Eşim ve KÜÇÜK yeğeni huzurumu kaçırdı !

Ben de okurken vah vah dedim bu kadının etrafının çocuğundan çekeceği var vah ki ne vah yavrun elinde olmadan hatalar işlerse ve aynı şeyleri yaparsa hiççç şaşırma çünkü büyük laf ettin canım.Çocuk bu evet yapar eşin napsın yani çocuğu mu beklesin gitsin dövsün mü ne yapsaydı ,bir sinirle boşarım demiş kalben söylemediğine sinirle söylediğine çok eminim.Bence 3.şahıslar için birbirinizi kırmayın, o seni kırmış sen de onu burda tek suçsuz varsa o da işten gelen eşin.Çocuklara müsamaha gösterilebilir bnce çocuk sana gıcık oluyor seni sevse sen güzelce onunla iletişim kurabilseydin senin evine bunları yapmazdı bnce ölç biç ama hatalarını kendinde de ara.Ve şunu asla unutma ki kınadığın şey başına gelmeden ASLA ölmeyeceksin,lütfen kendi öfkemiz yüüznden yavrularımızı kötülüğe sevketmeyelim,hatalarımızın sonucunu onlar çekiyor

Konu içinde de söyledim, yineleyeyim. Her çocuk bir olmuyor; kimi daha uysal ve uyumludur, kimi zordur daha çok ilgi alaka ister, kimi de belli bir çağa gelene kadar gerçekten yaramazlık konusunda ıslah edilemez. Bunlar sadece aile terbiyesi ile alakalı bir durum değil, biraz doğuştan da geliyor. Konudaki esas sorun eltinin nasıl çocuk terbiye ettiği değil, huyunu bildiği çocuğunu elin evinde parka salar gibi salacak kadar vurdumduymaz olması.

Bu arada bazı yorumlarda denk geldim bi özgüven lafıdır almış yürümüş; şu özgüven şeysi çoğunlukla haddini hududunu bilmeyenlere perde oluyor, esas bir çocuğa ilk aşılanması gereken duygu, bence öz saygıdır. Çocuk hangi davranışların yanlış görülerek kendisi için alçaltıcı olabileceğini öğrenmeli önce.

Zaten eş değil anne öğretecek. Ama ciz oglum duvarları, gittiğin evde her seyi iste cekinme, birine gıcık mi oldun eşyalarına zarar ver özgüvenin gelişsin lerle boyle cocuktan yetişkin olduğunda nasıl bir eş olur tahmin edebiliriz.

Bire bir şahidim kardeşim gıcık olduklarının evini talan ederdi
Annem beni de teyzemin çocuklarınıda yetiştirdi huyla alakalı ben yapmazdım o
Ne dursan anlardı ne sustan

30 yaşına gelmiş adamın kirlilerini sepete atmasını öğretmek de karısının görevi sanki.. o yaşa kadar işte
tam bu konudaki gibi annesinin öğretmesi gereken şeyler aman çocuktur diye öğretilmesin sonra
o çocuklar böyle yetişip elin kadınlarının başına bela olsun bir de üstüne kocanı eğitemedin temizlik öğretemedin densin. :)

biliyorsun benimkiler küçükken çamaşır sepeti arkalarında gezerdim, sonra baktılar ki kirliler yerden kalkmıyor kirli sepetini kullanmayı öğrendiler.. kimsenin çocuğu doğuştan donanımlı gelmiyor, ama zaman içinde öğretmek gerekiyor..

o da başka bir konu gerçekten

öyle uzun yazmışsın ki. başından okudun. son paragrafı okudum.
evimi karıştıran kim olsa uyarırım. güzellikle söylerim , 2. ye söylerim. olmadı azarlar gibi söylerim. kendi evinde ne yaparsa yapsın ama benim evimde yapamaz. ben çocuklarıma da evimde her bi yeri karıştırma hakkı vermiyorum sonuçta

eşinin üstünü örtmek istemekle yanlış yapmışsın. bırak ne hali varsa görsün. erkeklere iyilik yaramıyor . hele ki böyle bi tartışmanın ardından hiç.
çok çok alttan almışsın

Valla hiç katılmıyorum yabancı çocuklar kendini aşmış resmen yaramazlikta bence görevli bayanın poposuna vurup kaçan çocuk gördü bu gözler

ben olsam yemeği hazır eder tencerede bırakırdım. tepsiyi ayağına götürmezdim asla.
zaten boşanmanın adını anması ona darılmam için büyük bi sebep .iyilik yaramıyor ve yarasa başım gözüm üstüne

Bunu koz olarak kullanabilirsin eşine de söyle böyle böyle dedi ben korkuyorum bebeğimize birşey olur diye diyin.
Eşinizle düzeldiniz bu konu hakkında birşey dedi mi

arkadaşım. sen elinden geleni yapmışsın. zaten hazıra alışmış ya şükretmeyi unutmuş .
o yüzden arada keseceksin yaptığın şeyleri , yetişemedim gibi davranacaksın
çocukta hiperaktivite ve dikkat eksikliği olabilir . sıkıntılı durum anlattıklarınız.

neyin nazı yahu. çocukta sıkıntı var.

Anladığım kadarıyla anne umursamaz bir tip ama sizde biraz sabırlı olmalısınız!Evimde bende bu tarz konularda herkes kadar hassasım ama çocuk olduğunu bu hassasiyet unutturmaz,hele eşimle yatak ayıracak kadar sorun hiç etmem, çünkü muhatabınız eşiniz değil çocuğun annesi omalı!Öz güvenle- şımarıklık artık çok karıştırılır oldu,adap öğreterek çocuğunuzu öz güvensiz yetiştirmek sonucunu nasıl ilişkilendirebildiğinizi de anlamak zor!

naz derken?
yanlış alıntı yaptın sanırım.

Arkadaşlar konunun özeti çocuklar ailenin aynasıdır bana göre. 2 yaşındaki oğlumdan sinirlendigimde hep özür dilerim ve her yaptığı güzel hareket icin teşekkür ederim. Kardeşine 8 ayda 4 kez vurmuştur ve odana git kapıyı kapat düşün ve sakinleş gel diyorum. Valla itiraz etmeden gider 2 dakikada gelir ve sakince öper beni yani özür diler. Ağladığı hiç bir şeyi yapmadım. Marketten aldığım hic bir seyi göstermedim ancak eve gelince dolaptan çıkarır gibi yaptım. Asla başkasından bişey almaz. Sokağa çıkarmam yerine parka götürürum. Evde babamız yok kavga gürültü kötü davranış yok. Tek tip büyüyor ve yedigi içtiği hiç biseyi ayakta yemez...ama cok hareketlidir tırmanır heryere. Onun önüne geçemedim ama tehlikeyien aza indirdim. Çocuk cok guzel egitilir hamurdur çünkü ama eğitirken de tramva yaratmamak gerek bunun icinde çözüm alternatifleri sunmali. Sabiha paktuna iyi bir pedegog ve cocuk doktoru valla birazda okumak gerek. İki çocuğum var ve hala komşuya gitmiyorum cok ısrar ederlerse annemi eve çağırıp çocuklarımı bırakıp gidiyorum kimseye sıkıntı vermesinler diye. Biraz ilgi, çok sevgi ve abartmamak şartıyla kurallar oh mis gibi evlatlar. Diğer sıpamda 8 aylık düşünün tek büyütüyorum ama herşey düzenli olunca zorlanmiyorum artık.

kimse kimsenin çocuğunu sevmek zorunda değil. hele eve gelip heryeri pisletip anası da oturuyorsa o çocuk hiç sevilmez. bazısı özgüven yazmış alakası yok. bunun adı özgüven değil terbiyesizlik. bunu okuyan anneler aman siz öyle yapmayın. emin olun arkanızdan anası ne biçim çocuk yetiştirmiş diyoruz biz. ve özgüvenli olsun diye herşeyini yaptığınız, hiçbirşey öğretmediğiniz çocuklarınız büyüyünce sizi dinlemeyecek haberiniz olsun. ergenlikte biz nerde hata yaptık bu çocukta diye dövüneceğinize çocuğunuz küçükken temel terbiye kurallarını öğretin. üstteki örneğe bayıldım. bir öğretmen 7 yaşındaki 30 çocuğa okul kurallarını öğretebiliyorsa, siz de evde 2 çocuğa misafirlik kurallarını öğretebilirsiniz diye düşünüyorum. çocuk yaratıcı olsun diye bencil ve terbiyesiz yetiştirmenin bir anlamı yok

Hay ne yaratıcılıkmış arkadaş.
Zeytin çekirdeklerini saksıya koysaydı zeytin ağacı dikmiş derdik bu resmen tükürmüş bibloya

Çikolatayı çiğneyip biyere tükürünce diş izlerini mi öğreniyo ?

Komşunun onun bunun dolabını karıştırınca hangi yaratıcılığı gelişiyo ? Salça enüst raftada olur bi alttada hata enaltta da bu mu yani ?

Artık kabul edin bu çocuk annesinden babasından hiçbişey alamamış yada hiçbişey vermemişler.

İnatla yapıyo çünkü annesi foss !
Bu öocuğun zekasında bişey olur yapar ama annesi toplaması lazım yada hiç getirmemesi

Kesınlıkle katılıyorum , ve cogu zaman eslerıne coraplarını kırlı sepetıne atmalarını bıle ogretmez bu kadınlar

sizin yorumlarınızı severdim ama şu yorumunuza çok şaşırdım. bi erkeğin çoraplarını kirli sepetine atmasını öğretmek kadınların/eşlerinin görevi mi? size kirlilerinizi sepete atmayı eşiniz mi öğretiyor? ne alakası var çözemedim. konudan tamamen bağımsız soruyorum. erkeği 30 yaşına da gelse illa eğitilecek bi varlık gibi görmek ve bu görevin eşe yüklenmesi. şaşırtıcı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…