Çocuktur yapar,o daha çocuk,gibi bir mantık olamaz,olmamalı çünkü görgü kuralları çocukluk döneminde öğretilmesi gereken birseydir. Kimin evi olduğu farketmez bir eve gittiğinde başı boş şekilde davranmamak,buzdolabını açıp yaygara şeklinde buzdolabındaki yiyeceklerden istememek ve evin içindeki eşyalara zarar vermemek bunların hepsi görgü kuralıdır. Bunların olmayışı çocuktur denilip geçilecek bir durum değildir.
Çocuktur denilecek durumlar daha farklı boyutta olan şeylerdir sapla samanı karıştırmamak gerek. Kaldı ki bir çocuğun şımarıklığına annesi,babası vs.tahammül edebilir, bir başkası tahammül etmek zorunda değildir işte en çok da bu yüzden görgü kuralları öğretilmeli.
Ve 6 yaşındaki bir çocuk nerede nasıl davranması gerektiğini bilebilecek yeterliliktedir,bunları çoktan öğrenmiş olması gerekir.
Ben 5-6 yaşımdayken misafirlikteysek yemek hazırlandığında sofraya davet edildigimde annemin gözüne bakar onun onayını alır öyle otururdum,tuvaletim geldiğinde bile 'şeyy tuvaletim geldi de tuvaleti kullanabilir miyim' derdim.
Şimdiki aileler; çocuğum bir birey,özgüvenli olsun,baskı hissetmesin,özgür olsun olayını çok ama çok yanlış anladıkları için ortaya böyle bir nesil çıkıyor maalesef..