Ama hangi adamın favori pastası pembe kalpli pasta olur
bence adam karısının istediği çiçeği de almıştır, ya da almaya niyet etmiştir,sabah ciceksepetinden sipariş veririm diye düşünmüştür.
Ama tabii bunca tantana sonrası vazgeçmiş olabilir .
Konu sahibinin çocuğu var mı bilmiyorum ama annesi çok kaprisli bir çocuk olarak konu sahibinin çocuğunun da annesini böyle görüp ileride tüm sorunlarında 'amaaaaan annem işte' diye daha anlamadan dinlemeden karşı tarafa hak vereceğini söyleyebilirim. Çünkü çocuk böyle kompleks şeyleri, aslında annesinin kendisini değersiz hissedip böyle davrandığını falan anlamaz. Gördüğünü ; "baba pasta getirdi, anne kavga çıkarttı. Pasta yiyemeyecegiz" olarak yorumlar.
Benim annem de genelde özel günlerde, ne bileyim ailecek kırk yılda çıktığımız pikniklerde hep bir atar gider yapar, surat asardi. Allah bilir derdi ne. Ama bugün ben 30 yaşındayım,ablam 32. Hala annem bir şeye surat asıyorsa 'amaaan kapris yapıyordur' diyip geçiyoruz.
O yüzden konu sahibine ,özellikle çocuğu varsa, tepkilerini bu şekilde göstermemesi gerektiğini soyleyebilirim.
Sonuç olarak bu haraketindn dolayı hem kendisi üzüldü, hem eşi üzüldü, hem ailesi üzüldü, hem evdeki gerginlikten çocuklar üzüldü.
Neye yaradı yani?
Zehir olmuş bir doğum günü...
gün bitmiş,hala çiçeği gelmediyse eşine tribini atar, almadığına pişman edebilirdi.
Ama herhalde dolmuş dolmuş taşmış.
Annesinden sevgi hissetmedigi halde yalandan öpülüp iyi yillar dilenmesine uyuz olmasını anlıyorum. Ben de annem bile olsun yalandan sevgi sözcüklerinden nefret ederim. Seviyorsan hissettir.
Ama doğumgunu çocuğun olduğu kadar annenin de günüdür. Ne kadar engel olunmaya çalışsa da kadın zaten o günü unutmaz, bir şekilde gelir kutlar. Esinin, anneden bu kadar haz etmediğini bilmesine rağmen hala onu çağırması falan çok sacma olmuş. Ama dhaa beteri olabilirdi,mesela doğum gününü kutlamak icin görümce ve kendi annesini de çağırabilirdi
belki de anne aramistir 'pazar ne yapacaksınız?' diye, biraz emrivakiyle dahil olmuştur plana.