Eşim ve ailesi

Biz hiç aynı anda yatıp kalkmiyoruz.
Ev işine gelince peşinati ailesi vermiş dolayısıyla onların da payı var. Eşiniz orası benim diyorsa kul hakkı yiyor. Bence eşinizin ödediği miktarı ve peşinatı oranlayip paylaşın, herkesin hakkını verin. Hak ihlal edilirse bedeli ağır çıkar diye düşünüyorum.
Gezme konusuna gelince hepsi mi böyle bazilari mi böyle çözemedim.
Arkadaşımın abisi evlendi ve ailesine yakın ev tuttu. Bir gün eşiyle eve giderken ailesinin evinin önünden geçerken eşine şöyle demis: buranin önünden geçip başka bir eve gitmek zoruma gidiyor :)

Bu senın ne yapmak ıstedıgıne gore degısır... bana gore dolandırıcılık bu. O zaman bende kendıme ev alayım aılemle her ay onjn kredısını odeyeyım eşimin parasıyla ama eşimin hakkı olmasın evde olcak iş değil benım ıcın .

Ben eger para veriyorsam evden pay isterdim Tabiki lafta degıl hukukı olarak kanıtlı bır sekılde. Eşinin hakkının sana bir faydası yok ki . Ben çok büyük arıza çıkartırım ama bu benim.

baskası gelır sesını çıkartmaz ama ben keriz gibi hissedemem valla kendi paramla en fazla ortak yatırım yaparsam yaparım elalemin kredisini ben neden ödeyeyim.

Zaten adam kendi kendine takılıyor yani seni sadece maddi olarak ve seks ıcın kullanması itici ötesi.

Yarın öbür gün katlanman bitince yedirdiğin paralarla kalırsın.

Hak iste benim tavsiyem.

Düşünceler ne kadar farklı olabiliyor
Bence tabak kaldırmada eş haksız. Ev işi kadın işi değildir. Mesela benim evliliğimde hiç böyle olmadı, çünkü düzeni böyle oturtmadım en başta. Aklınıza gelebilecek her ama her ev işini bir ben bir eşim yapar. Merak ettim siz niye tabak kaldırmada eşi haklı buldunuz?

Gece uyuma konusunda ise eş haklı. Bu her geve oluyorsa amenna ama yatıp uyuyorsunuz iştr, bence adamı rahat bırakın.

Tapu eş üzerine değilse siz haklısınız. Kahvaltı konusunda da eşiniz haklı. Kendinizi onun ailesiyle kıyaslamayın

Evlendik diye tutkalla yapismadik. Ayri istekleri olan iki ayri bireyiz hala.

bazen esim gec gelir yataga. bazen ben erken kalkarim. ama sofra duzenimiz bellidir. tartisma bile olsa ben sofrayi kurarim. onu da davet ederim. O da reddetmez gelir yeriz toplamama yardim eder. ben hazirlarken ne yapabilirim diye sorar. bazen bir seyler isterim bazen bulasik makinasindaki temizleri yerlestirmesini isterim. Evin icinde 50/50 sorumluluk alabilen erkek az. Ama usandirmadan esinizi ev islerine dahil edin. En onemlisi evlilik bu degil, beraber yasamayi bilmiyorsun, annenmisim gibi davraniyorsun minvalinde bir konusma yapmaniz lazim.

Son düzenleme:
Siz çalışıp para kazanıyorsunuz oda bulaşık ve temizlik yapacak, yapmalı tabi ki.

Uyku konusunda bırakın ne zman isterse uyusun, daha iki ay olmuş. İlk başta bizde farklı saatlerde uyurduk. Uyku konusunda baskı çok itici geliyor. Benim eşim hala ara ara gece kalkar TV izler.

Ev konusu ise, daha anne baba hayatta neden miras konusu açıldı, çok itici. Evin peşinatı aile ödemiş, tabiki o paranın yarısı görümceye ait. İlerde vefat durumunda evi satar önce kredi kısmını düşer kalanı ikiye bölersiniz. Anne babanız peşinat verip ev alsa, abiniz kredi çekse evi ona bırakır mısınız? Hiç öyle bir tipiniz yok. Birde yeni gelin ev benim diye ortalık da dolanıyor. Yanlış anlaşılırsiniz. Sorunlar daha büyür. Eşim bunu yapsa çok kırılırdım hele ki ilk aylarda.

Aslında yapmıyor değil .yani kim zaman lafta oluyor .Yaparız diyor ben yemek yaparken Evi süpürür müsün sonra da rahat rahat otururuz dedim .Kendim söyledim kendim dinledim .Kalkmadı bile .elinde tableti oynamaya devam etti.
Uyku konusunda da aslında şundan kaynaklı kendi ihtiyacı görülürken benimle yatar uyur,masayı da toplar ben demeden .Ama benim özel dönemlerimde yanıma gelip yatmaz .İlk başlarda 10 ‘da yatardım.Şimdi hani daha geç yatıyorum 11-12 gibi omunda uyyyacağı saate kadar oturup tv izliyoruz . Birde geçen gün telefonundan bir yazışma sildi o beni şüphe düşürdü .Herşeyi kafaya takar oldum ister istemez

Ev konusuna gelince ben direkt zaten söylemedim .Akrabalarından açıldı konu . Kredi ödeme derkenn,kız neden ödesin ki ailesinin üzerine ev deyince .Ben burada keriz mi oluyorum yani . Bende o konuşması üzerine söyledim eşim böyle böyle söylüyor diye. Israrla o da gelince konuşuruz deyip gülmeye başladı .Sinirime dokundu. Oğlu farklı konuşup annesi farklı mı konuşacak . Ya hep zaten hak yiyen insan olmadım ki bunun konusu açıldığında kardeşinin hak sahibi dediğimde her defasında ailem bana ev vermiş olacak felan diyordu .

Ev konusunda eşiniz yalan söylediyse hoş değil. Ama sizin beklentiniz de garip. Sonuçta ailesinin evi satılmış, eşiniz parayı tamamlamak için kredi çekmiş. Neden tamamı eşinizin olsun ki?

Ev işlerinde bir iş bölümü yapılması şart. Karşılıklı daha anlayışlı olabilirsiniz birbirinize. Siz ikinci aydan zıtlaşamaya başlamışsınız.

Bak güzelim dokuz senelik evliyim. Daha yenisin buralarda. Arkadaş tavsiyesi. İlk başta ben de sinir olurdum yatağa gelmiyor diye, gelmesin boşver koca yatak sana kalsın. Eğer o geldiğinde sen istemiyorsan uykum kaçtı de git,TV izle. Bunlar büyük sorunlar değil. Gerçekten değil. Keşke tek derdim kocamin yatağa geç gelmesi olsa

Ev meselesini gündeme fazla getirme. Esin sana aynısını yapsa ne hissedersin? Konu açılırsa kredi paramızı bize verirseniz seviniriz. Zorlanıyoruz ödeme yapmakta, kira ödemekte. Yoksa ev sizin mal sizin, bana sizin malınız hakkında konuşmak düşmez. Evlat ayrımı yapıp, hak yemezsiniz de. Guler yüzle çekil kenara.

Evlilik uzun bir yolculuk. Şimdiden kendini bu kadar yıpratma. Sildigi mesaj belki kardeşi birşey istedi, onu silmistir. Sen kızma diye. Kendini doldurma.

2-3 haftadır biz hiç aynı zamanlarda yatağa girip yatmamışızdır.Kendisi hep söylerdi .beraber sarılıp uyucaz felan filan belki de buna alışmış beynim otomatik olarak da bunu istiyor.Normalde çok rahatıma düşkün insanımdır ama yatak konusu olunca beraber uyuyalım istiyorum en azından hafta içi .Haftasonu zaten geç yatılabilir ki orada takıldığım konu ise telefondan bir yazışmayı sildiğini gördüğüm için böyle şüphelenip gece geç saate kadar oturmasını kafaya takmış oldum.
Kahvaltı konusuna gelince ,ya bana bir kere olsun demiş olsaydı ben sahan önceden bile planlar yapardım nereler gezdirelim felan derdim yani. O da zaten bana hiç sormuyor nereye gitsek diye annemi adalara götüreceğim diyor. Nasıl gidilir diyor .Beni götürmeyecek sanırım .Annesi ve Kardeşi ile takılacak galiba

Diğer konular için yorum yapmayacağım ama ev konusunda şaşkınım gerçekten nasıl sorabildiniz kaynananıza evin kime ait olduğunu eşimin ailesinden kalacak olan ve kardeşleriyle ortak olacağı arsaları var mesela arada şakasına aile büyükleri bana takılır orayı mı istersin burayı mı filan gibi ben hiç karışmam der geçerim. Tapusu kime olacak diye sorduğumu hayal bile edemiyorum yerin dibine geçerdim herhalde. 2 aylık gelinim bana sorsa ona karşı da artık temkinli olurdum. Ben nikahın aile malları üzerinde bu denli söz hakkı sahibi olmaya yettiğini düşünmüyorum doğrusu.

Eşiniz kredi ödüyor fatura ödüyor demişsiniz ama eşinizi de yetiştiren okutan büyüten bu aile sonuçta. Minnet borcu gibi görüyordur belki. Bir de kredi ödediği için ilerde daha fazla pay sahibi olacaktır. Düşününce zararda değil aslında. Evlenince kendi anne babamızla aramızda hiç bağ yokmuş gibi silip atmamalıyız. Aldığı bilete kadar gözünüze batmış.

Bir de yüksek lisansını bitirmiş biri olarak bildiriyorum hiç de öyle hem çalış hem akşamına dön yaz gibi kolay geçmiyor süreç.

senin evliliğin çok uzun ömurlu olmaz söyleyeyim.
yani adam yanımda kalmak istemese, ben darlamam aman da gel diye.
yemeği yapma mevzusu bu kadar uzatılacak bir şey mi?
tapu evlenmeden önceki durum sen karışamazsın ki ailesiyle arasında, daha 2 aylık evliymişsin ama maşallahın var.

Ben önceden dedesinin evinin satıldığını biliyordum .Evlendikten sonra kendim oturdukları ev oldu o.
Ben bir şey demiyorum ki ilk başta sadece kendi tabağını felan götürürdü tezgaha bırakırdı. 1 ay sonrasında dedim ki .Ben yemekmiş yapıp hazırlıyorum .sende masayı toplarsın biter dedim . 1 hafta yaptı.Sonrasında sen yemek ye ,ben istediğimde yerim olaylarına döndü . Ben bekarken hiç görmedim. Babam geç gelecekse ailecek yerdik .Babamda geldiğinde annem hazırlardı . Ama bunların düzeni öyle değil maalesef .Bekarken alışmış kafasına göre takılmayan .Aynı düzeni istiyor .Kendisine de söyledim .Evlendin bekar hayatın gibi olamaz.Yemek beraber yenir toplanır dedim

hiç sevmediğim birkaç kişi var,inşallah sizin gibi gelinleri olsun.

herşey bir yana kv sana çok güzel cevap vermiş hiç kırmamış seni ,
benımki olsa dün geldin daha ne malının peşine düştün derdi ,

onun dışında 15 yıldır kocamla aynı zamanda yatıp aynı zamanla kaltıgımız sayılıdır , çok takılma

O sizin görüşünüz .Hani beklemeyebilirsiniz .evli misiniz ?
Yemek yapma değil toplama konusu uzatılacak konu değil diyorsunuz da başı nasıl giderse sonu da öyle olur . Bende çalışan insanım .Kendisinin bana dediği ben masayı topladığımda kendime zaman kalmıyor .2 saat kalıyor diyor .2 saati beğenmiyor .Benim hiç kendime ayırdığım zamanım yok dedim . Herşeyi ben yapacaksam benim kendime zamanım olmuyor herşeyi yaptırmıyorum sana sonuçta sadece masayı toplayacaksın o kadar yanı .O önüne gelsin önünden alınsın o yatsın dinlensin oyun oynasın tv izlesin bu şekilde olmaz ki ama bende bir insanım

Buradaki hata eşimin bana o ev Benim demesiydi. Normal şartlarda öder payı ne onu alırız derdim.

Ayrı yatmamız normal mi o zaman yani ? Ben mi çok takmış oluyorum

Buradaki hata eşimin bana o ev Benim demesiydi. Normal şartlarda öder payı ne onu alırız derdim.

Ayrı yatmamız normal mi o zaman yani ? Ben mi çok takmış oluyorum

erkekler genelde geç yatar çok takılma tabiki beraber yatmak çok güzel ben halaa yataga beraber girince mutlu oluyorum ,

evle ilgili yalan söylemiş cnm , erkekler genelde böyle durumlarda söylüyorlar ,

Anlaşıldı yatak konusuna takılmayacağım.

Ev konusuna ben çalışıyorum. Babanda çalışıyor bir an önce bitirmek için felan dedi. Benim amacım zaten benim kendi evim olsun istiyorum .Onların aldığı değil . Ki ben benim ödemediğim şeye niye sahipleniyim.Eşimin ev benim dediği için kv yapacağı konuşmayı merak ediyorum . Normalde bana dese ki ben aileme destek oluyorum . Kredi ödüyorum pay hakkımız olacak diye ki ben ailece alınan şeyin zaten kaç kardeş ise bölüşülüp alındığını zaten biliyorum bunu doğru buluyorum . Ama kardeşinin hakkı olmadığını dile getiriyordu .

Silinen şey kardeşin mesajı değil.Bunlat zaten gün içerisinde 10 kez konuşurlar anne ben kardeşiyle.yazışmazlar hiç.kardeşi ile olan yazışma duruyor zaten .O değil başkasıyla yazışmış maalesef ki .

Konu sahibi burada ev benim demiyor ki hatta eşine kardeşinin de payı var diyor ama kendi zorluk çekerken eşinin krediyi ödemesine anlam veremiyor, o evde yaşayan görümce var çalışıp ailesine destek olabilir, evlenmiş abiden bekleyeceklerine. Ben de olsam istemedim. Kayınvalide konuşunca sakin olun önce bir dinleyip anlayın. Ondan sonra karar verirsiniz.
Eşim benimle bir şeyler yapmayıp sırf ailesi gelecek diye plan yaparsa bozulurum. Senin gönlünü yapsa zaten sen de bunları görmezsin. Yatma saatleri hep aynı olmaz elbet ama sanırım asıl siz beraber bir şeyler yapamamaktan şikayetcisiniz. Ama çok söylemeyin bunları kendi içinden gelmeli. Devamlı söyler beklenti içine girerseniz çok yıpratıcı olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…