Hanimefendi, ikinci universitemi okuyurum, aldigim bu egitim, sadece belirli universite bolumlerini okuyan kişilerin alabilecegi bir universite programi. İkinci egitmim de sosyal bilimler kapsaminda. Bu egitim bana farkindalik sagliyor. Kendimi gore egip bukmem diye tabir ettiginiz, bir sorgulama sureci. Dikkat ettiyseniz makul bir sekilde değerlendirme yapmaya calisiyorum, eleştirilere de acigim, yanlışlarımi kabul ediyorum, elbette bunlarin bir cogu kendimle ilgili asamadigim hususlar. Sonucta aldatılan kadin aptal kadin diye bir durum yok, bunlarin bir kısmı benimle ilgiliyse bir kismi da esimle ilgili. Merak etmeyin yani kendimi kekletmiyorum fenomenlere. Gunluk fikriniz icin teşekkür ederim.Öyle kendi kendinize olmayan sorulara cevap verip duruyorsunuz bahaneleriniz de sizi tatmin ediyor dediniz yazıp rahatlamaksa günlük tutun tutturmuşsunuz bir psikolojik eğitim diye allah bilir hangi fenomen sizi kekliyor zira bu böyle hadi ben psikoloji okudum eğitim sınıfı açayım gibi bir şey değil öğrendiklerinizi de kendinize göre eğip bükmüşsünüz eşim şerefsiz diyemediğiniz için kırk tane kılıf bulmuşsunuz yok çocukluğu zor geçti bilmem ne her çocukluğu zor geçen böyle olsa ohoooo olsa bile siz rehabilitasyon merkezi değilsiniz gitsin tedavi olsun size ne
Bazı durumlarda göz açan olamayız, kişinin gözünü açmayı istemesi gerekir, ki 20’li yaşlarda olsa belki bir nebze, o yaşlarda bile tavsiyelere kulak tıkayıp görmezden gelebiliyor insanlar.Tam olarak böyle abla, aslında yorum yaparken bizlerde biliyoruz böyle olacağını ama belki bir umut olur da bir hemcinsimizin gözünü açarız diye umuyoruz.
Keşke konu sahibi de gözü açılanlardan olsaydı
Yıllarca buna katlanmanız o kadar yanlış ki , eşiniz de hiçbir şeyden geri kalmadan, eksilmeden hayatına devam etmiş, olan size ve yıllarınıza olmuş, siz eşinizi bırakmadıkça birgün o bırakacak, bir akrabam da sizinle aynı durumdaydı, 2 gün önce kocası pılını pırtını toplayıp gitmiş, kendi ısrarla kovamıyordu, boşanmıyordu çeşitli bahaneler ile, en son eşi gitti yıllar sonra , o kadar dil döktük boşan diye , o da sizin gibiydi , onun mesleği, maddi durumu yoktu ama siz güvenceniz olduğu halde bunu yapmaya devam ediyorsunuz, biraz gururlu olun ...Evet kaygili bağlanman var fark ettim bunu. Esimde de kaygili baglanma. Malum sevgisiz ve sorumlulukla gecen bir cocukluk. Siz beni anlamissiniz, ben de bunu egitimlerde fark ettim. Esim de benimkine benzer bir cocuklugu var. İkimizinde cocuklugu agir gecmis. Bir ara buna da bagladim tum yaşadiklarimizi, sevmegi bilmiyor, kotu cocukluk vesair. Esim ergen bir cocuk ben annesi moduna donduk. Sonra sonra fark ediyorsun ben bir kadinim sevilmek istiyorum. Bunu da anlattim esime cok ama oyle degil mi olmayinca olmuyor demek ki ve de yılların yuku izin de vermiyor sanirim. Kendime de ofkeliyim yillarca nasil buna izin verdim, beni bu kadar degersizlestkrmesine ama inanin önceleri sevdigimi dusunuyordum, vazgecemedigimi yillar gectikce sunu da fark ettim ben sevsem ne olacak sevgim karsilik gormeyince değil mi? Ailem neredeydi diye soranlar, maalesef ki esim aileme, cevredeki insanalra karsi son derece nazik, disaridan bakinca evinin ihtiyaclarini karsilayan bir adam tabi nasil anlatacaksiniz benimle ilgilenmedigimi, yüzüme bile bakmadigini, bunlari simariklik, luks olarak goren bir toplum sonucta. Onemli olan erkegin evin ihtiyaclairni karsilayip karsilamadigi olarak bakiyorlar. Zira toplumdaki erkek tiplerinin durumu o kadar vahim ki? İckisi yok, kumari yok sonucta. Bir aldatmasi var onu da ben biliyorum utancimdan soyleyemedik ki etrafa? Bunlari bilmeyenler evet beni ofkeli bir kadin olarak degerlendiriyorlar, esim nazik, ince, sevecek cizgiyle taniniyor. Belki bu yazdiklarimdan sonra problem sensin kotu olan sensin diyenler de olacaktir. Ne diyeyim. Samimi donusleriniz icin tesekkur ederim
Zaten ben aynı şeyi biraz fevri söylemişim haklısın mune kesinlikle bu işin eğitimini almış insanları tenzih ediyorum da instagramda şurda burda böyle psikoloji kendimizi sevelim car curt keriz silkeleme eğitimleri var muhtemelen onlardan biri çünkü benimle eğitim alan benzer biri var dedi oturmuşlar kadını dinlemiş falan zaten bu zengin tayfa kocayı elde tutamadıkça böyle saçma sapan eğitimlere kamplara yöneliyor ultra zengin olmaya da gerek yok zaten bak orta halli bile kapılmış bir de kendi ağzıyla diyor ikimiz de zor çocukluk geçirdik eee o zaman sen niye normalsin bunu düşün buna kafa yor demek ki zor çocukluk geçirmek bir şeyin bahanesi değil en akla gelmeyecek şeyleri bulurlar ama en basiti kocam beni sevmiyor sevse gözden çıkarıp beni aldatmaz ı bulamazlar ama bak belki inanmazsın bazı insanların normali bu bu tarz olayları yaşayan çoğu kişiyi al normal bir evliliğin mutluluğun içine at rahat etmezler bazıları gerçekten bu muameleden hoşlanıyorPsikoloji üzerine üniversitede okuyup diplomasını alanlara saygılar, kesinlikle onları tenzih ederim ama yani sosyal medyada önüne gelen bir şeyin koçu olarak ortaya atıyor kendisini, yaşam koçu, sağlık koçu, ilişki koçu, bizim sitedeki çoğu kadının burada para almadan yaptığı bir nevi güzin ablalık müessesesi gibi bir şey herhalde.
Kendisi için adım atmak istemeyene bahane çok olur maalesef.
Zorluk çıkarsa ne olacak ki, ateş olsa cirmi kadar yer yakar, kararlı insanı kimse yolundan döndüremez, yeter ki boşanmak istesin boşanır ama konu sahibi istemiyor.
Kesinlikle öyle bazı kadınlar için boşanmak büyük bir tabu, yeter ki evli kalayım da ne olursa olsun kafasında çoğu ...Bazı durumlarda göz açan olamayız, kişinin gözünü açmayı istemesi gerekir, ki 20’li yaşlarda olsa belki bir nebze, o yaşlarda bile tavsiyelere kulak tıkayıp görmezden gelebiliyor insanlar.
47 yaşındaki bir kadına bizim verebileceğimiz bir tavsiye bile yok aslında, insan kendi yaşadıklarından ibret alır, eşinin yaptıklarını kafasında aklamaz dur der isyan eder.
Bazı kadınlar ne yaşarsa yaşasın evli olmayı seviyor, kan da kussa evli kalmak istiyor, bu bir karakter özelliği olabilir, karakterinin özelliği olduysa dışarıdan müdahaleyle değiştirilemez maalesef.
He siz bu üni programındasınız hemen gidip size benzer birini buldunuz dertleşmeye başladınız? Bu üni programı ne hikmetse hemen kaygılı bağlanma zor çocukluk şu bu burdan eğitim veriyor herhalde ? Benden size tavsiye bazen doğruyu bulmak için öyle çok eşelemeye gerek yok sizin eşiniz bile zahmet buyurup karşınıza geçip kendine psikolojik bir neden bir yalan bulup sizi kandırmaya gönlünüzü eylemeye gerek bile duymazken siz oturup adama psikolojik sıkıntı çizmeyin kılıf bulmayın bazen en basit yol doğru yoldurHanimefendi, ikinci universitemi okuyurum, aldigim bu egitim, sadece belirli universite bolumlerini okuyan kişilerin alabilecegi bir universite programi. İkinci egitmim de sosyal bilimler kapsaminda. Bu egitim bana farkindalik sagliyor. Kendimi gore egip bukmem diye tabir ettiginiz, bir sorgulama sureci. Dikkat ettiyseniz makul bir sekilde değerlendirme yapmaya calisiyorum, eleştirilere de acigim, yanlışlarımi kabul ediyorum, elbette bunlarin bir cogu kendimle ilgili asamadigim hususlar. Sonucta aldatılan kadin aptal kadin diye bir durum yok, bunlarin bir kısmı benimle ilgiliyse bir kismi da esimle ilgili. Merak etmeyin yani kendimi kekletmiyorum fenomenlere. Gunluk fikriniz icin teşekkür ederim.
Aslında çok doğru, seneler önce benzer durumu komşumuzda görmüştüm. Adamın yapmadığı şey kalmadı, işsiz güçsüz, kayınaileden para dilenen aldığı paraları iddia'da kumarda batıran, sevgilisi, görüştüğü bitmeyen üstelik en küçük tartışmada bütün ailesini arayıp eve toplayan kadını suçlayan biriydi. O komşumuz kimseyi dinlemedi, kocamı seviyorum dedi, zor bir hayatı var dedi, annesi babası çocukken ebeveynlik yapmamış dedi, boşanırsam çocuklarım çok üzülür dedi de dedi ama bir türlü ben evli kalmak istediğim için evli kalıyorum demedi. Yıllarca anasının babasının malını yedirdi adama, ihanet gördü sonunda ne oldu adam başka kadının evine yerleşti. Olan kadının senelerine oldu.Bazı durumlarda göz açan olamayız, kişinin gözünü açmayı istemesi gerekir, ki 20’li yaşlarda olsa belki bir nebze, o yaşlarda bile tavsiyelere kulak tıkayıp görmezden gelebiliyor insanlar.
47 yaşındaki bir kadına bizim verebileceğimiz bir tavsiye bile yok aslında, insan kendi yaşadıklarından ibret alır, eşinin yaptıklarını kafasında aklamaz dur der isyan eder.
Bazı kadınlar ne yaşarsa yaşasın evli olmayı seviyor, kan da kussa evli kalmak istiyor, bu bir karakter özelliği olabilir, karakterinin özelliği olduysa dışarıdan müdahaleyle değiştirilemez maalesef.
Ben hanımefendinin kimden eğitim aldığını bilemem ama kusura bakılmasın da sosyal medyada ilişki koçuyum, sağlıklı bilmem ne koçuyum gibi hiçbir üniversite eğitimi olmadan falanca yerlerden alınan sertifikalarla ilişki analizi yapılması vs bana komik geliyor, bir de ticari malum günümüz artık ne yapsam da para kazansam devri, e böyle şeyler şaka maka tutuyor da.Zaten ben aynı şeyi biraz fevri söylemişim haklısın mune kesinlikle bu işin eğitimini almış insanları tenzih ediyorum da instagramda şurda burda böyle psikoloji kendimizi sevelim car curt keriz silkeleme eğitimleri var muhtemelen onlardan biri çünkü benimle eğitim alan benzer biri var dedi oturmuşlar kadını dinlemiş falan zaten bu zengin tayfa kocayı elde tutamadıkça böyle saçma sapan eğitimlere kamplara yöneliyor ultra zengin olmaya da gerek yok zaten bak orta halli bile kapılmış bir de kendi ağzıyla diyor ikimiz de zor çocukluk geçirdik eee o zaman sen niye normalsin bunu düşün buna kafa yor demek ki zor çocukluk geçirmek bir şeyin bahanesi değil en akla gelmeyecek şeyleri bulurlar ama en basiti kocam beni sevmiyor sevse gözden çıkarıp beni aldatmaz ı bulamazlar ama bak belki inanmazsın bazı insanların normali bu bu tarz olayları yaşayan çoğu kişiyi al normal bir evliliğin mutluluğun içine at rahat etmezler bazıları gerçekten bu muameleden hoşlanıyor
Bende bunu anlamıyorum adamın çocukluğu b.k gibi geçti diye niye benim hayatımın içine ediyor????Kendi gün görmemiş ,eşi olarak bana da gün göstermeyecek oldu,hiç empati yapamam gitsin tedavi olsun ya da kendi bataklığında çırpınıp dursun.Hatalarını biliyor iyi anlamda düzeliyor ve cabaliyorsa başımın üstünde yeri var.Bu dünyaya birilerinin ego tatmin aracı olmaya gelmedik.....Ben hanımefendinin kimden eğitim aldığını bilemem ama kusura bakılmasın da sosyal medyada ilişki koçuyum, sağlıklı bilmem ne koçuyum gibi hiçbir üniversite eğitimi olmadan falanca yerlerden alınan sertifikalarla ilişki analizi yapılması vs bana komik geliyor, bir de ticari malum günümüz artık ne yapsam da para kazansam devri, e böyle şeyler şaka maka tutuyor da.
Mesela geçenlerde bir topikte bir üye konu sahibine eşiyle arasındaki sorunları çözmesi için X astroloğa gidin demiş, ne’ymiş ilişkilere çok farklı bir bakış açısı kazandırıyormuş terapi gibi oluyormuş, astrolog ve terapi ??
Zor çocukluk yorumuna katılıyorum, sitede dahi berbat bir çocukluk geçirmiş bir sürü kadın var, sosyal hayatta bir sürü erkek aile bile diyemeyeceği kişilerle büyümüş ama kendisini yetiştirmesini bilmiş.
Şu da var, beni anlamayıp aldatan, psikolojik şiddet uygulayan, manipüle eden adamın psikolojisini anlamaya çalışamam da doğrusu, hele de benim psikolojimi alt üst ederken ona terapist gibi yaklaşamam kusura bakmasın valla, eş de bir yere kadar, benim hayatımı berbat edip kendime saygımı, özgüvenimi yerle bir etmişse benim için sorun değil deyip yaptıklarına sünger çekemem, bunu çocuklarım için de yapmam, hadi 10-15 sene önce akılları ermiyordu anlasalar da çocuktular diyelim ama şimdi ergenlik çağındalar, anne babalarının ilişkisinin sağlıksız olduğunu algılayabilecek durumdalar, ben kendimi düşünmesem de çocuklarım için bu evliliği bitiririm, bana saygıları olsun, sağlıklı kafa yapısı nasıl olmalıdır benden görüp öğrensinler diye.
Mesela çocukların ikisi de erkekse babaları rolmodel, çocukların ikisi veya biri kızsa anne rolmodel.
Evi terk eden kadına saygısı olmayan ezen, ezdiren bir rolmodel baba, ezilmesine rağmen dön diyen rolmodel bir anne, kendileri sağlıklı değil çocukları da aynı sağlıksızlıkla yetiştiriyorlar.
Peki çocuklarına bunu yapmaya hakları var mı? Yok ama görmüyorlar, bakın çocukları konuşmadı veya konuşmadık bile.
İşte bazı kadınlara anlatamıyorsunuz bunu, evliliği bir koruma kalkanı, statü, konforlu yaşam alanı gibi görüyorlar.Bende bunu anlamıyorum adamın çocukluğu b.k gibi geçti diye niye benim hayatımın içine ediyor????Kendi gün görmemiş ,eşi olarak bana da gün göstermeyecek oldu,hiç empati yapamam gitsin tedavi olsun ya da kendi bataklığında çırpınıp dursun.Hatalarını biliyor iyi anlamda düzeliyor ve cabaliyorsa başımın üstünde yeri var.Bu dünyaya birilerinin ego tatmin aracı olmaya gelmedik.....
İşim yok,mesleğim yok , arkamda kimse yok diyen kadın bile gözünü karartıp boşanıyor.Ben bu tür hemcinslerimin kaostan beslendiğini düşünüyorum, kocaya narsist teşhisi koyuyor ama asıl sorunlu kendileri oluyor.Akli başında ayakları üstünde duran hiç bir kadın bu muameleyi görüp kocamda kocam demez ...İşte bazı kadınlara anlatamıyorsunuz bunu, evliliği bir koruma kalkanı, statü, konforlu yaşam alanı gibi görüyorlar.
Ömrümün 20 yılını hiç değişmemiş birine adamak kendime haksızlık diye düşünmüyorlar, bir de eğitim var meslek var, böyle eğitimli meslek sahibi bir kadın vaktiyle boşansaydı kendine çok daha güzel bir hayat kurabilir miydi? Kurardı, ki yaşı doğru aynı şekilde mesleği de doğruysa üye avukatmış, mesleğini yapsaydı yine kendisini kurtarırdı, mesleği eğitimi olmayan ne gözü kara kadınlar var adamları boşuyorlar, tanıdık eş dost yardımıyla birkaç apartmanın temizlik işlerini bağlayıp kuru ekmek de yeseler geçinip gidiyorlar.
Aynen, hele de çocuk varsa kesinlikle katlanmamalılar, çocuklar anne babayla büyüyor belki ama doğru yanlış algıları bozularak mutsuz bir evin içinde ezen ve ezileni görerek büyüyorlar ve madem mevzu psikoloji, çocuklarının psikolojisini bozuyorlar, büyüyünce onlar da ya ezen ya ezilen oluyor, hani konu sahibi eşi için demişti ya çok zor bir çocukluğu olmuş diye, aynısını çocuklarına yaşatıyor şu an, eşini analiz etmiş çocuklarını psikolojik olarak değerlendirdi mi peki? Sanmıyorum, lafları bile sadece çocuklarımız da var demek için geçti.İşim yok,mesleğim yok , arkamda kimse yok diyen kadın bile gözünü karartıp boşanıyor.Ben bu tür hemcinslerimin kaostan beslendiğini düşünüyorum, kocaya narsist teşhisi koyuyor ama asıl sorunlu kendileri oluyor.Akli başında ayakları üstünde duran hiç bir kadın bu muameleyi görüp kocamda kocam demez ...
Aynen oturup kocişinin psikolojisi didikleyip empati yapıp akliyor,ama çocuklarının psikolojisini düşünmüyor,sorsan çocukların düzeni bozulmasın diye boşanmıyor.....Aynen, hele de çocuk varsa kesinlikle katlanmamalılar, çocuklar anne babayla büyüyor belki ama doğru yanlış algıları bozularak mutsuz bir evin içinde ezen ve ezileni görerek büyüyorlar ve madem mevzu psikoloji, çocuklarının psikolojisini bozuyorlar, büyüyünce onlar da ya ezen ya ezilen oluyor, hani konu sahibi eşi için demişti ya çok zor bir çocukluğu olmuş diye, aynısını çocuklarına yaşatıyor şu an, eşini analiz etmiş çocuklarını psikolojik olarak değerlendirdi mi peki? Sanmıyorum, lafları bile sadece çocuklarımız da var demek için geçti.
Çocuklar erkekse 10 yıl belki 20 yıl sonra eşleri zor çocukluğu olmuş kocalarından nasıl değer görmediklerini anlatacaklar, kızsa konu sahibi gibi psikolojik eziyet gördüğü halde boşanmamalarını savunan içeriklerle kendilerini anlatacaklar.
Ben hanımefendinin kimden eğitim aldığını bilemem ama kusura bakılmasın da sosyal medyada ilişki koçuyum, sağlıklı bilmem ne koçuyum gibi hiçbir üniversite eğitimi olmadan falanca yerlerden alınan sertifikalarla ilişki analizi yapılması vs bana komik geliyor, bir de ticari malum günümüz artık ne yapsam da para kazansam devri, e böyle şeyler şaka maka tutuyor da.
Mesela geçenlerde bir topikte bir üye konu sahibine eşiyle arasındaki sorunları çözmesi için X astroloğa gidin demiş, ne’ymiş ilişkilere çok farklı bir bakış açısı kazandırıyormuş terapi gibi oluyormuş, astrolog ve terapi ??
Zor çocukluk yorumuna katılıyorum, sitede dahi berbat bir çocukluk geçirmiş bir sürü kadın var, sosyal hayatta bir sürü erkek aile bile diyemeyeceği kişilerle büyümüş ama kendisini yetiştirmesini bilmiş.
Şu da var, beni anlamayıp aldatan, psikolojik şiddet uygulayan, manipüle eden adamın psikolojisini anlamaya çalışamam da doğrusu, hele de benim psikolojimi alt üst ederken ona terapist gibi yaklaşamam kusura bakmasın valla, eş de bir yere kadar, benim hayatımı berbat edip kendime saygımı, özgüvenimi yerle bir etmişse benim için sorun değil deyip yaptıklarına sünger çekemem, bunu çocuklarım için de yapmam, hadi 10-15 sene önce akılları ermiyordu anlasalar da çocuktular diyelim ama şimdi ergenlik çağındalar, anne babalarının ilişkisinin sağlıksız olduğunu algılayabilecek durumdalar, ben kendimi düşünmesem de çocuklarım için bu evliliği bitiririm, bana saygıları olsun, sağlıklı kafa yapısı nasıl olmalıdır benden görüp öğrensinler diye.
Mesela çocukların ikisi de erkekse babaları rolmodel, çocukların ikisi veya biri kızsa anne rolmodel.
Evi terk eden kadına saygısı olmayan ezen, ezdiren bir rolmodel baba, ezilmesine rağmen dön diyen rolmodel bir anne, kendileri sağlıklı değil çocukları da aynı sağlıksızlıkla yetiştiriyorlar.
Peki çocuklarına bunu yapmaya hakları var mı? Yok ama görmüyorlar, bakın çocukları konuşmadı veya konuşmadık bile.
İşte mune eskiden insanlar bu kadar bilinçli değilken ya da baba evine döndüğünde niye geldin denilip geri gönderildiğinden ya da ikinci seçeneği tekrar evlendirilmek olduğundan çook eski neslin çocuğum için şu bu yalanı biraz daha okey olunabiliyor ama artık son 40-50 yıldır falan yok öyle bir şey o çocuklar büyüdüğünde boşansaydın o zaman diyip geçiyor mesela konu sahibi eşten göremediği sevgiyi ilgili varsa erkek çocuğa yüklediyse bu da duygusal ensest mesela burda görüyoruz kazık kadar adamlar annesiyle yatıyor annesi oğlunu deli gibi kıskanıyor bu insanlar keşke babasız büyüse daha hayırlı en azından yokluğunu bilir anneye daha büyük saygısı olur artık boşanmış aile çocuğu boynu büyük aile çocuğu demek değil konu sahibi dediğine göre eğitimli biri de insan hayret ediyor bazı konuşmalarına sizin dediğiniz gibi bende kimsenin psikolojik sorunu çocukluk travması hiç eyleyemem uğraşamam insan dediğin belli bir yaştan sonra kendini geliştirmeli üstüne bu adam beni aldatmış ailesi beni saymıyor adam sevgili bulunca evi terk edip ayrılınca geri geliyor muhtemelen hiiiç oturup niyet okur gibi adama hastalık bulamicam acaba çocukluğu kötüydü ondan mı diyemicemBen hanımefendinin kimden eğitim aldığını bilemem ama kusura bakılmasın da sosyal medyada ilişki koçuyum, sağlıklı bilmem ne koçuyum gibi hiçbir üniversite eğitimi olmadan falanca yerlerden alınan sertifikalarla ilişki analizi yapılması vs bana komik geliyor, bir de ticari malum günümüz artık ne yapsam da para kazansam devri, e böyle şeyler şaka maka tutuyor da.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?