• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esim ve annemin saçmalığı

Boşverin. Mutlu mesut yaşlarınız olsun, doğum gününüz kutlu olsun. Ben de size bahçemden bir pembe sardunya göndereyim. iyi ki doğdunuz.
20200918_072829.jpg

o değil de, pasta bana gelseydi keşke bayılırım pastaya, şu fani hayatta geri çeviremeyeceğim iki şey vardır: pasta ve çikolata. aynı pasta olsun ne olacak, oturun afiyetle yiyin. hem sorunu da anlamadım, sorun eşinizin sizi düşünmeyip özenmeyerek her yıl alınan aynı pastadan alması mı, yoksa annenizin herşeye karışması mı?

İşte ben bir pastaya karşı bu kadar nefret beslemeyi anlamıyorum, çok saçma geliyor bana.

Bak aklıma geldi, yıllardır her özel günde kocam hediyeye, karta, kutlama mesajına iyi ki doğdun yazar. Özel günün ne olduğu önemli değil, iyi ki doğdunla gelir her şey. Kızmak yerine gülüyorum ben buna 😂

Bi de çiçek alma dediğim halde mutlaka alır. Koparılmış çiçekten nefret ederim zaten ama evimde saksı çiçeği de olmuyor, ölüyorlar. Yine geliyor yine ölüp çöpe gidiyor. Kavga edip huzursuzluk mu çıkarayım bunun için? Aha bak bu sene gelenlerin hali;
Mesele pasta değil Kudra. Hoşlanmadığın bir şeyin sanki lütufmuş gibi her yıl tekrarlanması.
Bana biri hoşlanmıyorum dediyse, hayır olarak kabul ederim ve tekrarlamam.
Şimdi sen şakadan hoşlanıyormuşsun, ama belli ki konu sahibi bunu şaka olarak görmüyor ki pek şaka gibi de değil.
Ben de kolay kolay delirmem, uğraşmak gerekir sinirlendirmek için. Hadi bir yıl yaptı diyelim, takılmam. Ama hoşlanmadığımı bile bile bam telime basmaya devam ederse akordunu bozarım o adamın. :sinirli:

Mesele pasta değil Kudra. Hoşlanmadığın bir şeyin sanki lütufmuş gibi her yıl tekrarlanması.
Şimdi sen şakadan hoşlanıyormuşsun, ama belli ki konu sahibi bunu şaka olarak görmüyor ki pek şaka gibi de değil.
Ben de kolay kolay delirmem, uğraşmak gerekir sinirlendirmek için. Hadi bir yıl yaptı diyelim, takılmam. Ama hoşlanmadığımı bile bile bam telime basmaya devam ederse akordunu bozarım o adamın. :sinirli:
Valla allah kolaylık versin kocalarınıza o zaman ne diyeyim.

Valla allah kolaylık versin kocalarınıza o zaman ne diyeyim.
Rahatsız olduğum bir davranışı bile bile devam ettiriyorsa esas bana kolaylık vermeli.
Herkes kızar buna Kudra, tamam sen istisna olabilirsin.
Bir erkek arkadaşım mesela devamlı saçımı dağıtırdı. Ki benimkiler kökten uca kıvırcık, kontrol altına almak zor zaten. Ama her buluşmada aynı haltı yerdi. Önce kendi anlasın istedim, sonra uyardım, anlamadı. Sonra ben de sıyırdım, Mustafa Ceceli fönünün içine ettim bir güzel. Oh ettim bence. :KK53:

sizi anlamayanlari takmayin ben sizi cok iyi anladim esiniz sizin sevmediginizi bildigi halde sirf kendi begendigi seyi almasi cok bencilce benim esimde oyleydi simdi duzeltiyo kendini. Yani amac mutlu etmekse karsindaki insanin mutlu olacagi seyi yaparsin cok basit yani ama amac inatlasmak gibi olmus katsindaki kadin neyden mutlu olur onemli degil

En onemlisi pqsta aldi diye bana dunyalari aldi sanip bas bas bagriyor sen hic birseyi hak etmiyorsun.

Peki su acidan bakin bu kadın 1 pastayla mutlu oluyormus yada birsey istemiyormusken normal mi bunlar?

Artik pastayida hak etmiyormusum arkadaşlar olay kapandi kendimden taviz verdikce yok olmuşum .Aslinda cok sey istemeliymisim

Her yıl farklı şeyler istiyormuşsunuz
Bunu 11 yıldır hiç dile getirdiniz mi?
2.yıl aynı pasta geldiğinde , istemiyorsanız , tepkinizi o zaman ortaya koysaymışsınız , böylelikle her yıl değişik hediye alması gerektiğini öğrenirdi . Siz bir şey söylemediyseniz o da gelenek haline getirmeyi tercih etmiş . Kolayına kaçmış belki de . Ama yine de hatırlaması , boş geçmemesi de büyük bir artı .

Ağızla hediye istemek şu olsun bu olmasın demek bana hep tuhaf gelir . Hediye ekstra bir ikramdır çünkü . Ama siz sardunya diye söylemişsiniz . Eşinizin huyunu biliyorsanız Söylemek yerine direk sipariş verseydiniz . Ya da gidip alsaydınız . Senden bana hediye falan deseydiniz böylesi de olurmuş yani .

Bir de pastayı cidden geri götürmesine de şaşırdım. Kilo ile belirtmemize ayrı şaşırdım . Yaş pastalar genelde büyük orta küçük şeklinde ya da kişi sayısıyla söyleniyor genelde . Kuru pasta mı ? Bir de 2,5 kilo aldığına göre sadece kendisi için almamış . Obez değilse hepsini tek başına yemesi zor

Tüm bunların dışında sizin doğumgününüzde sizin isteklerinizi yerine getirseydi ne güzel olurdu . Yapmadığı için kendinizi değersiz hissetmişsiniz . Lakin bu düşünce yanlış. Kimse bir başkasının değerini artırmaz ya da eksiltmez . Herkes kendi değerini kendi belirler . Siz kendinizi değerli hissedin

Son düzenleme:
Aslında pastaya hediyeye bile gerek yok, elinde pembe pastayla gelene kadar eşine sıcacık bir sarılsaydı, seni seviyorum iyi ki doğdun deseydi bundan mutlu olacak bir eşi var karşısında ama anlayana😬

Böyle yapan erkeklerden dert yanan kadınlar da var . Sadece sarıldı öptü , bir hediye bile almamış . Maddi bir şey istemiyorum bir çiçek alsa yeterdi diyen 😅
Bazen bazı Kadınları mutlu etmek zor oluyor

doğum gününüz kutlu olsun bu arada ben de kovayım, haftaya da benim doğum günüm. o pastayı ben rica edeyim size zahmet yazık geri gitmiş ;) kendime ne hediye alsam diye düşünüyorum siz de kendinize bir sardunya alın. :KK68:

bazı insanları asla değiştiremeyiz hep kendi akıllarına göre davranırlar karşısındakinin isteklerini pek önemsemezler.git sardunyanı kendin al yetiştir.doğum günü mü evlilik yıldönümü mü anlamadım tam ama musmutlu yıllar diliyorumm :KK200:
muhittin kuzum bana takıntılı üye bu mesajıma bile beğenmedim atmış.gözardı ettim gene kurtulamadım .şu mesajda beğenmedim olacak ne var arkadaşlar allah aşkına deyiverin bana :KK45:

Aynı şey değil işte ama anlatamıyorum, vazgeçtim...

Kocamın ideal bir eş olduğunu anladım konunuzu okurken. Adam 10 yıldır bir kez bile pasta almadı. Üstelik istemiyorum filan demedigim hâlde. Allah herkese böyle anlayışlı eş nasip etsin😄
pasta istiyor muydunn istemiyor muydunnn pekii? :işsiz: :KK45:

Hayatta en nefret ettigim sey beyaz cikolatadir. Asla sevmem. Tiksinirim o derece Zaten bitter cikolata insaniyim. Onu bile yuzde 82 filan alirim o derece. Ailemde bilir bunu. Ananemde asla sutlu sevmez beyaz sever. Her dogum gunumde yemege cagirir beyaz cikolatali pasta alir uyuz olurum. Birkac sene once dedim ki bir daha bu pastadan alirsani gelmemde yememde. Sonra ki sene baktim yine ayni pasta geliyor. Ben bunu yemem sevmiyorum sizde biliyorsunuz dedim Kalktim gittim. Yok aramalar baska alalimlar filan acmadim telefonu. Ananemde cok tripli kadindirm aglar zirlar milleti gerer. Annemi aramis aglanmis benim kac tillik omrum kaldi filan. Hiic umursamadim. Sonra ki sene yine dogum gunum. Dediler gelin. Gitmem dedim gitmedim. Sonraki 2 sene gitmedim. 3. Sene yine aglamalar kac senelik omrum kaldilar filan. Dedim o salak pastayi alacaksaniz gelmem. Gecen dedim aldiniz yine alirsaniz da hepinizi silerim. Anca cenazenize gelirim. Almamislar. Sevdigimden almislar. 7 sene filan oldu bu olay olali. 7 senedir duzgun pasta aldilar.

Bunun kaprisle aman nolacakla alakasi yok. Dogum gunum bana ozelse bi zahmet benim tiksindigim bir pastayla kutlanmasin. Ha bak ananemin dogum gununde gider onun sevdigi beyaz cikolatali meyveli pastayi alir kendim giderim. O da onun zevki. Saygi duymak zor degil.

Back