• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemle ve babamla konuşmuyorum...

Sanmam. Bi şey isteyecek yüzleri yok bence.
Sanmıyorum.Sen kiz evladi oldugun icin onlara gore olu yatirim olabilirsin.Zaten seni dogurarak ustlerine duseni yalmislar baska da bir hakkin yokmus gozuyle goruyor oabilirler.Onlarin bakış açısına göre kız evlat eldeki kaynaklardan faydalandirilmasina gerek olmayan ama yaşlılıkta yılda bir iki gidilip birer ay kalınabilecek,o esnada da doktor işlerine dolandirilacak evlatlardan birisi. Hatta ilerde senden istenerek alınan harçlıklar biriktirilip oğlunun eşine hediye bilezik bile alınabilir.Gormedigimiz durumlar değil yani.

açıkçası ben kız çocuk erkek çocuk ayrımını okuyunca üzüldüm. ben ailemden öyle bir ayrım görmedim. ama etrafımda bunu yaşayanlar hep vardı. çok üzücü olduğuna şahit oldum. konuşmamakta kırılmakta çok haklısın. bağların belki de çok çok öncesinde kopması gerekirdi. en azından o ayrım ve sevgisizlik senin çocuğuna yansımasın onu düşün ve üzülme

Bakmak zorunda değiller diyenleri anlam veremiyorum heralde siz hiç çaresiz zor durumda kalmadınız. İyi o zaman annesi babasina da evlat bakmak zorunda deil yaşlanıp elden ayaktan dusunce .Evlat deli gibi çaresiz kalmışsa ananın da babanın da eli ayağı tutuyorsa evladinin elinden tutucak büyütüp besleyip evlendirince annelikten babalık tan emekli olunmuyor. Allah yardımcı olsn kardeşim

Sanmıyorum.Sen kiz evladi oldugun icin onlara gore olu yatirim olabilirsin.Zaten seni dogurarak ustlerine duseni yalmislar baska da bir hakkin yokmus gozuyle goruyor oabilirler.Onlarin bakış açısına göre kız evlat eldeki kaynaklardan faydalandirilmasina gerek olmayan ama yaşlılıkta yılda bir iki gidilip birer ay kalınabilecek,o esnada da doktor işlerine dolandirilacak evlatlardan birisi. Hatta ilerde senden istenerek alınan harçlıklar biriktirilip oğlunun eşine hediye bilezik bile alınabilir.Gormedigimiz durumlar değil yani.
Onlara göre bana yaptıkları en büyük iyilik beni okutmak. Benim için başka bi şey yapmak akıllarına gelmiyor.

evlat ayrımı yapan ailelere ben çok kızıyorum sonuçta evlat işte candir.. ayrımı olmaz.
seni bu şekilde yetiştirmelere sende onlara kin tutman çok normal.
abine ev üstüne geçirmesi vs vs oğlum bize bakar kızlar bize bakmaz şekilnde. neymiş kız kocasinin ailesinin soyadina gidiyor. onlara bakar diye düşünüyor.
benim eşim böle düşünüyordu onun bu fikrine hiç bi zaman katılmadim...
çünkü köylüler bu şeklindeymiş...
böle düşünürmüşşş..
kız evlendi diye anne babayi mi atacak... arayıp sormayacakmi?
bide parasi var diye kızı kullanan ailede gördüm..
en önemlisi neydi biliyormusun senin küçük ailen. eşin oğlun...
gerisi boşver.. böle düşünüyorsa düşünsün oğlu onlara bakmadığında sana gelecek.
Ben kucağımda 5,5 aylık bebekle Doğuya gittim, yardıma gelmediler. İki gün kadın bulmayı bekledim. Eşim ameliyat oldu, aynı anda oğlum orta kulak iltihabı oldu, gelmediler. Kayınvalidem ameliyat oldu, geçmiş olsuna gitmediler. Bir de madalyonun öbür yüzüne bakıyorum, abim olunca işler tersine dönüyor. Çoktan hak etmişler de ben son noktayı beklemişim.

Benim için radikal evet ama ben sizin yasadıklarınızı yasamadım. Ne kadar empati yapmaya calıssam da tam olarak ne hissettiğinizi bilemem. Uzaklaşmak (manevi olarak) size iyi geldiyse radikal olsa bile dogru bir karardır.
Bence doğru karar, çünkü derdimi onlara başka türlü anlatamadım.

bence eşine herşeyi anlatma. gün gelir yüzüne vurur. ben yaşadım bunu.
yarin bi gün ailenle barışırsın unutursun ama eşin unutmaz. annen baban seni hiçe saymadilar mi der..
Eşimi onlar arayıp söylemişler, yoksa ben aramadım. Eşim zaten her şeyin farkında, ben yalnızım herkes alkalinin annesi babası boşta, gelebilirlerdi diyor, ben be diyebilirim ki...

Bakmak zorunda değiller diyenleri anlam veremiyorum heralde siz hiç çaresiz zor durumda kalmadınız. İyi o zaman annesi babasina da evlat bakmak zorunda deil yaşlanıp elden ayaktan dusunce .Evlat deli gibi çaresiz kalmışsa ananın da babanın da eli ayağı tutuyorsa evladinin elinden tutucak büyütüp besleyip evlendirince annelikten babalık tan emekli olunmuyor. Allah yardımcı olsn kardeşim
Herkese bencil olsalar onları olduğu gibi kabul edeceğim. Ama abime karşı çok fedakar olup beni hiçe saymalarını kabullenemiyorum. Onu da geçtim torunları arasında o kadar ayrım yapıyorlar ki...Galiba son nokta da bu oldu.

Ne güzel özetlemişsiniz...

Evet bakmak zorunda degiller ama evladin zor durumdayken elbette kosup gidersin. Vajinan degil, pipin olsaydi, kosup gelirlerdi. Cok insafsiz buldum. Yerinde olsam onlara artik yagmurlu bir günde bir bardak su bile vermezdim. Hele yaslandiklarinda, sakin bakma. O cok sevdikleri oglu baksin onlara.

Alkali cok haklisin. 1 ay nedir ya ? Vallahi pes yani.
Bence esinde engellesin gecsin. Cok barismak istiyolarsa engeli kaldirsin diyeveklerine cıksin gelsinler.
Eşimi aramışlar beni oraya çağırıyorlarmış. İşimi gücümü nasıl bırakıp gideceksem. Hayal dünyasında yaşıyorlar resmen.

Merhaba kk, eski üyeyim ama site yenilenince üyeliğim silinmiş, ben de yeni üyelik aldım. Sorunuma gelince, ailem. 4 kardeşiz, 3 kız ve 1 erkek. Bu yaşıma kadar anne ve babam abime bizden daha imtiyazlı davrandı. Kızlarını dershaneye bile göndermezlerken abime her ayrıcalık tanındı, babama miras bir ev kaldı, hemen abimin üzerine yapıldı, vs... Zaten bu duruma alışmış ve ailemden bir beklentim kalmamıştı, kendi ayaklarımın üzerinde duran ve bundan memnun olan bir insandım, taaa ki eşimin mecburi hizmeti Doğu’nun ücra bir köşesine çıkana kadar. Oğlum 1,5 yaşına gelene kadar ücretsiz izin kullandım. Eşimin iş arkadaşının eşine çocuğumu emanet edebileceğimi anlayınca işe başladım. Bakıcı bizim eve geliyordu, ders saatim de azdı, hepimiz mutluyduk. Ama o kadar çetin bir kış oldu ki kadın evimize gidip gelememeye başladı. Minibüs, dolmuş yok, kadını anca eşim eve gelince evine bırakabiliyorduk. Sonra başka nedenlerle kadın bizi bıraktı. Ben sömestr tatilinde ortada kaldım. Anneme yalvardım gelmedi ( abimin oğluna 3 yıl baktı, daha da bakacaktı da abimin tayini çıktı) Babam emekli, evde eşi vefat eden ablamla yaşıyorlar. Gelemeyecek durumları yok yani. Doğuda yaşamış olanlar bilirler, kimse eve gelmek istemiyor, herkes evine istiyor çocuğu.Devir zaten kötü, ben asla çocuğumu başkasının evine vermem. Çok aradım, çok gözyaşı döktüm, sonunda güç bela iyi birini bulduk. Yine aileme kızmadım. Sonra eşimin tayini memleketimize yakın bir yere çıktı ( tayin dönemlerimiz uyuşmuyor maalesef) ve ben oğlumla yalnız kaldım. Annem-babam oralı olmadılar. 6 aydır da onları görmüyorum zaten. Haftada bir-iki gün telefonla aramakla annelik yaptığını zanneden annemi telefondan engelledim. Bu hafta çok hastaydım, oğlumla ilgilenemedim, ben hasta yattım oğluma televizyon bakıcılık yaptı ve benim canıma da tak etti. Sizce kızmakta haksız mıyım ? ( Not: Kayın pederim rahmetli oldu, kv dizlerinden ameliyat oldu, yanıma gelemez ama gel deseydim gelirdi, Oğluma anne-babamdan daha düşkün, oğlum dede-anneanne be demek onu bile bilmiyor)

Anneniz ve babanız aşırı ilgisiz, huyları bu demek ki. Bence gelseler sizi daha mutsuz ederlerdi emin olun. O yüzden onlardan hayatınızda çok birşey beklemeyin. Arada arayın sorun (nadiren) yeterli bence. sonuçta sizi büyütüp yetiştirenler de onlar. Onları başka anne babalarla kıyaslamayın herkes bir olmuyor. Sizinkiler de böyle.... İnsanları değiştiremezsiniz.

Anamnez yaaa annem yapıyor bunu ve daha nicesini:/ kızlarından yolup gelinine yediriyor:( ne büyük bir ayıp..

Konu sahibi, umrunuzda olmasın. Ben olsam öyle anne babaya telefonda konuşarak harcadığım vakite bile üzülürdüm.

Oğlumuz yaşlılıkta bize bakar kafasındalar. Ama nedense hepsi eninde sonunda o begenmedikleri kızların eline kalıyor nasıl oluyorsa. Cok gördük böylelerini. Anne babadır "off demeyin" derler, ama çocukların çektikleri de göz önünde bulundurulmasi lazim. Bende cok kırılırdim ama engellemezdim. Yarın Allah korusun başlarına birsey gelse en cok yine benim ciğerim yanardi.

Anamnez yaaa annem yapıyor bunu ve daha nicesini:/ kızlarından yolup gelinine yediriyor:KK43: ne büyük bir ayıp..
Teyzemde de gördüm bu tür bir davranisi..ve pek çok kişide ...kızlara gelince "hastayım gurban " oğlana gelince al koçum bu parayı araba alırken üstüne kat 😔

Son düzenleme:
Ben kabullendim, bütün kırgınlıklarım birikti ve onlarla görüşmek istemiyorum. Çok mu radikal davranıyorum, onu merak ediyorum.

aslında doğru olan bu, radikal degil, ama ben yapamazdım.
öyle aklınıza ailesine çok düşkün biri gelmesin, hiç değilim.
ama tamamen ipleri kopartmak bana iyi gelmez.
haklı bile olsam huzursuz olurum.
bunu kendime yük edineceğime onları böyle, uzak bir komşu gibi kabullenir, hayatımdan çıkarmaz ama ana-baba kıymeti de vermezdim.

öldüklerinde cenazelerine gidecek bağımız kalmalı sanırım. aşırı duygusuz bir şey yazdım gibi geldi şu an ama öyle anne-babaya böyle muamele 🤷🏻‍♀️

Back