Eşim ve KÜÇÜK yeğeni huzurumu kaçırdı !

Hay ne yaratıcılıkmış arkadaş.
Zeytin çekirdeklerini saksıya koysaydı zeytin ağacı dikmiş derdik bu resmen tükürmüş bibloya

Çikolatayı çiğneyip biyere tükürünce diş izlerini mi öğreniyo ?

Komşunun onun bunun dolabını karıştırınca hangi yaratıcılığı gelişiyo ? Salça enüst raftada olur bi alttada hata enaltta da bu mu yani ?

Artık kabul edin bu çocuk annesinden babasından hiçbişey alamamış yada hiçbişey vermemişler.

İnatla yapıyo çünkü annesi foss !
Bu öocuğun zekasında bişey olur yapar ama annesi toplaması lazım yada hiç getirmemesi
annesi çocuğa en büyük kötülüğü yapıyor farkında değil. bana kaç kere bu şekilde veliler geldi. çocuk ergenliğe girmiş annesi bana diyor ki "hocam akşam erken yatıramıyorum, televizyondan kaldıramıyorum. lütfen siz söyler misiniz erken yatsın derslerine çalışsın". e şimdi sen küçükken çocuğa hayır kelimesini öğretmezsen büyüyünce o çocuk seni niye dinlesin ki? biri de çikolatalı ellerle duvara resim yapma yaratıcılığı yazmış. kağıtta yapınca yaratıcı olmuyo mu çocuk. ya da biblolara tükürmek mi lazım. çok haklısınız baktı çocuğu durmuyor o zaman misafirliğe gitmeyiversin hanfendi

Zeytinleri itinayla dizmesi bile sevimli geldi bana gülümsedim :KK28:aynı şeyleri bütün yaş grubu yapıyor.

Konu sahibine yuklenilmis ama bence yerden göğe kadar hakli kadin bende boyle çocuklara ifrit oluyorum he asla kotu davranip kalbini kirmam ama çocuktan ziyade annelerinden nefret ediyorum çocuk gerçekten hayiri bilmiyo anneler agiz ucuyla aaa yapma diyo gevrek gevrek daha bi sinir oluyorum cçocuğuevde uyarcaksin gerekirse ssevdiği şeyleri yasaklayip ufak cezalar vereceksin kisacasi haklisin kkardeşimde kkeşke eltinle halletseydin kocalar toz kondurmaz yegene

Çocuktur yapar,o daha çocuk,gibi bir mantık olamaz,olmamalı çünkü görgü kuralları çocukluk döneminde öğretilmesi gereken birseydir. Kimin evi olduğu farketmez bir eve gittiğinde başı boş şekilde davranmamak,buzdolabını açıp yaygara şeklinde buzdolabındaki yiyeceklerden istememek ve evin içindeki eşyalara zarar vermemek bunların hepsi görgü kuralıdır. Bunların olmayışı çocuktur denilip geçilecek bir durum değildir.

Çocuktur denilecek durumlar daha farklı boyutta olan şeylerdir sapla samanı karıştırmamak gerek. Kaldı ki bir çocuğun şımarıklığına annesi,babası vs.tahammül edebilir, bir başkası tahammül etmek zorunda değildir işte en çok da bu yüzden görgü kuralları öğretilmeli.

Ve 6 yaşındaki bir çocuk nerede nasıl davranması gerektiğini bilebilecek yeterliliktedir,bunları çoktan öğrenmiş olması gerekir.

Ben 5-6 yaşımdayken misafirlikteysek yemek hazırlandığında sofraya davet edildigimde annemin gözüne bakar onun onayını alır öyle otururdum,tuvaletim geldiğinde bile 'şeyy tuvaletim geldi de tuvaleti kullanabilir miyim' derdim.

Şimdiki aileler; çocuğum bir birey,özgüvenli olsun,baskı hissetmesin,özgür olsun olayını çok ama çok yanlış anladıkları için ortaya böyle bir nesil çıkıyor maalesef..
Altina imzami atarim. Daha guzel anlatilamazdi.

annesi çocuğa en büyük kötülüğü yapıyor farkında değil. bana kaç kere bu şekilde veliler geldi. çocuk ergenliğe girmiş annesi bana diyor ki "hocam akşam erken yatıramıyorum, televizyondan kaldıramıyorum. lütfen siz söyler misiniz erken yatsın derslerine çalışsın". e şimdi sen küçükken çocuğa hayır kelimesini öğretmezsen büyüyünce o çocuk seni niye dinlesin ki? biri de çikolatalı ellerle duvara resim yapma yaratıcılığı yazmış. kağıtta yapınca yaratıcı olmuyo mu çocuk. ya da biblolara tükürmek mi lazım. çok haklısınız baktı çocuğu durmuyor o zaman misafirliğe gitmeyiversin hanfendi

Zekasında problem yoksa her çocuğa herşey öğretilir.

Çocuğa hayırı öğretmemek doğruyu yanlışı anlatmamak arkasınada yaratıcılığa sığınmak o çocuğun ilerde topljma zararlı istenmeyen birey olmasından başka bişey değil.

Burda iki seçenek var ya bu anne kendi evinde hiçbirşey yaptırtmıyo o çocuk o evde biblo başkasının evine gidince kaba tabirle salıyo çocuğu ya evdede böyle yaratıcılığını geliştiriyo :)

Bizde 6 yaşında olduk çok iyi hatırlıyorum ozamanları. Evimizin arkasındaki arabaların hepsinin pembe olmasını istiyodum bardağın için boya doldurdum bardağı poşete koydum poşetide iple bağladım tam arabaların üstündeyken bırakıcam komşu gördü.
Ben içeri girdim adam kapıya geldi " Merhaba x hanım trişka bardak atıyodu çocuklara bişey olabilir dedi" Annemde benim kızım yapmaz öyle şey dedi "

Konuşmadadı benimle

Ogün annemin lafına okadar utandım ki benim öyle bişey yapmamı beklemiyo nasıl güveniyo bana? Benim yaramazlığım marazlığım bitti

Geçicrkler o işleri

Baskasina ait olani istemek ozuven degildir cute, o cikolata neden orada? Kimin? Belki ev sahibi kendi cocuguna aldi? Bugun "cocuk bu, o cikolata onun hakki" diye dusunursen yarin o cocuk her sey benim hakkim diye dusunecek.. mesela benim evimde oyle bir olay olsa ve cocuk sesli bir sekilde cikolatayi istese hayir derdim samimi soyluyorum..

Ozguven ile terbiyesizlik ciddi sekilde karistiriliyor bu ulkede.. her aklina geleni istemek, duvarlara nutella surmek ozguven degil arkadaslar.. iste bunlar hep o kisisel gelisim kitaplarinin urunu..
:KK200::KK68:

Çocuklarımin senin çocuklarınla arkadaş olmasını istiyorum ^^

P Pembeay32 ben size bastan sona hak veriyorum. Eminim uslu terbiyeli bir cocuk olsa siz ona dolaptaki herseyi kendi ellerinizle verirsiniz zaten cunku sizde bir annesiniz. Sizin kizdiginiz dolabinizdakileri yemesi degil. Diger konularda da is annesine dusuyor siz artik esinize bu konuyu acmayin bence ilk yanlis davranisinda annesini karsiniza alin ve evde kicuk cocugun varken onunla ilgileniyorken senin cocugunun yaramazliklarini kaldirabilecek gucte degilim lutfen ya ogret yapmamasi gerekenleri yada ben size geleyim en azindan cocugum buyuyene kadar tarzinda guzel bir konusma yap. Allah yardimcin olsun isin cok zor.

Bu arada sormayi unutuyodum. Annesine cocugun biblolarin icine tukurdugunu soylediniz mi tepkisi ne oldu

Zekasında problem yoksa her çocuğa herşey öğretilir.

Çocuğa hayırı öğretmemek doğruyu yanlışı anlatmamak arkasınada yaratıcılığa sığınmak o çocuğun ilerde topljma zararlı istenmeyen birey olmasından başka bişey değil.

Burda iki seçenek var ya bu anne kendi evinde hiçbirşey yaptırtmıyo o çocuk o evde biblo başkasının evine gidince kaba tabirle salıyo çocuğu ya evdede böyle yaratıcılığını geliştiriyo :)

Bizde 6 yaşında olduk çok iyi hatırlıyorum ozamanları. Evimizin arkasındaki arabaların hepsinin pembe olmasını istiyodum bardağın için boya doldurdum bardağı poşete koydum poşetide iple bağladım tam arabaların üstündeyken bırakıcam komşu gördü.
Ben içeri girdim adam kapıya geldi " Merhaba x hanım trişka bardak atıyodu çocuklara bişey olabilir dedi" Annemde benim kızım yapmaz öyle şey dedi "

Konuşmadadı benimle

Ogün annemin lafına okadar utandım ki benim öyle bişey yapmamı beklemiyo nasıl güveniyo bana? Benim yaramazlığım marazlığım bitti

Geçicrkler o işleri
ben ilkokula gitmeden yaramaz bir çocukmuşum. fıtrat olarak ama annemin beni komşu evlerde bıraktığını hiç hatırlamam. millet bize gelirdi. okula başladığımda durulmuşum annemin beni eğittiğini kural koyduğunu gayet hatırlarım. işte geç yatılmaz, ödevler yapılır, arkadaşlarla kavga edilmez, küfür kötüdür gibi gibi. ama şuan gayet iyi durumdayım. e annem onları öğretti diye beni sevmiyor muydu. yooo çok seviyordu. ama kural dışına çıktğımda uyarırdı beni. milletimizde vur deyince öldürme huyu var. ya çocukları kıpırdatmayıp ezerler ya da hiç kural öğretmeyip saldım çayıra yetiştirirler. ikisi de kötülük çocuğa

Burada cocugun her istedigini yapabilmesi gerektigini savunanlar acaba tuvalete degilde haliya isemesine kakasini yapmasina , yatak ortusunun uzerine agzindaki cikolatayi tukurmesine ne bileyim perdeyi kesip model yapmasina, koltuklari kesmesine ve bu tarz normalin disinda davranislarina izin veriyorlar mi ? Vermiyorlarsa bu iki yuzluluktur. Oo bunlar asiri ornekler mi diyeceksiniz? Konudaki cocugun yaptiklari bunlardan hicbir sekilde farkli degil. Yapilmasi normal olan davranislar vardir birde yapilmamasi gerekenler. Bunlar ogretildi diye hicbir cocugun yaraticiligi ölmez. Aksine duzgun bireyler olurlar insanlari rahatsiz etmezler. Duvar boyayacagina parmak boyasi alip kagidi boyayabilir. Birsey isterken rica edebilir. Cikolatayi bibloya degil cope tukurebilir. Resmen gelecekte herkesin nefret edecegi bir insana donusecek olmasinin nesi normal? Benim cocugum ozel hiperaktif aşırı zeki ondan boyle kafasindan bir kurtulun yahu. Hepinizin cocugu ayni. Her cocuk degerli esit derecede. Guzel yetistirilirse gelecekte de degerli kalirlar.

ÖZGÜVEN NEDİR?
Çocuğunuz toplum içinde şarkılar şiirler söyleyip dans edebiliyorsa, okulda parmak kaldırıp bildiğine emin bile olmadan söz sahibi olmak istiyorsa, kendisine istemediği bir hareket yapıldığında bunu dile getirebiliyorsa, herhangi bir yaşıtının yanına gidip "haydi beraber oyun oynayalım diyebiliyorsa bu onun özgüvenli olduğunu gösterir.

Başkalarının evine zarar vermesi, kimseden çekinmeden vandallık yapması değil.

Allah aşkına özgüven nedir biliyor mu ki bu konusanlar. Öz güven hakkını savunan doğrudan haktan yana olan bundan çekinmeyen demek değil mi ?
Terbiyesizlik arsizlik özgüven olmuş. Ortalığı pisletmek hayal gücü olmuş. Yazik gecekten. Çocuk yapar diyenler ilerde erkek yapar diyenler oluyor. Senin o buyuttugun cocuk ilerde topluma zararli.

Evli degilim. Ama evimize boyle gelen 2 kisiyi cok guzel azarladim. Yakin akrabaydi hepsi. Hic lafimi esirgemem. Bune dedim böyle. Evinde istersen temeli kazsin cocuk benim hem okuyup hem çalışıp hem temizledigim eve boyle davranilamaz. Istemem dedim bu sekilde. Direk bu son olsun yada pesinde koş evinde egitimini ver dedim. Cocuga bir sey demem ama anneler rahatligi icin ozguven diyor. Sonra bu cocuk ego oluyor. Biz boyle miydik? Annemin gozunun icine bakardik gozleriyle yonetirdi bizi. Bir sey sorulmadan konusmazdik bile. Dedemin evinde izinsiz dolap acamazdik. Verilen seyide gormemis gibi yemezdik.
Kardesimle aramda 15 yas var. Bende egitiminde katkim var. Corabini atmamis olsun Mert diye seslendigim an hemen anlar. Oda çocuk oldu ama hic bir zaman duvarlara nutella surmedi. Gercekten cok komik seyler okudum.
Duvara nutella sürüyor benim cocugum cok zeki yetenek diyor. Allahim sana geliyorum.

ÖZGÜVEN NEDİR?
Çocuğunuz toplum içinde şarkılar şiirler söyleyip dans edebiliyorsa, okulda parmak kaldırıp bildiğine emin bile olmadan söz sahibi olmak istiyorsa, kendisine istemediği bir hareket yapıldığında bunu dile getirebiliyorsa, herhangi bir yaşıtının yanına gidip "haydi beraber oyun oynayalım diyebiliyorsa bu onun özgüvenli olduğunu gösterir.

Başkalarının evine zarar vermesi, kimseden çekinmeden vandallık yapması değil.

Lütfen bu çocuklar annelerini yengelerini oynatır parmağında
Sonra okulda dışlanır kimse onlarla oynamak istemez.

Öğretmende suç bulunur bu öğretmen kötü denir . Sonrada diğer çocuklar için benim çocuğumu kıskanıyo denir.

evi karıstıran çocuktan nefret ederım. gördüğüm kadarıyla bu tarz cocukların annesi hiç karısmaz veletlerıne.
asla '' cocuk bu yapar'' sözüne katılmıyorum. terbiye verılmediği aşikar.
relax anneleri sevmıyorum, az sahip cıkın çocuklarınıza.

dolaptan yıyecek ıstemesıne kesinlikle lafım yok bu arada! başkasının olan daha tatlı gelır genelde. ama istemesini bilmeli.

Son düzenleme:
Benim de iki yegenim var.. karıştırıp etmezler ama geldiklerinde hep abur cubur sorarlar.. bakkala gitmek isterler, benimkiyle beraber gotururum..bi sefer küçük oğlumun cicibebesini bile yediler.. esim de vardı..birşey deseydi eğer eşim, çok kirilirdim..onun da yeğeni olsa asla yediklerinde gözüm kalmazdı..ama evi dagitmasina ben de kızarim.. uygun bi şekilde anlatirim.. eşime şikayet etmek aklıma bile gelmez..

benim de oğlum var.
abimlerle altlı üstlü otuuryoruz.
oğlum onların evinde bırak buzdolabını karıştırmayı, masadaki kitabın ucunu kıpırdatsa, "burası bizim evimiz ve eşyalarımız değil" diyip uyaıryorum.
daha iki yaşında. bi yere gittiğinde bişeyi ellemeden gözümün içine bakar.
çocuk kesinlikle terbiyesiz.
amcası da öyle.
ne kadar kolay boşanma lafını ağzına almış.
olgunlaşamamamış.
yazık.
size hak verdim.
ama biraz daha sakin sakin konuşabilirdiniz.
gerçi tabi çok da sabretmişsiniz. her insanın bir tahammül sınrı var.

Bunu koz olarak kullanabilirsin eşine de söyle böyle böyle dedi ben korkuyorum bebeğimize birşey olur diye diyin.
Eşinizle düzeldiniz bu konu hakkında birşey dedi mi
Birdaha böyle bir kriz ortamı yaşatırsa bize küçük yeğen onu da anlatıcam hatta söylemediğime pişman oldum . Eşimle de o konuları açmadık hiçbişey olmamış gibi devam ettik ben sadece boşanma lafına çok bozulduğumu ve oğlanı sevmeye ben varken gelmedi diye de kırıldığımı dile getirdim ise sessiz kaldı !!!!! Belki De hala bana kızgın . Ya aslında bir hatasını bir yanlışını gördüğü zaman benden önce uyarır eşim yeğenlerini . anlamadığım benim ağzımdan artık sert birşekilde duyduğu İçin mi bu kadar zoruna gitti sert çıktı . Bahçeden küçük yeğeninin çığlığını duyduğu zaman hemen cama çıkar bağırır ben oturduğum yerden korkarım onun o bağrışına ki çocuk sonra susup hemen içeri kaçar . Ama ben söyleyince kötü oldum iyi mi :110:

6,5 yaşında çocuğum var
6 ay önceki halini düşünüyorum da

Hiç kimsenin (yengesi de olsa) buzdolabını karıştırmaz.
Yediği şeyin çöpünü ait olmadığı yerde bırakmaz.

Bu çocuk normal değil. Annesi de normal değil. Eşiniz de normal değil.

X