• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemle ve babamla konuşmuyorum...

Herkese bencil olsalar onları olduğu gibi kabul edeceğim. Ama abime karşı çok fedakar olup beni hiçe saymalarını kabullenemiyorum. Onu da geçtim torunları arasında o kadar ayrım yapıyorlar ki...Galiba son nokta da bu oldu.
Demekki biz oğlumuza bakalım oğlumuz da ileride bize bakar zihniyetindeler. Sabır versin evlat ayrımcılığı yapıyorlarsa sizde ona göre davranırsiniz. Kimseye muhtaç etmesin Rabbim Yardımcınız olsun

Ah canımmm çok haklısın. Benim de kırgınlıklarım vaf maalesef. İnsanın yaşı kaç olursa olsun desteğe ihtiyaç duyuyor. Bence kvalidene haber et, gelemezse bütün komşulara hemen duyur, eve kamera kurdur. Komşu ya da varsa yakınları ile götürmeye çalış bu zor zamsnları. Ve de unutma zor zamanlarımda kimşn yardım ettiğini

Evet bakmak zorunda degiller ama evladin zor durumdayken elbette kosup gidersin. Vajinan degil, pipin olsaydi, kosup gelirlerdi. Cok insafsiz buldum. Yerinde olsam onlara artik yagmurlu bir günde bir bardak su bile vermezdim. Hele yaslandiklarinda, sakin bakma. O cok sevdikleri oglu baksin onlara.
Abim inşallah bakar ama hiç sanmıyorum. Karısı onları evine bile almaz ama gelinlerine kızlarından iyi davranırlar.

Anneniz ve babanız aşırı ilgisiz, huyları bu demek ki. Bence gelseler sizi daha mutsuz ederlerdi emin olun. O yüzden onlardan hayatınızda çok birşey beklemeyin. Arada arayın sorun (nadiren) yeterli bence. sonuçta sizi büyütüp yetiştirenler de onlar. Onları başka anne babalarla kıyaslamayın herkes bir olmuyor. Sizinkiler de böyle.... İnsanları değiştiremezsiniz.
Aynen gelseler de onları hiçbir şekilde mutlu edemezdim. Bundan sonra barışırsam tavrım böyle olur.

Ah canımmm çok haklısın. Benim de kırgınlıklarım vaf maalesef. İnsanın yaşı kaç olursa olsun desteğe ihtiyaç duyuyor. Bence kvalidene haber et, gelemezse bütün komşulara hemen duyur, eve kamera kurdur. Komşu ya da varsa yakınları ile götürmeye çalış bu zor zamsnları. Ve de unutma zor zamanlarımda kimşn yardım ettiğini
Öyle yapmaya çalışıyorum ama devir mi değişti bilmiyorum. Kimse karşılıksız iyilik yapmıyor artık...

Oğlumuz yaşlılıkta bize bakar kafasındalar. Ama nedense hepsi eninde sonunda o begenmedikleri kızların eline kalıyor nasıl oluyorsa. Cok gördük böylelerini. Anne babadır "off demeyin" derler, ama çocukların çektikleri de göz önünde bulundurulmasi lazim. Bende cok kırılırdim ama engellemezdim. Yarın Allah korusun başlarına birsey gelse en cok yine benim ciğerim yanardi.
Engellemek zorunda kaldım çünkü telefonda beni arayınca annelik-babalık yaptıklarını zannediyorlar. Arayınca da sürekli abimden, yeğenimden bahsedip benim oğlumu iyi yetiştiremediğimden dem vuruyorlar. Bıktım ve yoruldum yani.

aslında doğru olan bu, radikal degil, ama ben yapamazdım.
öyle aklınıza ailesine çok düşkün biri gelmesin, hiç değilim.
ama tamamen ipleri kopartmak bana iyi gelmez.
haklı bile olsam huzursuz olurum.
bunu kendime yük edineceğime onları böyle, uzak bir komşu gibi kabullenir, hayatımdan çıkarmaz ama ana-baba kıymeti de vermezdim.

öldüklerinde cenazelerine gidecek bağımız kalmalı sanırım. aşırı duygusuz bir şey yazdım gibi geldi şu an ama öyle anne-babaya böyle muamele 🤷🏻‍♀️
Yok, aslında olması gereken dediğiniz gibi. Ama sizin dediğiniz noktaya gelmek için de bu aşamalardan geçmek lazım sanırım.

Evet, hepimizin çocuğuna öyle davransa, bir sağlık sorunları olsa ben bunu dile getirmem bile. Ama birine ‘kurban olurken ‘ diğerini görmezden gelmelerine tahammül edemedim.
Ben çok hak verdim size gerçekten de yapılanlar evlat ayrımına giriyor ben çok üzülür ve kestirip atardım.
Hayır hala otobüse atlayıp gelmiyorlar ya kızımız torunumuz Doğuda ne yapıyor bir şeye ihtiyaç var kı demiyorlar ya ben daha çok sinirlendim.
Anne baba da anne baba mı?

Oğlum 2 yaşında, daha 1 saat bile bakmadılar. Dedim ya anneanne-dede bilmiyor çocuk. Daha neler neler var buraya yazmıyorum bile. Ama sadece bir aylığına gelebilirler değil mi ki zaten bakıcımı işten çıkarmayacaktım sadece yalnız kalmak istemedim.

Aynı şeyleri yaşıyorum. Çok zor bir durumu çok iyi anlıyorum sizi. Doğuda da yaşadım orda evden çıkmak bile sıkıntı kışın markete bile gidemezsiniz. 6 ay yaz 6 ay kış ve 6 ay tamamen kar resmen. Allah yardımcınız olsun

Abim inşallah bakar ama hiç sanmıyorum. Karısı onları evine bile almaz ama gelinlerine kızlarından iyi davranırlar.

Atsin o zaman huzur evine. Öyle dünya yok, hem seni yanliz biraksinlar, hem senden vicdan yapmani beklesinler. Peki onlarin vicdani? Sadece sana yapilmis bisey olsa bir nebze, toruna yaptilar yaa!! Ben olsam asla asla af etmezdim.

Seni çok iyi anlıyorum
Yakındakine yardım ederiz uzaktaki ne hali varsa görsün mantığı..
Konustukca üzülüyorsun işte konusma en iyisi..

Ben de normalde yaşlı başlı insanlardan torun bakmalarını istemeyi haksız buluyorum. Ama sizin olayınız farklı. Kısa bir dönem için ve gerçekten ihtiyaç duyduğunuzdan talep etmişsiniz. Alınmakta haklısınız.

Yine de yerinizde olsam engellemezdim. Neticede anne baba.

Sizin konunuzdan bağımsız olarak evliliklerde dikkatimi çeken bir hususu paylaşmak istedim. Kadınlar genelde ailelerinin yaptığı haksızlıkları kabullenemiyor ama erkekler pek de kafaya takmıyor. Yani aynı olay bir erkek ailesi tarafından yaşatılsaydı, çok büyük ihtimalle erkek ailesine tavır almaz, eşine de laf söyletmezdi.

Her zaman buyukler haklı olmuyor ıste. Yerı gelınce bal gıbı de dede nene bakar cocuga bız annemden cok babaanne ıle buyuduk. Bazen koydekıler daha mantıklı dusunuyor bız yaz kıs gece gunduz babaannemle yatardık hatta ılk abım olmus gece sen rahat yat dıye annemın yanıma vermemısler. Bızde oyle buyuduk. Sımdı benım cocuguma bakmak lazım olursa tabı kı anneme kv emanet ederım babana bakcak kısıde varmıs ne olmus gelse baksa kızının yanında dursa annem tabı kı maddı olarak abıme destek ama manevı olarak da bızden destegını esırgemez.

Engellemek zorunda kaldım çünkü telefonda beni arayınca annelik-babalık yaptıklarını zannediyorlar. Arayınca da sürekli abimden, yeğenimden bahsedip benim oğlumu iyi yetiştiremediğimden dem vuruyorlar. Bıktım ve yoruldum yani.

Sizi anlıyorum. Keşke size böyle davranmasalar. Insan her zaman annesini babasini arkasinda ister

Ben çok hak verdim size gerçekten de yapılanlar evlat ayrımına giriyor ben çok üzülür ve kestirip atardım.
Hayır hala otobüse atlayıp gelmiyorlar ya kızımız torunumuz Doğuda ne yapıyor bir şeye ihtiyaç var kı demiyorlar ya ben daha çok sinirlendim.
Anne baba da anne baba mı?
Aynen, kızımız bize küsmüş deyip hala gelmiyorlar, ilginç..

Back