- Konu Sahibi kalbimdengecenler
-
Buradakilere göre haklı.Ya kadın erkek hangimiz bazen gereksiz yere sinir yapıp ortamı germiyoruz mi. Niye ortamın stresini düşürme görevi kadının olsun. Erkek de ya sabır deyip susabilirdi. Diyelim ki ben de bu ara annem hasta diye gerginim, bazen boş yere alttan alabileceğim şeyi alamıyorum eşim hemen üstüme yürüyüp çenemi sıkıp itse haklı mı
Hanimefendi ben sizin aksinize her türlü siddete karşıyım ben sanki kadın hak etti adam dovsun dedim Ajjajjaa sakamisinizŞiddete ama öncelikle güçlünün güçsüzr uyguladığı şiddete; erkeğin kadına, yetişkinin çocuğa, sağlıklının hastaya, beden bütünlüğü olanın engelliye uyguladığı şiddete karşıyım. Tabii bu cümle size çok karmaşık gelmiştir. Yazdıklarımdan kadınlar tuttuğu erkeği dövsün anlamını çıkartan birine de daha fazla cevap yazıp kendimi yoramayacağım
Ay evet şaşırarak okudum… Tamam ben de erkekleri haksız çıkarmak için elimden geleni yaparım inanın ama bu kadarını ben de yapmamYani siddete karşıyız derken sadece kadınlar için karşıyız demek
Kadınlar kalksın erkekleri dövsun öylemi bu nasıl bir sig düşünce iki çağdan mı geliyorsunuz
Yorumun sahibini alnından öpüyorumbeceriksiz gördüğünüz heriflerle çocuk yapmayın anacım o zaman
sizdeki bu kafaya göre siz ciddi hasta olsanız, çocuğunuz aç bilaç rezil sefil olacak
bir zahmet o da babası ya, bakabilsin yani çocuğuna değil mi?
o kadar bakamayacak bi adam mı? hayır öyleyse de neden bu adamla çocuk yaıyorsunuz? siz biyonik kadın mısınız? hiç hasta olsam bir durumm olsa bu adam bu çocuğa bakar mı demediniz mi?
bu da deli olduğum bir başka laf
ablacım
çocuğun olduğunu sadece sen mi biliyorsun?
herif de biliyor de mi?
"çocuğum olmasa durmam"
ay hakketen mi?
sanki adam bunun farkında değil. şu lafı ederken ne kadar saçma bir laf ettiğinizin farkında değil misiniz ya gerçekten?
Evet bende öyle çoğu zaman kadınların tarafındayim ama yani siddetin azı çoğu olmaz diye düşünüyorumAy evet şaşırarak okudum… Tamam ben de erkekleri haksız çıkarmak için elimden geleni yaparım inanın ama bu kadarını ben de yapmam
Siz de yerlere kadar eğilip alttan alın da dayak yemeyin ağzınızın tadı bozulmasınHanimefendi ben sizin aksinize her türlü siddete karşıyım ben sanki kadın hak etti adam dovsun dedim Ajjajjaa sakamisiniz
Biz insanları hayvanlardan ayıran özellik olarak konuşarak çözmek lazım kavganın da boyutu var eğer bir kadın erkeğe birsey firlatirsa o erkegin Sabri’nin çok olması lazım altta kalmaz ki kalmamışta
Şimdi adam siddet uyguladi haksız evet ama bu konuda baştan sona ikisi de sacmalamis erkek haksız diye diye dilimde tuy bitti lütfen bana yazmayın en doğru sizsiniz bu düşünceyle gidin kocanizi dovun
Çok kısa ne net özetlemissiniz durumu.Çok belirgin bir şiddet çene sıkmak . Bu bir şiddet .
Küçücük oyuncağı boş olan yere ( birine değil yere ) fırlatmakla aynı şey olarak görüyorlar .
Sonra haklı çıkmak için on milyarda bir ihtimal çocuğa gelseydi bu şiddet olurdu diyorlar . Kadın sanki tüm evin eşyalarını havalara fırlatmışta çocuk sinmiş darbe almamaya çalışıyor . Baba da kahraman melek onu koruyor .
Bir tanıdığımız kocasına ailesinin yanında tokat atıyor. O adam karşılık vermiyor. O adamın erkeklik egosu yok mu? Bildiğimiz erkektir, sen sinirlenirsen vurması yeridir diye yorum yapmışlar.O kadar, o kadar doğru ki keşke on kere like verebilsem.
Durmuş burada kadınlara, kadının oyuncak fırlattı, biraz huzursuzluk çıkarttı diye şiddete uğramayı neden hak etmediğini anlatmaya çalışıyoruz. Gayet de aklı başında kadınlar bunlar üstelik. Hayretler içindeyim.
Bu durumda kadın oyuncak fırlatmak yerine daha büyük bir şey yapmış olsa, ne bileyim direkt adama saldırsa veya daha da yanlış bir şey yapsa, aldatsa filan, öldürülmeyi bile hak edebilir demek ki.
Benim eşim de ben hastayken sinirlenmez bağırmaz çünkü ben evde terör estirmem. Şunu bunu yapamam edemem benden bir şey bekleme derim. Adam çocuğa bakamıyor vitaminini veremiyor değil iyi okuyun. Ben o konuda çok hassasım, metal kaşıkla verdi, fazla doz verdi diye şikayet ediyor. Ayrıca babası almış götürmüş oyun oynatıyor çocuğuna. Evle ilgilenir bana yardım eder, hatta o gün ben hastayım diye kahvaltıyı hazırladı hakkını yiyemem diye kendisi yazıyor. Ben orayı okumadım, ben şöyle anladım, bana öyle geldi... Üyeler haklıyken nasıl arkalarında duruyorsak haksızken de hatalarını söylememiz yazmamız gerek. Sen ak kaşıksın kocan tam bir bela yazınca kime ne faydası oluyor? Herkes haksız buluyorsa demek bir daha eşya fırlatmamam bağırıp çağırmamam gerek, sinirim geçince sakince konuşurum demek daha yapıcı değil mi? Evet kocasının yaptığı da savunulur değil, o da kendini tutabilirdi. Belki de çocuğun fark ettiğini sandı ve babalık içgüdüsüyle çocuğunu korumak istedi, olamaz mı?
Çoğunluğun dediği doğrudur, cogunluk haklıdır anlayışı çok tehlikeli. Hitler zamanında seçimle iktidara gelmişti ve aldığı kararları hep çoğunluk destekledi. İnsanlara dininden, ırkından dolayı yaptığı o işkencelerin haklı bir tarafı mı var? Biz insanlarda sürü psikolojisi var ve bu bazen çok tehlikeli oluyor, buna dikkat etmek gerekiyor.Sizinle ayni fikirde degilim diye dogrulari yazmamis mi oluyoruz? Bu sizin dogrunuz, benim dogrum ne olursa olsun bir kadin siddeti haketmez. Sen sesini yukseltmeseydin kocan senin ustune yurumezdi deyip kadina siddeti normallestiremeyecegim kusura bakmayin. Herkes dediginiz cogunluk ne yaziyorsa ben cogunlukla ayni fikirde olmak zorunda degilim.
Iyi forumlar.
Kadına daha çok yakışır zerafet
Hanımefendi öyle davranmak herkese yakışır bunun kadını erkeği mi olur hahaha gece gece
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?