- 18 Temmuz 2017
- 1.347
- 1.878
- 83
- Konu Sahibi december3490
-
Himmm oz aman takipte olun derimHafta içi de böyle. Uyku konusunda sabahları banyo sırası oluyor .Haliyle geç kalıyoruz işe .Haftasonuna normalde karışmazdım asla . Yatar uyurdum ben.Sabah 4 ‘e kadar oturması .Birde geçen hafta telefonda instagramda dm bölümünde biriyken olan yazışmayı sildiğini gördüm.Bşraz da aslında bu beni huylandırdı.
Hafta içi de böyle. Uyku konusunda sabahları banyo sırası oluyor .Haliyle geç kalıyoruz işe .Haftasonuna normalde karışmazdım asla . Yatar uyurdum ben.Sabah 4 ‘e kadar oturması .Birde geçen hafta telefonda instagramda dm bölümünde biriyken olan yazışmayı sildiğini gördüm.Bşraz da aslında bu beni huylandırdı.
Bu arada ben zaten kardeşinin de alacağını söylememe rağmen ailem bana verdi o Evi biz konuştuk dedi .Ama kayınvalidenin konuşması hiçte öyle değil . Ben şu anda hem o evin kredisi ,şu anda kendi oturduğumuz evin kirasını ödüyoruz . Madem o ev eşimin değil. Ben faiz oranların düştüğü süre zarfında ev satın alırdık ,onu öderdik .Benim görümce m okuyor çalışmıyor yüksek lisans yapıyor. Bu süre zarfında geçici olarak işe girip ailesine destek olabilirdi biz evlendik eşim hala onların internet faturalarını ödedi . Kayınvalide arar otobüs bileti için eşim netten alır yani .Evde kız varken eşim yapıyor bunları.Daha yeni evlenmissiniz bunaltmayin bu kadar birbirinizi hafta sonu kacta yatacgina da karismayin herkes ayni zamanda uyuyacak diye bir kaide var mi esim gec yatmayı sever ben daha erken o zorla benle otur dese bende kızarım niye ona uykusu yokken yat diyeyim.. ama birlikte biseyler yapma konusunda haklisiniz esiniz plan yapmiyorsa siz yapın sabah kalkin guzelce giyinin ve hadi kahvaltıya gidiyoruz cok guzel bir yer gördüm canim evde kalmak istemiyor diyin . Ama esin ailesi gelecek diye plan yapıyorsa buna da karışmayın bizde ailelerimiz geldiginde mutlaka bir jest yapmak bir yerlere götürmek isteriz . Ev konusunda da haksizsiniz bu onlarin aile içindeki bir konu esinizle konusun sizi aile içindeki bir miras konusuna esin anneni arayip bunlar karimin degil mi dese sizde rahatsiz olursunuz hos bir durum degil. ayrica diger evin pesinati vatsa tapu kimin ustune olursa olsun o evde kardeşin de hakkı var hak yemeyin illaki baska bir yerden cikar
Yok hayır açmadım .Normlade zaten ben bu konuyu takmıyordum eşim bana o şekilde konuştuğu için bir evimiz daha var diye .Ama bugün kayınvalidenin konuşması beni şüphelendirdiDaha önce konu acmismiydin canım
Böyle bi konu vardı sanki tapu ile ilgili onlarda nişanlı idi .
Burda o kıza bir sürü öneride bulunmuştu hatunlar.
Yok yani böyle çok kuralcı olmuş biraz. Hani aynı evi paylaşan 2 öğrenci gibi. Sen bunu, ben bunu yapalım diye. Böyle çok saçma bence. O acıdan rahat bırakın demiştim. Mesela iş yapmak istemiyorsa siz de sadece kendi alaninizdaki işleri yaparsınız. Böyle sen yaptın ben yaptım muhabbetlerinin sonu gelmiyor.Ama neden öyle söylüyorsunuz ki , bende çalışan bir insanım.Herşeyi yapmak zorunda değilim. Ben yemj yapıp hazırlıyorsam o da toplamalı .
Eşim nerede haklı ?ailesini götürmek için yer arayışına giriyor . Gezme konusuna gelince sahilde yürüyüş yapmak sadece .O da zaten 1 saat sadece yani .
Yani fatura odemesi abarti olmus biraz daha yeni evliymisiniz eger bu durumlardan rahatsiz olacaksaniz bütçeyi ayirin ikinizde evin giderleri için ortak bir para koyun sonrasonda herkesin maasindan kalan para kendine ait olsun sizde kendi paranizla kendiniz icin yatirim yapinBu arada ben zaten kardeşinin de alacağını söylememe rağmen ailem bana verdi o Evi biz konuştuk dedi .Ama kayınvalidenin konuşması hiçte öyle değil . Ben şu anda hem o evin kredisi ,şu anda kendi oturduğumuz evin kirasını ödüyoruz . Madem o ev eşimin değil. Ben faiz oranların düştüğü süre zarfında ev satın alırdık ,onu öderdik .Benim görümce m okuyor çalışmıyor yüksek lisans yapıyor. Bu süre zarfında geçici olarak işe girip ailesine destek olabilirdi biz evlendik eşim hala onların internet faturalarını ödedi . Kayınvalide arar otobüs bileti için eşim netten alır yani .Evde kız varken eşim yapıyor bunları.
Onun istediği herşeyi ben yerine getiriyorum .Futbol maçı mı izlemek istiyor asla hayır demiyorum .Hafta sonu kahvaltı sonrası film izlemek istiyor hayır demiyorum .Ben bi film açtığımda oralı bile olmuyor . Deli gibi tabletten oyun oynuyor .Akşamları eve gelince direkt eline tableti alır oynar .Ne yapıyorsun diye mutfağa gelip sormaz yemekten sonra direk koltuğa uzanır oyununu oynar .Herşey dozunda yapılmalı bence .Kitsplar getirdim o kadar kitabı bitirebilme adına sabaha kadar kitap okumuşluğu vardır mesela .Bir şeye dadandığında kopamıyor böyle bi sorun var maalesef . Ben İnan’ın o kadar çok severim ki misafir ağırlamayı ama düğün evresinde kayınvalide ve görümce ile küçük çaplı sorun yaşadık açıkcası o yüzden çok içimden gelmiyor Ama tabi evime geleceği için yemeğidir iktamlıklarıdır herşeyi yapacağım .Zaten burada kalacaklar Pazar günü dönecekler .Ama tabi konuşma yaptıktan sonra nasıl bir hale bürünürüm bilmiyorumYok yani böyle çok kuralcı olmuş biraz. Hani aynı evi paylaşan 2 öğrenci gibi. Sen bunu, ben bunu yapalım diye. Böyle çok saçma bence. O acıdan rahat bırakın demiştim. Mesela iş yapmak istemiyorsa siz de sadece kendi alaninizdaki işleri yaparsınız. Böyle sen yaptın ben yaptım muhabbetlerinin sonu gelmiyor.
Gezme konusuna da trip atmaniz bence yanlış. Kendi istemiyorsa siz çıkıp gezin. Herşeyi eşinizle yapmak zorunda degilsiniz ki. Siz birseylere öncü olun. Bırakın o size ayak uydursun. Ona bağımlı ve onun gezdirmesine muhtaç biri değilsiniz sonuçta. Ha onla gezmek istiyor olmanız çok normal ama ona sorsanız o da belki sizinle futbol maçı izlemek istiyorduryani her istediğinizi karşı tarafa dayatmak zorunda değilsiniz. Bu sebepten bence ortak şeyler bulmaya çalışın keyif alacağınız.
Benim de eşimin ailesi sehirdisinda ve buraya geldiklerinde en iyi şekilde ağırlamaya çalışıyoruz. Bunda kötü bisey yok. Siz de kendi anne babanızı en iyi şekilde ağırlamak isterdiniz eminim.
Eşimin eline para kalmıyor zaten kredi ,kira,aidat,kredi kartı derken . 1300 tl kredi ödüyor az para değilYani fatura odemesi abarti olmus biraz daha yeni evliymisiniz eger bu durumlardan rahatsiz olacaksaniz bütçeyi ayirin ikinizde evin giderleri için ortak bir para koyun sonrasonda herkesin maasindan kalan para kendine ait olsun sizde kendi paranizla kendiniz icin yatirim yapin
İnşallah öyledir .Asllında bizim nişanlılık sürecimiz çok güzel geçtiDaha yeni evlisiniz evliliğin ilk yılı alışma süreci vs derken sallantılı olabilir rayina oturana kadar.
Peki ev konusunda şu anda başka davranıyorsunuz?Yani ben kayınvalide ile nasıl konuşmalıyım? Yatak konusunda o gün konuştuğumda hafta içi normal makul saatte yatacağını dile getirdi.Bazı zamanlarda yatıp uyuyor zaten . Ama Benim özel dönemimde yatmıyor .durum böyle olunca kendimi değersiz hissediyorumBenim eşimde aynı bu türden yarım saat yatar sonra kaçar gider bi sabah günaydın diyerek aynı anda yataktan çıkmadık 3 senedir. Ben görmezden geliyorum baktım bu sadece bana sorun oluyor söyle söyle değişen bişey yok pes ettim. Can çıkıyor huy çıkmıyor. Eşiniz yanlış yapıyor haklısınız ama pek değişecek gibi de görünmüyor.
Aile konusu da yalan varsa ortada asla affetme eşimde evim var diyordu yarısı kayınvalidenin çıktı. Şimdi totalde 6 ortağı var evin. Böyle şeyler başa bela eğer ev sizin değilse ödemeyin krediyi. Yada sizin ödediğiniz kadar yüzdesini size versin evin çoğunluğu sizin olsun.
Bişeyi merak ettim de cevaplamak istemezsen yine cevaplama senin özelin. Eşinin sana karşı olan tutumu nasıl peki. Yani hic mi seninle ilgilenmiyor ne biliyim durup dururken gelip sarılıp öpüyor mu ? Konu ailesinden açıldıgında kaşlarını çatıp vericegin cevaba karşılık karşı ataga geciyor gibi görünüyor mu mesela ?
KAYınvalide Ve görümce ile düğün sürecinde sorun yaşadım .Konuşuyorım kayınvalide ile telefonda ama içten değil kesinlikle. Görümce ile düğünden beri konuşmuyoruz hiçYeni bir hayat ikiniz için de zor olacak eski alışkanlıkları bırakıp yeni bir düzene alışmaya çalışmak.
Size tavsiyem bu yeni düzeni oturturken biraz daha yapıcı olmaya çalışmanız. Çünkü eşiniz için hala umut var tam olarak kaybedilmiş bir vaka sayılmaz henüz.
Mesela aynı saatte yatmak isityorsanız bunu dikte etmek yerine, şöyle yapılacak böyle olur yerine başka yollar deneyinDaha evliliğin başındayken çok büyük sorunlar değilse kaynana ve görümceye ılımlı yaklaşın.
Ne bileyim evlilik biraz idare etmek, iki taraf için de öyle.
Aynen yapmalı. Ama eşiniz başta kendini belli etmiş ben sana destek olurum diyerek. Ben yuri git derdim sanki ev işi benim görevim de bana destek olacakmış beyefendiye bak derdim, bir de ise gidiyorsunuz siz de yani. Onun dışında salgın olduğu için kahvaltıya vs gitmek ıstemiyor olabilir . Geç yatmayı da seviyor olabilir. Ben de çalışmadığım zamanlarda hep geç yatar korku filmi izlerdim gece.Ama neden öyle söylüyorsunuz ki , bende çalışan bir insanım.Herşeyi yapmak zorunda değilim. Ben yemj yapıp hazırlıyorsam o da toplamalı .
Eşim nerede haklı ?ailesini götürmek için yer arayışına giriyor . Gezme konusuna gelince sahilde yürüyüş yapmak sadece .O da zaten 1 saat sadece yani .
Olabilir belki de ama uslubüm kötü değil aslında ,hadi sende masayı topla bende çay yapıyım diyorum mesela yani .Dediğğnizi yapacağım ama evde yemek yenmiyor ki .Bende yemiyorum o da yemiyor zaten . Kayınvalidenin konuşması aslında açık .Evin onlara ait olduğunu söyleyecek .İşte bende çalışıyorum babanda çalışıyor erkenden kapatmak için mücadele ediyoruz dedi . Ben neden ev borcu bitene kadar mücadele ediyim ki o parayı ben kendi evimi almak için peşinatı yapardım her ay altın alırdımBen şunu yapıyorum oda şunu yapmalı gibi 2 aylık evlıklıkte böyle bir tutumla eşinize söylemek yada hatırlatmak yerıne zaman tanıyın belkı içinden gelecektir siz soyledıkce yapılması gerekenden uzaklaşıyor olabılır siz söylemeden belkı yorulduğunuzu görünce katkı sağlayacaktır ama her hatırlattığınızda üslubunuza da takılmış olabılır erkekler böyle emir vaki şeylerden hoşlanmaz bence bu konuyu bir süre askıya alın özverinize ragmen devam edıyorsa ,yorulduğunuzdan destek olsan mutlu olurum bır çok şeye zaman kalır dıye konuşun,ev konusuna gelince kendı aıle ıcındede muamma olabılır belki kendı aralarında daha karara bağlanmamıştır önce kv den dinleyin ödemelerle ılgılı kararı ozaman verirsiniz yada çekılırsınız.Daha çok yeni şeyler.... erkenden bunalmayın
Yani evin tapusu sizin üstünüze olsa bile krediyi eşiniz çekmiş olsa bile aile peşinat vs hiç mi katkıda bulunmamış. Peşinatı onlar vermemiş mı? Eşiniz mı biriktirip vermişYok hayır açmadım .Normlade zaten ben bu konuyu takmıyordum eşim bana o şekilde konuştuğu için bir evimiz daha var diye .Ama bugün kayınvalidenin konuşması beni şüphelendirdi
Diyorsunuz ki salgın olduğu için hadi beni götürmedi o sebebten dolayı o zaman ailesüni de götürmeyecek ,adalara gezmelere gitme planı yapmayaca.Ben geçen ay istediğimde ay sonu param yok.Bir sonraki ay gideriz demişti bu ay için . Ay bitiyor hala götürmedi ki zaten bunlar sürekli 7/24 telefonda görüşüyorlar kız kardeşi ve annesi ile belki de bu planı yaptıydı önümüzdeki ay gideriz diyerek .Zatej biz daha evlenmeden önce diyordu kız kardeşi İstanbul’a gelsin ben onu gezdireceğiz ,adalara götüreyim kızcağız çok bunaldı sınavlardan.Kız kardeşi sınavlardan bunalıyor .Eşi olacak kişi Düğün sürecinde bütün herşeyi ters gitti ,eşyalar sorunluydu hiçbiri şey yapılamadı haftasonu yasaklardan dolayı ben bunaldım.Ama evleneceğim hafta kız kardeşinin bunalfığını ve gezdireceğini söylüyorAynen yapmalı. Ama eşiniz başta kendini belli etmiş ben sana destek olurum diyerek. Ben yuri git derdim sanki ev işi benim görevim de bana destek olacakmış beyefendiye bak derdim, bir de ise gidiyorsunuz siz de yani. Onun dışında salgın olduğu için kahvaltıya vs gitmek ıstemiyor olabilir . Geç yatmayı da seviyor olabilir. Ben de çalışmadığım zamanlarda hep geç yatar korku filmi izlerdim gece.
Aile peşinat vermiş ama para yetişmediği için ve babası kredi çekemediği için eşim çekmiş krediyi .Buna istaneden bana evim var diyodu.Bende peşinat verildiği için kız kardeşninde hakkı var dediğimde yok diyordu.Ama annesi öyle söyleyemecek ki.Kayınvalide telefonda hazırlıksız yakalandı .O yüzden de konuşmak istemedi benceYani evin tapusu sizin üstünüze olsa bile krediyi eşiniz çekmiş olsa bile aile peşinat vs hiç mi katkıda bulunmamış. Peşinatı onlar vermemiş mı? Eşiniz mı biriktirip vermiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?