• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ve Bebek İsteği

Maddi olarak zaten düzlüğe çıkarsınız o pek problem değil gibi
ama ben olsam şu an yapmazdım galiba
1-2 yıl beklerdim....

Ben de hemen hamile kalanlardanım iyi ki de öyle olmuş ,aslında hemen istemiyorduk ama evlenme sırasında kan da çıkan yanlış bi hastalık sonucu, doktorların hastalığı anlatması bebeğe geçer lafları vs vs o dönem çok üzmüştü bizi, bi şey çıkmadı yanlışlık olmuş şükür ama olabilirdi de o an karar verdik olursa olsun hemen diye olmazsa tedaviye bakarız diye ben hemen olacağına ihtimal vermiyordum hemen oldu, borç bizim de vardı ama inan o borç hiç bitmeyecek borç için erteleme he ama başka bi şey için ayrı bi şey diyemem, biz de tatillere vs gidiyoruz ama oğlumuzla ,oğlumuzla beraber evliliğimizde büyüyor :)

Maddi olarak zaten düzlüğe çıkarsınız o pek problem değil gibi
ama ben olsam şu an yapmazdım galiba
1-2 yıl beklerdim....
Olmayınca maalesef öyle demiyorsunuz tabi ki hersey Allah tan ama olmayinca da keske korunmsaydik diyorsunuz cok.kisiye sahit oldum bende dahil olmak üzere zaten olmuyormus bosuna korunmusuz dedim

Ben de hemen hamile kalanlardanım iyi ki de öyle olmuş ,aslında hemen istemiyorduk ama evlenme sırasında kan da çıkan yanlış bi hastalık sonucu, doktorların hastalığı anlatması bebeğe geçer lafları vs vs o dönem çok üzmüştü bizi, bi şey çıkmadı yanlışlık olmuş şükür ama olabilirdi de o an karar verdik olursa olsun hemen diye olmazsa tedaviye bakarız diye ben hemen olacağına ihtimal vermiyordum hemen oldu, borç bizim de vardı ama inan o borç hiç bitmeyecek borç için erteleme he ama başka bi şey için ayrı bi şey diyemem, biz de tatillere vs gidiyoruz ama oğlumuzla ,oğlumuzla beraber evliliğimizde büyüyor :)
Allah bagıslasın aynen borc bitmiyor bitmeyecekte bende diyordum bor bitsin sonra falan daha hazir degilim.diyordum sonra birden bire korunmamaya basladık iyi ki de birakmisiz iki yıl olmadi rbbim iki yil sonra nasip etti

Olmayınca maalesef öyle demiyorsunuz tabi ki hersey Allah tan ama olmayinca da keske korunmsaydik diyorsunuz cok.kisiye sahit oldum bende dahil olmak üzere zaten olmuyormus bosuna korunmusuz dedim
Bizimde olmuyordu bebek...ve hiç korunmadık...içimiz rahat sevişiyorduk taaa ki bir gün yumurtadan sürpriz cıkana kadar :D
Acıkçası konu sahibi yıllarca çocuğu olmasa da dert edecek birine benzemiyor bence...keyfine baksın bence...baskılarla bebek yapılmaz

Söyledim söylemez miyim hatta 1 saat önce yine telefon üzerinden tartıştık aynen bu cümleyi yazdı saçmalıyormusum beni çok seviyormuş bir daha konusunu acmayacak mis. Sesi bozuluyor sinirleniyor bir görseniz. Etrafın etkisi çok fazla onlardan etkileniyor sanırım.
ailesi ona baskı yapıyor oda sana yapıyor bence

Aslında doğru düşünüyorsun . Çünkü evliliğe alışmak hakkaten zaman alıyor dediğin gibi çalışan bir bayansan bu süreç daha da uzayabiliyor .. eşinin çocuk düşünme sebebi yaşinizdan dolayı olabilir ama 1 sene beklemekle de bir şey kaybetmezsiniz ki allah nasip ettikten sonra 40 a yakın yaşlarda bile doğum yapanlar var sonuçta . Bu konuda tartışma yaratmadan sonuca varabilmek önemli o da karşılıklı anlayış ve bir tarafın fedakarlık yapmasından geçiyor , eşini ikna etmeye çalıs sonuçta sen de bebek istiyorsun ama zamanla ... Erkekler düz mantık biz kadar detaylı ve programlı düşünemeyebiliyorlar dediklerin çok mantıklı eşine ama şunu asilaman lazım bence ücretsiz izne ayrıldığında ki rahatlık ve çocuğa gerekli ilgiyi gösterebilecek olman ..

Bizimde olmuyordu bebek...ve hiç korunmadık...içimiz rahat sevişiyorduk taaa ki bir gün yumurtadan sürpriz cıkana kadar :KK70:
Acıkçası konu sahibi yıllarca çocuğu olmasa da dert edecek birine benzemiyor bence...keyfine baksın bence...baskılarla bebek yapılmaz
Tabi ki ama su an istemedigi icin öyle bende öyleydim ama olmadigini anlayinca dert ediyorsun ister istemez

Benim annemde evlenmeden başlamıştı hemen çocuk yapacaksın diye.Ben hazır değilim diyordum .Korunuyorum bekliyorum derken çocuğunuz olmaz diyordu.Yaşımda daha 20 idi.Bazı insanlar böyle maalesef.

Üzerinde baskı hissediyorsun kimseye kulak asma senin için en doğrusu ne ise ona karar ver.

İstemiyorsanız yapmayın. Belki olmayacak uzun süre denemek zorunda kalacağız diye çocuk yapılır mı yahu? Olmayacağı varsa erken denemeye başlasanız da olmaz. Onu degistiremezsiniz ki bu doğru bir mantık değil. Doğum saatinin degismeyecegine inanciniz varsa zaten bunu düşünmezsiniz. Vakti gelince zaten kendiniz de istersiniz.

Bunun dışında, siz 1 senelik değil 2 aylık evlisiniz daha. Kağıt üzerinde nikahlı olmak aynı evde yaşamak gibi olmaz. Ben birbirinize biraz doyun sonra yapın derim.

Bence çok bekleme ama 1 yıl keyif yapabilirsiniz eşinizle..7-8 ay sonrada korunmayı bırakırsınızççç

bence sizin biraz başbaşa evliliğinizi yaşamanız lazım. ikinizin evlilik anlayışları Farklı. O sürekli ailesi ve misafirlerle içiçe, sen önce bi evine alışmak gezmek istiyorsun. Biz de başta öyleydik ve sorun yaşadık sonradan ikimiz de bir şekilde birbirimize uyduk. Evlendikten 6 ay sonra hamile kaldım o da anlık kararla yoksa birkaç ay daha bekleyecektim ama ya olmazsa diye korktuk kısmetimizde de beklemeden oldu. Bence siz de çok uzun süre değil ama 3-4 ay bekleyin öyle denemeye başlayın. Eşine de böyle söyleyebilirsin orta yol bulmuş olursunuz, 1 sene değil ama 3 ay sonra deneyelim ben evime alışayım de. Bir de haftasonu planları yap eşinle başbaşa bir yerlere gidip gezin tozun hep ailesi ile vakit geçirmeyin

Kuzum benim fikrimi biliyorsun ama yine de belirteyim aynı bizim düşündüklerimizi düşünüyorsun çok haklısın ve gerçekçisin bence :KK19:Evliliği tanımalı yalnızlığın önce tadını çıkarmalısınız biz bile daha yeni yalnız kalıp bir şeyler yapmaya çalışıyoruz ve en önemlisi bence de gezmek eşimde ilk başlarda evlenmeden önce yaparız diyordu evlendik borçlar az bitsin dedik sonra beraber bir şeyler paylaşmanın gezmenin tadına vardık az daha zaman diyoruz inşallah eşinde bu durumu fark eder ve akışına bırakır :KK60:

Maaşlarınız güzel borçlarınız bittiğinde çok güzel geçineceksiniz eminim tabi ki riskler var hayatta neyde yok ki ama korunmayı bıraktığında hemen hamile kalıp dünyaya getirmekte var o sorumluluğu almayı gönülden isteyene kadar bekle derim:KK68:

Eşin şuanda evdeki işlere yardım etse bile bebekte aynı olmayabilir durum yani yardım etse de işin en büyük kısmı bir anneye kalıyor:anne: bakması, psikolojisi ve evde sadece çocukla olmak:KK46: yorucu günler, geceler, saatler bunları kaldırmak için güçlü bir psikoloji lazım ve anne fazlasıyla istemeli o sorumluluğun farkında olarak anne olmalı ben bu yüzden erteliyorum tabi Rabbim hayırlı zamanda isteyen herkese versin:KK68:

Bizimde olmuyordu bebek...ve hiç korunmadık...içimiz rahat sevişiyorduk taaa ki bir gün yumurtadan sürpriz cıkana kadar :KK70:
Ben bebek istemiyorum demedim ki şuan istemiyorum diyorum. Ben de bir çok bayan gibi kanından canımdan bir parça olsun çok isterim. Ve olmazsa da çok üzülürüm. Bu konuda yanlış düşünmüşsünuz.

Fikrini yazan herkese çok teşekkür ederim. Bebeğim için iyi bir gelecek sunmak, borç olmazsa ücretsiz izne çıkarak 2 yıl bebeğime kendim bakmak istiyorum endişelerim bu yüzden. Eşimin aileci oluşu da gözümü korkutuyor. En azından bir altı ay daha bekleyip gidişata göre karar vereceğim. Allah isteyen herkesin gönlüne göre versin.

Back