• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

esim kendi oglunun sesine bile katlanamiyo ;ailesiyle yasamami istiyo ki cocuga baksi

Eşinmizin tedavi gördüğünü ama işe yaramadığını yazmışsınız,
Tedavinin işe yaramayacağını düşünmüyorum,ne agresif adamlar tanıyorum ben ,ilaç kullanmaya başlayıp etrafa gülücük saçan.
Eşiniz muhtemelen ilaçlarını düzenli kullanmıyor.

evet duzenli kullanmiyo kimi icmeyi unutuyo kimi basah yarim ksam yarim aliyo
duzenli ic deyince karisma ben ayarrliyorum kendimi diyo..
aslinda biliyorum ozunde iyi bir insan..
neden gecmiyo bu rahatsizlik buyu mu var diyorum..
yoksa ilaclarla duzelicegini bende biliyorum..
ama 11 yasindan beri boyleymis.
zamaninda ailesi cok bunaltmis esimi..
aslinda sorun ailesinden kaynaklaniyoo..
saat 8 olunca babasi hemen ariyo nerdesin diye..
oyle bagimli yapmislar ki kendilerine babasina sormadan adim atmiyo..
babasida ayni esine cok cektirmis hala da oyle..
kayinvalidem oglumu parka goturmustu.. yarim saat gec geldi ki bu normal
sokak ortasinda kadin seni dovucem seni geberticem diye bagirdi..
cok uzuldum ayni esim giibi..ogun anladim ki esimde suc yok
baskidan dolayi 11 yasinda hastalanmis ve hala bu rahatsizliktan kurtulamamis..
o yuzden kiyamiyorum da bilmiyorum kafm allak bullak..
kendimi dusununce daha gencim benimde isteklerim var diyorum..
ama sonra hersey yoluna girer sabret az daha sonra keske deme diyorum

arwen sen bu adamın her türlü huyunu bile bile bu adamı kabul etmişsin. adam senden hiç birşeyini gizlememiş.karakterini bütün olumsuzluklarıyla ortaya koymuş. her türlü olumsuz tarafınını daha siz arkadaşken ya da nişanlıyken göstermiş. perşembenin gelişi çarşambadan bellidir.

tamam da inan bu kadar degildi..yine eskileri dusununce katlanilir diyorum..ki hersey gecmiste kaldi
simdi bir oglum var..olan olmus gecmisi geri getirsek zaten onu tanimak bile istemedim..
ama gecmis gecmistir deyip ileriye bakiyorum..artik aldatmasi yok kizlara bakmasi
umrumda degil..benim kafama takilan ogluna 10 dakika bile bakamamasi..hemen isim var
ders calisicam yok oyle yok sustur yok uyut demesi

bence sen eşini hala çok seviyorsunn ve gözün kulağın kapalıı herşekilde ona katlanıyorsun oda bunu bılıyor daha çok azıtıyorr oğlun babasını yanında olmasada tanırr haftada bır görse bıle tanırr kendınden yola çık sen çocukkken senı sevenı sevmeyenı anlamazmıydınn sana boşan yada dvm et dıyemem tabıkı ama en azından oğlunun psikolojısı barı sağlam kalsa

bence çok yanlış düşünüyorsunuz

biz ne kadar söylesekte anlamayacaksınız en iyisi pedagogla görüşmeniz daha sağlıklı en azından inandırıcılığı olur

tabi cesaretinizin de olması gerek

kahretsin ki evet o cesretim de yok...neyin yanlis neyin dogru oldugunu bilmiyorum artik..

allah korusun ama yarın öbür günde sizin oğlunuz için öyle şeyler söyleyecekler çocukta suç yok babası öyleymiş normal diyecekler

lütfen sizi eşinizi geçtim ama o yavrunuz için bişeyler yapın

hasta olabilir tedavi olsun ilaçlarını takip edin bişeyler yapın bu şekilde olmaz ama her geçen gün oğlunuz yara alıyor

bi çocuk için anne psikoloji çok önemli değil mi sizin üzüntünüz babasının ilgisizliği yara açar oğlunuzda en kısa zamanda halledersiniz inşallah

sevgi saygi hicbirsey yok sadece oglumun secimini kendi yapmsini istiyorum..onun karar vermesini istiyorum..

senin varligin sirf annelikten ibaret degil, sende insansin, sende kadinsin...
önce senin saglikli olman lazim ki cocugunu saglikli bi sekilde yetistirebilesin.
sen mutsuz oldugun sürece, cocugun mutlu olmasina imkan yok...hele böyle sartlar altinda...
simdi bisey anlamiyor, ileride babasinin kendisine karsi tahammülsüzlügünü kendisi fark edince,
sana savurdugu küfürleri kendi kulagiyla duydukca hayata ve insanlara olan güveni temelinden sarsilir...
ondan sonra bunun telafisi 2 dünya bi araya gelsede olmaz...

esin 40 yasina gelmis ama hala 11 yasinda yasadigi olaylarin etkisini hapa ragmen atamiyor,
kendi cocugunuzda bunu nasil engeleyeceksin cnm :/

Son düzenleme:

Madem oğlunuz belli bir yaşa gelene kadar boşanma niyetiniz yok,bu süreçte eşinizi tedavi ettirmenin yollarını arayın.
Sizin tek başınıza başedemeyeceğiniz bir konu bu.
Kayınvalidenizle konuşun yaşadıklarınızı,muhakkak az çok biliyordur ama artık dayanamadığınızı,çocuğunuzun evde yaşadıklarını, psikolojisine üzüldüğünüzü ve boşanmayı düşündüğünüzü söyleyin.
Eşinizin oraya taşınma meselesini reddetsin öncelikle.
Sonrasında gerekirse ağlasın,bir şekilde düzgün tedavi olucağına dair söz alsın.
Madem sürekli onların kontrolü altında olmaya alışmış eşiniz,ilaçlarını arayıp hatırlatsınlar hergün.
Ve zorda kaldığınız her durumda kayınvalidenizi,gerekirse kayınpederinizi arayıp eşinizi sizin istediğiniz yönde ikna etmelerini sağlayın.
Belki zamanla tedaviye cevap verir ve ailesinin siz ve çocuğunuz olduğunu anlar.

bak işte kendin söylüyosun
''eşimin suçu yok babası yüzünden böyle olmuş''
senin oğlunda babası yüzünden çok kötü olabilir
onda da tedavisi zor hatsalıklar olabilir(psikolojik)
sen katlanabilirsin sabretmen çok güzel Allah mükafatını versin ama
o sabrı el kadar çocuktan da bekleyemezsin...

yaaa çokk üzüldüm size evet evlilik çok zor bir şey
ama yaşınız genç ki siz fevri davranmadan önce hayatınızdan memnunsunuz sadece eşinizde problem var ve onuda kabul etmişsiniz hatta kendinize tesellde veriyorsunuz her evlilikte olur bu durumlar
o yüzden ayrılmayı düşünmüyorsunuz
şu konuda size katılıyorum kesinlikle küçükken yaaşdığı tranvanın etkisinde aşamamış kendisini ve size kötü davranıyor
dışarda size bağırması hoş değil inş bidaha öyle davranmaz
acaba büyümü demenizide çok yanlışbuluyorum sizinde bu durumu saçma sebeblere bağlama gibi bir eğiliminiz var çok yanlış ki sizi kötü insanların eline düşürebilir
inancınız var Allaha şükür
yani 500 binlik evde oturmak 2,5 yaşında dünyalar tatlısı bir evlada sahip olmak çok güzel maddi sıkıntınız yok ama herşey para değil
eşiniz sinirli depresif ki her evlilikte sorunlar vardır.
benim eşimdede geçmişten gelen çok sıkıntı var
mesela babasıyla anlaşamıyor buda onu üzüyor bişeyi alırken inceler inceler alır ama sonra pişman olur bende tam tersi sevdiysem aldığım eşyayı sonuna kadar sahip çıkarım:)
2 kız bir erkek ablasının gölgesinde kalmış babası küçükkken bununla ilgilenmemiş yani bir bisiklet bile dağlar kadar sorun olark dönmüş..
çok bağırmaz ama sinirlenince dünyayı gözü görmez
evlada düşkün oda şuanda bizde yok
aslında benim senden daha çok derdim var ve mantık evliliği yapmak biraz riskli eşin yaş olarak büyük olmasıda çok riskli ki eşelr arası uyum zor oluyor :(
dışardan bakınca herşey çok güzel ama içeriside beni yakar.
ruhlar uymuyor..yani ben sizi anlıyorum heleki siz bide ist oturuyorsunuz modern yer ve istiyorsunuz ki bu hayatın biraz tadını çıkarayım inş eşiniz düzelir
aslında oda biraz düşünüp şükretse belki herşey çok güzel olur..
oğlunuz için pes etmeyin ve düzelmesi için çaba harcayın
boşanınca kimsa size dört dörtlük bir hayat vadetmiyecek ve ozamanda sıkıntı lar değişecek sadece
içki içmiyorsa sizi aldatmıyorsa defalarca şans verinki elinde değil olsa hiç kimse böyle davranmaz insan piskolojisi çok hasas terazi herkes sorunlu :) düzgün insana rastlamadım :)

evlenince söz vermiyor muyuz,
iyi günde kötü günde,
HASTALIKDA sağlıkda, diye..
hasta diye bırakıp gitmek olur mu?

sizde her an bir şekilde hastalanabilirsiz..
çünkü herşey insanlar için..
hastalandığınızda (ruhsal veya fiziksel),
eşiniz arkasını dönüp gitse kalbiniz kırılmaz mı? üzülmez misiniz?

eşiniz 11 yaşından beri bu rahatsızlıkla yaşıyor ve hastalığı artık KRONİKLEŞMİŞ..
Acilen doktorunu değiştirin, ilaçlar ve dozları
onun için belliki yetersiz..
çok daha uzman bir psikiyatra gitmesi ve ilaçlarının dozunu artırması lazım..
ve psikoloğa da gidip terapide uygulanmalı..
o zaten hastalığını reddetmiyorki..

nice rahatsızlığını reddeden hastalar (şizofrenler mesela)
tedavi görüp yaşam kalitesini düzektirken,
obsesif bir hastamı düzeltemeyecek..

diyorsunuz ya, ona kıyamıyorum, diye..
bence yine kıymayın eşinize..
hasta diye onu bu hastalığıyla yüzüstü bırakıp gitmeyin..
onu tedavi ettirinki, babalık duygusunu sonuna kadar o da yaşasın..
emin olun ki, onun evladına karşı tutunduğu tavır, kendi elinde olan birşey değil..
hep hastalığının etkisiyle öyle davranıyor..

eşinize yardımcı olun..
o babalıkdan mahrum kalmasın, oğlunuzda babasından..
...........

konuyu ilk okuduğumda eşiniizn davranışlarına çok kızdım ama sonra anladım ki eşinizin ciddi sağlık sorunları var.hafife alınmayacak,kesin tedavi gerektiren sorunlar.

hiçbir normal baba çocuğu ağlıyor diye eşine küfürler eder mi sizce,mümkün mü bu?

eğer çocuğunuz sağlıklı bir ailede,babası ile birlikte büyüsün istiyorsanız lütfen eşinizle konuşup tedavi yolunu seçin..boşanmak çok kolay bu durumda ama zor olanı seçmelisiniz bence.eşiniz normal düşünemiyor..

eşinizin size,çocuğunuzun ise babasına ihtiyacı var..

nasıl ki bedenimiz yara alınca gidip pansuman yaptırıyoruz bazen ruhumuz da yaralanabiliyor.ama bi pansumanla düzelebilir..

Allah yardımcınız olsun.

aglamayan sorun cıkarmayan cocuk varsa banada bır tane lutfen.ne demek aglıyo dıye annesınde yatmalar falan.oha artık.benımkıde cok aglar esım ugrasır kucagında gezdırır basa cıkamazsa hayatım bırde sen bak susturamadım der.bır damla goz yasına kıyamıyoruz dusse ıcımız gıdıyor bısey ıstese kendımızden kısıp muhakkak alıyoruz.oyle babalıkmı olur bırde cocugun yanında kufurmu edıyor.allah nasıl bılıyorsa oyle yapsın sızede yardım etsın.zor bır durum

konu sahibi ben sizde de hata görüyorum ayrıca..çünkü bu benim sınavım deyip katlanmayı tercih etmişsiniz..evet herkesin bir sınavı var ama bu herşeyi kabul edip oturacağımız anlamına da gelmez..ne demişler;tedbirsiz tevekkül olmaz!

ruhsal rahatsızlıkların en ağırı olarak bilinen şizofreninin bile tedavisi varken ve bu hastalar normal hayata uyum sağlar hale getirilirken obsesyon yaşayan biri tabii ki de tedavi edilebilir.tedavi işe yaramadı diye birşey olamaz.o zaman eşiniz ilaçlarını kullanmıyor demektir.ya da sizi kandırıyor.

son kez alın karşınıza konuşun,gerçekten sizi ve bu evliliği isteyip istemediğini sorun.eğer cevabı evet'se o zaman gerekiyorsa bir kliniğe yatarak dahi olsa tedavi olması gerektiğini söyleyin.tek çare bu bence..

ama eğer böyle yaşamaya devam edeceğini söylüyorsa da siz kendinizi ve çocuğunuzu kurtarın!

konu sahibi ben sizde de hata görüyorum ayrıca..çünkü bu benim sınavım deyip katlanmayı tercih etmişsiniz..evet herkesin bir sınavı var ama bu herşeyi kabul edip oturacağımız anlamına da gelmez..ne demişler;tedbirsiz tevekkül olmaz!

ruhsal rahatsızlıkların en ağırı olarak bilinen şizofreninin bile tedavisi varken ve bu hastalar normal hayata uyum sağlar hale getirilirken obsesyon yaşayan biri tabii ki de tedavi edilebilir.tedavi işe yaramadı diye birşey olamaz.o zaman eşiniz ilaçlarını kullanmıyor demektir.ya da sizi kandırıyor.

son kez alın karşınıza konuşun,gerçekten sizi ve bu evliliği isteyip istemediğini sorun.eğer cevabı evet'se o zaman gerekiyorsa bir kliniğe yatarak dahi olsa tedavi olması gerektiğini söyleyin.tek çare bu bence..

ama eğer böyle yaşamaya devam edeceğini söylüyorsa da siz kendinizi ve çocuğunuzu kurtarın!

gitmedigimiz degistirmedigimiz doktor klmadi terapiden tutun pskiytriye kdar..hic bir sekilde duzelme yok..
beraber bile gittik heryere ama ben ilacla mi ysiyicam boyle mi olur diyip kafsina gore iciyo..
iciyo basimi gritiyo hayati algilamiyorum bos bos bakiyorum diyip birakiyo..
icmese sinir krixzi yasiyo ona buna catiyoo..en cok ta bana ille bir bbahane bulouyo bagrick
yoksa denedim..cok denedim ilacini ic diyorum karisma bana sanane diyooo

gitmedigimiz degistirmedigimiz doktor klmadi terapiden tutun pskiytriye kdar..hic bir sekilde duzelme yok..
beraber bile gittik heryere ama ben ilacla mi ysiyicam boyle mi olur diyip kafsina gore iciyo..
iciyo basimi gritiyo hayati algilamiyorum bos bos bakiyorum diyip birakiyo..
icmese sinir krixzi yasiyo ona buna catiyoo..en cok ta bana ille bir bbahane bulouyo bagrick
yoksa denedim..cok denedim ilacini ic diyorum karisma bana sanane diyooo

yani siz yapılabilecek herşeyi yaptınız o zaman

ama eşiniz hastalığının farkında olmasına rağmen tedaviyi bile kabul etmiyor değil mi?

o zaman geriye yapılacak tek bişey kalıyor..kimse bu dünyaya bir başkasının kahrını,çilesini çekmeye gelmedi.geçen günlerin telafisi yok.

Son düzenleme:
Bu adamla evlenme sebebinizi çok merak ettim gerçekten

en başından belli etmiş neden vazgeçemediniz ? özel değilse tabi cevap vermek zorunda değilsiniz...

kimseye kolay kolay boşan denmez ama sizin zamanınız gelmiş boşanmalısınız.

ne yazacağımı bilemedim:53:
Siz böyle bir adamla neden evlendiniz üstüne birde çocuk
İnanın o yavruya çok üzüldüm
Siz böyle yaşamaya devam ettikçe o çocukta erkek modeli olarak babasının dengesizliklerini görecek
Psikolojisi alt üst olacak.
Küçücük çocuk kendi yanlışı göremez
Gördüğünü doğru sanar
Lütfen kimseye kolay kolay boşanın demem
Ama çocuğunuzu düşünüyorsanız lütfen o adamdan bir an önce kurtulun!

bazi erkekler cocugun nasil buyugudugunu bilmiyolar sanki onlar bakiyomus gibi bide sustur sunu diyip duruyolar allah sabir versin canim

arwen daha sevgiliyken sürekli konular açıyordu eşiyle ilgili.nişanlandı aynen devam.evlendi halen aynı.adam aynı adam değişen birşey yok.eğer evliliğe devam edecekse kocasının değişeceğine kendini kandırmamalı.bu şekilde devam edeceğini bilmeli ve beklentiye de girmemeli,allah yardımcısı olsun:50:

Back