- 10 Haziran 2020
- 676
- 756
- 29
Evet bir psikoloğa danışmıştım sadece. Herhangi bir tedavi yöntemi yok. Sadece bana düşündüğün şeyleri yaz demişti.Eski mesajınıza baktım da siz de hayal kuruyormuşsnuz. Psikolojik destek almayı düşünüyorum demişsiniz, ancak ben Türkiye’de bu durumu bilen psikolog olduğunu düşünmüyorum, varsa da sadece duymuştur. Eskiden bizim durumumuza verilen bir isim bile yokmuş, benzerlikleri farkeden İsrail’li psikolog bu duruma tanı koyalı 15 sene bile olmadı. Okullarda gösterilen bir şey değil.
Olabilir benim yaşadığım ve gördüklerim maalesef düzelmediler. Keşke dediğiniz gibi olsa hepsi.şizofeni hastasının tedavi ile yaşamını devam ettirebildiğine şahit oldum. birden çok şizofreni hastası tanıdım kısa sürelerde de olsa birçok kez şizofreni hastaları ile aynı ortamı paylaştım, şizofreni hastası arkadaşlarım oldu, onlarla toplu terapi seanslarına katıldım birçok kez.. ben de deneyimlediklerimi paylaşıyorum.
Umarız. Etrafımdaki insanlar durumumdan muzdarip değiller aslında, kendime zarar vermiş oluyorum. Daha kısa sürede bitireceğim şeyler uzuyor da uzuyor. Dalıp gidiyorum sürekli.Siz en azından tedavi olmak istiyorsunuz ama eşim istemiyor hatta ben normalim diye direniyor. Eşimdede odaklanamama, oflama puflama yerinde duramama, yeni bir şeyi öğrenmede zorluk vs. var. Bence en kısa sürede gidin belkide hiçbişeyiniz yoktur kısa sürede düzelecektir bilemezsiniz bende eşimin düzelebilmesini umuyorum
Bu kadar büyük bir hastalığı saklayan, gizlice bu hastalığı öğrenenden daha suçlu bence. Eğer bu adam şizofreni hastasıysa ve kadına bunu söyleseydi belki çocuk yapmayacaktı. Kaygı bozukluğu, depresyon gibi günümüzde "sıradan" kabul edilen bir durum değil bu.Ben tüm yorumları okudum ve sizin de yardimci olmak adina böyle bir öneride bulundugunuzun farkındayım ama bir önceki sizin kisa bir cumlesini alintiladiginiz yazimda da belirttigim üzere, hasta mahremiyeti denen bir sey var hatta kişisel mahremiyettir e-devlet/e-nabiz bilgileri. Kayinpeder ne tedavi oldu bilmiyoruz gerçekten depresyon da olabilir başka bir sey de. Ama bunu öğrenmenin yolu kisinin özel bilgilerini alip izinsiz bir şekilde kisisel sistemini eşelemek degildir. Evli olmamakla birlikte evli olsaydim eşimin bilgilerini bile bilsem ondan habersiz girip bakmazdim sanırım çünkü onun kişisel alanidir, eş olmak sınırsız özgürlük vermez. Hadi esininkine baktı diyelim bir nebze olabilir diye düşünelim, kayinpederinkine bakmasi yine yanlış.
Benzerini yasadim demiştim bana sormadan benim bilgilerimi alıp arkamdan is cevrilmesini yanlis buluyorum ben bana sorulsa cevaplarim zaten sakınmam ve hastaligimi da beni tanıyan herkes bilir bununla barisigim ama arkadan is ceviren gözümden düşer.
Konu sahibesi esinden sorumlu babasindan degil, bir uzmana gitsinler bakalim teshis neyse o koysun ve konu sahibi de eşiyle aşmanın yollarina baksinlar, kayinpeder burada konu dışı olur (evin dışında yani).
Tamam siz bosanma baskisina devam edin demek ki onun da hassasiyeti bu. Elbette devamli bosanacagim demek hos degil ama esinizi dizginleyen ve ikna eden bu demek ki.
umarım onlar da iyi olurlar. çok zor bir hastalık gerçekten. çok geçmiş olsun :)Olabilir benim yaşadığım ve gördüklerim maalesef düzelmediler. Keşke dediğiniz gibi olsa hepsi.
Elbette soylenmeliydi ama şimdi e nabiza baksa ne bakmasa ne? Ayrica ben esinin doktora gidip teşhis aldigini düşünmüyorum babasinin tedavisine şahit olduğundan doktordan korkuyor bile olabilir dolayısıyla e nabizda bir sey cikmayabilir ayrica kayinpederin enabizina girmesini de doğru bulmuyorum önceki mesajlarda belirttigim üzere. Tabii siz ya da konu sahibi farkli düşünebilirsiniz saygı duyuyorum.Bu kadar büyük bir hastalığı saklayan, gizlice bu hastalığı öğrenenden daha suçlu bence. Eğer bu adam şizofreni hastasıysa ve kadına bunu söyleseydi belki çocuk yapmayacaktı. Kaygı bozukluğu, depresyon gibi günümüzde "sıradan" kabul edilen bir durum değil bu.
umarım onlar da iyi olurlar. çok zor bir hastalık gerçekten. çok geçmiş olsun :)
Arabası yeni mi sıfır mı? Benim eşim de ilk aldığında sıfır almıştık arabasına bakardı sürekli hatta benim kasama bakmadın bu kadar yuh falan diye dalga geçerdim ohpjojphohohoh düşkünlükten olabilir yani ki geçti yani o ilk aşkıKendi kendine konuşurken farketmedim hiç ancak nişanlandığımız gün arabayla kuaförün önüne gelip saçım yapılırken dakikalarca arabasının heryerini incelemişti gülümseyerek hatta saçımı yapan kızlarda eşiniz çok heyecanlı diyerek gülüşmüştük yani normal insan özellikleri gibi çoğu zaman ayırt etmesi zor
Evet psikiyatri uzmanı olmasına dikkat edeceğim çünkü eşim tamam gideceğim ama psikolog olacak diyor yani demek istediğim baya farkında gideyim derken bile direniyor.Bende psikiyatrist olacak yoksa boşanırım diye sıkıştırmaya çalışıyorum böyle kabul etmek zorunda kalıyor.
Evet ses kaydı yapmayı düşünüyorum hatta görüntü alabilmek daha iyi olabilir çünkü benim gördüğüm normal değildi... Evet bende böyle düşündüm huydur karakterdir normaldir düzeltilebilir vs dedim karşıma alıp defalarca konuştum beni kırdığı yerlere dikkat edip yapmaması gerektiğini ancak bana söylediği şu - Bana birşeyleri sürekli tekrarlamalısın unutuyorum ve uzun konuşmaları algılamakta zorlanıyorum kısa cümleler kur - oldu. Neden böyle oluyor iyimisin diyorum yok ya iyiyim benim yapım bu zaten Türkçeyi de anlamam bu yüzden gibi nerdeyse mantığa yatan cevaplar veriyor hastamı değil mi ikileminde kalıyorsunuzTelefonu ses kayıt moduna alıp uzaklaşın sonra da dinleyin ne konuşmuş neye gülmüş.
Hamile karısına yardımcı olması gerektiğini ailesinin de tembihlemesi lazım empati kuramaması çok kötü. Sosyal zekası düşük olabilir insan sevmiyordur. Arabasına düşkün olmayan erkek yok gibi.
tanımadan çocuk olması kötü olmuş. Eğer genetik geçişli bir rahatsızlıksa problem.
O neydi gı.
Evet ilk eşiyim o da benim ilk eşim. Zaten bu 1 yıl neredeyse hergün ağlayarak geçti çünkü normal biri gibi karakter huy şöyle böyle düzeltilebilir derken hatta ailem bile benim abarttığımı zannetti kısa bir süre. Sonradan banada hak verdiler kendilerinde gördüler zaten. Uzmana görünmek şart elbette teşekkür ederimİlk eşi misiniz? Aynı arkadaşın eski eşini tarif etmişsiniz mesleğine kadar. O onbeş gün evli kalabilmiş. Ve çok ağır şeyler yaşamış. Mutlaka bir uzman görsün.
Bende konusurum kendi kendime gülerim hatta karsimda biri varmis gibi ama farkinda olmam. Hep kv yuzunden başladı soyleyemediklerim icimde kaldi galiba. Neyse belki psikolojiktir ama ben cok rahatim cocuklarim farkediyor şarkı söylüyorum diyorumMerhaba kadınlar kulübü ailesi.Yaklaşık 1 yıl önce hiç planımda yokken hayatımın aşkını bulduğuma inanarak çok kısa süre içerisinde evlendim. Hayallerimiz, yaptıkları, davranışları, vaatleri, her zaman bana hassasiyetle yaklaşımı evlenmeden önce ona aşık olmama sebepti. Evlendiğimiz ilk gün kendi kendine konuştuğunu farkettim. Banyoya gitmişti ama sesler geliyordu ancak ben ilk zamanlar mutluluktan şarkı söylüyor sandım çünkü fazla yüksek sesli değil ve hızlı hızlı birşeyler söylüyor eşim. Sonraki zamanlarda artık takip etmeye başladım acaba ne diyor diye ama hiçbir zaman tam ne dediğini anlayamadım çünkü dediğim gibi çok hızlı konuşuyor. Ayrıca konuşurken mesela kahve yapıyorsa o işini yaparken cezveye kahve paketine bakarak filan konuşuyor yani hem işini yapıyor hem konuşuyor gibi diyebiliriz. Beni korkutan sadece konuşması değil konuşurken sesli sesli kahkaha bile atıyor. Hatta dayanamadım birgün gelin üçümüz konuşalım birlikte gülelim dedim yanına gittiğim an sustu ve sorumu duymamış gbi cevap bile vermedi kendi kendine elindeki işe bakarak gülümsüyordu.Yani özetle hem kendi kendine konuşuyor kahkaha da var ayrıca gülümsüyorda birde sen konuşuyorsun kahkaha atıyorsun dediğimde inkar ediyor sinir oluyorum.
Sadece buda değil evlendikten kısa süre sonra hamile kaldım.Hamileyken markete gidiyoruz eve dönünce poşetleri bana taşıtmak istiyor. Durumumu sakince açıklıyorum çocuğumuz düşebilir diyorum ancak amaan birşey olmaz diye önemsemiyor. Bununla bitmedi 5 kiloluk su bidonlarını bile taşıtmaya kalkmışlığı olmuştu bu durumda kavga ettik çocuğumu düşürmek istemiyorum istersen döv taşımayacağım diye bağırdım ancak yüzünde hiçbir ifade şaşırma olmadı önemsemedi oflayarak kendisi taşıdı.
Genel olarak yüz ifadesi durgun mimiksiz ve sürekli telefonuyla ilgilenir. Sosyal çevresi yok gibi kısıtlı çünkü kimseye güvenmiyormuş öyle diyor.
Eşimin köyünde herkesle konuşurken dikkat etmeliymişim çünkü gene kimseye asla güvenilmezmiş öyle diyor aşırı şüpheci. Ben oradayken eve birileri gelsin hemen diğer odaya git aşkım sen keyfine bak diyor milletin içine çıkmamı istemiyor
Sürekli olarak gelecek hakkında planlar yapıyor ama öyle böyle değil plan üstüne plan hiç durmadan plan yapıyor şöyle yapacağım böyle edeceğim gibi
Arabayla eve dönerken araba temiz olsada araba yıkamacıya giriyoruz hamile halimle sıcaktan bayılacak gibi oluyorum nolur beni eve bırak sen arabanı istediğin kadar temizle diyorum. Birşey olmaz 5 dk sürüyor zaten diyor önemsemiyor... Üstelik eve dönüncede dakikalarca arabayı inceleye inceleye eve çok geç giriyor pencereden şaşkınlıkla izliyorum arabadan ayrılamıyor.
Ben üşüyorum, karnım ağrıyor vs dediğimde ama ben üşümüyorum ki diyor veya bir insanın karnımı ağrırmış ya benim hiç ağrımadı gibi saçma cevaplar veriyor.
Bunlar sadece birkaçıydı...
Yani sizde okuyun benmi abartıyorum. Eşimi psikiyatriste gitmeye ikna edemiyorum benim birşeyin yok diyor. Aile danışmanlığına gidelim diyor. Sizce aile danışmanına herşeyi detaylıca anlatsam tanısı konulup tedavisi olabilir mi? Benzer durumu yaşayan varmı?
Evet türlü türlü sebepleri olabilir bu yüzden bir uzmanla görüşmek şart oldu. Birde anlaşamıyoruz bu yüzden aile danışmanına gitmek gerekir diye düşündük zaten psikiyatriste gitmek istemiyor benim bişeyim yok diyorBende konusurum kendi kendime gülerim hatta karsimda biri varmis gibi ama farkinda olmam. Hep kv yuzunden başladı soyleyemediklerim icimde kaldi galiba. Neyse belki psikolojiktir ama ben cok rahatim cocuklarim farkediyor şarkı söylüyorum diyorum. Simdi kv bes yıldır yok hayatimda yine ayniyim ama gayet iyiyim yani. Bana her insanin ufak takintilari olabilir gibi geliyor. Sizin içiniz rahat değilse esinizi ikna edip tedaviye baslayabilirsiniz.
Babası da öyleymiş :/ ben de şizofreni diye dusundum, ki genetik oluyor zaten. Allah şifa versinşizofren mi acaba? ailesinde veya akrabalarinda şizofren olan var mi acaba biliyor musunuz
Araba yikama ve araba inceleme bakimi konusunda benim esimde oyle bi cok erkek oyledir eminim.diger yazdilariniz biraz sorumsuz erkek modeli gibi geldi fakat kendi kendine konusmasi tuhaf siz biraz daha takip edin benceMerhaba kadınlar kulübü ailesi.Yaklaşık 1 yıl önce hiç planımda yokken hayatımın aşkını bulduğuma inanarak çok kısa süre içerisinde evlendim. Hayallerimiz, yaptıkları, davranışları, vaatleri, her zaman bana hassasiyetle yaklaşımı evlenmeden önce ona aşık olmama sebepti. Evlendiğimiz ilk gün kendi kendine konuştuğunu farkettim. Banyoya gitmişti ama sesler geliyordu ancak ben ilk zamanlar mutluluktan şarkı söylüyor sandım çünkü fazla yüksek sesli değil ve hızlı hızlı birşeyler söylüyor eşim. Sonraki zamanlarda artık takip etmeye başladım acaba ne diyor diye ama hiçbir zaman tam ne dediğini anlayamadım çünkü dediğim gibi çok hızlı konuşuyor. Ayrıca konuşurken mesela kahve yapıyorsa o işini yaparken cezveye kahve paketine bakarak filan konuşuyor yani hem işini yapıyor hem konuşuyor gibi diyebiliriz. Beni korkutan sadece konuşması değil konuşurken sesli sesli kahkaha bile atıyor. Hatta dayanamadım birgün gelin üçümüz konuşalım birlikte gülelim dedim yanına gittiğim an sustu ve sorumu duymamış gbi cevap bile vermedi kendi kendine elindeki işe bakarak gülümsüyordu.Yani özetle hem kendi kendine konuşuyor kahkaha da var ayrıca gülümsüyorda birde sen konuşuyorsun kahkaha atıyorsun dediğimde inkar ediyor sinir oluyorum.
Sadece buda değil evlendikten kısa süre sonra hamile kaldım.Hamileyken markete gidiyoruz eve dönünce poşetleri bana taşıtmak istiyor. Durumumu sakince açıklıyorum çocuğumuz düşebilir diyorum ancak amaan birşey olmaz diye önemsemiyor. Bununla bitmedi 5 kiloluk su bidonlarını bile taşıtmaya kalkmışlığı olmuştu bu durumda kavga ettik çocuğumu düşürmek istemiyorum istersen döv taşımayacağım diye bağırdım ancak yüzünde hiçbir ifade şaşırma olmadı önemsemedi oflayarak kendisi taşıdı.
Genel olarak yüz ifadesi durgun mimiksiz ve sürekli telefonuyla ilgilenir. Sosyal çevresi yok gibi kısıtlı çünkü kimseye güvenmiyormuş öyle diyor.
Eşimin köyünde herkesle konuşurken dikkat etmeliymişim çünkü gene kimseye asla güvenilmezmiş öyle diyor aşırı şüpheci. Ben oradayken eve birileri gelsin hemen diğer odaya git aşkım sen keyfine bak diyor milletin içine çıkmamı istemiyor
Sürekli olarak gelecek hakkında planlar yapıyor ama öyle böyle değil plan üstüne plan hiç durmadan plan yapıyor şöyle yapacağım böyle edeceğim gibi
Arabayla eve dönerken araba temiz olsada araba yıkamacıya giriyoruz hamile halimle sıcaktan bayılacak gibi oluyorum nolur beni eve bırak sen arabanı istediğin kadar temizle diyorum. Birşey olmaz 5 dk sürüyor zaten diyor önemsemiyor... Üstelik eve dönüncede dakikalarca arabayı inceleye inceleye eve çok geç giriyor pencereden şaşkınlıkla izliyorum arabadan ayrılamıyor.
Ben üşüyorum, karnım ağrıyor vs dediğimde ama ben üşümüyorum ki diyor veya bir insanın karnımı ağrırmış ya benim hiç ağrımadı gibi saçma cevaplar veriyor.
Bunlar sadece birkaçıydı...
Yani sizde okuyun benmi abartıyorum. Eşimi psikiyatriste gitmeye ikna edemiyorum benim birşeyin yok diyor. Aile danışmanlığına gidelim diyor. Sizce aile danışmanına herşeyi detaylıca anlatsam tanısı konulup tedavisi olabilir mi? Benzer durumu yaşayan varmı?