- 14 Haziran 2019
- 13.327
- 47.099
-
- Konu Sahibi anonimkizxw
Kaç yasında adam annesiyle el ele tutusup mu dolaşıyorMerhaba arkadaşlar.
Ben 1 yıldır evliyim. Evlendikten sonra eşim anneci oldu. Kayınvalidemin ise oğluna düşkünlüğü arttı. Mezhep farklılıklarımız var. İlk başta sorun değilken evlendikten sonra sorun etmeye, bana karışmaya başladı kayınvalidem ve kayınbabam. Fakat eşim bunları görmezden geliyor. Bu sene içinde 10 gün gelip yanımızda kaldılar. Sonra biz 15 gün yanlarına gittik. İznimizin çoğunu orada kullandık. Ama ne eşime ne de kayınvalideme yetmiyor.
Kayınvalidem sürekli ağlıyor oğlumu özlüyorum diye. Kışa doğru yanıma gelip 1-2 ay kalmaları söz konusu. Fakat ben istemiyorum. Benim ailemden kimse gelip kalmıyor bizi rahatsız etmemek adına. İzniniz olduğunda siz geliyorsunuz zaten, görüyoruz diyorlar.
Sesimi çıkaramıyorum kimseye. Çünkü eşimle aramız bozuluyor. Zaten sessiz biriyim. Yanımıza gelince kıyıda köşede kıyafetime laf ediyorlar. Çevreme karışıyorlar. Eşim de onların yanında dikkat et o zaman diyor. Annesiyle el ele geziyor. Bunu gören arkadaşlarım bile garipsiyorlar. Evlendirmeseydi oğlunu diyorlar. Ben güzellikle bu durumu nasıl halledebilirim arkadaşlar?
Evet ne güzel işte kalsınlar eşin çok isteyebilir de annesi ve babası dünürlerle aynı evde 2 ay kalabilecekler mi ? ailenize durumu anlatıp destek isteyebilirsiniz kayınvalideniz herşeye katlanacağınızı düşünmesin gerçi ben katlanırım yazlığa gidecekmiş kayınvalidem eşime değil de bana düşkün yine arayıp yalvarıp duygu sömürüsü yapayım :)Kalabilirler. Eşim çok içten bir şekilde ister. Zaten benim istemiyor oluşumu o yüzden garipsiyor. Ona göre herkes evimizde isteği kadar kalabilir.
Eşimle bu konuları konuşmak çok zor. Ailesi konusunda çok hassas. Hemen suçlayıcı bir hale bürünüyor.
Siz sorunu güzellikle nasıl çözebilirim diye sormuşsunuz ama ben özellikle bu yazıdan sonra güzellikle hallolacağına pek inanmıyorum.Eşimle bu konuları konuşmak çok zor. Ailesi konusunda çok hassas. Hemen suçlayıcı bir hale bürünüyor.
Oha el ele mi geziyor kiz sen kuma gitmissin gelin almamislar sizi bir iki ay kalmak ne sınırını çiz sacma sapanMerhaba arkadaşlar.
Ben 1 yıldır evliyim. Evlendikten sonra eşim anneci oldu. Kayınvalidemin ise oğluna düşkünlüğü arttı. Mezhep farklılıklarımız var. İlk başta sorun değilken evlendikten sonra sorun etmeye, bana karışmaya başladı kayınvalidem ve kayınbabam. Fakat eşim bunları görmezden geliyor. Bu sene içinde 10 gün gelip yanımızda kaldılar. Sonra biz 15 gün yanlarına gittik. İznimizin çoğunu orada kullandık. Ama ne eşime ne de kayınvalideme yetmiyor.
Kayınvalidem sürekli ağlıyor oğlumu özlüyorum diye. Kışa doğru yanıma gelip 1-2 ay kalmaları söz konusu. Fakat ben istemiyorum. Benim ailemden kimse gelip kalmıyor bizi rahatsız etmemek adına. İzniniz olduğunda siz geliyorsunuz zaten, görüyoruz diyorlar.
Sesimi çıkaramıyorum kimseye. Çünkü eşimle aramız bozuluyor. Zaten sessiz biriyim. Yanımıza gelince kıyıda köşede kıyafetime laf ediyorlar. Çevreme karışıyorlar. Eşim de onların yanında dikkat et o zaman diyor. Annesiyle el ele geziyor. Bunu gören arkadaşlarım bile garipsiyorlar. Evlendirmeseydi oğlunu diyorlar. Ben güzellikle bu durumu nasıl halledebilirim arkadaşlar?
Erkek annesiyim, bir an hayal ettim bana bir gülme geldi.Nasıl bir zihniyet bu ya? Oğlumun elinden tutsam, sanırım gülmekten sokakta rezil olurdum.
Beraber mi uyumuş?Haa haa kayınvalidenin hası benim görümcemde. Düğünden bir gün önce oğluyla uyumuş 
Baştan kavga çıkarıp tepkini koymazsan yandın, sakın çocuk yapma, eşine ve ailesine sınır koy...Merhaba arkadaşlar.
Direkt boşanmak mı lazım? Elbette ilk etapta çözüm arayacağım.çözüm aranacak bi konu mu gerçekten düşünüyorum ben.
Ablacım seni üzmek istemem ama çözümün sert yapmak. Kaç yaşında adamın ailesini görünce değişmesi, annesi ile el ele tutuşması normal değil. Sert yapabilecek misin sen bunlara? Sen baştan bu kadar eşimle aram bozulmasın diye bazı şeyleri alttan almasan bunlar bu kadar canını sıkamazlardı.Direkt boşanmak mı lazım? Elbette ilk etapta çözüm arayacağım.
27 yaşına gireceğim. Bu zamana kadar çok haklı olduğum konularda bile kimseye karşı sert tavırlar koyamadım. Sessiz bir insan oldum hep. Şimdi dediğiniz gibi bunun sıkıntısını her durumda çekiyorum. Ters davranamam belki ama kayınvalideme uygun bir dille anlatsam mı diye düşünüyorum. Ya da görümcemle konuşup ona mı anlatsam diyorum. Bu konuyu eşimle çözemeyeceğimi düşünüyorum. Bu çok üzücü.Ablacım seni üzmek istemem ama çözümün sert yapmak. Kaç yaşında adamın ailesini görünce değişmesi, annesi ile el ele tutuşması normal değil. Sert yapabilecek misin sen bunlara? Sen baştan bu kadar eşimle aram bozulmasın diye bazı şeyleri alttan almasan bunlar bu kadar canını sıkamazlardı.
Tam da eşinizle çözmeniz gereken bir konu!Bu konuyu eşimle çözemeyeceğimi düşünüyorum. Bu çok üzücü.
Ama bu konuyu eşinle çözmelisin. Sen ne kadar kibarda konuşsan balda olsan istemeyen gelin olacaksın. Madem öyle olacak o zaman bari bunu dile getiren sen olma. Hadi onu geçtim bu onun ailesi senin değil. O sorumluluk almalı. Eşiniz madem ki çok meraklı idi ailesi ile yaşayabilirdi sonsuza kadar. Sen yakasına mı yapıştın sanki evlen diye? Sen hala eşimle aram bozulmasın diye düşünüyorsun ama çözüm bu değil. Bak senden yaşça büyük biri olarak tavsiye vereyim. Sınırların ve menfaatlerin için eşin dahil hickimse ile bozuşmaktan korkma. :) Seni seviyorsa değer veriyorsa sınırlarına saygı duyar ve ona göre davranır. Ha yok bosanmaya giderse zaten seni sevmiyordur. Bak o seninle arani bozmaktan hiç cekinmiyor. Sen niye çekiniyorsun? Kaybetme korkusu erkekte daha çok olmalı bunu unutma. Yarın bu alttan almaların fedakarliklarin hiç olur,yapmasaydın olur çok üzülürsün. Sert ol! Erkekler kibarliktan anlamaz!27 yaşına gireceğim. Bu zamana kadar çok haklı olduğum konularda bile kimseye karşı sert tavırlar koyamadım. Sessiz bir insan oldum hep. Şimdi dediğiniz gibi bunun sıkıntısını her durumda çekiyorum. Ters davranamam belki ama kayınvalideme uygun bir dille anlatsam mı diye düşünüyorum. Ya da görümcemle konuşup ona mı anlatsam diyorum. Bu konuyu eşimle çözemeyeceğimi düşünüyorum. Bu çok üzücü.