Eşim üzerime yürüdü hem suçlu hemde güçlü

Buradakilere göre haklı.
Dövdürtmeyin kendinizi.

Keşke çocuğunuza o travmayı yaşatacağınıza çelik kaşıkta vitamin verdirseydiniz emin olun bu yaşattıgınız olay kadar zarar vermemiş olurdunuz çocuğu düşünüp güya okadar sinirlenip oyuncaktan sinirlerinizi çıkarmanız da ayrıca bi absürt olmuş adamı kışkırtmışsınız birde özür bekliyorsunuz ikinizde birbirinizden suçlusunuz

Olabilecek en minnoş şekilde yazmış olduğunuz halde, sizinle ilgili bölümü okuyunca, oturduğum yerde sinirden boğuldum.
Sizin düşünceleriniz de, reaksiyonlarınız da makul değil. Çocuğa verilen bir vitaminden bu kadar mesele üretebilmek, bunu bu kadar uzatabilmek, ileri götürebilmek cidden maharet ister. Evlerden ırak...

Fırlattığınız oyuncağı alıp aynen geri fırlatsaydı, yahut bağırıp kapıyı vurup çıksaydı, hatta daha sertleştirip kendisi de eline geçen vazoyu 'ortaya' atıp kırsaydı, buraya kocanız için yazacaklarım farklı olurdu.

Ama işte hepimizin bildiği 'haklı olmak ile haklı kalmak arasındaki fark' bu. Eli o çeneye değdiği anda, bitti. Artık başka şey konuşuyoruz. Çünkü bir kez o fiziksel temasa yol verdiğimiz anda, hak verdiğimiz anda, ondan sonra artık her erkeğin insafına bırakmış oluruz dozunu. Dokunmak olmaz.

Allah evlâdınızın yardımcısı olsun.

Hanimefendi ben sizin aksinize her türlü siddete karşıyım ben sanki kadın hak etti adam dovsun dedim Ajjajjaa sakamisiniz
Biz insanları hayvanlardan ayıran özellik olarak konuşarak çözmek lazım kavganın da boyutu var eğer bir kadın erkeğe birsey firlatirsa o erkegin Sabri’nin çok olması lazım altta kalmaz ki kalmamışta
Şimdi adam siddet uyguladi haksız evet ama bu konuda baştan sona ikisi de sacmalamis erkek haksız diye diye dilimde tuy bitti lütfen bana yazmayın en doğru sizsiniz bu düşünceyle gidin kocanizi dovun

Yani siddete karşıyız derken sadece kadınlar için karşıyız demek
Kadınlar kalksın erkekleri dövsun öylemi bu nasıl bir sig düşünce iki çağdan mı geliyorsunuz
Ay evet şaşırarak okudum… Tamam ben de erkekleri haksız çıkarmak için elimden geleni yaparım inanın ama bu kadarını ben de yapmam

Yorumun sahibini alnından öpüyorum Bence konu sahibi kocasına zeytin dalı uzatmaya gitti

Siz de yerlere kadar eğilip alttan alın da dayak yemeyin ağzınızın tadı bozulmasın

Tepkileri tahmin ederek sinirlenmemek için konuya gitmemiştim. Tam da tahmin ettiğim gibi tepkiler gelmiş. Bir kadın şiddete uğradıysa ve ilk kadın tartışmayı başlattıysa sen de hak etmişsin ama alt metinli cevaplar geliyor. Bu kaçıncı böyle yorum yapılan konu. Bu ülkede kadınların sinirlenmeye hakkı yok. kadın yere oyuncak fırlattı diye adamın kadını tutup çenesini sıkmasına(bildiğimiz şiddet uygulamış) normal denilmiş. Erkekler her an kadınları parçalamaya hazır erkek aslanlar, aman sinirlendirmeyelim yoksa biz kadınları parçalarlar demediği kalmış yorum yapanların.

Çok kısa ne net özetlemissiniz durumu.

Bir tanıdığımız kocasına ailesinin yanında tokat atıyor. O adam karşılık vermiyor. O adamın erkeklik egosu yok mu? Bildiğimiz erkektir, sen sinirlenirsen vurması yeridir diye yorum yapmışlar.

Sizinle ayni fikirde degilim diye dogrulari yazmamis mi oluyoruz? Bu sizin dogrunuz, benim dogrum ne olursa olsun bir kadin siddeti haketmez. Sen sesini yukseltmeseydin kocan senin ustune yurumezdi deyip kadina siddeti normallestiremeyecegim kusura bakmayin. Herkes dediginiz cogunluk ne yaziyorsa ben cogunlukla ayni fikirde olmak zorunda degilim.
Iyi forumlar.

Çoğunluğun dediği doğrudur, cogunluk haklıdır anlayışı çok tehlikeli. Hitler zamanında seçimle iktidara gelmişti ve aldığı kararları hep çoğunluk destekledi. İnsanlara dininden, ırkından dolayı yaptığı o işkencelerin haklı bir tarafı mı var? Biz insanlarda sürü psikolojisi var ve bu bazen çok tehlikeli oluyor, buna dikkat etmek gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…