Eşim ve eşime bitmeyen öfkem ve surekli ev terk eden eşim

Sizin ki çocuklar küçük ya da seviyorum gibi mazeretler değil sizin ki sadece hırs. Olmayacak olanı oldurmaya çalışma hırsı. Hiç yıkılmayacak bir duvara inatla kafanızı vurmaya devam ediyorsunuz. Umarım kafanız kırılmadan bu inattan vazgeçip herşeyi olduğu gibi kabul etmeyi öğrenirsiniz.

Oyle haklisniz, o da kaciyor gidiyor, kafasini dinliyor, ben evde ev işleri, ergen kaprisleri ile başbasa. Mesaj atmamin sebebi ilerde senin yuzunden gittim derse ben gel dedim diyebilmek belki de, ne bilim, yine de gecen aksam gerçekten cok ofkelendim, kendimi kontrol edemedim, agir konustum, yine bazilarinin yazdigi gibi, buna rağmen beklentim var belki hala, evet kusura bakma sana haksizlik ettim demesini bekliyorumdur, sanki ne fakr edecekse degil mi, insan kendini de anlamiyor ki bazen

Çok yoruldum bazen gozumu actigimda farkli bir hayat dusunuyorum. Şu hissi de atamiyorum kafamdan sanki omur gecmis gitmis ve daha iyi olamaz da daha kotusu olabilir gibi. Bir taraftan evet yas tutuyorum kaybolan yillar icin bir taraftan kalan yariyi kurtaracak ne gucum var ne de farkli olacağına dair umut. Cevremde cokca bosanmis kadin goruyorum. Tek baslarina cocuklariyla bogusuyorlar ve sanki onlarda sevgiyi bulamiyorlar gibi. Hayat bu bir sans vardi ben onu iskaladim mi?

Bu adam bu saatten sonra Mevlana gibi olup gelse bile ne olacak? 20 yılınız geri mi gelecek hayır, aksine bir 20 yılınız daha heba olacak.
Sizin aileniz bütün bunlar yaşanırken hiç demedi mi kızım boşan diye?

O öfke eşine değil kendine, bunu biliyorsun değil mi =)
Ona bağımlı olduğun için, ondan sevgi dilendiğin için, içindeki bitmek bilmeyen umut için, bir gün ideal bir evliliğin olacak diye kendini senelerdir kandırdığın için.
Kendinle savaş halindesin, depresyonda falan değilsin.
Biraz daha sağlıklı ve güçlü kişilik yapısı olanlar ve güvenli bağlanmayı azıcık da olsa başarabilenler bizim gibileri asla anlayamaz, nasıl boşanmıyorsun, kendine bu kötülüğü nasıl yapıyorsun diye üstten üstten sorarlar. Bunun eğitimle meslekle alakası bile yok. Bize yapılan muamelenin yüzde biri okulun önünden geçmemiş hatçe teyzeye yapılsa adamın alnını karışlar belki.
Hadi senin çocuğun yoktu, ben neden çektim onca sene ? Sonuç koca bi sıfır.
1 sene oldu boşanalı, hala kendime soruyorum neden çektim diye.
Elbette bir sürü cevap da buldum, bir sürü yol katettim. Ama bitmedi daha.
Şunu söylemek istiyorum son olarak, bu sorgulamalar bu kadar arttıysa çözüm yakındır.
Çünkü öncesinde kendini ısrarla kandrır yüzleşmekten kaçarsın.
Burda her yazılana sakin sakin cevaplar verdiğine göre geliyor gelmekte olan.
Bol şans.

Herkes de narsist oldu. Herkese psikiyatrik bir tanı atıp kafamıza göre rollere girelim öyleyse. Üzgünüm hiç samimi bulmadım sizi ve üzülemedim. Maalesef kendi hayatımda da çok tanıdık bir hikaye. Artık bu kurban rolüne geçmiş kadınlara pek tahammülüm yok. Çocuklarınız eminim çok mutsuzlardır ilişkinizde. Kendiniz için belki böyle bir karar alabilirdiniz, illa ki ilişkide aldığınız bir şeyler de var ki bunca yıl içinde kalabilmişsiniz. Bunlar toplumsal kazanımlar olabilir maddi olabilir orasını bilemem. Ama sizin dünyaya getirdiğiniz o çocuklara huzurlu bir ev veremeyerek güçlü duramayarak ve bu kadar travma yaşatarak onlar için bunu yapmaya hakkınız yok. Üstelik bir de onlar için yuvamı dağıtmıyorum klişesiyle. Çok sıkıldım bu toplumun erkeklerinden ve kadınların değişmeyen yalanlarından. Olan çocuklara oluyor onlar da büyüyüp aynı döngüye devam ediyor. Arada bazılarımız akıllanıp terapiyle falan ancak adam olup zinciri kırmaya debeleniyoruz işte. Çok yazık

O da ofkelendi esyalarini toplayip gitti. Sabah mesaj attim biranlik kararla gittin diye gelemem diye dusunme benim icin sorun yok diye.
Konunuzda ve yorumlarınızda eşinizin size değer vermediğinden, ailesine ezdirmesinden vs bahsedip durmuşsunuz.
Siz kendinize değer vermiyor kendinize saygı duymuyorsunuz ki önce siz kendinizi sevip değer verecek, kendinize saygı duyacaksınız eş dahil başkaları da değer versin saygı duysun.
Hadi 20 yıl boyunca yeni evlilikti, küçük çocuklardı derken eşinizden ayrılmaya cesaret edemediniz veya dediğiniz gibi konfor alanınızdan çıkmak istemediniz ama son kavgada neden adamı tekrar eve çağırdınız neden benim için sorun yok dediniz?

Cevap olarak “ilerde senin yuzunden gittim derse ben gel dedim diyebilmek belki de” demişsiniz ama bu bile kendinizi kandırmaktan başka bir şey değil, ne yaparsa yapsın gitsin istemiyorsunuz, ne yaparsa yapsın eşinizle açık açık konuşup benim için sorun var diye söze başlayıp içinizdeki değersizlik hissini, yılların öfkesini dile getirmiyorsunuz, onun yerine benim için sorun yok diyorsunuz.

İşte bu yüzden 20 yılı yutup yaşadıklarınızın üzerini kendiniz örttüğünüz için eşinize olan öfkeniz bitmiyor, bitmeyecek de ama adamın da umurunda olmayacak çünkü kararlı bir duruşunuz yok, adam bohçasını alıp gidiyor arkasından karısı eve dön diye dil döküyor tam 20 yıldır bu böyle devam ediyor.

Ailesine beni ezdirdi demişsiniz, zamanla bu hale geldim demişsiniz, evlendiğinizde yetişkindiniz değil mi?
47 yaşındaymışsınız-20 yıl=27 yaşında evlilik yapılmış demektir, ki eğitimli meslek sahibi kadınmışsınız, üni okuyup mesleğinizi elinize aldıktan sonra evlenmişsiniz, velhasıl evlendiğinizde ailesine karşı kendinizi savunabilecek yaşta ve eğitimdeymişsiniz, sınırlarınızı çekip rest çekebilecek herkese haddini hududunu gösterecek yaştaymışsınız ama yapmamış eşinizden beklemişsiniz, şu an boşanmayı ondan beklediğiniz gibi.

Herkes güçlü olmayabilir, herkes yaşadıklarına aynı tepkileri vermez ama herkesin bir kırılma noktası olur, en azından kendisine olan saygısından yaşadıklarına bir dur demeyi bilir, siz bunu da yapmıyorsunuz.

Evet kaygili bağlanman var fark ettim bunu. Esimde de kaygili baglanma. Malum sevgisiz ve sorumlulukla gecen bir cocukluk. Siz beni anlamissiniz, ben de bunu egitimlerde fark ettim. Esim de benimkine benzer bir cocuklugu var. İkimizinde cocuklugu agir gecmis. Bir ara buna da bagladim tum yaşadiklarimizi, sevmegi bilmiyor, kotu cocukluk vesair. Esim ergen bir cocuk ben annesi moduna donduk. Sonra sonra fark ediyorsun ben bir kadinim sevilmek istiyorum. Bunu da anlattim esime cok ama oyle degil mi olmayinca olmuyor demek ki ve de yılların yuku izin de vermiyor sanirim. Kendime de ofkeliyim yillarca nasil buna izin verdim, beni bu kadar degersizlestkrmesine ama inanin önceleri sevdigimi dusunuyordum, vazgecemedigimi yillar gectikce sunu da fark ettim ben sevsem ne olacak sevgim karsilik gormeyince değil mi? Ailem neredeydi diye soranlar, maalesef ki esim aileme, cevredeki insanalra karsi son derece nazik, disaridan bakinca evinin ihtiyaclarini karsilayan bir adam tabi nasil anlatacaksiniz benimle ilgilenmedigimi, yüzüme bile bakmadigini, bunlari simariklik, luks olarak goren bir toplum sonucta. Onemli olan erkegin evin ihtiyaclairni karsilayip karsilamadigi olarak bakiyorlar. Zira toplumdaki erkek tiplerinin durumu o kadar vahim ki? İckisi yok, kumari yok sonucta. Bir aldatmasi var onu da ben biliyorum utancimdan soyleyemedik ki etrafa? Bunlari bilmeyenler evet beni ofkeli bir kadin olarak degerlendiriyorlar, esim nazik, ince, sevecek cizgiyle taniniyor. Belki bu yazdiklarimdan sonra problem sensin kotu olan sensin diyenler de olacaktir. Ne diyeyim. Samimi donusleriniz icin tesekkur ederim

günün moda tabiri: toksik ilişki. burada hata sizde. çünkü belli ki eşiniz boşanmaya hazır. inatçısınız. sabit fikirlisiniz. ölmüş ilişki dirilmez. ah bir anlasanız.

Mesaji atarken ben de tereddutte kaldim. Sonra dedigim gibi dusundum. Şu anda daha arayip mesaj falan atmayacağım. Ama kalkip dava da acmayacagim. Oyle bir sacma durum ki tanik olarak en fazla kendi ailesini getirir, bizr saygisiz, bizi istemiyor diye. Baska yalanci tanik bulursa bilemem. İsin kotusu ben tanik bulamam, kimse esimin disarida bana kaba saba vs davrandığıni gormedi, aldatma isi zaten 10 sene onceki bir durum, affetmis saylliyorum, delim de yok hanimlar. Esimin ailesine karsi cizgi çekmediği icin zaten yaklasik 2 yıldır gorusmeyi kestim esim dahil ailesi de neden diye soramaz. Ortada somut bir sey yokken yillarin bikkinligi ben sorunlari anlattim sen sustun, benim cozumumde gorusmemek dedim. Bekleyeceğim ne yaparsa yapsin gel demeyeceğim, dava acmayacagim. Kendi hayatima odaklanip yasamaya devam edecegim. Belki o zaman esim olmadan da hayatimi idare edebileceğim konusunda guvenim artar.

Dava açmama nedeninizi anlamıyorum, hani adam boşanmak istemez çamura yatar falan anlarım ama adam zaten boşanmak istiyor? Zorluk çıkaracağını hiç sanmıyorum. Davayı açarak hiç değilse kendiniz ve giden 20 yılınız için bir adım atmış olurdunuz, asıl o zaman kendinize güveniniz artardı.
Biz ne dersek diyelim siz yine devam edeceksiniz orası açık. Ne diyelim, siz bilirsiniz bu saatten sonra

Öyle kendi kendinize olmayan sorulara cevap verip duruyorsunuz bahaneleriniz de sizi tatmin ediyor dediniz yazıp rahatlamaksa günlük tutun tutturmuşsunuz bir psikolojik eğitim diye allah bilir hangi fenomen sizi kekliyor zira bu böyle hadi ben psikoloji okudum eğitim sınıfı açayım gibi bir şey değil öğrendiklerinizi de kendinize göre eğip bükmüşsünüz eşim şerefsiz diyemediğiniz için kırk tane kılıf bulmuşsunuz yok çocukluğu zor geçti bilmem ne her çocukluğu zor geçen böyle olsa ohoooo olsa bile siz rehabilitasyon merkezi değilsiniz gitsin tedavi olsun size ne

Farkındalığınız çok güzel, bu yalı kazığı heriften biran önce kurtulun, delilleri toplayın donuna kadar alarak boşanın...

Kurban psikolojisinden çıkın öncelikle, bu kafa ile olmaz , yazık...

Psikoloji üzerine üniversitede okuyup diplomasını alanlara saygılar, kesinlikle onları tenzih ederim ama yani sosyal medyada önüne gelen bir şeyin koçu olarak ortaya atıyor kendisini, yaşam koçu, sağlık koçu, ilişki koçu, bizim sitedeki çoğu kadının burada para almadan yaptığı bir nevi güzin ablalık müessesesi gibi bir şey herhalde.

Kendisi için adım atmak istemeyene bahane çok olur maalesef.

Zorluk çıkaracağını hiç sanmıyorum.
Zorluk çıkarsa ne olacak ki, ateş olsa cirmi kadar yer yakar, kararlı insanı kimse yolundan döndüremez, yeter ki boşanmak istesin boşanır ama konu sahibi istemiyor.

Zorluk çıkarsa ne olacak ki, ateş olsa cirmi kadar yer yakar, kararlı insanı kimse yolundan döndüremez, yeter ki boşanmak istesin boşanır ama konu sahibi istemiyor.
Tam olarak böyle abla, aslında yorum yaparken bizlerde biliyoruz böyle olacağını ama belki bir umut olur da bir hemcinsimizin gözünü açarız diye umuyoruz.
Keşke konu sahibi de gözü açılanlardan olsaydı

Ömür bitmiş siz vazgeçmemişsiniz neden ? Herşeyi kabul etmişsiniz taviz vermişsiniz adam gittiginde zaten arayacagınızdan emin boşanmak istıyorsa anlaşmalı ve sizin istediginiz dogrultuda bitirin bence bi tanıdık vardı boşanmadı eşi her haltı yaptı etti inatla boşanmadı şimdi adam dava açtı 1 kuruş vermemek icin mal varlığını kardeşinin üstüne yaptı. Hem ömür gitti hem gençliği hemde istedigii hayatı yaşayabilirken şimdi adam asla destek olmuyor inatlasmadan daha kötüye gitmeden bence bitirin dönmesi icin de çaba göstermeyin çocuklarına bakmak zorunda cocuklarda etkileniyor bu durumdan

Öfkeniz dinmeyecek. Dışarıya verdiğiniz mutlu yuva mesajlarının gerçekte olmaması ruhunuzu tetikliyor çünkü. Gerçekten mutlu olmak istiyorsunuz ama ya olamazsam diyerek en azından öyle gibi görünen evliliği bozmaktan, daha beter duruma düşmekten korkuyorsunuz.

Ancak size kesin bir şey söyleyeyim. Bu şekilde geçirirseniz ömrünüzü ve yaşlı bir kadın olarak ölürseniz geriye dönüp baktığınızda en büyük pişmanlığınız biricik hayatınızı bu şekilde harcamak olacak.

Diğer şekilde mutlu olma şansınız var oysa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…