eşim ve ablam..

kardeş olsa sevilmez tabirine uyan bi ablan varmış...
umarım bir an önce ayağını denk alır..
ama lütfen ablanla açık ve net konuş canım..
ve ablan naparsa yapsın o 3. kişi..
eşin hiç kimseye bu noktada huzurunuzu kaçırmasına fırsat vermemeli..
soğuk davransın eşin..

yorum nasıl yapılır ki yetişme tarzlarımız çok yönlendirecek yorumları...alkol lakayıt ilişkiler ablasının karakterinin bu kadar mesnetsiz olduğunu kabul ettiği için ses çıkaramayan kız kardeş...hata ta en başta..en en en başta...ablana tam tavır koyup kocanın ablanla görüşmesini yasaklayıp onlardan uzaklaşmayı denemekle başlayabilirsin..olmadı mı ablanla kocanı ayıramadın mı birbirinden sen artık kimlere nelere yüz çevirmen gerektiğini biliyorsundur..

valla güzelim tavır koymak el çekmekle olmuyo işine gelmese tutar kolundan atar kapının önüne sanada ''birdaha ablanla enişten bu eve girmicek'' derdi.içkili sohbet şarkılar türküler bi akşam sende bi akşam bende böyle aile ilişkisi olmazki yaaa.
gözümün önünde bi temas gerçekleşcek ben fesatmıyım dicem evet fesatım ve buna izin vermiyom demelisin tatlım...işin çok zor o ablayla.yarın öbür gün ablan eniştenle bal börek olur herşey senin evliliğine olur

Eşinle tekrar konuş ve bunun böyle gitmeyeceğini söyle. Biri eşin, biri ablan. Ne desek boş. İnsanın başına gelmeyince bilmez. En azından birlikte içkili ortama girmemelerini sağla. En azından eşin içmek zorunda değil, içmesin. Ve az görüşün. Eğer ablan devam ederse kes tamamen ilişkini.

valla abla mabla tanımam böyle bişey yaşasam. öyle sert ve net bir mesafe koyarımki ablam eşime yaklaşamaz bile. sizi çok yumuşak buldum açıkçası.

ayrıca bu sürekli birlikte içme mevzularınıda anlamadım. başka arkadaşlarınız yok mu?

Ablanizla oturup hic konustunuz mu? Suclayarak degil ama rahatsiz oldugunuzu dile getirerek? Senin karakterin böyle biliyorum ama ben esimi gözümden sakinirim bu yüzdende bukadar yakinligin hosuma gitmiyor falan diye, buda benim karakterim hosgörüyle yaklasiyorum ama benimde bi sinirim var seninde buna saygi duymani bekliyorum, esimle cocugumuz olmadan bolca yanliz romantik ve yanliz vakit gecirmek istiyorum icki olayoda bana uymuyor esim oyice alkolik olmasini istemiyorum bukadarda yapisik ikizler gibi olmamiza gerek yok falan diye acikca konusun derim...

yani ben doğru düşünüyorum değil mi?
dünyanın en saf insanı da olsa ablam beş dakka durur "ya benim bu yaptıklarım yanlış anlaşılır mı?"der
bunu herkes kendine bi sorardı heralde.
her haftasonu geldiğinde yapışıyolar.
görüşmeyim desem çatkapı geliyolar bize ellerinde alkol.
eşim herkesin içinde benden izin istiyor içki içmek için.
bişey diyemiyorum hayır desem beni oyun bozan mutsuz uyumsuz olmakla suçluyolar.
ablama bişey dersem o hemen kavga çıkarır üste çıkar suçlu ben olurum.
şu an buna cesaret edemem sanırım.

Allah yardımcın olsun zor bir durum. Bak belki ablanla yüzleşmek istemiyorsun ama bunu eşin yapabilir. Yani direk söylemez böyle bir şeyi ama rahatsız olduğunu açık bir şekilde ima edebilir. Benim de kardeşim kadar yakın bir kuzenim vardı aynı senin ablan davranışları falan. Bir gün tam da anlattığın şekilde şortlu bir şekilde bacaklarını eşimin bacaklarının üzerine koydu (nişanlıydık o zaman) eşim direk uyardı benim yanımda ve yakışmadığını söyledi. Bu da yetti kuzenime. Ha bu arada ben hiç kuzenimin eşimde gözü olduğunu düşünmedim. Genel olarak böyle rahat bir insandı. Ama ablan için bir şey söyleyemem.

sizi anlıyorum ama ne kadar rahat olursa olsun nişanlı bi adama bunun yapılmaması gerektiğini bi insan nasıl bilmez ya?
ben bunun altında iyi niyet göremiyorum açıkçası.[/QUOTE]

Offf çok zor bir durum..
Bence ablanızla aranıza mesafe koyun.. Sık sık görüşmeyin, görüşürseniz de içki kullandırmamaya özen gösterin..
Eğer çok içki içmek isterse de bizim şu işimiz var deyip kalkın gidin..
Ablanız bu durumdan rahatsız olursa da dersiniz ki, ben senin bu sarhoş halini hiç çekemiyorum, iğrençleşiyorsun dersin..
Yavaş yavaş aranızı soğutun.. Eşinizi de uyarın sık sık...

ablanızın eşinize ilgisi olduğunu düşünmüşsünüz, ama ben eşinizin de ablanıza karşı ilgisi olduğunu düşündüm, yani bu ilgi karşılıklı muhtemelen. ablanız istediği kadar rahat bir insan olsun, eğer eşiniz o mesafeyi koyabilmiş olsaydı bugün bu çirkin durumlar hiç yaşanmazdı. ben bile okurken rahatsız oldum. bence uzun bir süre eşiniz ve siz ablanızla aynı ortamda olmayın, uzak kalın. ve bu sürede gözlemleyin. ablanızı değil eşinizi gözlemleyin. görmek istiyor mu , gidelim diyor mu. telefonda görüşüp mesajlaşıyolar mı?ve bir de rahatsız edici bir detay var ki ona takıldım. eşim telefonundaki herşeyi siler demişsiniz. niye siliyor? bu ufak ama çok önemli bir detay. bir insan telefonundan geçmişi siliyorsa mutlaka görünmesini istemediği bişey vardır. takipte olun diyorum.

içki kötülüklerin anasıdır denir doğru sanırım
bu durumda herkes halinden memnun tek üzgün sizsiniz
inşallah evliliğiniz ve aile bağlarınız zedelenmeden atlatırsınız bu olayı

hayır hiç konuşamadım..cesaret edemiyorum çünkü hemen üste çıkıp sen ne demek istiyosun dicek eminim buna.

öyle dese bile ben napıyorum ki falan der ablası kesin.

Anlattıklarınızdan bana aralarında bir şey varmış gibi gelmedi. Ama eğer kıskançlık konusunda hastalıklı düşüncelere sahip bir kadın değilseniz hislerinizde yanılmıyor da olabilirsiniz.

Her ilişkinin dinamiği farklıdır. Ablanızın evliliğinin sınırları sizi bu tarz düşüncelere itmemeli. Çünkü anlattığınız evlilik benim gözüme gayet normal göründü.

Çözüm bence ablanızı silmek falan değil kesinlikle. Bunu yüzüne pat diye söylerseniz büyük bir kriz çıkabilir. Biraz daha gözlemleyin. Hala rahatsız olmaya devam ederseniz kendinizi baz alarak bir konuşma yapın. Mesela " ablacım senin kötü niyetli olmadığını biliyorum, ama ben eşini kıskanan bir kadınım. Yanlış anlama seninle ilgisi yok, tamamen benimle alakalı. Eşimle arana mesafe koyarsan çok sevinirim" gibi bir cümle daha yumuşak olur sanki. Bundan sonra da devam ederse o zaman bakarsınız çaresine.

bu onu tanıdığım günden beri böyle..her zaman siler her şeyi, arada benden gizli borcu harcı oluyo onları falan görmeyim diye temizlediğini iddia ediyor.eşim normalde hiçbi kızla samimiyeti olmayan biridir.işyerinde bile merhaba merhaba herkesle.eşimin tavır koyamadığı konusunda haklsınız.kaç defa uyardım.bana bu hafta gene başladı eşim, ablanlar arıyolar çağrıyolar içelim diyolar falan diyo.ben de ben içki içmiyorum sıkılıyorum bi süre görüşmicem dedim kapadım.ama hadi gidelim desem gider yani onu sezdim.

Yada ablana rahatsız oluyorum de açık açık söylersen anlar heralde .
Ama bil ki böyle giderse ya sen de lakayık olacaksın
Ya da işler kopar yani.

VALLA BEN OLSAM HATIR GÖNÜL DİNLEMEM EŞİME SARICAĞIMA DİREK ABLAMIN AĞZINA...... EDERDİM .KÜSERSEDE KÜSSÜN BU NE CANIM FÜLÖRT EDİCEK ADAM MI BULAMADIN.MIY MIY DEĞİLDE ŞÖYLE YUMRUĞUNU SERT Bİ ŞEKİLDE VURDA BAK BAKALIM BİDAHA O HALTLARI YİYOMU

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…