Eşim ve eşime bitmeyen öfkem ve surekli ev terk eden eşim

Sizin yorumlarınızın hepsini okumadım Salon Kadini ama konu sahibinin sadece ilk mesajda ufak bir detay gibi bahsedip geçmesi dikkatimi çekti, oysa en önemli kısım çocuklardı.
Birbiriyle geçimi olmayan anne babanın arasında büyüyen çocukların psikolojisi, zor bir çocukluk geçirmiş kocadan daha önemli çünkü.

Ohooo bazı evlilik eş, eş ailesi konularına bakınca taaaa yarım asır evvelki kafadayız hala ImTheDevil
Beni hayal kırıklığına uğratan, şaşırtan da sağlıksız evliliklerine sıkı sıkıya sarılan, boşanmayan okumuş meslek edinmiş kadınların artmaya başlaması.
Mesleği olmayan, ailesi tarafından desteklenmeyen kadına hak verebilirim çünkü vasıfsız işçi olarak bir yere girse alacağı asgari ücret, kirası faturaları derken maaşından yeme içmeye para kalmaz, çocukları için alacağı nafaka da atla deve olmayacağından boşanıp boşanmama arasında kalabilir veya eşi tehdit ediyordur, kendi hayatından ailesine zarar gelmesinden korkar lakin rahatça boşayabileceği biriyle evliyken asgari ücretin üzerinde maaş alabileceği bir işi, mesleği varken boşanmayanı anlayamayacağım.

Hayır, sonra ne oluyor biliyor musun? Yıllar sonra bir sabah kadın kalkıp aynaya bakıyor, olmayacak adamı oldurmaya çalışırken çökmüş, adam kadını beğenmemeye başlıyor, gamsız da bir adamsa kendine bakıyor, giyimler bakımlar dışarıda gözler dedektör gibi, çocuklar desen sizin için katlandım cümlenizi daha bitirmeden çekmeseydin diye lafı yapıştırıyor, öyle kalıveriyorsun.

Kocanız çok mu zengin nasıl bir konfor sağlıyor size de bu kadar aşağılanmayı kabul edip bunu dramatize ediyorsunuz?
Günümüzde bunu çok görüyorum kadının yemediği darbe kalmamış ama eşi için diyor ki evine bakıyor. Yani maddiyat yerindeyse susup oturmayı tercih ediyorlar çünkü dışardaki hayat yorucu ve istedikleri parayı getirmeyecek.
Mesajlarınızın çoğunda aynı tema var nasıl yapacağım çocuklar ne olacak ya da bunu kendime yediremiyorum. Yediremiyorsunuz çünkü adamı boşarsan maddi manevi başka bir kadına gideceğinden eminsiniz. O yüzden burada size verilecek bir akıl olduğunu düşünmüyorum. Kadınlar konu açıyor bak boşanmalısın bu evlilik değil kendine yazık etme diyoruz hemen cevap belli ama düzenimi nasıl bozacağım evim yuvam cart curt. Adamların da hava binbeşyüz işte nasılsa gidemiyor işimi yapıyor çocuğuma bakıyor düzeni var. Üzgünüm siz boşanmayacaksınız burda biraz kendinizi rahatlatıp eşinize yalvarmaya devam edeceksiniz.

Ahhh işte anlasalar dediğiniz gibi çoğu da eğitimli mesleği geçtim hani sosyal ortam görmüş bir nebze daha kültürlü yani kendini kandırmak bu kadar basit olmamalı ya sonra gerçeklerle yüzleşince de biz kalpsiz oluyoruz agresif oluyoruz ama halbuki banane senin kendine ettiğin eziyetten ben yarın hatırlamam bile ama sen o cehennemde ömrünü bir hiç için belki bir gün ufak bir sevgi kırıntısı bulmak için bitirmiş olacaksın bunun yerine geç de olsa aç gözünü dön o yoldan en azından yalnızım ben de tekim de dimdik ayaktayım de iki kişilik yalnızlıktan kendini evde yatakta bir kadın gibi hissetmemekten daha iyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…