi haksız bile olsa hep onları tutma huyu var ve bundan çok rahatsız oluyorum , üzülüyorum .
Ben yine de sabaha karşı 5 gibi uyandım baktım salonda yatıyor üstü yarı kapalı yarı açık kıyamadım gittim uyandırdım hadi gel yatağa diye beni Bi terslemeler . " bak o ettiğin boşanma lafına rağmen kıyamadım geldim seni çağırıyorum " dedim " git başımdan zaten 2 saat sonra kalkıcam gece nasıl burda yattıysam sabah da burdan kalkarım " Dedi .
Ben biraz daha ısrar edince beni itti ve ciddi bir ifadeyle "vallahi bak dövecem seni git " Dedi . Ben tabi o an delirdim ve yanına geldiğime lanet ettim içimden ! " öyle mi X dedim sen bence de git bugün o boşanma davasını aç açmazsan ş.......sizsin " dedim ve gidip yattım. Oda bişey demedi uyumaya devam etti sabah da kalktı giyindi işe gitti . Şimdi ben haksızmıyım , haksızsam nerde haksızım, akşam eşim geldiğinde nasıl davranmalıyım lütfen akıl verin :KK43: çok uzun oldu biliyorum ama anlatıp içimi dökmem lazımdı hakkınızı helal edin ve çok sağolun :KK43:
6. Yasında cocuk... Bu kadar takıntı nedir ki? Yanlış anlsma ama oncesinden gelen bir gıcıklık ve içten kıskanmanın sebep oldugu bir tahammulsuzluk olabilir mi? Ve cocuk da bunu tabı kımhusseder , inadına boyle davranır dıye dusundum. Yenı bebek sahıbı olmussunuz, allah bagıslasın ama cok fevrı ve naolgun davranıyorsunu. Eşiniz cıkısıyla yanlız yapmış ama benım esım yegenımle ılgılı boyle konussa ( haklı dahı olsa) cok bozulurum

6 yaşındaki çocuğun yaptığı terbiyesizliklere normal deyip sınırsız özgürlüğü savunanlar, aşağıdakini de hoş görecek mi acaba, geleceğin psikopatlarını arsızlarını yetiştiriyoruz toplumca

bu videoyu biliyorum, altına "ayy çok şirin" yazanları da biliyorum.. tek dileğim Allahım karşılaştırmasın bu mantıkla bizi herhangi bir yerde.. gerçekten ne görmek ne de varlıklarından haberdar olmak istemiyorum..

benim de böyle bir komşum var.
1 yıl önce 7 aylık hamileyken bana geldi annesiyle ama her yeri döktü saçtı. üstelik 7 yaşındaydı. 2. sınfıf öğrencisi
neyse karnı acıktı çokokerem kapağını açtı. kapakta olan çikolatayı yalamaya başladı.
ay dur ben sana ekmeğe süreyim dedim. sürdüm. ortadan kayboldu . gitmiş çocukların odasına yataklarında yiyor.
ay dur gel orda yenmez dedim.
neyse şu üflemeli köpük yapan şeyi almış . nasıl olduysa açmış ve düşürdü gözümün önünde.
sildim falan .
su istedi döktü .
7 aylık hamile halimle etrafında döndüm. annesi öğretmiyor malesef benim komşum da öyle.
o gece sinirden uyuyamadım. nasıl bi anne öğretmez diye.
sabahında hastanelik oldum tabi. acilden girdim kadın doğumcu muayene etti. 10 gün rapor. kasılmalarım başlamış ama midemde. sinirlenince mideme vuruyor.

neyse bu çocuk hala aynı. bu yıl 3. sınıf öğrencisi

bi şey yerse tüm çocukların gözü önünde yemeyi seviyor. ben kendi çocuklarıma ya paylaş ya çocukların gözü önünde yeme canlarını çektirme derim. ama annesi asla söylemiyor. o sustukça ben söylüyorum. ver arkadaşlarına diye.
çok kez de git başka yerde ye dedim ama yok. öyle seviyor çocuk. ablasını bile ağlatıyor karşısında yiyor ama vermiyor. nasıl bi ahlak ise artık. Allah ım korusun.
allah izun verirse sag salim cocugumu kucagima alirsam siz ve sizin düşünceniz de Olanlardan cok iyi dersler alıyorum Nasıl anne olması ile gerektiğini ogreniyorum

P Pembeay32 ben size bastan sona hak veriyorum. Eminim uslu terbiyeli bir cocuk olsa siz ona dolaptaki herseyi kendi ellerinizle verirsiniz zaten cunku sizde bir annesiniz. Sizin kizdiginiz dolabinizdakileri yemesi degil. Diger konularda da is annesine dusuyor siz artik esinize bu konuyu acmayin bence ilk yanlis davranisinda annesini karsiniza alin ve evde kicuk cocugun varken onunla ilgileniyorken senin cocugunun yaramazliklarini kaldirabilecek gucte degilim lutfen ya ogret yapmamasi gerekenleri yada ben size geleyim en azindan cocugum buyuyene kadar tarzinda guzel bir konusma yap. Allah yardimcin olsun isin cok zor.

Bu arada sormayi unutuyodum. Annesine cocugun biblolarin icine tukurdugunu soylediniz mi tepkisi ne oldu
Evde de aynılarını yaptığını söyledi İzin verme nasıl müsaade ediyorsun dedim hep aynı Dedi çocuğu eğitmekten vazgeçmiş gibi

X