• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ve eşime bitmeyen öfkem ve surekli ev terk eden eşim

Bu koca sizi haketmiyor hiç haketmemis verin dersini anlasın kırdığı cam değil kalp boşa harcadigi kendi ömrü değil sizin ömür bundan kurtulup kalan yılları kendinize yaşasaniza kadın gibi insan gibi özgür mutlu güçlü böyle bir dünya da var çok kalmişsınız karanlıkta alismişsınız hapishanenize olay bu

Zaten mesele o ne yapacagimi bilemiyorum.
Doktora gidin hanımefendi. Gidin psikoloğa sorunu çözün herkes gidiyor ben de gittim eşimle de gittim eşimsiz de gittim eşim de bensiz gitti herkes insan herkesin psikolojik destek alması lazım öyle oturduğunuz yerden kimse size yardım etmez edemez. Bacağınız kırılsa kime gideceksiniz hastaneye doktora değil mi? Dişiniz ağrısa çürüse kime gideceksiniz diş hekimine değil mi ? Ruhunuz çürümüş kalbiniz kırılmış üstelik dengenizi kaybedip kendi kendinizi doldurup tüketiyorsunuz. Hayatta neler neler var o eşim dediğiniz adam eğer işine gelirse gider çatır çatır başkası ile evlenir de yaşar da yeniden çocuk da yapar hayatını yaşar vallahi ağzınız açık kalır. Gidin psikoloğa anlatın konuşun

Evet bu hayatin yukunu tek basima omuzlamak istemiyorum. Zor geliyor, evliligin konforuna alistim. Tek basina hem cocuklarla hem ev hem iş hayati bunlar gözümü korkutuyor. Zaten bunlar kafama takilmasa buraya yazacagima coktan boşanmış olurdum degil mi?

Psiyatristte gittim, anti depresan verdi ama antidepresan resmen beyninizi uyusturuyor. Sorun orada kalmaya devam ediyor. O sebeple bıraktım. Psikologa gidip kendimle yuzlesmem gerekiyor.

Hayatın yükünü zaten tek başınıza onuzlamişsiniz sizin kocanız var sizi kocatmış.Esiniz yok ama neyse hayat daha acı bir tecrübe ile öğretir nasılsa sizin koca genelde filmin sonunda daha genç bir modelinizle adios yapıyor genelde umarım o gün bu günlere de pişman olmazsınız.Ne diyeyim anlamak istemeyen de görmek istemeyen de hayat iyi bir öğretmendir

Gizli narsistik böyle bir şey değil evet. Bu adamın her şeyi ayan beyan ortada. Gizli narsistleri anlamak çok zordur. Adeta bir tiyatro gibi. Güçlü olan,aklını kullanıp katlanmayan sıyrılır.
Yani benim psikoloji alanıyla ilgili bir uzmanlığım yok yanlış bir şey söylemek istemem asla, sadece normal gözlemim ve fikrimle konuşuyorum ve size katılıyorum. Bildiğim kadarıyla gizli narsistler kendilerini çok iyi gizleyerek, karşı tarafı manipüle ediyorlar. Konu sahibinin eşi ana kuzusu, sadakatsiz, yetişkin olmayı becerememiş bir adam zannımca narsist falan da değil yani.
Bu ara o kadar çok duyuyorum ki, en ufak bir sorun yaşansın hemen kocam narsist, moda oldu resmen

Yani benim psikoloji alanıyla ilgili bir uzmanlığım yok yanlış bir şey söylemek istemem asla, sadece normal gözlemim ve fikrimle konuşuyorum ve size katılıyorum. Bildiğim kadarıyla gizli narsistler kendilerini çok iyi gizleyerek, karşı tarafı manipüle ediyorlar. Konu sahibinin eşi ana kuzusu, sadakatsiz, yetişkin olmayı becerememiş bir adam zannımca narsist falan da değil yani.
Bu ara o kadar çok duyuyorum ki, en ufak bir sorun yaşansın hemen kocam narsist, moda oldu resmen
Küfür gibi bişey oldu bu narsist kelimesi eskiden şerefsiz denirdi şimdi narsist diyolar ayol karısını sevmeyen evden kaçan adama narsist denir mi? Narsist kafes yöntemi uygular bir kere hayatındaki insana onu yalnızlaştırır etkisizleştirir maddi şiddet uygular manipülasyon yapar bu hikayedeki dayımız dümdüz karısını istemeyen bir adam öyle çok bir özelliği yok yani her evden kaçısında karısı yalvar yakar kimbilir ne tehditlerle kendimi öldürürümlerle geri getirmiş adamı e adam ne yapsın dışarda yapacağını yapıyor kendi ailesi anası ablası etmiş herkesle arası iyi muhabbet sağlam kimse ile kötü değil evde de hizmet iyi çamaşır çarpan temiz çay sıcak kahve okkalı poğaça bile var ee yani adamın hayatı birçok erkeğin hayali aslında bakma

Merhaba Hanimlar, 20 yildan fazla evliyim. Çocuklarım ergen. Severek evlendik. Ancak evliligimin ilk zamanlarindan beri esimin ailesi yuzunden bir yigin kavgamiz oldu. Kavgalar sirasinda esim beni hicbir zaman ailesine karsi savunmadi. Hep kabahatli, hep suçlu ben oldum. Benim de genclik hatalarım vardi. Mesala esime ve ailesine politik olamadim. Bu kavgalar sirasinda esim benden cok uzaklasti. İkinci hamileligimde esimin beni aldattigini ogrendim. Hamilelik sureci, bebek derken, ilk cocugumun kucuk olmasi vs. Esimi terk edemedim ama kavgalarimiz cocugumuz dogduktan sonra azaldi. Annelik ic gudusu ile cocuklarima odaklandim. Cocuklar büyüdü. Zaman zaman esimin beni sevmedigimi hissediyordum. İlgisiz, samiyetsiz ama yine de birakamadim. Kavgalar oluyor, o bagirip çağırıp, evi terk ediyor sonra ne kadar hatali olsa da sanki suclu benmisim gibi bir sekilde yalvar yakar esimin dönmesini sagliyordum. Neden mi cocuklar kucuk, tek basina vir evi idare etmek zor geliyor, esimi bir gun sonra affediyorum, öfkem diniyordu. Belki yalniz kalamamak bosanma korkusu vs denebilir. Esimin gizli narsist olduğunu soyleyen psikoloji egitimi almis arkadaslarim da oldu. Ben de ozguveni yikilmis, bagimli bir eşe dondum. Bir meslegim var ama yasimin ilerlemesi, isteksizlik, cocuklar vs derken ev hanimi gibi oldum. Problem su ki, dun fark ettim senelerce ayni seylerden esime duydugum ofke bir turlu bitmiyor. Surekli sucluyorum. Neden beni ailesine karsi korumadi, neden bana karsi bu kadar aci cektirdi, her defasinda herseye ragmen ailesini savundu. Benim 20 yillim ofke ve depresyonla gecti. Dun yine ablasıyla mesajlarini gordum gule oynaya oysa gecen sene ablasi yuzunden evimizde huzur kalmamisti. Demek ben uzuldugumle kaliyorum. Bir yigin suclama yaptim. Kendimi haksizliga ugrasmis hissediyorum. Gecmisim bu hesabi hic bitmiyor. O da ofkelendi esyalarini toplayip gitti. Sabah mesaj attim biranlik kararla gittin diye gelemem diye dusunme benim icin sorun yok diye. Arkadaslar, yoruldum bu donguden benim ofkemin bitmemesi onun inatla ofkemi dindirmemesi, beni degersiz hissettirmesi, samiyetsizligi, adeta benden kacar gibi olmasi ve ben hala bunu kabullenemmiyorum. Bosanmak da istemiyorum ama bir taraftan ofkem bir kac gune dinse de olur olmaz bir zamanda ben yine patlama yasiyorum.Beni sevmedigine, deger vermedigine dair o kadar cok olay oldu ki, neden kabullenemiyorum, neden kendimi bu duruma düşünüyorum. Ne yapacagimi bilmez haldeyim. Sesimi cikarmasam sinirlenmesen evliligimiz devam ediyor gibi ama bu defa da bana ne kadar ilgisiz, sevgisiz oldugunu fark ediyorum bu defada buna ofkeleniyorum. Yalanlarini yakaliyorum yine kabahatli ben oluyorum. Oysa bir taraftan yaşım itibariyle bunlarla ugrasmak istemiyorum, egitimlere katiliyorum, aciktan ikinci universitemi okuyorum, bu saatten sonra 20 yilin adaletsizliginin altinda ezilmek istemiyorum ama kendime de mani olamiyorum, gecmise ofkelenmedigimde de donup dolasip esimin bana deger vermedigini dusunduren bir yigin olayla yuzlesiyorum. Kararsiz kaliyor, kafam karisiyor vesaire, bu defa kendisi kesin bitireceğim söyledi sanirim o da sorumluluk almaktan korkuyor belki gelecek hafta bir bosanma davam olur kimbilir. Kendimi cok aciz hissediyorum.

Eklentiler

• Screenshot_20250112-181346_Instagram.jpg
    Screenshot_20250112-181346_Instagram.jpg
    66,5 KB · Görüntüleme: 20
Bide bize gergin diyorlar sonra konu açılıyor acımasız kadınlar kulübü bilmemne yahu şu erkek koca denilen kişilerin yaptıklarını milyon kadın biraraya gelsek yapamayız biz bazı insanların kendine yaptığı kötülüğü gene yapamayız iki yorumla konunuz bildiğin kamu spotu bir insan nasıl kendine değer vermez evlilik nasıl olurda hislerin hayatın keyifli olmanın mutlu olmanın bir insanın sinir sistemini bu kadar bozacak kadar sürdürülür sizin deyiminizle sizi öğütmüş bu evlilik yeldeğirmeni gibi parçalara ayırmış siz evli gibi bile değilsiniz safi dert nasıl olurda bundan kurtulmak için depar atmazsiniz kimse bize gergin demesin memnun değilse yalan duymak istiyorsa gitsin böcek Pembe panjur enişten soruyor sayfalarına yazsın konu sahibi son sözlerim size değil.Bir konuya yetişemedim de😄

Narsitlik konusunda ben de cok dusundum. Sonucta esim narsist ya da degil ama şu konu kesin, ailesine karsi esini savunamayan, esini surekli manipule eden, yalan soyleyen, cok guzel kendini aklayip kendini mağdur gosteren, aldatan, sorumluluk almayan, beni degersiz hissettiren, ilgisiz bir adam. En onemlisi evet belki tek mesele beni sevmemesidir. Ama ben aldattigi kisi ile yazismalarini gordum ona da bir yigin manipulasyon yapmis, ona da yalanlarini yakaladim. Belki sevmesini bilmiyor belki sadece beni sevmiyor hanimlar. Dediginiz gibi ben de yillarca sıkı sıki sarıldım o ipe.

Kendinize biraz olsun saygınız olsun bu ölmüş ilişkiyi sırtınızda taşımaktan bıkmadınız mı, çocukları bahane edip konfor alanından çıkamamışsınız, yazık olmuş yıllara...

Benim durumumda bir cok kadin var farkindayim. Ben kendimle yuzlesmeye calisiyorum. Bunu yaparken da kendimi yerden yere vurmak istemiyorum zaten 20 yilda kendimi fazlasiyla uzmusum, uzmusler. Bundan sonrasi artik psikolojik olarak guclenmek istiyorum.

Küfür gibi bişey oldu bu narsist kelimesi eskiden şerefsiz denirdi şimdi narsist diyolar ayol karısını sevmeyen evden kaçan adama narsist denir mi? Narsist kafes yöntemi uygular bir kere hayatındaki insana onu yalnızlaştırır etkisizleştirir maddi şiddet uygular manipülasyon yapar bu hikayedeki dayımız dümdüz karısını istemeyen bir adam öyle çok bir özelliği yok yani her evden kaçısında karısı yalvar yakar kimbilir ne tehditlerle kendimi öldürürümlerle geri getirmiş adamı e adam ne yapsın dışarda yapacağını yapıyor kendi ailesi anası ablası etmiş herkesle arası iyi muhabbet sağlam kimse ile kötü değil evde de hizmet iyi çamaşır çarpan temiz çay sıcak kahve okkalı poğaça bile var ee yani adamın hayatı birçok erkeğin hayali aslında bakma
Tamamen katılıyorum küfür gibi bir şey oldu artık, narsistler ne hikmetse hep erkek daha hiç kadın olanına denk gelmedim o da ayrı bir konu da neyse. Gerçekten bir narsiste denk gelen hemcinslerime çok üzülüyorum, umarım o ablukadan kendilerini çıkarmayı becerebilirler ama bu hikayede öyle bir durum yok.
Adam aldattığı zaman bile affedilince salmış ipleri, zaten her yaptığına eyvallah deniyor, içinden çıkamazsa hop evden gidiyor biliyor ki yalvaran yakaran olacak

Benim durumumda bir cok kadin var farkindayim. Ben kendimle yuzlesmeye calisiyorum. Bunu yaparken da kendimi yerden yere vurmak istemiyorum zaten 20 yilda kendimi fazlasiyla uzmusum, uzmusler. Bundan sonrasi artik psikolojik olarak guclenmek istiyorum.
Tamam işte o 20 yılda yapamadığınızı şimdi yapın, eşinizin dava açmasını beklemeyin mesela siz açın? Gidin bir psikologtan yardım alın, avukattan akıl alın. Adım atın

Psikoloji ile ilgili eğitimler aliyorum. Bu egitimler bana iyi geldi, durumumu fark etmeme yardim etti. Gecen hafta kendimle benzer bir durumda bir kadinla gorusme yaptim. O kadinin da esi en basindan evliyken evli olduğunu saklmamis, kadin buna rağmen evli adama kacmis, adamin o sirada baska sevgilisi de varmis, benden cok genc 15 yıllık evlilik, iki cocuk, esi alkol kullaniyor siddet uygulayor, sanirim baska aldatmalari da var. Kadin dava acmis ama hala boşanip boşanmamakta kararsiz. Fark ettim ki o kadin da tipki benim gibi bir gun esinin degismesini bekliyor, ayni benim gibi evlilige siki siki sarilmis. Fark şu arkadaşlar ben egitimli meslek sahibi bir kadinim. Ekonomik durumumuz iyi. Ama gunun sonunda o kadinla ayni durumdayim. Anlatmak istedigim bazi seyler egitim ya da ekonomik durumla ilgili degil. Disardan degerlendirmek kolay olsa da bazi seyleri aşmak icin farkli seyler gerekiyor. Bugüne kadar hicbir kadini neden bosanmiyor diye yargilamadim. Kimin ne yasadigini biz bilemeyiz. Herkesin farkli dinamikleri var. Kendimdeki açmazi goruyorum onun icin sizinle paylastim. Bana farkli bakis acilari verdiniz ,kendimle yuzlesmeme yardım ettiniz. Tesekkur ederim.

Narsitlik konusunda ben de cok dusundum. Sonucta esim narsist ya da degil ama şu konu kesin, ailesine karsi esini savunamayan, esini surekli manipule eden, yalan soyleyen, cok guzel kendini aklayip kendini mağdur gosteren, aldatan, sorumluluk almayan, beni degersiz hissettiren, ilgisiz bir adam. En onemlisi evet belki tek mesele beni sevmemesidir. Ama ben aldattigi kisi ile yazismalarini gordum ona da bir yigin manipulasyon yapmis, ona da yalanlarini yakaladim. Belki sevmesini bilmiyor belki sadece beni sevmiyor hanimlar. Dediginiz gibi ben de yillarca sıkı sıki sarıldım o ipe.
Hangi ipe? Bu savunma konusu da çok saçma bence ailesi size erkeğin eşini ezdirmemesi sahiplenmesi güzeldir ama nedir bu sürekli beni korusun beni savunsun isteği? Siz çocuk musunuz sürekli sizi birisinin koruması savunması gereksin ki çocuklar da bile bunu tamamen yapmayız kendisi öğrensin diye sorumluluk veririz. Size ne aldattığı kişiye ne yaptığından siz kendinizi toplamaya bakın . Sizin için tek sorun dediğiniz gibi sizi sevmemesi Allah'tan sevmiyor demek seviyorum dese elinize bıçağı alıp kendinizi onun yoluna kurban edeceksiniz. Ayy 2 tane evladınız mevcut kız mı erkek mi bilmiyorum ama sizi örnek alıyorlar kızınız böyle bir ilişki de olsa ona ne derdiniz ya da oğlunuz aynı şeyi yapsa bir kadına? Çıkın bu dramadan boşanmazsınız onu kesin anladık ama şu acıların kadını Bergen modundan çıkın kimse size acımaz boşuna beklemeyin ben öğretmenim lise öğretmeniyim böyle kronik sorunları olan ailelerin çocukları malesef sorunlu oluyor . Hani uğruna 20 sene feda ettiğiniz herşey onlar için dediğiniz çocuklarınız var ya herşeyin farkındalar emin olun . Siz değerli bir kadınsınız. Koca da neymiş yahu? 2 tane evlat var sizin iyi olmanızı bekleyen işte şimdi tam zamanı esas çocuklarınız için iyi olma vakti

Back