• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ve ailesi

İlgi konusunda eksiklik söz konusu değil .Sürekli yapar onları.Ailesi ile ilgili özellikle düğün konusu açıldığında yorum yaptığımda sinirlenir eder sesini yükseltir maalesef
kusura bakma şunu söylemek icin sormustum. Ben evleneli 2 yıl olucak bi kac ay sonra benim eşimde ilk evlendigimizde ayni anlattigin gibiydi ama ilgisinde dedigin gibi bi sıkıntı yoktu ilgi yok deseydin diger arkadasında söylediği gibi kısaca hayır gelmez dicektim. ama 1 yılımız dolduktan sonra yavaş yavaş alıştı oda artık 2 kişilik hayat yasaması gerektigine. önceleri hatta sırf birlikte vakit gecirelim diye surekli oynadigi oyunu ogrenip bende onunla birlikte oynamaya bile basladim. Bir arkadasimda ayni sıkıntıdan dert yanıyodu onada ayni seyi soylemistim onunda zaman geçtikçe nerdeyse tam olarak herseyi yoluna girmisti .1 yil sonra hersey olmasada olması gereken bazı seyler yavaş yavaş yerine oturuyor erkek beyni yeniliklere açık degildir kolay alışamaz herseye.demem o ki onun yaptıgı şeylere katılmaya çalişsan biraz belki suanlik alışma süreleri gecene kadar sizi idare edebilir. Aile konusuna gelince erkek milleti öyledir aileye laf söyletmez erkek ya kendi, laf konduramaz ama zamanla bu yönü biraz daha sana kayacaktır. Sen bence biraz daha ılımlı ve sakin olmaya çalış ailesi konusunda ters bişey söyleme fazla yüzüne karsı ilerde annesiyle kavga edersin hakli bile olsan seni suçlar cünku en başta kadına terstin anlatabildim mi bilmiyorum. Birbirinize biraz zaman verin sen beklenti içindesin eşin normal hayatına devam ediyor bu şekilde sadece kendini üzersin. Zaman herseyin ilacı

Daha yeni evlenmissiniz 2 ay çok kısa bir süre birbirinize alışma süreciniz var böyle basit şeyler için birbirinizi yıpratmamanizi tavsiye ederim. Çok ufak çaplı konuları uzatmayın bence tabağını kaldırıp makineye koymuş neden yıkamadin demişsiniz bunu yapmayan eşini köle gibi kullanan bir çok adam var forumda okuyoruz. Birbirinize karşı biraz daha anlayışlı olmalısınız geç uyuma ve yatağa gelme sorununu eşinizin iyi olduğu bir zamanda güzel bir dille konuşun. Diğer ev konuları ve gezme konularına bir yorumda bulunamiyacagim

Ben ev işini anlamadım onceden bu kişilerın evlerı vardı. Bunu satıp ustune kredı çekılmış nasıl esınızın ustne oluyor. Şimdi mantıklı bakıldığında onlarda sattığı evın parasını koymuşlar yanı kusura bakmayın görümce ve aılenın kocanın vs payları var. Eşinin olması saçma değil mi? Bırde sız karışmayın aıle arasında sızle evlıyken yenı olsaydı haklısınız ama onceden öyleymış yapmışlar ama eşinizin evı sadece sayılması saçma olur. Bırde gorumce yuksek lisans yapıyor eğitim hayatı suruyor aılesıyle yaşıyor bu nıye sızı rahatsız edıyor yok çalışabılır vs sızın haddınız değil. Çok kuralcı ve yonetme isteği bütün cumlelerden fışkırıyor

Ben burada hem oturduğum evin kirası hem de o evin kredisi ödeniyor . Babasının borçları vardı . Adam çalıştı .O çalıştığı paraları oğlunun ödediği kredi borcuna kapatsalardı şu an zaten sorun olmazdı . Şu an ben hem mobilya hem fırın borcu ödüyorum .Aile elalemin borçlarını ödedi .İlk başta öncelikleri belli bir kısmını ödeyip bir kısmıyla da ya düğüne ya da kreş destek olsalardı. Yüksek lisans yapıp çalışan çok kişi var .Biz evlenmemize rağmen eşim ailesinin faturasını ödedi .Geçici süreliğğne çalışabilirdi destek olması adına onu söylüyorım . Bizimse maddi açıdan zorlılığımız var Kardeşi evde oturup okuyacak diye ben niye zorlanıyım ki burada .Yeri geliyor çok cüz rakam bile olmayabiliyor ben neden 200 lira ödeme yapıyım

Şimdi tapu konusunda borca evlenmeden önce girmiş sizi ilgilendirmez.
Benimde eşim babasigile kredi çekip verdi o da beni ilgilendirmez .babasigil misliyle de ödedi sagolsunlar ama yine de beni ilgilendirmez .

Bende aileme yolluyorum bu da eşimi ilgilendirmez
Diğer konularda çok haklisiniz

Olabilir belki de ama uslubüm kötü değil aslında ,hadi sende masayı topla bende çay yapıyım diyorum mesela yani .Dediğğnizi yapacağım ama evde yemek yenmiyor ki .Bende yemiyorum o da yemiyor zaten . Kayınvalidenin konuşması aslında açık .Evin onlara ait olduğunu söyleyecek .İşte bende çalışıyorum babanda çalışıyor erkenden kapatmak için mücadele ediyoruz dedi . Ben neden ev borcu bitene kadar mücadele ediyim ki o parayı ben kendi evimi almak için peşinatı yapardım her ay altın alırdım
Yemeği hazırlayıp hadı gel beraber yiyelim çaylarda benden bak gibi yaklaşın, yemek yiyeceği saate denk getirin ki belkı sızden bır atak bekliyordur bu konuda yani düzenli bir yemeğe oturmaya baslayabılırsınız gibi gelıyor,eğer ev dedikleri gibiyse konuşma esnasında eşinizin size neyi nekadar anlattıgı ortaya çıkar ozaman eşinizede ödeme konusunda fikrinizi soylersiniz bakalım ailesi ne düşünüyor ne yapmak istiyor Ozman anlaşılır zaten kv anlatıcam demiş

Ben burada hem oturduğum evin kirası hem de o evin kredisi ödeniyor . Babasının borçları vardı . Adam çalıştı .O çalıştığı paraları oğlunun ödediği kredi borcuna kapatsalardı şu an zaten sorun olmazdı . Şu an ben hem mobilya hem fırın borcu ödüyorum .Aile elalemin borçlarını ödedi .İlk başta öncelikleri belli bir kısmını ödeyip bir kısmıyla da ya düğüne ya da kreş destek olsalardı. Yüksek lisans yapıp çalışan çok kişi var .Biz evlenmemize rağmen eşim ailesinin faturasını ödedi .Geçici süreliğğne çalışabilirdi destek olması adına onu söylüyorım . Bizimse maddi açıdan zorlılığımız var Kardeşi evde oturup okuyacak diye ben niye zorlanıyım ki burada .Yeri geliyor çok cüz rakam bile olmayabiliyor ben neden 200 lira ödeme yapıyım
Ama sızın görümceye karışma gıbı bır haddınız yok okuyor dıye çalışmıyor vs demek itici bu size düşmez ki yan gelip yatmıyor yuksek lisans öyle kolay bır şey değil tezıydı şuydu buydu. Ikıncısı düğün mobılyayı aılelerın odeme gıbı bı lükslerı yok. Evlenen sızsınız tabı kı sız yapıcaksınız. Ikı yetışkın ınsan evlenmeye karar verdıyse kendılerı bırıkım yapıp ya da ımkanları dahılınde bır şeyler yapmalı. Ev konusuna gelınce onlarda odemış kendı paylarını nıye kız kardeşten alıp oğullarına versınler. Erkek kız ayrımı mı var aılede kızında hakkı var ama sızde bellı şeylerde kendınızce haklısınız. Fatura vs odenmesı sacma

Ay donumu nedir ben bunu anlamadım sadece .Ev konusunda eşiniz size yalan söylemiş büyük ihtimalle .Olayı buyutmeden önce işin aslını öğrenin kayinvalidenizden. Guzelce de agirlayin .Onlar gittikten sonra konuşursunuz gerçekleri de .Bu arada şehir dışından gelen ailelerimizi en iyi şekilde ağırlamak isteriz bu çok normal .Benimkiler aynı ilde ama kayınvalidem geldiginde güzel geçecek planlar yapmak isterim .Bu çok normal siz zaten hep berabersiniz eşinizle .
Yapmak istediğiniz şeyleri siz organize edin .Kahvaltıya gitmek istiyorsanız xmekana gidiyoruz pazar davetlimsin diyin ne olur ki :) Bazı insanlar düşünemez bunları ama öğrenebilirler . Sizinle vakit geçirmek istememesi düşündürücü .Öncelikle bunu öğrenin .(sürekli konuşan ve şikayet eden biri değilsinizdir diye düşünüyorum )keyifli planlar yapın bakalım size eşlik edecek mi ?

Umutsuz evkadinlarindan bir replik
Katherine ondan ayrılan sevgilisi mike ve onun yeni evlendigi kadın Susan i camdan izler. Susan erkenden yatağa gitmiştir, mikesa maç izlemiş ve yatağa geç gitmiştir. Katherine bu gördüğü enstantaneyi ilişkilerinin bitişini sembolize ettiğini, Mike in ona geri döneceğini sanır. Bunu arkadaşıyla paylaşır, ve sorar
Mike ve susan birlikte uyumadilar. Bu gerçek bir evlilik mi sence?
Bu tam gerçek bir evlilik.

Yalan konusu çok kötü, yalan söyleyen birine hele ki bu kadar planlı ve kooperasyon yapan birine nasıl güvenilir ki?

Aile peşinat vermiş ama para yetişmediği için ve babası kredi çekemediği için eşim çekmiş krediyi .Buna istaneden bana evim var diyodu.Bende peşinat verildiği için kız kardeşninde hakkı var dediğimde yok diyordu.Ama annesi öyle söyleyemecek ki.Kayınvalide telefonda hazırlıksız yakalandı .O yüzden de konuşmak istemedi bence
Tabii ki peşinat verildiği için kız kardeşinin de hakkı var tapu onda olsa bile. Eşiniz hak yer gibi konuşmuş aslında inanmamalıydınız ona. Sizde de gariplik var tapu onda diye kredi öderken sorun yok kardeşimin hakkı yok derken sorun yok. Tapu onda olmayınca kardeşi de hak alacak diye kızıyorsunuz. Yani işinize gelen yerde kardeşimin hakkı yok derken pek de oralı olmamışsınız sesiniz çıkmamış.

Şimdi tapu konusunda borca evlenmeden önce girmiş sizi ilgilendirmez.
Benimde eşim babasigile kredi çekip verdi o da beni ilgilendirmez .babasigil misliyle de ödedi sagolsunlar ama yine de beni ilgilendirmez .

Bende aileme yolluyorum bu da eşimi ilgilendirmez
Diğer konularda çok haklisiniz
her yazdığınıza katılıyorum ama konu sahibinin şu şikayetine takıldım belli saatte uyuyup uyanmak mı olurmuş.orası aile evi mi kreş mi?evlilik robot gibi olmak ve çiftlerden birinin doğruları için diğerini yönetmesi değildir.İnsanız kafamıza bir şey takılır tv de takılırız pc de takılırız geç saate kadar en zararı var bunun her gün değilse.yav k.k da devamlı takılan kadınları eşlerinin çoktannn boşaması lazımdı o zaman ha ha ha

Peki ev konusunda şu anda başka davranıyorsunuz?Yani ben kayınvalide ile nasıl konuşmalıyım? Yatak konusunda o gün konuştuğumda hafta içi normal makul saatte yatacağını dile getirdi.Bazı zamanlarda yatıp uyuyor zaten . Ama Benim özel dönemimde yatmıyor .durum böyle olunca kendimi değersiz hissediyorum
Valla ev benden önce alınmış. Ben içinde yaşayacapım bişey söyleme hükmüm yok. Ama siz ödemelere devam ediyorsanız eşinizi de alın karşınıza konuşun bizim olmayacak evin kredisini neden ödüyoruz diye. Tabi daha kayınvalidenler ne diyecek bilmiyoruz havada kalıyor böylesi ama olumsuz şeyler söyleyeceği kesin.

özel günlerinde yatmıyor diyorsun mesela yatağa falan mı geçiyor uyku sürecinde ondan dolayı uzaklaşıyor olabilir. Benim özel yada normal farketmez sürekli ayrıyız şuan salonda mesela. Düzeltmek için iyi bi uyarı yap yoksa böyle gider

Tabii ki peşinat verildiği için kız kardeşinin de hakkı var tapu onda olsa bile. Eşiniz hak yer gibi konuşmuş aslında inanmamalıydınız ona. Sizde de gariplik var tapu onda diye kredi öderken sorun yok kardeşimin hakkı yok derken sorun yok. Tapu onda olmayınca kardeşi de hak alacak diye kızıyorsunuz. Yani işinize gelen yerde kardeşimin hakkı yok derken pek de oralı olmamışsınız sesiniz çıkmamış.
Tabiki de payının olduğunu söylesem de her defasında olmadığını ve Evin ona ait olduğunu söylerdi.Bu durumda ben işime gelmiyor veya oralı olmuyor olmuyorum .Eşim bu şekilde konuştuğu için bana da artık bünün böyle olacağına inanmak kalıyor

Valla ev benden önce alınmış. Ben içinde yaşayacapım bişey söyleme hükmüm yok. Ama siz ödemelere devam ediyorsanız eşinizi de alın karşınıza konuşun bizim olmayacak evin kredisini neden ödüyoruz diye. Tabi daha kayınvalidenler ne diyecek bilmiyoruz havada kalıyor böylesi ama olumsuz şeyler söyleyeceği kesin.

özel günlerinde yatmıyor diyorsun mesela yatağa falan mı geçiyor uyku sürecinde ondan dolayı uzaklaşıyor olabilir. Benim özel yada normal farketmez sürekli ayrıyız şuan salonda mesela. Düzeltmek için iyi bi uyarı yap yoksa böyle gider

Bana ait olmayan Evi ben şimdiden neden dara düşüp ödemeyi yapıyım bunu anlamıyorum . O ödenen paraya ben altın alır kenara koyarım veya borcu öder kafamı rahatlatırım gezeriz tozarız eşimle . Yapmak istediğimiz şeyleri ertelemeyiz.

Yok bende yatağa geçmiyor allahtan . Özel durumlarda ben erkenden yatıyorum zaten . Ağrım olduğu için çok bişey yapamıyorum hep eşim yapar o süreçte .Bu konuda asla hakkını yiyemem.birlikte olduğu zamanlarda yatıp uyuyor benle . Eğerki bişey olmayacaksa 11 de olsa yatmaz mesela. Sabahları da banyo olayından dolayı işe geç gitmek zorunda kalıyoruz . Geçenlerde konuştum .Artık hafta içi daha erken yatıcam beraber yatarız felan dedi amaç bu hafta göreceğiz bakalım sözünde duracak mu

her yazdığınıza katılıyorum ama konu sahibinin şu şikayetine takıldım belli saatte uyuyup uyanmak mı olurmuş.orası aile evi mi kreş mi?evlilik robot gibi olmak ve çiftlerden birinin doğruları için diğerini yönetmesi değildir.İnsanız kafamıza bir şey takılır tv de takılırız pc de takılırız geç saate kadar en zararı var bunun her gün değilse.yav k.k da devamlı takılan kadınları eşlerinin çoktannn boşaması lazımdı o zaman ha ha ha
Ben belli saatte uyuyup uyanmak olarak algilamamistim da beraber uyuyup uyanmak olarak algilamistim. O yüzden katiliyordum kendisine.
Bencede beraber yatilsin kalkilsin erkek yapmiyosa kadın otursun eşiyle beraber beklesin eşini.illa yapışık olmaya da gerek yok biri kitap okurken öteki teline bakabilir .sonra beraber yatılır.

İnanın bazen geceleri burada takiliyorsam sebebi eşim gececidir ve ben sabah beraber uyumak için bekliyorumdur .

Bana ait olmayan Evi ben şimdiden neden dara düşüp ödemeyi yapıyım bunu anlamıyorum . O ödenen paraya ben altın alır kenara koyarım veya borcu öder kafamı rahatlatırım gezeriz tozarız eşimle . Yapmak istediğimiz şeyleri ertelemeyiz.

Yok bende yatağa geçmiyor allahtan . Özel durumlarda ben erkenden yatıyorum zaten . Ağrım olduğu için çok bişey yapamıyorum hep eşim yapar o süreçte .Bu konuda asla hakkını yiyemem.birlikte olduğu zamanlarda yatıp uyuyor benle . Eğerki bişey olmayacaksa 11 de olsa yatmaz mesela. Sabahları da banyo olayından dolayı işe geç gitmek zorunda kalıyoruz . Geçenlerde konuştum .Artık hafta içi daha erken yatıcam beraber yatarız felan dedi amaç bu hafta göreceğiz bakalım sözünde duracak mu
İlk başlardaki yorumlarda önceki evi satıp üzerine eklemişler demişsiniz. Kız kardeşine de hakkı olan parayı yada payı vermek zorundasınız. Siz sadece ödediğiniz kadarının yüzdesinin tapusunu alırsınız. Hak yememeye dikkat edin.

biraz takipte kalın konuşmuşsunuz tekrar tekrar üzerine gitmeyin o vakit.

eş alma robot al:KAMU SPOTUDUR

İyi akşamlar öncelikle herkese .

2 aylık evliyim. 1 sene sevgililik sonrası evlenmeye karar verdik . 9 aylık bir nişan süreci geçti . Pandemi süreci sebebi ile çok bir zaman geçiremedik. Sevgililik döneminde Biz yaklaşık 11 ay süre boyunca telefonla görüştük ve aralarda eşim gelip gitti haftasonu .Bu Arada biz aynı işyerinde çalışıyoruz ama eşim o zamanlarda şehir dışında çalışıyordu . Neyse nişanlanma sürecinde benim bulunduğum şehire yerleşti .Sonrasında nişan derken evlendik .

Eşim hep bana destek olacağını söylerdi . Geçen hafta yemeği hazırladım ,kendisi de topladı .Çok yorgun olduğum için hiç kalkamamıştım yerimden.Kalktığımda gördüm ki, sadece tabakları makineye koymuş . Bende bu sefer yıkadım kaldırdım.Odaya geçtiğimde neden yıkamadığını sordum .Cevabı ise ;yaparız oldu . Ertesi gün konu tekrar açıldığında ben masa toplamak istemiyorum .Yemek yapmak istiyorum dediğinde ben ise sana engel olmadım ,ne zaman istersen yemeği yapabilirsin ,bu evde sende yaşıyorsun dedim .Tamam ben yapacağım dedi .Ama anca haftasonu yapabilirsin ,haftaiçi yapamazsın ,masa kaldırmaya laf ediyorsun. İşten geldiğinde nasıl yemek yapacaksın dedim .konuyu kapandıydı öylece . Dün gündüz ise yine açıldığında sen istediğin zaman yemeğini ye ,kaldır .Bende acıktığımda yemeği yer kaldırırım dedi .Fazladan bir tabak kaldırmak bu kadar mı zor dedim .Kaldı ki artık sen bekar biri değilsin .Beraber yemek yenir ,kaldırılır bu şekilde olmalı,yatak odasında da beraber yatağa girilmeli .Ben haftasonları senle beraber yatağa girmiyorum,sabah uyandığımda da Yanımda görmüyorum dedim.Ben tek başıma yatıp kalkacaktım neden evlendim ki .Babamın evinde de bu şekilde hayatımı devam ettirirdim dedim.Cumartesi sabahı Pazar’a bağlayan sabah03:30 da uyandım,Yanımda yok.salona giderken o geldi elinde tablet .Napıyosun bu saatte dedim oyun oynuyorum dedi. Anlayacağınız sabaha kadar oturmuş oldu .Ben bu konuyu konuştuğumda evde bir huzur bırakmadın,haftasonumu istediğim gibi geçiremedim dedi .
Eşimin ailesi bizden farklı şehirde yaşıyorlar .Önümüzdeki haftasonu gelecekler .Düğün sürecinde ailesi ile sorun yaşadım küçük çaplı. Haliyle kırgınım görümce ile kayınvalideye . Onu da başka bir konuda açarım anlatırım.Eşimin şu anda ödediği bir kredi borcu var.Bu borç ise eşimin ailesinin oturduğu ev.Eşimle nişanlı süreçte bu konuyu konuşmuştum. Evin kendisine ait olduğunu ,tapusu kendi adına olduğunu söyledi .Daha önceden bir evleri varmış. Onu satıp bunu almışlar .Para yetişmeyince eşim kredi çekmiş ödüyor.Bu peşinat sebebiyle kardeşininde pay hakkı olduğunu söylediğimde tapu benim üzerime söz hakkı yok demişti .Bugün kayınvalide aradı konuşuyoruz . Konu evlerden açılınca ben eşim şu anda kredi ödüyor ,tapu onun üzerine ,Evinde kendine ait olduğunu söylüyor dediğimde yok onu ben sanan geldiğimde anlatırım,sende evin bir bireyisin . Konuşmalıyız .Tanımalıyız birbirimizi felan dedi. Söylemek istedi .Bunun üzerine senin konuşmandan evin eşime ait olmadığını anlıyorum öyle mi dedim. Geldiğimde konuşuruz uzun uzun dedi. Şimdi bundan ben ne anlamalıyım? Ben o kadar kendi evimiz olsun diye mücadele ediyorum.Mobilya ,fırın borcu ödüyoruz .Ben bana ait olan herşeyi yapmıştım .Ödemiştim .Ama aynı evin içine girince tabi öyle olmuyor .Ödemeler ona göre yapılıyordu. Geçen gün kırıldığım bir nokta daha ,eşim beni hiçbir zaman kahvaltıya götürmedi kendi isteğiyle ben bir kere dile getirince götürdü.Haftasonu kahvaltı mekanları bakıyor ,nasıl burası diye sordu. Muhtemelen ailesi geldiğinde kahvaltıya götürecek . Gezmelere götürecek.Evlendiğimizden beri sahile gitmişliğimiz yoktur. Ama ailesi geleceği için planlar yapılıyor . En çokta buna güceniyorum haksız mıyım? Ben gidelim dediğim zaman gideriz .Ay dönümünde yemeğe götürür .Ama bunlar dışında haftasonları hep evdeyizdir.

Eşimin ayrı yemek yeme,yatağa benimle girmemesi, benimle planlar yapmaması konusunda ne düşünüyorsunuz ?

Eşimin ailesinin ev konusunu açtığında nasıl konuşmalıyım sizce?

Çok uzun yazdım biliyorum ama anlatacak kimsem yok .Nasıl davranmalıyım ne yapmalıyım bilmiyorum kafam çok karışık. Eşim ev konusunda yalan mı söyledi bana?
Daha 2 aylık evlilik birbirinize diş geçirmeye çalışmadan güzel güzel konuşun.1 seneye kadar düzeniniz oturur

Tabiki de payının olduğunu söylesem de her defasında olmadığını ve Evin ona ait olduğunu söylerdi.Bu durumda ben işime gelmiyor veya oralı olmuyor olmuyorum .Eşim bu şekilde konuştuğu için bana da artık bünün böyle olacağına inanmak kalıyor
Hayır daha evleneli 2 ay olmuş. 2 kere kredi ödemiş yani. Ev bizim mı tapu bizim mı demek biraz garip. Neden garip öyle olsa bile sizin olmuyor çünkü evlenmeden önce alınmış.. anca evlendikten sonraki kredi ödemesinin yarışına ortak olurdunuz onu da ispatlarsanız. Tapunun bizim olmadığını bilsem ev alırdık vs diyorsunuz da 2 ayda kaç kişi almış.. ne ara peşinat biriktirip ev alacaktınız. altınlarla mı?ev fiyatları da az degol yani. Yine diyorum kız kardeşinin hakkı az da olsa olduğu halde eşiniz yok derken sesiniz çıkmamış 2 ayda. Şimdi sorun olmuş. Sizinki biraz yanlış anlamayın da ava giderken avlanmak olmuş. Yine yanlış anlamayın da boule hesaplar peşine düşünce genelde yanılıyor insanlar.

Back