kime iyilik yaparsan ondan koru kendini =(

Ama bu Selin'e de mezhebi geniş koca lazım, kadına baksana balkondan balkona ceviz kırıyor.:KK9: Normal bir erkekle yapamaz bu, önüne geleni affetmiyor maşallah :KK53:

Bu arada konu sahibi durumunuz zor ama ben o tehditlere pek inanmıyorum, o kadar kolay değil öyle adam öldürmek ona cesaret edemezler imkanı yok, siz bir dahaki sefere ses kaydı vs. yapın, ya da mesaj atarlarsa kaydedin, polise gitmekle tehdit edin açık açık, o kayıtlar sizde olduğu müddetçe imkanı yok kıllarını kıpırdatmaya cesaret edemez 2 it kopuk.

İnşallah dediğiniz gibi olur , cehenneme direk olsun böyleleri insanın başına her kötülüğü getirirler :18: Kayıt meselesi çok iyi bunu da ileticem babama...
Yazık ya selinin erkek kardeşinin de başını belaya sokucaklar daha yeni bebişleri oldu , utanmazlar ya kardeşini öne sürüo vay anasınıı kardeşe bakk...

en iisi böyle durumları ne gördüm ne duydum olacak..3 maymun....hz. ömerin olayı geldi aklıma..

Evet bu devir o devir , ama babama sorsan ben böyle biriyim doğruluğumdan şaşmam , biz dürüst yetiştirildik der, ah ah çok kızıyoruz babama ama ne yapçan :KK19:

Öyle evlilikler ya da ilişkiler var ki kadın ya da erkek diğerinin başka ilişkiler yaşadığını biliyor ve ses çıkarmıyor. Hatta hoşuna gidiyor.
Selinin eşinin bu kadar vurdumduymaz olması """çocuk var ne yapayım""" demesi,
ve Alinin eşinin olay ortaya çıktıktan sonra hala selinle görüşüyor olması aklıma bunu getirdi...
Keşke babanız Ali ile konuşmadan önce.. komşuluk ilişkilerinizi bitirseydiniz.
Görüşmeyi kestiğinizde hepsi zaten neden olduğunu anlardı...

İnşallah bu olay yüzünden başınıza kötü bir şey gelmez ve bundan sonra daha aklı selim davranırsınız....

canım belli ki kendilerini aklamak için babanı harcıyorlar. Eğer konuşulacak bir insansa selinin abisi, git konuş bence ama bana kalırsa taşının ordan. Bu insanların Allah korkusu yok. baban doğrusunu yapmış ama kıymet bilememişler.

Aynen öyle oldu canım , açıklarını kapatacak adam lazımdı babamı harcadılar , kocası bile bunu diyor düşün artık:KK47:

konuyu gayet de iyi anladım
gerçi sizin anlatımınız sıkıntılı ama diğer arkadaşlar da bundan yakınmış
babanız siz çok burnunuzu sokmuşsunuz olaya size ne
al başına belayı
hayat milletin keyif milletin size ne pardon
size uymayan bir durum varsa kendi adınıza iletişimi kesersiniz olur biter

Evet sıkıntılı anlattım , dün işyerinden çıkma saatime yakın yazdığım için hızlıca yazıverdim , bugün düzenledim ki ama siz hala konuyu pek kavramış değilsiniz . Biz kimsenin keyfinin kahyalığını yapmıyoruz, namus bekçisi de değiliz , insan zarrafı da değiliz. 10 yıllık komşularımızı tanıyamadık bu yüzden bize de yuh olsun diyorum.
Buna burnunu sokmak pek denilmez , buna komşuluk hatrı denir , yanlışı yoldan çevirmek denir , herşey denir ama burnunuzu sokmak en son denilecek şey. Siz eğer ki evliyseniz kocanız sizin evli arkadaşınızla ilişki yaşıyorsa , bir dostunuzun gelip kocanızı bak yanlış yoldasın demesi yuvanı dağıtma demesi kötü bişey mi? Kötü olan ne biliyor musun o karektersiz insan müsfettesini babamın adam yerine koymuş olması onunda ne kadar şerefsiz olduğudur. İnsanları rencide etmek için konudan illa bir-iki kelimeyi cımbızla çekip önüne sürmesi değildir bu konu , ben olayı naklettim ve öneri istedim. Duyarlı insanların kötülenmesi bir bizim komşularda değilmiş anladığım kadarıyla. Sanırım bakış açılarımız çok farklı sizinle .
İyi günler.

Ayrıca ortada kesin bir delil yok. Şüpheler varmış. Deliller telefon kayıtları ile çıkar ortaya.. (Eğer mesajlar çıkıyorsa tabii..)
Yani babanız aslında iyilik etmemiş, işgüzarlık etmiş. Bunu bir kere kabul etmeli...
Ya hiç bir şey yoksa, ve samimiyet varsa.. durup dururken aile faciasına yol açmış olacak babanız...

İşte bu yüzden gözlerinle göreceksin, 4 şahit olacak gibi şartlar getirilmiş bir kişiyi bu şekilde suçlamak için...

Bırakacaktınız kendi pisliklerinde boğulacaklardı
Bu devirde malesef 3 maymunu oynamak gerekiyor tüm ahlaksızlıklara göz yummak gerekiyor yoksa böyle işin içinden çıkılmıyor
Babanıza acıdım bir daha zaten böyle bir iyilik yapmaz da ne kadar pişmandır kimbilir
Korkmayın bence hiç bi b..k yapamazlar ya o kadar kolay mı adam asmak kesmek :KK19:

Birde tavsiye vereyim çevreyle biraz alakasız olun yani misal bizim apartmanda böyle bir şey olsa ruhum duymaz o kadar ilgisizimdir insanlarla kimin ne yaptığıyla ilgilenmem mesela devir böyle artık .

Öyle evlilikler ya da ilişkiler var ki kadın ya da erkek diğerinin başka ilişkiler yaşadığını biliyor ve ses çıkarmıyor. Hatta hoşuna gidiyor.
Selinin eşinin bu kadar vurdumduymaz olması """çocuk var ne yapayım""" demesi,
ve Alinin eşinin olay ortaya çıktıktan sonra hala selinle görüşüyor olması aklıma bunu getirdi...
Keşke babanız Ali ile konuşmadan önce.. komşuluk ilişkilerinizi bitirseydiniz.
Görüşmeyi kestiğinizde hepsi zaten neden olduğunu anlardı...

İnşallah bu olay yüzünden başınıza kötü bir şey gelmez ve bundan sonra daha aklı selim davranırsınız....

Yok canım bu öyle bişey değil , kadın kocası için ne yalanlar sıkıyor hemde yanında adam öyle pısırık ki , kadın daha öncede eski sevgilisine dönmek istemiş biz bunu bilmiyorduk bile , sanırım kadın kocasyla evlenerek kara para aklamış , kadının gözü yükseklerde....

Hay Allah! :26:
Keşke bulaşmasaydınız ama olan olmuş...
Polise gidin ya da bir süre babanızı ve annenizi uzaklaştırın oradan...
Konu netleşene kadar en azından..

Bırakacaktınız kendi pisliklerinde boğulacaklardı
Bu devirde malesef 3 maymunu oynamak gerekiyor tüm ahlaksızlıklara göz yummak gerekiyor yoksa böyle işin içinden çıkılmıyor
Babanıza acıdım bir daha zaten böyle bir iyilik yapmaz da ne kadar pişmandır kimbilir
Korkmayın bence hiç bi b..k yapamazlar ya o kadar kolay mı adam asmak kesmek :KK19:

Ahh hemde nasıl , değmezmiş böyle insanlaraa ...
Kolay değil tabi bir insanı öldürmek ama müge anlıda duyuyoruz , cahillik insana herşeyi yaptıryor ve böyle durumlarda genellikle...
:18:

Birde tavsiye vereyim çevreyle biraz alakasız olun yani misal bizim apartmanda böyle bir şey olsa ruhum duymaz o kadar ilgisizimdir insanlarla kimin ne yaptığıyla ilgilenmem mesela devir böyle artık .

Annem de öyle çıkmaz etmez görmez, dediğim gibi A sosyal , biri apartmanda görür ayaklı gazeteler vardır ya hani ayaküstü hemencik anlatıverir böyle bir durum , ve küçük yer bizim orası , erkekler de kendi aralarında bunu konuşuyor babamda ordan duyuyor. Aylardır ortalık durgundu , kadın durulmuşken ortalık tekrar boşanmayı gündeme getirdi ve bu kez döküman çıkartıcağını söyleyince bunlar tutuştu kendi totolarını kurtarmak için babamı öne sürdüler yine , allah iki yakalarını bir araya getirmesin öyle insanların , bizden uzak allaha yakın olsunlar tek duam bu :18:

aynen öyle oldu canım , açıklarını kapatacak adam lazımdı babamı harcadılar , kocası bile bunu diyor düşün artık:KK47:

evet sıkıntılı anlattım , dün işyerinden çıkma saatime yakın yazdığım için hızlıca yazıverdim , bugün düzenledim ki ama siz hala konuyu pek kavramış değilsiniz . Biz kimsenin keyfinin kahyalığını yapmıyoruz, namus bekçisi de değiliz , insan zarrafı da değiliz. 10 yıllık komşularımızı tanıyamadık bu yüzden bize de yuh olsun diyorum.
Buna burnunu sokmak pek denilmez , buna komşuluk hatrı denir , yanlışı yoldan çevirmek denir , herşey denir ama burnunuzu sokmak en son denilecek şey. Siz eğer ki evliyseniz kocanız sizin evli arkadaşınızla ilişki yaşıyorsa , bir dostunuzun gelip kocanızı bak yanlış yoldasın demesi yuvanı dağıtma demesi kötü bişey mi? Kötü olan ne biliyor musun o karektersiz insan müsfettesini babamın adam yerine koymuş olması onunda ne kadar şerefsiz olduğudur. Insanları rencide etmek için konudan illa bir-iki kelimeyi cımbızla çekip önüne sürmesi değildir bu konu , ben olayı naklettim ve öneri istedim. Duyarlı insanların kötülenmesi bir bizim komşularda değilmiş anladığım kadarıyla. Sanırım bakış açılarımız çok farklı sizinle .
Iyi günler.

sizinle bakış açılarımız gerçekten farklı
siz başka bir konuda asosyal olduğunuzu söylemişsiniz
size tavsiyem hep aynı pencereden bakmayın olaya açın kendinizi
konuyu anlama mevzusuna gelince konunuzu okudum ve anladım
şükür anlama kabiliyetim var
gene savunuyorum katılmak zorunda değilsiniz
elalemin derdi sizi ilgilendirmez
görmeyeceksiniz duymayacaksınız bilmeyeceksiniz
sizi ilgilendiren bir konu yok çünkü
olayı tasvip ettiğimi sanmayın
bende olsam hiç karışmam ama ilişiğimi keserdim görüşmezdim selam bile vermezdim
babanızda iyi niyetli yaklaşmış ama mahallenin muhtarı değil-ahlak bekçisi hiç değil
selin yada ali evladı değil akrabası değil bişeyi değil
ne oldu olay onda kaldı
(bi zaman bir olay vardı kadın sevgilisi ile zina halindeyken çocuğuna yakalanıyor, söyler diye sevgilisyle birlikte öz çocuğunu öldürüyorlar gömüyorlar sonrada müge anlıya çıkıp arıyordu yakalandı hatırlarmısınız)
seni ne ilgilendiriyor diye sorarlar adama
iftira deyip babanı kesiverirler Allah korusun
özel hayata müdahale edilmez arkadaşım
bu konular ince konulardır
selinin kocasının midesi geniş alinin karısınında öyle
bunu kendi ailelerinden biri çözseydi gerekli uyarıyı onlardan biri yapsaydı
size ne

Son düzenleme:
Hay Allah! :26:
Keşke bulaşmasaydınız ama olan olmuş...
Polise gidin ya da bir süre babanızı ve annenizi uzaklaştırın oradan...
Konu netleşene kadar en azından..

Olan oldu kuzum ya napalım işte :KK43: Kene gibi bişi bunlar , yapışıp kaldılar kan emiciler!

Ahh hemde nasıl , değmezmiş böyle insanlaraa ...
Kolay değil tabi bir insanı öldürmek ama müge anlıda duyuyoruz , cahillik insana herşeyi yaptıryor ve böyle durumlarda genellikle...
:18:

Annem de öyle çıkmaz etmez görmez, dediğim gibi A sosyal , biri apartmanda görür ayaklı gazeteler vardır ya hani ayaküstü hemencik anlatıverir böyle bir durum , ve küçük yer bizim orası , erkekler de kendi aralarında bunu konuşuyor babamda ordan duyuyor. Aylardır ortalık durgundu , kadın durulmuşken ortalık tekrar boşanmayı gündeme getirdi ve bu kez döküman çıkartıcağını söyleyince bunlar tutuştu kendi totolarını kurtarmak için babamı öne sürdüler yine , allah iki yakalarını bir araya getirmesin öyle insanların , bizden uzak allaha yakın olsunlar tek duam bu :18:

Allah korusun cidden böyle insanlardan :26:
Şimdilik sakinliğini koru bence tehtitler devam ederse şikayet edin direk .

sizinle bakış açılarımız gerçekten farklı
anneniz asosyal biriymiş
siz başka bir konuda asosyal olduğunuzu söylemişsiniz
size tavsiyem hep aynı pencereden bakmayın olaya
konuyu anlama mevzusuna gelince konunuzu okudum ve anladım
şükür anlama kabiliyetim var
gene savunuyorum kayılmak zorunda değilsiniz
elalemin derdi sizi ilgilendirmez
görmeyeceksiniz duymayacaksınız bilmeyeceksiniz
sizi ilgilendiren bir konu yok çünkü
olayı tasvip ettiğimiz sanmayın
bende olsam hiç karışmam ama ilişiğimi keserdim görüşmezdim selam bile vermezdim
babanızda iyi niyetli yaklaşmış ama mahallenin muhtarı değil
selin yada ali evladı değil akrabası değil
ne oldu olay onda kaldı
seni ne ilgilendiriyor diye sorarlar adama
özel hayata müdahale edilmez arkadaşım
bu konular ince konulardır
selinin kocasının midesi geniş alinin karısınında öyle
bunu kendi ailelerinden biri çözseydi gerekli uyarıyı onlardan biri yapsaydı
size ne

Biz zaten olaydan sonra girip çıkmadık ki gözümüzle de görmedik , babam duydum diyip öyle bişi varsa bitir demiş. Yaptın ettin diyip yargılamamış , buna insaniyette denir ama bu devir o devir değil işte, babamın huyu kurusun iyilk yapacam derken başına bela aldı. Biz olaylar patlak vermeden uyarayım diye düşündü , bu kadar genişliklerine zaten hayret ettik bilseydik zaten uyarı olmazdı siz bunu anlamıyorsunuz .

Ben derdimi paylaşıyorum , babamı dövücekler yada öldürebilirler diyorum bazılarına da eğlence çıkıyor , gülenler eğlence arayanlar sohbet topiklerinde devam edebilir misiniz rica etsem. Koyun can derdinde kasap et derdinde...:KK20:

biz zaten olaydan sonra girip çıkmadık ki gözümüzle de görmedik , babam duydum diyip öyle bişi varsa bitir demiş. Yaptın ettin diyip yargılamamış , buna insaniyette denir ama bu devir o devir değil işte, babamın huyu kurusun iyilk yapacam derken başına bela aldı. Biz olaylar patlak vermeden uyarayım diye düşündü , bu kadar genişliklerine zaten hayret ettik bilseydik zaten uyarı olmazdı siz bunu anlamıyorsunuz .

hayır bunu da anladım
olmuş bitmiş geçmiş yangına körükle gitmeyin oturun sakince
elinizde sopalar ile beklemek felan bunlar tehlikeli şeyler
suçlu siz çıkarsınız,kardeşiniz yani
nasıl ispat ediceksiniz
sizi rahatsız ederlerse-yada devam ediyorlarsa 2 şahit ile şikayet edin
olay sizden çıksın polise geçsin

Son düzenleme:
-10 senedir komşumuz da biz bunu bilmiyorduk ki , sonradan duyduk bunların kaçak et kestikleri yayılınca komşular söyledi ama selinle pek içli dışlı değildik ben hiç sevmezdim , anneme derdim ki bu kadın çok mıymıntı , itici geliyordu.
-Herkes böyle şeyleri demeye çekiniyor üzerimde kalır diye , babamda söylüyor açıkça görmediğini duydum diyor eğer ki öyle bişey varsa bitir diyip öğütlüyor, annem ile ben babama çok söyledik boşver dedik vs... ama o işte ortada masum çocuklar var diye aracı oldu aldı belayı
-Biz bunların birçoğunu sonradan duydukk , daha önce bnları bilseydik söylemezdi zaten babam , olay patlak verince tüm herşey yayılmış herkes bildiğini dökmüş ortaya sorunda bu zaten . Birinin eşi diğerinin kocası geniş insanlarmış aynı zamanda midesiz. Bizim söylediğimiz bişi yok ki eşi ali yi hiddetlendirsin , herkes k.çını kurtarma peşinde orayı yanlış anlamışsınız.
-Babam yapmadı işte bunu duyup da totosunun üstüne oturmadı , 3aile yıkılcak çocuklara olan olcak duyulduğunu söyleyim eli ayağını çeker ali selinden , aileler dağılmaz diye düşündü ama işte öyle olmadıı...
-Evde bu tür şeyler konuşulmaz annem daha doğrusu A sosyal biri , kimseye pek girip çıkmaz , gaza da gelmedi ayrıca babamınkisi iyi niyetten kaynaklandı . Bayanları bırak erkekler dedikodu yapıodu aynı mahallenin insanları kaçak et kestiği için
-Siz konuyu pek anlayamamışsınız , babam ali ye en başta söylediklerinden başka bişi dememiş selinin eşine de diyorum ya başka laf söz yok , o laflar hep ali selin kardeşi üçgeninde dönüyor , açık verdikçe babama yüklüyorlar , ama babam ele avuca tutulur bişi dememiş , demek istese ali ye değil selinin babasına gider söylerdi.
-Kardeşi yalanlarla fitnelerle dolduruluyor , kardeşi gelip babamı dövse yada öldürse , ah neden anlatmadım orta yolu bulmadım , konuşmadım diye dövünmez mi insan? Tek taraflı insanları yargılıyorlar , nişanlı kız olmakla bunun ne ilgisi var ben bir bireyim ve babamın kızıyım tabi ki de ailemin hakkını arıycam , böyle konuşması kolay sizin için ama insan ailesini korumak istiyor bu durumda.
Kaçak et kesmek ne demek anlamış değilim.Argoda aldatmak gibi birşey mi.Bak canım ben konuyu çok ama çok iyi anladım da,sen benim verdiğim cevabı anlayamamışsın.Hala aynı zihniyetten bakıyorsun olaya.Sebep ne olursa olsun,komşunun onun bunun özel hayatı sadece onları ilgilendirir.Hoşuna gitmiyorsa,rahatsız oluyorsan kapını kapar muhabbeti kesersin.Yok evlatları var,yok yuva dağılır.Ne yani yuva dağılmasın evlatlar sefil olmasın diye uyarıp bugüne dek yaptınız bundan sonra aldatmayın mı denmeli.Herkes kendi çocuğunu kendi düşünsün.Sen milleti gidip uyardığında,evet ya biz eşlerimizi aldattık bundan sonra yapmayız mı diyeceklerdi.Öyle bir zamana geldk ki,insan gürültü yapan komşusunu bile uyarmaya çekiniyor.Haberlerde neler duyuyoruz,gürültü yüzünden komuşu komşusunu katletmiş.Hele ki sizin olay gürültü dahi değil.Resmen namusla alakalı birşey.İnsan nerde durması gerektiğini bilmeli.Sana iyilik gibi gelen şey birbaşkası için öyle değildir.

Ailenin hakkını elin ne idüğü belirsiz ahlaksızlarının kardeşlerini,abilerini veya akrabalarından birini arayıp mesaj atıp şu bu şekilde konuşarak arayamazsın.UNUTMA,ÇAMURA TAŞ ATARSAN ÜSTÜNE SIÇRAR.Evleneceksin yuva kuracaksın.Aile büyüklerin varken bu tip olaylara fazla girip,gereksiz insanlarla muhatap olmamanı tavsiye edeceğim sana.Ama sen sürekli kendinizi haklı görürsen bu olay kapanmaz.

hayır bunu da anladım
olmuş bitmiş geçmiş yangına körükle gitmeyin oturun sakince
elimnde sopalar ile beklemek felan bunlar tehlikeli şeyler
suçlu siz çıkarsınız
nasıl ispat ediceksiniz
sizi rahatsız ederlerse-yada devam ediyorlarsa 2 şahit ile şikayet edin
olay sizden çıksın polise geçsin

Adam gelicem öldürücem diye tehdit etmiş babamda dışarıya çıkmış otura koymuş bekliyor, kardeşime haber verdim babamın yanında ol geliyoruz diye , kardeşimde arkadaşlarıyla arabayla şöyle etrafı turluyor , hemen biraz aşağıda pusu kurmuşlar 4kişi arabada oturuyorlarmış , bunu görünce kardeşim tüm arkadaşlarını toplamış ellerine birer sopa almışlar , tedbir senden takdir allahtan demişler. O adam seni vurmaya geliosa sende gelselerde vursalar diye bekleyemezsin ki arkasında çoluğu çocuğu var ve iftiraya kurban. Babam sakin konuşmasını bilen biri , dayakta yiyebilir gözünüde morartabilirler ama öldürmeye teşebbüs ederse ki o da kendisini korumak zorunda , o zaman o da dur bakalım hop dicek . Kardeşimin ki bir önlem , kardeşim orda olmasaydı belki de dayaktan öldürebilirlerdi babamı o da var

Adam gelicem öldürücem diye tehdit etmiş babamda dışarıya çıkmış otura koymuş bekliyor, kardeşime haber verdim babamın yanında ol geliyoruz diye , kardeşimde arkadaşlarıyla arabayla şöyle etrafı turluyor , hemen biraz aşağıda pusu kurmuşlar 4kişi arabada oturuyorlarmış , bunu görünce kardeşim tüm arkadaşlarını toplamış ellerine birer sopa almışlar , tedbir senden takdir allahtan demişler. O adam seni vurmaya geliosa sende gelselerde vursalar diye bekleyemezsin ki arkasında çoluğu çocuğu var ve iftiraya kurban. Babam sakin konuşmasını bilen biri , dayakta yiyebilir gözünüde morartabilirler ama öldürmeye teşebbüs ederse ki o da kendisini korumak zorunda , o zaman o da dur bakalım hop dicek . Kardeşimin ki bir önlem , kardeşim orda olmasaydı belki de dayaktan öldürebilirlerdi babamı o da var [/QUO

sizin ile aynı frekansta konuşamıyoruz
ne diyim dikkatli olunda daha büyük bela almayın başınıza

X