Eşim ve Bebek İsteği

Bence bekleyin cocuk olunca hersey cok farkli oluyor siz daha yeni evlisiniz.biraz basbasa kalin bence

Annem depresyona girersin diyor abla :))
Annenin depresyon sözünden sonramı bebek istemedin yoksa hep böylemi düşünüyordun?
Ayrıca yapmanız gerekenleri size yazayım o doğrultuda hareket ederseniz zaten 1 yıl kazanırsınız hem eşiniz bebeğe sizde istediğiniz zamana kavuşursunuz.
Benim abimle yengem de plan proje yaptılar borç kredi vs derken aradan 3 yıl geçti bebek dediler veeee bebek olmadı yengem de sorun varmış. Tedavi vs derken aradan epey zaman geçti yengem 40 yaşında anne oldu.
Şimdi siz gidip eşinize deyin ki "Ben bu bebek işini çok düşündüm evet bende bebek istiyorum ama önce bunun için bir doktora gidip ön muayene olmak gerekli tahlilleri yaptırmak istiyorum" dersiniz ve hakikaten de bir doktora gidip gerekli işlemleri yaptırıp bebeğinizin olup olamayacağını öğrenin tabi eşiniz de sperm sayımı yaptırsın vs.
Bu işlemleri zamana yayın tabi.
Ve sağlıklı bir bebek için gebelik öncesi en az 3 ay folik asit takviyesi almanız gerek bazı vitaminler de var tabi.
Ivır zıvır vitaminler derken zaten 6 ay geçecek şayet doğum kontrol hapı ile koruma sağlıyorsanız 6 ayın sonun da hapı bırakınca gebe kalma süreniz 2 ayı bulur elde var 8 ay gebe kalmanız vs derken 1 yıl dolacak siz sağ eşiniz selamet.
Böylelikle kimsenin gönlü kırılmadan bu iş hal olacak

Ben de kocamı ya hemen olmazsa tedavi falan 30u bulurum diye ikna ettim. Hemen hamile kaldım:)) Yalnız çocuk doğunca bırakamadım 2 yıl izin aldım. O küçükken başkasına bırakıp gitseydim çok mutsuz olurdum... Düzlüğe çıkın önce biraz. Benim hamile olduğum haberi 2.evlilik yıldönümüne denk geldi...

Erkeklerin bir çoğu aynı mantıkta daha doğrusu kadınlar da öyle düşünüyor.

Bebek istiyoruz ya hemen olacak mi? Belki 2 3 ay deneme süresi olacak. Belki olmayacak tedavisiyle uğraşacaksınız. Hani bunlarda mantıklı sebepler çünkü istediğiniz zaman olmuyor, olması için geçen süreler de siz büyüyorsunuz. Yaşınız geçiyor.
O yüzden ertelemek bunlara ihtimal verebilir diye düşünüyor esiniz.

Ama çocuk olunca da hiçbir sey eskisi gibi olmuyor. O başbaşa olan zamanlar tatiller hayal oluyor. Tabi ko evlat sevgisi başka, evlatla tatil başka ama iki kişilik rahatlığı vermez.

Yani daha yumuşak dille konuşun. Fevri olmayın. Ben de cabuk parlarım ama erkekler bunu sevmiyor :)

yarısına kadar okıdm. BEBEK KISMETİYLE GELiR.. o masraflar hiiç btmez hep yenisi eklenr . onu beklersen çok beklersinz..

çalışmıyorum. bu ay tam 1. yılımızı dolduracağız eşimle. 3000 tl maaş + arada prim alıyor. onlar da yüksek meblağlar değil. 10.000tl senelik kira ödedik, borcumuz yok çok şükür ama araba masrafları vs oluyor. güzel de yaşıyoruz çok şükür. bir yandan çocuk için sürekli masraf olacak. en basitinden doktoru bilmem nesi. şimdi beni yanlış anlamayın ama 8bin maaş deyince neyi düşünüyor ki dedim:) tabi ki böyle sayınca haklısınız ama çok fazla yetirmeyi düşünmeyin derim. sonuçta kıt kanaat bir durumunuz yok. ayrıca gerçekten garantisi olmuyor hemen olmasının. hakkınızda hayırlısı olsun:)

eşin cok haklı bu işler planla olmuyor dedıgı gıbı olmayabılır ve tedavı surecı uzun olabılır al ben cnlı ornegım bence erteleme canım nasıbıyle gelır

bekle derim benim esimde ilk yıl cok ısrar etri ben daha atanmamıstım dedimki şimdi bebekle atanırsam yada hamileyken kim bilir nerelere gidevem zor olur dedim hem evliliğe alısmak zordu.iyiki öyle yapmısım catısmaların oldugu bir yerde bir ay kaldım .

ozel lavatuarlar var oralara gitsin inrerneet bakin size en yakin lavatuar neresi diye oraya girsin ben sperm yesti yaptircam tesin sonra urologa gostersin sonucunu

Ben size hak verdim.Mesele sadece izin alma maddiyat değil bana göre.
Siz henüz hazır değilsiniz anladığım kadarıyla.
Ve bence annenin hazır olması babanın hazır olmasından çok daha önemli.
Çünkü bedenen siz değişeceksiniz işinizi bırakacaksınız sosyal hayattan uzak kalacaksınız bir süre vs.
Tamam eşiniz de illaki değişecek ama o işine devam edecek emzirmeyecek mesela bedeni değişmeyecek akşamları eve gelecek ve bebeği görecek.
Yani demek istediğim eşinizin sizin isteğinize saygı göstermesi gerek.
Siz evliliğe onun getirdiği yoğunluğa önce bi alışmalısınız.
Eşinizin tavrı bana çok saygısızca geldi.
Yaşınız 30 35 olur anlarım ama henüz gençsiniz de.

Bence eşinizi çok da fazla alttan almayın 1 sene çok uzun bi süre değil bana göre sizi bekleyebilir.
Hani siz 3 4 sene istemiyorum ben deseniz gene hak vericem eşinize ama hak veremiyorum malesef.
Tavrınız da ısrarcı olun derim ben.
Üstelik babanızın biz sadece kedi severiz demesi de çok yanlış bana göre.
Çünkü totalde 1.5 aydır aynı evde yaşayan bir çifte böyle söylenmez ayıp bana göre.

Siz yeni evli sayılırsınız. Bencede biraz tadını çıkarın. Arkadaşım da aynı durumu yaşadı. Ve eşine önümüzdeki yaz tatili çok güzel bir tatil yapalım tatilde bebek için çalışmalara da başlarız dedi.

okeanoss00 cnm benim bi kizim oldu evlat harika bir sey mutli bir evliligi daha mutlu hale getiriyor
Bizim de bir kaybimiz oldu hemen olmadi bu bebisimiz yani

Hamileligim cok cok zor dogum ve dogum sonrasi da cok zor cok agir gecti

Kendini hazir hissetmiyorsan yapma evlat harika bir sey ama isteyerek yaparsan, yoksa bu zorluklara dayanamaz insan

Istiyorsaniz maddiyati engel olarak gormeyin durumunuz epey iyi her seyi odeyip ustune 700 lira kalmasi cok iyi bence

Bebek isi cok masrafli he ona gore:) hamile kalir kalmaz masraflar basliyor

hayattan beklentılerınıze baglı cocuk . kımıne gore bagımlılık kımıne gore baglılık.. ben de ıstıyorum daha 24 yasındayım evlenelı 1 yıl oldu 30 a kadar buyur gıder ılkokula baslarrr. enınde sonunda olmucak mı :)) gez toz nereye kadarrr

ben de 23 yaşında evlendım.esım 26 yasındaydı.nişanlı ıken hemen korunma meselesını konustu.ama ben korunmak ıstemıyordum.dugune az kalmıstı.benım korunmam ıse yaramaz. Dedım oyaladım.onun ıstemeyıs nedenı evımızı kredı ıle aldık borc hafıflesın.aslında cok buyuk borc degıl.tartısmadım.kabul ettım ıstemeyebılır.ama ben ne yaptım sen sımdı ıstemezsın sonra da rabbım vermez.bır de benım pcos hastalıgım da vardı gercektende olmayabılırdı.kendılıgınden ıkna oldu.ama 6 ay olmadı .sorun da cıktı.gebelıkte de sorun cıktı.dogumda da sorun cıktı .bebegımızı buyuturken ben de kendıme geldım.sjmdı dusunuyorum da esım bu kadar anlayıslı olmazsa evlılıgımızde sorunlar olusurdu.ve benı suclayabılırdı.bazen takılıyorum sen ılk bebegımızı ıstemıyordun zaten gulup gecıyor.hayatta ınsanun basına hersey gelebılıyor.esıne guvenmek cok onemlı.esımden allah razı olsun.ben tek basıma kaldıramazdım.hakkınızda hayırlısı olsun ısteyen herkesın de bebıslerı olsın ıns

Siz gayet mantıklı bir plan yapmışsınız bence, resmiyette 1,5 yıllık evli olabilirsiniz ama fiilen 1,5 aydır aynı evdesiniz, henüz yeni evli sayılırsınız, evliliğe alışma süreci, 2 ayrı kredi, üstelik farz edelim eşinizin dediği gibi tedaviyle hamile kalma durumunuz olsa, zaten var olan bir sorun yüzündendir şimdi de hamile kalamazsınız tedavi gerekir, ki tedavisi öyle ucuz birşey de değil, insanlar yeri geliyor tedavi için kredi çekiyor, arabanın borcu, diğer krediler varken birde tedavi için kredi çekebilecek mi?

Siz sonsuza kadar çocuk olmasın demiyorsunuz, Bebek konusu birbirini iyi tanıyıp tanımamakla da alakalı değil sizin evliliğinizde, iyi tanıyorsunuz tamam ama bebeğin giderleri ne olacak, kredi borcu içinde maddi zorluklardan bunalarak bebek büyütmek mi sakin kafayla borçlardan kurtulmuş bir şekilde Bebek büyütmek mi? Hem siz sadece 1 yıl süre istiyorsunuz, ki bence makul sebepleriniz var, o da baba olmak istiyor haklı fakat bir Bebek kolay büyümüyor, doktoru, bezi, maması, giyimi vb bir sürü masraf, elinize kalan aylık 700 lirayla bu olmaz.

Eşinizi nasıl ikna edersiniz bilmiyorum ama ikna etmeye çalışın, belki bebeği minicikken bırakıp çalışmaya gitmek istemiyorum diye duygusal konuşursanız ikna olur.

"Anne olmaya hazır değilim, şu an bir çocuğun sorumluluğunu alamam" demen aslinda yeterince açıklayıcı olur
Cocuk sahibi olmada planlı da olunabilir sonuçta "aile.planlamasi" diye bir sey var değil mi?
Bu iki kisinin ortak kararı olmali, o istiyor tamam da daha iki ay bile olmamis "evleneli" biraz basbasa olmanın keyfini çıkarın zaten misafirlerden buna bile fırsat bulamamışsiniz

Senin gerekçelerin çok mantıklı, verdiğin karar yerinde olmuş bence. Eşin olaya duygusal yaklaşmış. Çocuk sahibi olmak, hadi bakalım hoppala diye atılacak bir macera değil. Birbuçuk sene çocuk sahibi olmak için uğraşan biri olarak söylüyorum bunu sana.

Hangi erkek bu kadar çok çocuk istemekle beraber o çocuk doğduktan sonra şükür edip karısını bir başka seviyor bilmiyorum ama duyduğum bütün evlilikler çocuktan sonra evrim geçirdi. Keşke bu kadar isteyip de sonrasında kenarı çekilmeseler . Bence yapmayın borcu değil de hali hazırda elinizde güzel bir aşk var bırakın biraz daha uzun sürsün. ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…