Eşim üzerime yürüdü hem suçlu hemde güçlü

Ben de mesela konuyu şöyle anladım.
Kadın çocuğun takviye gıdası üzerinden kavga çıkartıyor.( kaşık sorduğunda neden kaşığı soruyorsun diye kızıyor,miktarı ayarlayamayınca da neden sormuyor site kızıyor.)
Ki çocuğun takviye gıdasına anne düşkün diye baba da düşkün olmak zorunda değil. Ebeveynlerden biri bir konuda daha hassas diye diğeri aynı hassasiyeti göstermek zorunda değil.
Sonra kalkıp adamın olduğu yere oyuncak fırlatıyor. Ve bunu adama karşı yapmak istediğini söyleme cesareti bile yokken pasif agresif tavırları sergiliyor. Bunları yaparken çocuğun psikolojisi hiç etkilenmiyor(!) babanın yaptıkları aşırı yıkıcı oluyor.
adam yaptığında aşırı haksız. Ya sabır deyip başka bir yere çekip gitmeliydi.
Sonra arkadaş davetine kocasının gidebileceğini söylüyor sonra onu da sorun haline getiriyor. İnsan 2 saatlik bir yere gider muhabbet güzel gelir 5 saat durur. 5 saat gider 2 saatte sıkılır kalkar.
Yine sonra çocuğa sakıncalı olan yiyecekleri çocuğun yanında yiyen anne,baba çocuğa teklif ediyor diye sinirleniyor ve çocuğa söyler gibi adama laf sokuyor.

Siz de bize kadın tarafında olmadığımız için laf söylüyorsunuz. Valla düşüncesini açık açık karşısındakine söyleyemeyen,pasif agresif hareketlerle kışkırtıvı olan,huzursuzluk seven kadın/adam ayırt etmeden haksız buluyorum..
Bunların hepsinin yanında çocuğu bahane ederek evliliğe katlanma bahanesi bambaşka saçma

gayet normal bir gün. adam cocuga vitamin verecek. ölçü kaşığını bulamamis demir kaşıkla vermis. kadin sinirlenmis bagirmis, gerilmis. neden? vitaminini alirmis. yani ne sacmalik tek seferlik tolere edilemeyecek bir sey mi? celik kasik degince zehre mi donusuyor?
sinirlendim sinirlenince sesim yükseldi tabi bağırma filan dedi
böyle sacma sebepten adama bagiriyor.
bence bu huzura s.çmak. kadin olsun erkek olsun boyle bos seylere sesi yukselen kisinin aile huzuruna garezi vardir.
devaminda sinirini çıkarmak için cocukla adamin oyun oynadığı koridora oyuncak firlatiyor.
bu normal mi?
kavga - huzursuzluk cikarmak istemis adam da karsilik vermis.
gicik oluyorum evin huzurunu kaciran insanlara. eşin de senin sinirini çıkaracağın biri mi?
benim annemin de var bazen böyle sacma sapan atarlari. ofkesini ailesine bagirarak, kapilari carparak - huzur kaçırarak cikarir. ama babamin boyle sacma davranislari yok.
neden? çünkü ayni yataga girdigi karisini - canindan kanından çocuklarını kirmaktan imtina ediyor - bagirip cagirmadan önce kendini sakinlestiriyor. insanın elinde olduguna inaniyorum bagirip stres atip hayatindaki insana çöp gibi davranmak ya da sakin kalip kendini sakinlestirmek.
bugun hastayken sinirliyken kocasina bagirip çağıran yarın cocugunu döver sinirlenince (ofke kontrolu olmayan yurdum ana babalari gibi)
hic de savunamam bu sekilde kavgaya davet eden kadini.
zaten kimse kocasini da savunmamis. onunki ayri ayilik. ama basliktaki gibi hem sucli hem güçlü degil. her ikisi de suclu

Burada gelip "Böyle böyle bir şey yaşamışsınız, sonrasında pasif agresif davranmak yerine açıkça konuşsaydınız her iki taraf için de daha sağlıklı olurdu" demek başka ki bu kadını da koruyan bir yaklaşım; "sen de adamı kışkırtmışsın, ikiniz de şöyle böylesiniz" demek başka bana göre.

Başka bir mesajımda burada asıl rahatsız edici olanın ne olduğunu ifade etmiştim, tekrar etmemek için alıntılıyorum:
Burada güç ilişkilerini, kadının ev içi öfkesiyle erkeğin kadına yönelen öfkesi arasındaki farkı görmezden gelen, erkeğin öfkesinin neye dönüştüğünü yadsıyan yorumlar tek bir şeye hizmet ediyor: erkeğin konforlu pozisyonuna.

Konuyu kaşık-vitamin ekseninde sınırlamak da asıl meseleyi görmezden gelmeyi kolaylaştırıyor. Kadını suçlu çıkarmak için bir şeye başvurmam gerekseydi ben de buna başvururdum herhalde.
Hadi diyelim ki kadın sinirlenmiş, ne olmuş yani? Sinirlenmek erkeklerin tekelinde mi? Diğer mesajlarımda yazdığım şeyleri tekrar etmek istemiyorum. Ama hasta olan ve sinirlenen erkek olsaydı buradaki yaklaşımın ne olacağını biliyoruz: "Kocan da hastaymış, onun da etkisiyle fazla tepki vermiş, sen de şöyle yapsaymışsın bla bla..."

Erkek öfkelenir, kadın tolere eder.
Kadın öfkelenir, erkek tolere etmez, kadın öfkesini kontrolsüzce dışa vurur, erkek kadına şiddet uygular.

Bana göre aynı şey değil. İçinize siniyorsa aynı görebilirsiniz.

artık burada bütün dillendirilen şeyler şiddete çanak tutmak anlamına geliyor.

misalen, bir kadının -buradaki jargona göre konuşalım- edepsizlenmesinin ölçütü nedir? ne kadar edepsizlik yaptığında bir erkeğin fiziksel şiddetini hak ettiğini varsayarak hoş görebiliriz? eşyayı yere fırlatmak yerine duvara atsaydı hafifçe tokat yemesi uygun mudur? eşya atmak yerine daha çok bağırsaydı eşi hafifçe kolundan tutup sarması sizin için uygun mudur?

yahu biz evliliği yaparken hani kötü günde de yol arkadaşıydık. kadın hastaymış. yoldaşlığını göstermek için daha uygun bir gün olamazdı ama evdeki işlevi babalıktan ziyade kırlentten hallice olan herif çocuğun temel bakımına dair denyoca davrandığında kadının sinirlenmeye hakkı yok mu? kadının zaten tahammülü dibe vurmuş. böylesi temel şeyleri bilmediğinde ve kendisine verilen en temel yönergelere dahi uymamakta direttiğinde hiç mi dırdır etmeye hakkı yok?

inanılmaz ya. aman erkeklerimizin kırılgan egolarına zeval gelmesin.

O kadar, o kadar doğru ki keşke on kere like verebilsem.
Durmuş burada kadınlara, kadının oyuncak fırlattı, biraz huzursuzluk çıkarttı diye şiddete uğramayı neden hak etmediğini anlatmaya çalışıyoruz. Gayet de aklı başında kadınlar bunlar üstelik. Hayretler içindeyim.
Bu durumda kadın oyuncak fırlatmak yerine daha büyük bir şey yapmış olsa, ne bileyim direkt adama saldırsa veya daha da yanlış bir şey yapsa, aldatsa filan, öldürülmeyi bile hak edebilir demek ki.

valla katilmiyorum. benim hayatım bahsettiginiz "erkek ofkelenir kadin tolere eder" aleminde degil. tam tersi benim cekirdek ailemde ikizler burcu anne evin huzurunun icine eder o mutluysa herkes mutlu olsun - o mutsuzsa kaos kavga ciksin ister :)
ona da tepkim ayni

Ben kendi hayatım üzerinden değil, toplumumuzun gerçekliği üzerinden yorum yapıyorum.

Z zxshermine merak ediyorum, şu mesajımda bile "Beğenmedim" atacak ne vardı? Çıldırmış gibi bütün mesajlarıma "Beğenmedim" attınız da... :) Anladım, hoşlanmadınız yazdıklarımdan. Sakin olun.

Ben kendi hayatım üzerinden değil, toplumumuzun gerçekliği üzerinden yorum yapıyorum.
Hayır, siz de kendi önyargılarınız ve varsayımlarınız üzerinden yorum yapıyorsunuz.

"Konuda böyle olsa, yorumlar böyle olurdu vb" şeklinde fikir yürüten de sizsiniz.

Hayır, siz de kendi önyargılarınız ve varsayımlarınız üzerinden yorum yapıyorsunuz.

"Konuda böyle olsa, yorumlar böyle olurdu vb" şeklinde fikir yürüten de sizsiniz.
Evet, gözüm var, okuyorum; bu forumda çoğu zaman neye nasıl yanıt verildiğini görüyorum.
Kendi "önyargılarım ve varsayımlarım" toplumun gerçekliğinden bağımsız mı? Ben uzayda mı yaşıyorum?

Ben sakinim ancak siz mesajınıza neden "beğenmedim" ifadesi bıraktığımı sorarken, kendi mesajınız yerine başka bir üyenin mesajını alıntıladığınıza göre; siz sakin olmayabilir misiniz ?

Ben sakinim ancak siz mesajınıza neden "beğenmedim" ifadesi bıraktığımı sorarken, kendi mesajınız yerine başka bir üyenin mesajını alıntıladığınıza göre; siz sakin olmayabilir misiniz ?
İnsan olduğum için arada hata yapabiliyorum. Sehven olabiliyor böyle şeyler.

iyi de bu konudaki erkek başka zamanlarda öfkeli midir, ses yükseltir mi, kapı pencere çarpar mı, küfreder mi? çocukla ilgilenmesi nasıl, nedir ne değildir biliyor muyuz ki?

topluma bakarsak ohooo
küfreden erkek de mebzul miktarda var. hakaret eden de var. döven de va. var da var. bunlar var diye her konuda onlara göre mi yorum yapıcaz?

eğer burada erkeğin kadına yaptığı da şiddetse şayet
madem boşansın o zaman. o zaman neyi konuşuyoruz? anlamadım gerçekten.

enteresan kafalar ha.

İki tarafta hatalı konulardan biri kimse haklı değil bu konuda tek tarafa destek verilmez sanki.

Kadın öyle küfür eder gibi bişeyler fırlatmayacak, erkek ne olmuş olursa olsun eşine böyle davranmayacak.

Hata silsilesi. Sinirler gerilmiş, olan ortadaki çocuğa olmuş.

Siz de sinir var madem gidin tedavi olun çünkü normal değil tepkileriniz adama bensiz mi gideceksin git deyip eve almicaktim da neyse diyorsunuz. Çocuğunuz değil farkında mısınız. Bu kadar herşeyi yönetmek istemek ve çocuk için yaptığınız yemeği ilacı takıntınız fazla. Ayrıca şu da var ki çoğumuz başka şehirde tek başına büyüttük çocuğumuzu. Bu kadar yorulduysaniz aile büyüklerinden yardım isteyin iyi değilsiniz

Tavsiyem yok. Tam kaşınmalıksın. Adamı çıldırtırsın sen. Böyle devam et seni bir güzel boşasın bak bakalım o triplerin kime sökecek.
Artist hareket yapanlara kıl kapıyorum. Oyuncak fırlatmak nedir yaa. Adamı bir de salak yerine koyuyorsun. Çok akıllı zannediyorsun kendini balonunu söndürse güzel olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…