Eşim üzerime yürüdü hem suçlu hemde güçlü

Gripsiniz yatiyorsunuz sonra mutfakta is yaptiginizi soylediniz
Madem esiniz kasigi bulamadi tamam dur kalkiyorum diyip kalkip kendiniz verseydiniz ya ilaci?
Yok o kasik olmaz etkilesim vs vs diyene kadar tam olcusunde verirdiniz kasigi da
Hasta olunca size corba yapacak nazlayacak bi esiniz yok farkindasiniz sizde sinirinizi oyuncak firlatarak mi cikariyorsunuz?
Esiniz uzerinize yurumekte hatali ama sizde kapasitesi olmayan adamdan fazla incelik bekliyorsunuz

şiddeti "öfke kontrolsüzlüğü" seviyesine indirip meşrulamayalım. şiddetin öfkenin kontrol edilememesinden çok daha derin anlamları vardır.

Herhangi bir seviyeye indirip meşrulaştırmadım . Gördüğümü yorumluyorum.Ne annesi ne de babası sinirini kontrol etmeyi bilmiyor, biri elindekini fırlatıp hıncını alıyor öteki karşıdakinin boğazını sıkarak. İkisinin de tedavi alması gerek çocuk büyütmeden önce.

Bakinca haksiz dursanizda sizi cok iyi anliyorum. Defalarca kez dedigin anlattigin seyi hic duymamis gibi kac olcek hangi kasik diye sorması insani cildirtiyor benim esimde oyle. Ben anliyorsam sende anlayabilirsin ama onemsemiyorsun diyorum. Ve gercekten bende sinirleniyorum. Haklısın iste haklisin

"Çocuğa gelseydi şiddet olurdu" ha, gülmemek elde değil. Erkeği savunmaya hizmet eden bu kadar zorlama çıkarımlar yapmak gülünç.
Çocuğa şiddet olasılığı konuşuluyor, erkeğe(!) şiddet var... ama erkeğin şiddeti kadına reva görülüyor bu senaryoda.

Çocuğunun hangi vitamini neyle alacağını, ölçüsünün ne olacağını anne bilmek zorunda. Babası bilmiyor, buna da takılan yok mesela.

Kadınların hiçbir şeye sinirlenmeye hakları yok. Sorumsuz kocalarına da... Hasta olmaya da hakları yok, hasta olunca biraz daha asabi olmaya da.
Bunlar erkeklerin tekelinde.
Ve erkekleri savunmak için elinde tuzlukla koşacak kadınlar muhakkak çıkıyor bir yerden, hayret.

eşyaya yöneltilen hareket ile eşe yöneltilen hareket aynı değildir. "öfke kontrolsüzlüğü" dediğimizde bordeline kişilik bozuklukları ya da intermittent explosive disorder gibi psikiyatrik rahatsızlıklar söz konusu oluyor. bireyler, ialç kullanarak ve uzun terapi seanslarından sonra normal hayata dönebiliyor zira karşısındaki kim olduğu farketmeksizin öfkesini yöneltiyor. ama buradaki durumda bu adam; anasına, babasına, patronuna ya da dengi kabul ettiği arkadaşlarına bu öfkeyi doğrultmamış. kendinden daha zayıf olduğunuı kabul ettiği eşine göteriyor bu şiddeti. burada bir ihtidar ve hatta tahakküm problemi var. öfke sorunu demek çok yüzeysel ve basite alan bakış açısı. bu şiddet, kriz anında çocuğa da dönecektir.

Ben zaten aynı demedim ki ? Hangi yorumumda ikisinin durumu eşit yazmışım ?
Bence izin verin de ona doktoru karar versin.

Size göre masum veya değil, hoşunuza gitmiyorsa ignore butonu var.

ben kültürlenmek isteyene öfke kontrol probleminin gerçekte ne olduğunu açıklayan bir video koyuyorum. sosyopatinin sınırlarında gezen bu psikiyatrik durumu alakasız durumlarda anarak şiddeti normalleştirmemeniz için ekledim.

Ay şu “çocuğum için kalıyorum” goygoyuna da ben hastayım. Kocasız duramıyorum,kocasız yaşayamıyorum deyin herkes rahat etsin. Gerçi siz kocayla da yaşayamıyorsunuz ya,o da ayrı mesele. Vitamini kaşığı çok önemliyse kendiniz verin evde gerilim yaratan sizsiniz

Bazen bir şey fırlatmak beni çok hızlı sakinleştiriyor ya
Direkt çocuğun önünde olmadıktan sonra abartı da gelmiyor bana yaptığım, kendi kendime patlayıp atıyorum enerjimi.
Şu nefes egzersizinin eminim işe yaradığına, sayarken daha çok sinirlenebilirim ama nefes egzersizi çok mantıklı.
İşyerinde sinirlenince hasta galiba yazık falan diyerek sakinleşiyorum daha çok.

Alkış alkış alkış.

Ben bu jenerasyonda eril dilin bu kadar hakim bilmezdim, benim çevrem öyle zannederdim.
İş hayatına girip daha çok yetişkin kadınla muhabbet ettikçe, böyle platformlarda kadınların yorumlarını okudukça fark ettim.

İkiniz de karı koca delisiniz nolmuş vitamini çok verdi az verdi bi kere de normal kaşıkla verdi vermedi bunda bu kadar sinirlenecek bir şey fırlatacak ne var

Maalesef çok var. Kadın dayanışmasıyla karşılaşmayı beklediğimiz bir alanda böyle şeyler görmek can sıkıcı, umut kırıcı oluyor tabii.

e kadin daha narin diye gucleri esit degil diye bipsin ailenin huzurunu, azarlayip dursun kocasini. gecinmeye gönlü yok ki kadinin da. bunun ataerkillikle alakasi yok. evin huzurunu bozan erkeklerin de karisi cinnet geçiriyor. onlara da hak veriyoruz

Azarlayıp durduğuna, geçinmeye gönlü olmadığına dair bir şey okumadım ben. Tekrar baktım, gözümden mi kaçıyor bilmiyorum.
Ben şöyle anladım: Kadın bir gün hasta oldu, tahammül seviyesi daha düşüktü, erkek -kadınların hep yaptığının aksine- bunu tolere edemedi. Kadın oyuncağı ortaya fırlattı, adam kadının üstüne yürüdü, çenesini sıktı.
Burada azarlayıp duran bir kadın ve mağdur erkek görmek için özel bir çaba gerekiyor.

Cok yorucusunuz ya. Gercekten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…