Eşim ve eşime bitmeyen öfkem ve surekli ev terk eden eşim

Kendiniz edip kendiniz bulup , kendiniz çekmişsiniz. Adam hiç değişmemiş . Sizin bırakmadığınız kocanız değil , evli olmanın konforu.
Yani eşiniz ne yaparsa yapsın, seçim hep sizindi , bu evliliği yürüten sizdiniz.

Adam gittikten sonra benim icin sorun yok mu dediniz?
Niye?
20’yıl daha eziyet cekmek icin mi?

Evliliğinizin ilk yıllarındaki adam ne ise, gördüğünüz gibi 20 sene sonra da aynı adam, yine sizi umursamayan ve dahi üzerine sadakatsizlikler ekleyen. Siz tercihinizi yaşıyorsunuz; boşanmamayı seçmişsiniz ve devamında gördüğünüz de aynı manzara. Ne umuyordunuz? Birden adam diz çöküp tövbe edecek, beni affet çok hakkına girdim diye sizden hüngür şakır özürler dileyecek ve 20 sene öncenin hesabını dönüp ailesine parmak sallayarak "Siz benim karımı çok üzdünüz" diyerek kesecek miydi? Bozuk bir psikolojiyle hayatınızı sürdürmek, sürekli bir depresyon ve öfkenin elinde yanmak, boşanmanızdan daha korkunç ve katlanılmaz gelmemiş ki harekete geçmemişsiniz. Eşinizden göremediğiniz değer ve sevgiyi, siz kendinize göstermiş olsaydınız şimdiye çoktan boşanmış olurdunuz "Çocuğum küçük" vb. bahanelerin ardına sığınmadan.

Siz acı çekmeyi sevmiş siniz seven aldatmaz gerçekten kimse sevdiğini paylaşacak ve bunu ona buna bağlayacak hale gelmemeli ben bitmeyen evlilik görmedim o kurtardığını sananlar işte sizin gibi yıllar sonra da bitiyor yada kağıt üstünde sürüyor

İnanın yüzünüze bakmayacak bir beş yıl sonra dahada laf sokacak huysuzluk yapacak bu sefer araya giren çocuklarda olmayacak halbuki tek ömrünuz vardı

Ben durumu anlamanlandirmaya calisiyorum, gercegi ariyorum o sebeple ne dusunuyorsaniz yazabilirsiniz. Bu bana yardımcı olur tesekkur ederim. Evet tam dediginiz gibi bosanmayi bir yenilgi olarak hissediyorum. Zaman zaman evet tam da dediginiz gibi acaba esimi bu evlilikte ben mi zorla tutuyorum diye dusunup ona haksizlik mi yapiyorum diye dusunuyorum. Yine de eşim de okumus etmis bir insan kendi hakkini arayabilir. Ve madem bende kurtulmak istiyor o zaman bunu aldatma gibi kapali yollarda degil davasini acarak durutce sorumluluk alarak yapmasi gerekir diye dusunuyorum. Sonucta elini kolunu baglamis degilim ki. Gizli narsit degilim ama ozguveni dusuk, bagimli bir kisilige donustum yıllar icinde. Hep boyle degildim.

Bence siz ne istediğinizi bilmiyorsunuz. Davayı açarsa diyorsunuz yani açmazda devam öyle mi? Niye sizin kendi isteğiniz fikriniz yok mu da ona bırakıyorsunus zaten 20 sene geçmiş. Adamın umrunda bile değil . Avukat size maddi olarak zaten yol gösterecek avukatlar bunun için var ama öncelik olarak kararını vermiş bir insan lazım

Bosanmak da istemiyorum
O zaman uzun uzun niye yazdınız? Bu hayatı kendinize reva görüyorsanız boşuna nefesinizi tüketmeyin.
Demek ki başlangıç nasıl başlarsa sonu öyle devam ediyor. Tam 20 yıl...
Bekarlar,yeni evlenecekler bu konular size ders olsun. Gözünüzü dört açın. Başta gördüğünüz problemler evlenince katlanacak ve düzelmeyecek. Seviyorum diye kendinizi heder etmeyin.
Siz sadece düşüncede kalıyorsunuz eyleme geçme yok. Eylem yoksa değişen bir şey olmayacak. Mezarda bitecek.

Bu ara bir moda oldu herkesin eşi gizli narsist. Narsist falan değil, adam açık açık sevmiyor işte bazen de kabul etmek gerekir.
Gizli narsistik böyle bir şey değil evet. Bu adamın her şeyi ayan beyan ortada. Gizli narsistleri anlamak çok zordur. Adeta bir tiyatro gibi. Güçlü olan,aklını kullanıp katlanmayan sıyrılır.

Kızılcık şerbeti fatih doğa sendromu diyorum ben buna

Adam dışarda sevisiyor,eve geliyor yemek hazır ,donlar yıkanmış , mis gibi düzeni var.Evdeki kadın ayrılmayan affeden bir ezik siz neden ayrılmadığını sanıyorsunuz?? Çok sert yazıyorum ama kusura bakmayın Adam dışarda gonlunce hovardalık edip eve gelince yeni yikanmiş carsaflarda uyuyor.Boşanırsa düzeni bozulacak o zaman eli kolu bağlanacak......

Ama herseyden onemlisi bunlarin artik beni acitmamasi icin guclu olmak istiyorum. Ne yazik ki, duygu durumum degisiyor, ruh halimi stabil tutmak istiyorum. Kendisi sorumluluk alip davasini acarsa acsin.
İşin kolayına kaçıyorsunuz. Adam 20 yıldır açsa açardı. Neden kurulu düzeni bozsun ki? Zaten fingirdemesini dışarıda yapıyor. Eve gelince hazır yemek,yıkanmış don varken neden kendini yorsun?
İnsan hiç mi kendine acımaz ?

Evliligin konforundan vazgeçemediğimi de dusundum elbette. Bunun da payi var.

Eşinizin sizi boşamamasından bile anlam çıkaracak yere kadar düştünüz mü gerçekten mi ? Ben eşiniz olsam bende boşamam niye boşayım ki aldatıyorum susuyo evden gidiyorum gel diye yalvarıyo çocuklarımı vakit gün sıkıntısı olmadan görüyorum evim temiz kıyafetlerim temiz yemeğim var e istediğim zaman birlikte de olurum boşanma bana fayda değil zarar sağlar zaten bütün bunlarla birlikte bekar hayatı yaşıyorum ne diye boşanıp bir de temizlik yeme içme çocuk bakımı için yalandan para harcicam eşiniz eşek mi boşansın yani dava açmama sebebi sizin gitmenize dayanamaması falan değil

Zaten mesele o ne yapacagimi bilemiyorum.

Ne açacak boşanma davası dışarda gününü gün eder bakar ilerde bulur kafasına göre birini o zaman açar önce bı dalı tutsun bakalım sizde evde devam eee topluma göre evli görünüyor niye boşansin sevdiğinden mi duruyor kabul edene herkes durur bende dururum bana karışmasın işine baksın ben gezip gelirim aşık olursam giderim nasılsa çocuklarda büyüdü bu güne kadar önem vermediğim kadının kıymetini anlayacak aşık olacak değilim o kadar yıldan sonra heralde kiymetini bilsem başta bilirdim zaten elden ayaktan düşersem baksın yani bence devekuşu gibi olmayın kuma gommeyin. 20 senedir yaptığınız gibi yinede kırmak istemem birgün duracak kalp sizin ölümsüz değilsiniz geçen yıllar ve önünüzdeki kayıp yıllar size iade olmayacak iyi şanslar

İnanin yazdiklarinizda çok haklisiniz. Kendimde bunlarin cogunu dusundum. Mesele işte guclenip cikamiyorum bu donguden.

Hanimefendi niye sizi biraksin?

Bugun ayri eve ciksa en az eksi 20 binde olacak, esya alacak en az 250-300 bin, bosanmis adam olarak belki tekrar evleneyemeyecek kimsenin güvenini kazanamadigi icin.

Ama su an oyle mi?

Adam sevisiyor geliyor, yemegi hazir, ev temiz, utusu yapiliyor, cani sikilinca basip gidiyor esi yalvariyor don diye. Adam evli olma fikrine haiz degil ki bosanma fikri olsun.

Nasilsa diledigi gibi hareket etme luksu var.

Bu evliligi bitirme zorunlulugu olan sizsiniz, esiniz degil.

Bakin muhtemelen ablam yasindasiniz veya akraniz, sizi asla uzmek kirmak istemem ama birilerinin size direkt gercekleri haykirmasi gerekiyor belliki.

İnanin yazdiklarinizda çok haklisiniz. Kendimde bunlarin cogunu dusundum. Mesele işte guclenip cikamiyorum bu donguden.
Allah aşkına ya bırakın. Ne demek çıkamıyorum ya? Çocuklar büyümüş. Dünyada neler var neler. İnsanlar yaşama tutunuyor. Siz uğraşmak,hayatın yükünü omuzlarıniza almak istemiyorsunuz. Hakaret duymak, aldatılmak daha kolay geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…