• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ve Bebek İsteği

Bence maddiyattan dolayı ertelemeyin
Ama birbirinize ve eve alışmadan da düşünmeyin
Ayrıca Birlikte iş yapma uyumunu yakalayın
Çocuk olduğunda olası tartışmaları önlemek için bu gerekli

Temizlik olayını da ben şöyle yapıyorum:

haftalık temizlik yapıyorum genelde
Ve her temizlikte de şunları yapıyorum
Tüm evi detaylı dip köşe süpürüyorum , siliyorum
mobilyaların tozunu alıyorum
Banyo paspaslarını makineye atıp Banyoyu yıkayıp siliyorum, lavabo ve klozeti temizleyip çamaşır makinesi ve kurutucunun dışını siliyorum.
Nevresimleri değiştiriyorum
Mutak kilimini makineye atıyorum

Tabi öncesinde her yeri topluyorum

Bazı haftalar tüm kapıları , buzdolabının dışını , mutfak dolaplarının dışını , petekleri ve pirizleri de siliyorum.

Bir de pazar alışverişi öncesi buzdolabını boşaltıp siliyorum , hem de ne var ne yok görmüş oluyorum. İçi de hiç pis kokmuyor maşaAllah , aldıklarımı da temiz temiz yerleştirmiş oluyorum.

Siz de haftada bir yardımcı alıp bu işleri ve ütüyü yaptırabilirsiniz.
Hatta düzenli gelince , ikiniz de çalıştığınız için ve eve geç geldiğiniz için ev çok da kirlenmiyordur
Gelen kişi yemek bile yapabilir

Böylelikle temizlik işi de hallolmuş olur

Bu arada bebeğiniz küçükken dünya turuna bile çıkabilirsiniz , o an insan imkan veremiyor ama çok mantıklı
Çünkü konuşup mızmızlık yapma ihtimali olmuyor , emiyorsa onu yedi bunu yemedi derdi olmuyor , takın kanguruyu istediğiniz her yere gidin

daha evlliğe alışamamişsin hemen çocuk yapmak doğru degil.. bide ev işlerinde yavaşsin.. çocuk olunca çok zor olucak.
plancisin ama haklisin çünkü.. 1,5 yıllık evlisin ama 1,5 ayda ayni evdesin alışmaman çok normal.
bende bi sene bekleyin acele etmeyin derim.
eşin niye aceleci davrandiği anlam veremedim çocuk doğuracak kişi sensin. o degil sen bakcaksin sonuçta.

Evliliğe alış, eşinin ailesine karşı tutumuna iyice ikna ol, bebekten sonra eşinle sorunlar yaşamayacağına emin olmadan çocuk yapma bence. Esin zaten aile konusunda mimli açık konuşmak gerekirse.. beklemeni öneririm.

Kesinlikle sen haklısın daha mantıklısın.Evliliğe hazır adapte olamamışken ve borçlarınız varken olması seni çok yıpratır daha çok kavga edersiniz.Araba borcunuz iki sene sonra bitecekmiş.Kavuşmanız için o kadar yıl sabreden kişi çocuk için bir iki yıl daha bekleyebilir.

Hamilelik kontrolleri,doğum masrafları ,bebeğin kontrolleri,uykusuzluk ,maması bezi,emzirmesi hem maddi hem manevi emek isteyen durumlar.Erkekler genelde sevme kısmına karışıyorlar diğer kısımları kolay zannediyorlar.

Üstelik çalışan bayansın borcunuz bitince mis gibi ücretsiz iznine ayrılırsın .Kafan rahat olur .

Herkese iyi akşamlar. Kendimi iyice anlatabilmek adına uzunca yazacağım şimdiden okuyanlara teşekkür ederim. Eşimle kağıt üzerinde Ocak 2015 ten beri evliyiz ama aynı evi paylaşalı 1.5 ay oldu. Tayin sebepleriyle bu zamana kadar ayrıydik. 2008 den beri de sevgililik geçmişimiz var ve ilkokul arkadaşıyız. Yani birbirimizi çok uzun senelerdir tanıyoruz.

Bu yaşıma kadar doğru düzgün ev işi yapmadım annem yaptırmadı. Çok zorlanıyorum. Yapıyorum yapmasına ama elim yavaş ve sürekli bir şeyler yapıyorum. Devlet memuruyum sabahlari 7 de evden çıkıp akşamları 7 de evde oluyorum. Hiç oturmadan bir bakmışım yatma saati gelmiş anlayacağınız inanılmaz yoruluyorum. Henüz evlilik kısmına adapte olamadım. Eşim yardımcı oluyor. Çok yorulduğumu görünce iş bölümü de yaptık yükümü hafifleti diyebilirim. İş yapmama konusunda sıkıntı yok. İkimiz de devlet memuruyuz fakat eşim askeri personel. Bir gün çalışıyor bir gün nöbetçi sistemine gore en iyi ihtimal haftada 2 gün yok. Bu hafta 4 günü buldu evde olmaması mesela ve bu gece yine yalnızım. İkimizin maaşı toplam 8 bin fakat düğünden kalan 2 kredi ve esim ise gidebilsin diye aldığımız araba kredisi var. Evimiz kira. Bir kredi 2 ay sonra diğer kredi 7 ay sonra bitecek. Araba kredisinin bitmesine de 2 yıl var. Arabanin benziniydi (ise arabayla gidip geliyor) kredilerdi, ev kirasi faturalardi derken elimize toplam 700 tl kaldı bu ay bu paraya mutfak masrafı da dahil.

Esim inanılmaz derecede çocuk istiyor. Ben 27 o 28 yaşında. Ben daha birbirimize alisamadigimızı borcumuzun çok fazla olduğunu 1 sene kadar beklememiz gerektiğini söylesem de o hemen istiyor. Sürekli bu konuda kavga ediyoruz. Allah nasip eder de bir sene sonra hamile kalır isem hamilelikti ücretli kısım derken ücretsiz izin kısmında hiç borcumuz kalmamış olacak. Böylece bebeğimi 4 aylık bırakıp ise dönmek zorunda kalmayacağım. Eşimse araba kredisi, ev kirası ve masrafları karşılaşayabileceğini o kadar beklemeye gerek olmadığını savunuyor. Bana içten içe kırılıyor. Çok plancısın ya Allah nasip etmezse ya tedavi olmamız gerekirse uzun yıllar çocuk sahibi olamazsak diye baskı yapıyor bana. Uzun süredir birbirimizi tanıyoruz beklememize gerek yok diyor. Bense daha evliliğe alışamadım borç çok işe dönmek zorunda kalırsam diye istemiyorum. Eşimin bu denli ısrarlı olmasında bizden sonra evlenen kuzenlerimizin ya çocuğu oldu ya hamileler onlardan etkileniyor diye düşünüyorum. Siz ne diyorsunuz gerçekten çok mu plancıyim yoksa gerçekci miyim? Aramız kaç gündür bu konulardan çok bozuk. Babamın da biz ancak kedi sevelim lafı da iyice gaza getirdi eşimi. Ne yapsam da ben bu adamı tatlı dille ikna etsem? Ya da yanlış mı düşünüyorum?
Yanlıs düsünüyorsunuz esiniz hakli bende hemen olmasin diye korumduk sonra iki yıl bekledik olsun diye rabbimin bilecegi is ya hemen verir ya da sabrinizi dener rabbim rızkını verir korkmayin bizim de daha dugun borcumuz var sizin kadar gelirimizdw yok sonra pisman olmayin keske korunmasaydik diye siz bilirsiniz ben hep oyle dedim zaten olmuyormus bosuna korunmusuz dedim

Hic kimse hemen adapte olamiyor ki evlilige zamanla oluyor hersey ama ömür geciyor erkekler bu konuda daha hassas cocuk istemesende cok acimasiz oluyor cevreleri mesela beceremiyor musun kısır misin diyen adamlar var erkeklerin cocuk istemelerini iyi anliyorum

ne kadar plan yaparsak yapalım her şey istediğimiz gibi olmuyor
biz de 3 yıllık evliyiz, gezelim tozalım diye 2 buçuk yıl korunduk sıkı sıkıya.. sonra bıraktık ama olmuyo şimdi de, birtakım sorunlar çıktı
bilseydim çok daha erken bırakırdım korunmayı diye düşünüyorum
ama o anki şartlarda da insana o daha doğru geliyo
yine de hazır olmadan bu işlere adım atmamak lazım.. kimisi korunmayı bırakır bırakmaz hamile kalır, kimisinin uzuun zaman alır
korunmayı bırakır bırakmaz hamile kalma olayını kabullenebiliyorsanız bence yapın
yok ben asla hazır hissetmiyorum biraz daha zamana ihtiyacım var diyorsanız da bekleyin derim

Açıkçası sen haklısın. Çok mantıklı senin düşüncen.

Ayrıca benim eşimde askeri personel ama servis var. Sizin eşinizde servis dırumu yok mu? Diyelim ki yok. Hemen almasaydı. Otobüs var minibüs var. Gerek yoktu ki ikinci bir krediye.

Eşiniz hemen çocuk istiyor belli bi zaman çalışamayacaksınız o zaman maaş durumlarınız ne olacak. Hamilelik bazılarında zor geçiyor. Eşinize söyleyin tek maaşla herşeye yetişeceksen yapayım o zaman de.

Birde çocuk olmadan eşinle gezmek tozmak çok güzel en az 1-2 yılınızı birbirinize ayırın.Daha yeni kavuştuk ben sana doyamadım, tüm zamanımı sana vermek istiyorum aşkımızı doya doya yaşayalım diyebilirsin.Bebek olduğunda vaktinin çoğunu o alacak.

Ayrıca bende sizin yaşınızda evlendim hatta bebeğimde ilk geceden. Çocuklarımı çok seviyorum ama hala 2 sene başbaşa evliliğimizi yaşayabilseydim diyorum. Hemen sorumluluklar altına girince çok yoruldum.

ne kadar plan yaparsak yapalım her şey istediğimiz gibi olmuyor
biz de 3 yıllık evliyiz, gezelim tozalım diye 2 buçuk yıl korunduk sıkı sıkıya.. sonra bıraktık ama olmuyo şimdi de, birtakım sorunlar çıktı
bilseydim çok daha erken bırakırdım korunmayı diye düşünüyorum
ama o anki şartlarda da insana o daha doğru geliyo
yine de hazır olmadan bu işlere adım atmamak lazım.. kimisi korunmayı bırakır bırakmaz hamile kalır, kimisinin uzuun zaman alır
korunmayı bırakır bırakmaz hamile kalma olayını kabullenebiliyorsanız bence yapın
yok ben asla hazır hissetmiyorum biraz daha zamana ihtiyacım var diyorsanız da bekleyin derim
Bizim gibi sıkıntı cekenler keske diyor ama bilmeyenler anlamiyor benim de iki yıl sonra oldu teyzemin kizları gibi halamlarin kizları gibi hemen olur sandım bende keske dedim zaten olmuyormus bosuna korunmusuz dedim rabbim size de en kisa zamanda nasip etsin insallah

Ayrıca bende sizin yaşınızda evlendim hatta bebeğimde ilk geceden. Çocuklarımı çok seviyorum ama hala 2 sene başbaşa evliliğimizi yaşayabilseydim diyorum. Hemen sorumluluklar altına girince çok yoruldum.
Ama iki sene olmasaydı benim gibi keske hemen olsaydı derdiniz olsun Allah bagıslasın elbet basbasa yasayacginiz zaman olur

Bizim gibi sıkıntı cekenler keske diyor ama bilmeyenler anlamiyor benim de iki yıl sonra oldu teyzemin kizları gibi halamlarin kizları gibi hemen olur sandım bende keske dedim zaten olmuyormus bosuna korunmusuz dedim rabbim size de en kisa zamanda nasip etsin insallah
Amin arkadaşım inşallah
Sen de sağlıcakla al kucağına inşallah bebeğini :KK68:

İlk yıllar korunduk sonra da olmadıyı anlamıyorum. Olmuyorsa o zamanda olmazdı kısmet işi bunlar.. korunupta çocuk sahibi olan çok insan var yada korunmadığı halde hamile kalamayan..
Eşinize borçları bahane olarak söylemeyin. Hazır değilim anne olmaya, hem sana doyamadım. En azından 6 ay daha bekleyelim. Hem o zaman temizlik için birini de tutarız. Hamileyken iş yapamam dersin. Yardımcı haftada bir dip köşe evi temizler sende günlük işleri yaparsın daha az yorulursun..

Hangi erkek bu kadar çok çocuk istemekle beraber o çocuk doğduktan sonra şükür edip karısını bir başka seviyor bilmiyorum ama duyduğum bütün evlilikler çocuktan sonra evrim geçirdi. Keşke bu kadar isteyip de sonrasında kenarı çekilmeseler . Bence yapmayın borcu değil de hali hazırda elinizde güzel bir aşk var bırakın biraz daha uzun sürsün. ..
Kesinlikle katiliyorum.cocugumuz olmadan once iki sevgiliydik.hersey cok guzeldi.gezip eglenirdik.ama cocuk olsuktan sonra eve kapanmak zorunda kaliyorsun ister istemez.gece uyanmalari sorun oluyor.aglamalari sorun dusmesi kalkmasi hastalanmasi.herseyi sanki annenin sorumsuzlugundan oluyormus gibi anneyi suclamalar.anneyi annelige llayik gormemeler.vs vs hakikaten evliliginizin tadını cikarin

okeanoss00 okeanoss00 ben de iki yıl istemedim, sonra başka sebep sağlık ve psikolojik sorunlar oldu, bir yıldır istiyoruz olmuyor,o dönemler denemediğime pişman mıyım? hayır... yapamazdım yetemezdim bebeğe.. ama bir yıldır da olmuyor... keşke isteyince hemen olsaydır..yaş 33 beş yıllık evliyim

Back