Eşim kendi kendine konuşuyor

konu sahibinin anlattiklarini tam olarak okudunuz mu? babasinin gecmiste psikolojik bir tedavi surecinin oldugunu duymus. konu sahibi soruyor ama ozellikle sakliyorlar. esinde de normal olmayan durumlar var sorunca soylemedikleri icin ben de e nabiz ve ilac gecmisine bakilmasini onerdim. konu sahibi eger bilirse ona gore onlem alir.
Ben tüm yorumları okudum ve sizin de yardimci olmak adina böyle bir öneride bulundugunuzun farkındayım ama bir önceki sizin kisa bir cumlesini alintiladiginiz yazimda da belirttigim üzere, hasta mahremiyeti denen bir sey var hatta kişisel mahremiyettir e-devlet/e-nabiz bilgileri. Kayinpeder ne tedavi oldu bilmiyoruz gerçekten depresyon da olabilir başka bir sey de. Ama bunu öğrenmenin yolu kisinin özel bilgilerini alip izinsiz bir şekilde kisisel sistemini eşelemek degildir. Evli olmamakla birlikte evli olsaydim eşimin bilgilerini bile bilsem ondan habersiz girip bakmazdim sanırım çünkü onun kişisel alanidir, eş olmak sınırsız özgürlük vermez. Hadi esininkine baktı diyelim bir nebze olabilir diye düşünelim, kayinpederinkine bakmasi yine yanlış.
Benzerini yasadim demiştim bana sormadan benim bilgilerimi alıp arkamdan is cevrilmesini yanlis buluyorum ben bana sorulsa cevaplarim zaten sakınmam ve hastaligimi da beni tanıyan herkes bilir bununla barisigim ama arkadan is ceviren gözümden düşer.
Konu sahibesi esinden sorumlu babasindan degil, bir uzmana gitsinler bakalim teshis neyse o koysun ve konu sahibi de eşiyle aşmanın yollarina baksinlar, kayinpeder burada konu dışı olur (evin dışında yani).
Sağolun evet haklısınız çünkü bugün tamam diyor sonra kafasında gitmemek için bahaneler planlar kuruyor en sonunda da ben gidicem dememiştim uydurma diyor insan çıldırıyor haliyle...
Tamam siz bosanma baskisina devam edin demek ki onun da hassasiyeti bu. Elbette devamli bosanacagim demek hos degil ama esinizi dizginleyen ve ikna eden bu demek ki.

Çok ilginç. Özellikle kendi kendini de geçtim nesnelerle konuşuyor gibi onlara bakması ve hatta kahkaha atması..

Sevgiliyken hiçbir gariplik farketmediniz mi?
Kendi kendine konuşurken farketmedim hiç ancak nişanlandığımız gün arabayla kuaförün önüne gelip saçım yapılırken dakikalarca arabasının heryerini incelemişti gülümseyerek hatta saçımı yapan kızlarda eşiniz çok heyecanlı diyerek gülüşmüştük yani normal insan özellikleri gibi çoğu zaman ayırt etmesi zor

Aklima Kırmızı Oda Boncuk geldi. Psikologa gitmesi şart. Başliga bakinca ee ben de konuşuyorum kendi kendime diyecektim ama esiniz başkasiyla konusuyor gibi sanirim. İkna olması şart
Evet birde kırmızı odadaki boncuğu izlettim ona. Diyorki Allahım sen koru yarabbim. Güleyim mi ağlayayım mı bilemiyorum...

Burdan tanı koymak imkansız. Fakat nesnelerle konuşması, üstüne kahkaha atması. Ve sen gelince de susması. Hele o susma anı film sahnesi gibi. Normal değil. Şizofreni hareketleri bunlar sanki ama ne derece bilinmez. Daha kötüsü bencil. Doktora gidin🙏
Evet demekki herkesin dediği gibi ortak olan nokta normal olmamasıdır. İnsan duygularıyla hareket edince göremiyor ma başka insanların bakış açısı çok önemli oluyor bu noktada. Sağolun haklısınız evet gideceğiz

Ben tüm yorumları okudum ve sizin de yardimci olmak adina böyle bir öneride bulundugunuzun farkındayım ama bir önceki sizin kisa bir cumlesini alintiladiginiz yazimda da belirttigim üzere, hasta mahremiyeti denen bir sey var hatta kişisel mahremiyettir e-devlet/e-nabiz bilgileri. Kayinpeder ne tedavi oldu bilmiyoruz gerçekten depresyon da olabilir başka bir sey de. Ama bunu öğrenmenin yolu kisinin özel bilgilerini alip izinsiz bir şekilde kisisel sistemini eşelemek degildir. Evli olmamakla birlikte evli olsaydim eşimin bilgilerini bile bilsem ondan habersiz girip bakmazdim sanırım çünkü onun kişisel alanidir, eş olmak sınırsız özgürlük vermez. Hadi esininkine baktı diyelim bir nebze olabilir diye düşünelim, kayinpederinkine bakmasi yine yanlış.
Benzerini yasadim demiştim bana sormadan benim bilgilerimi alıp arkamdan is cevrilmesini yanlis buluyorum ben bana sorulsa cevaplarim zaten sakınmam ve hastaligimi da beni tanıyan herkes bilir bununla barisigim ama arkadan is ceviren gözümden düşer.
Konu sahibesi esinden sorumlu babasindan degil, bir uzmana gitsinler bakalim teshis neyse o koysun ve konu sahibi de eşiyle aşmanın yollarina baksinlar, kayinpeder burada konu dışı olur (evin dışında yani).

Tamam siz bosanma baskisina devam edin demek ki onun da hassasiyeti bu. Elbette devamli bosanacagim demek hos degil ama esinizi dizginleyen ve ikna eden bu demek ki.
Evet hassas olduğu noktalarla onu kontrol edip yönlendirmek mümkün oluyor yoksa asla hiçbirşeye yanaşmıyor etrafına nasıl zarar verdiğinindede farkında değil. Teşekkür ederim

Sevgili otrera, genel olarak yorumlarını beğendiğim birisiniz fakat açıkçası yazdıklarınızdan yapmış olduğum yoruma fazlaca alınganlık gösterdiğinizi düşünüyorum. boldladığım yere bakarak diyebilirim ki kimse size uyduruyorsunuz, heyecan yaratıyorsunuz vs. bir şey demedi ki neden komple üzerinize alındınız? Açıkçası konudaki yorumları tek tek tamamını okumadım, hatta sizin yorumunuzu da görmedim bile.
ben kendi kendine konuşmak hakkında kendi görüşlerimizi yazdım, hala da savunuyorum. başlık bile kendi kendine konuşma olarak açılmış.
yorumumu okuduysanız sonunda 'eşiniz şizofren olabilir, doğru düzgün bir uzmana göstermeden konu açmanız yanlış " dedim, savunduğum şey sırf kendi kendine konuştru diye deli mualemesi yapılmasının yanlış olduğu.. bu yönde yorumlar da gırla çünkü.
sayın toscana,aynı şekilde siz de genel anlamda yorumlarını beğendiğim bir üyesiniz,o yüzden herhangi bir art niyetle yazmamıştım bu yorumumu.

konudaki tüm yorumları okuyup okumadığınızı elbette bilemem, ama yorumunuza baktığımda diğer yazılanları okuduğunuz gibi bir izlenim edindim,bu yüzden bahsettiğiniz grup içerisine kısmen de olsa benim de yorumlarım girdiği için cevap vermek durumunda hissettim kendimi.

saygılı ve seviyeli üslubunuz için teşekkür ediyorum. her fikre saygım sonsuz, aynı şekilde olayı polemiğe çevirmediğiniz için de ayrıca teşekkür ederim,iyi pazarlar diliyorum :)

Merhaba kadınlar kulübü ailesi.Yaklaşık 1 yıl önce hiç planımda yokken hayatımın aşkını bulduğuma inanarak çok kısa süre içerisinde evlendim. Hayallerimiz, yaptıkları, davranışları, vaatleri, her zaman bana hassasiyetle yaklaşımı evlenmeden önce ona aşık olmama sebepti. Evlendiğimiz ilk gün kendi kendine konuştuğunu farkettim. Banyoya gitmişti ama sesler geliyordu ancak ben ilk zamanlar mutluluktan şarkı söylüyor sandım çünkü fazla yüksek sesli değil ve hızlı hızlı birşeyler söylüyor eşim. Sonraki zamanlarda artık takip etmeye başladım acaba ne diyor diye ama hiçbir zaman tam ne dediğini anlayamadım çünkü dediğim gibi çok hızlı konuşuyor. Ayrıca konuşurken mesela kahve yapıyorsa o işini yaparken cezveye kahve paketine bakarak filan konuşuyor yani hem işini yapıyor hem konuşuyor gibi diyebiliriz. Beni korkutan sadece konuşması değil konuşurken sesli sesli kahkaha bile atıyor. Hatta dayanamadım birgün gelin üçümüz konuşalım birlikte gülelim dedim yanına gittiğim an sustu ve sorumu duymamış gbi cevap bile vermedi kendi kendine elindeki işe bakarak gülümsüyordu.Yani özetle hem kendi kendine konuşuyor kahkaha da var ayrıca gülümsüyorda birde sen konuşuyorsun kahkaha atıyorsun dediğimde inkar ediyor sinir oluyorum.
➡️ Sadece buda değil evlendikten kısa süre sonra hamile kaldım.Hamileyken markete gidiyoruz eve dönünce poşetleri bana taşıtmak istiyor. Durumumu sakince açıklıyorum çocuğumuz düşebilir diyorum ancak amaan birşey olmaz diye önemsemiyor. Bununla bitmedi 5 kiloluk su bidonlarını bile taşıtmaya kalkmışlığı olmuştu bu durumda kavga ettik çocuğumu düşürmek istemiyorum istersen döv taşımayacağım diye bağırdım ancak yüzünde hiçbir ifade şaşırma olmadı önemsemedi oflayarak kendisi taşıdı.
➡️ Genel olarak yüz ifadesi durgun mimiksiz ve sürekli telefonuyla ilgilenir. Sosyal çevresi yok gibi kısıtlı çünkü kimseye güvenmiyormuş öyle diyor.
➡️ Eşimin köyünde herkesle konuşurken dikkat etmeliymişim çünkü gene kimseye asla güvenilmezmiş öyle diyor aşırı şüpheci. Ben oradayken eve birileri gelsin hemen diğer odaya git aşkım sen keyfine bak diyor milletin içine çıkmamı istemiyor
➡️ Sürekli olarak gelecek hakkında planlar yapıyor ama öyle böyle değil plan üstüne plan hiç durmadan plan yapıyor şöyle yapacağım böyle edeceğim gibi
➡️ Arabayla eve dönerken araba temiz olsada araba yıkamacıya giriyoruz hamile halimle sıcaktan bayılacak gibi oluyorum nolur beni eve bırak sen arabanı istediğin kadar temizle diyorum. Birşey olmaz 5 dk sürüyor zaten diyor önemsemiyor... Üstelik eve dönüncede dakikalarca arabayı inceleye inceleye eve çok geç giriyor pencereden şaşkınlıkla izliyorum arabadan ayrılamıyor.
➡️ Ben üşüyorum, karnım ağrıyor vs dediğimde ama ben üşümüyorum ki diyor veya bir insanın karnımı ağrırmış ya benim hiç ağrımadı gibi saçma cevaplar veriyor.
➡️ ➡️ ➡️ Bunlar sadece birkaçıydı...
Yani sizde okuyun benmi abartıyorum. Eşimi psikiyatriste gitmeye ikna edemiyorum benim birşeyin yok diyor. Aile danışmanlığına gidelim diyor. Sizce aile danışmanına herşeyi detaylıca anlatsam tanısı konulup tedavisi olabilir mi? Benzer durumu yaşayan varmı?
Çok üzgünüm ama şizofreni olabilir. Kendi kendine konuşma olayı. Ablamda öyle idi. Çay demlerken çaydanlığın başında hızlı hızlı konuşurdu ve kimse ne konuştuğunu anlamazdı. Ne ile meşgulse o an o yaptığı nesne ile iletişimde sürekli.Gel zaman git zaman sanrıları başladı ve hastaneye yatırdık. Ve şuan da hala iyi değil. Yıllardır ilaç kullanıyor. Şüphecilik hep var. Anlatsam inanmazsınız bile o derecede. Sonuç itibari ile anne ve babası ile durumu paylaşın ve ikna etmeye çalışıp psikiyatriye götürün. Daha fazla ilerlerse zarar da verebiliyorlür çevresihe.

Ben kendi kendine konusmasina degil de empati yetenegi olmamasina takildim. Cok konuskan ya da yalniz insanlar kendi kendine konusabiliyor ya da o sirada aklina bir sey gelip kendi kendine gulebiliyor ama sizin herhangi bir sikayetinizde empati kuramiyor, farkinda misiniz?
Şizofreni hastaları da empati kuramıyorlar maalesef.

Yorumumu yazarken babasının psikolojik bir rahatsızlıktan dolaylı tedavi gördüğünü bilmiyordum. Hanımlar doğru yazmış, şizofren olma durumu genetik diye biliyorum ben de. Hayallere dalma ve replikleri kafanda kurma bazen de sesli söyleme durumu ayrı şizofren olma durumu ayrı. İkisinin arasındaki en büyük fark maladaptive daydreamingte kişi hayal kurduğunun bilincindedir, gerçekle karıştırmaz. Bazen bir olayı yaşanamdan kafamda kurguladığım, kendi kendime mırıldandığım olur. Asla paranoyaklık yapmam sadece düşünmek hoşuma gider, rahatlatır. Eşiniz kendi kendine sesli düşünüyor, bir şeyler kurguluyorsa zararlı bir şey değil, kendi aklı doludur başka üyelerinde belirttiği gibi. Ama babasındaki rahatsızlığı öğrenmek lazım, şizofren ise eşinide de olabilir ona göre uzmanla görüşürsünüz bence.
Durumunuzu anladım yani sizin durumunuz genetik olmuyor hatta rahatsızlık olarak geçmiyorda. Yorumunuzu okuyunca araştırdım gerçekten hayal kurma gibi öyle büyütülecek bir durum değil sanırsam ancak eşim sadece hayal kursaydı bu kadar sorun olmazdı ama kısa süre içerisinde hızlıca değişmesi (mesela bir gün iyiyken 1 hafta insanın burnundan getiriyor kışkırtıcı cümleler kurup gülümsüyor zevk alıyor gibi bende bilerek sakin karşılamaya çalışıyorum hoşuna gitmesin diye), empati kuramaması, kilo sorunu iradeye sahip çıkmada güçlük, yazın 4-5 saatlik uykuyla ve çok ağır çalışmaya rağmen enerjiklik uykusunun gelmemesi ancak kışın 10 saat hatta daha fazla uyuma isteği ve yorulmamış olmasına rağmen gibi gibi daha sayabilirim... Yani evet haklısınız uzman görüşü şarttır

Merhaba kadınlar kulübü ailesi.Yaklaşık 1 yıl önce hiç planımda yokken hayatımın aşkını bulduğuma inanarak çok kısa süre içerisinde evlendim. Hayallerimiz, yaptıkları, davranışları, vaatleri, her zaman bana hassasiyetle yaklaşımı evlenmeden önce ona aşık olmama sebepti. Evlendiğimiz ilk gün kendi kendine konuştuğunu farkettim. Banyoya gitmişti ama sesler geliyordu ancak ben ilk zamanlar mutluluktan şarkı söylüyor sandım çünkü fazla yüksek sesli değil ve hızlı hızlı birşeyler söylüyor eşim. Sonraki zamanlarda artık takip etmeye başladım acaba ne diyor diye ama hiçbir zaman tam ne dediğini anlayamadım çünkü dediğim gibi çok hızlı konuşuyor. Ayrıca konuşurken mesela kahve yapıyorsa o işini yaparken cezveye kahve paketine bakarak filan konuşuyor yani hem işini yapıyor hem konuşuyor gibi diyebiliriz. Beni korkutan sadece konuşması değil konuşurken sesli sesli kahkaha bile atıyor. Hatta dayanamadım birgün gelin üçümüz konuşalım birlikte gülelim dedim yanına gittiğim an sustu ve sorumu duymamış gbi cevap bile vermedi kendi kendine elindeki işe bakarak gülümsüyordu.Yani özetle hem kendi kendine konuşuyor kahkaha da var ayrıca gülümsüyorda birde sen konuşuyorsun kahkaha atıyorsun dediğimde inkar ediyor sinir oluyorum.
➡️ Sadece buda değil evlendikten kısa süre sonra hamile kaldım.Hamileyken markete gidiyoruz eve dönünce poşetleri bana taşıtmak istiyor. Durumumu sakince açıklıyorum çocuğumuz düşebilir diyorum ancak amaan birşey olmaz diye önemsemiyor. Bununla bitmedi 5 kiloluk su bidonlarını bile taşıtmaya kalkmışlığı olmuştu bu durumda kavga ettik çocuğumu düşürmek istemiyorum istersen döv taşımayacağım diye bağırdım ancak yüzünde hiçbir ifade şaşırma olmadı önemsemedi oflayarak kendisi taşıdı.
➡️ Genel olarak yüz ifadesi durgun mimiksiz ve sürekli telefonuyla ilgilenir. Sosyal çevresi yok gibi kısıtlı çünkü kimseye güvenmiyormuş öyle diyor.
➡️ Eşimin köyünde herkesle konuşurken dikkat etmeliymişim çünkü gene kimseye asla güvenilmezmiş öyle diyor aşırı şüpheci. Ben oradayken eve birileri gelsin hemen diğer odaya git aşkım sen keyfine bak diyor milletin içine çıkmamı istemiyor
➡️ Sürekli olarak gelecek hakkında planlar yapıyor ama öyle böyle değil plan üstüne plan hiç durmadan plan yapıyor şöyle yapacağım böyle edeceğim gibi
➡️ Arabayla eve dönerken araba temiz olsada araba yıkamacıya giriyoruz hamile halimle sıcaktan bayılacak gibi oluyorum nolur beni eve bırak sen arabanı istediğin kadar temizle diyorum. Birşey olmaz 5 dk sürüyor zaten diyor önemsemiyor... Üstelik eve dönüncede dakikalarca arabayı inceleye inceleye eve çok geç giriyor pencereden şaşkınlıkla izliyorum arabadan ayrılamıyor.
➡️ Ben üşüyorum, karnım ağrıyor vs dediğimde ama ben üşümüyorum ki diyor veya bir insanın karnımı ağrırmış ya benim hiç ağrımadı gibi saçma cevaplar veriyor.
➡️ ➡️ ➡️ Bunlar sadece birkaçıydı...
Yani sizde okuyun benmi abartıyorum. Eşimi psikiyatriste gitmeye ikna edemiyorum benim birşeyin yok diyor. Aile danışmanlığına gidelim diyor. Sizce aile danışmanına herşeyi detaylıca anlatsam tanısı konulup tedavisi olabilir mi? Benzer durumu yaşayan varmı?
Sanki psikoz tanımı yapıyor gibisiniz.Tani ve tedaviyle ne olduğunu öğrenip olaya el atin bence.Keske hemen hamile kalmasaydiniz.

şizofreni konusunda insanların genel bir önyargısı var. Tedavi edilebilen bir hastalıktır. eğer eşiniz hastaysa bence ilgi ve sevgiyle aşılamayacak bir şey değil. boşanma tehdidi ile ikna oluyorsa ikna edin ancak bu durumda onu anladığınızı, sevdiğinizi hissettirip de ikna olmasına yardımcı olabilirsiniz. uzman değilim ancak her şizofreni hastası saldırgan değildir. Sevgi ve tedavi ile çözülmeyecek bir durum değidir. umarım bir an önce çözebilirsiniz.

şizofreni konusunda insanların genel bir önyargısı var. Tedavi edilebilen bir hastalıktır. eğer eşiniz hastaysa bence ilgi ve sevgiyle aşılamayacak bir şey değil. boşanma tehdidi ile ikna oluyorsa ikna edin ancak bu durumda onu anladığınızı, sevdiğinizi hissettirip de ikna olmasına yardımcı olabilirsiniz. uzman değilim ancak her şizofreni hastası saldırgan değildir. Sevgi ve tedavi ile çözülmeyecek bir durum değidir. umarım bir an önce çözebilirsiniz.
Ne kadar da tedavi edilse hiç bir zaman normal bir insan olamıyorlar. Bir şekilde yaşam içinde tekrar tetikliyor bu hastalık. Ve ilaçlarını da çok düzenli kullanması gerekiyor.

Kendi kendine konuştuğunu kabul etse bana dürüst olsa inan biraz daha farklı olacak çünkü tutunacak dal arıyorum. Sen yanlış anlıyorsun ben hesaplama yapıyorum abartma diyor yani böyle diyerek farkında oluyor ama toz kondurmuyor çünkü meb de matematik öğretmeni ve çok zor kazanmış bunun tehlikeye girmesinden deli gibi korkuyor
Doktora mesleğini ve durumunu anlatırsanız teşhise direk şizofreni yazmadan devam edebilirler bence. Çünkü ilk gidişte direk şizofreni teşhisi koymuyorlar.

Ne kadar da tedavi edilse hiç bir zaman normal bir insan olamıyorlar. Bir şekilde yaşam içinde tekrar tetikliyor bu hastalık. Ve ilaçlarını da çok düzenli kullanması gerekiyor.
normal insan nedir? kim normal? bu konuda uzmanlığınız nedir? hastalığın tipini bilmiyorsunuz. önyargılarınızla burada hasta ve hasta yakını insanları üzebilirsiniz. hastalığın durumu kişiye göre değişir. duygu durumu düzenleyicileri (dediğiniz ilaçlar) depresyondan tutun da bipolara kadar birçok hasta kullanabiliyor.

normal insan nedir? kim normal? bu konuda uzmanlığınız nedir? hastalığın tipini bilmiyorsunuz. önyargılarınızla burada hasta ve hasta yakını insanları üzebilirsiniz. hastalığın durumu kişiye göre değişir. duygu durumu düzenleyicileri (dediğiniz ilaçlar) depresyondan tutun da bipolara kadar birçok hasta kullanabiliyor.
Tabiki uzman değilim. Teşhis ne olursa olsun hastalığın ilerleyişi kişiden kişiye değişiyor. Şizofreni olduğunu varsayarak söylüyorum. Siz hiç şizofrenin tedavi görünce düzeldiğine şahit oldunuz mu. Ya da bir şizofreni ile yaşadınız mı. Ben deneyimlediklerimi paylaştım.

Kendi kendine konuştuğunu kabul etse bana dürüst olsa inan biraz daha farklı olacak çünkü tutunacak dal arıyorum. Sen yanlış anlıyorsun ben hesaplama yapıyorum abartma diyor yani böyle diyerek farkında oluyor ama toz kondurmuyor çünkü meb de matematik öğretmeni ve çok zor kazanmış bunun tehlikeye girmesinden deli gibi korkuyor
bu korku anlaşılabilir bir korku. belki de hastalığın durumu işi bıraktıracak gibi değildir. bir de bu hastalığı kişi zor kabul edebiliyor ancak etmeyecek diye bir şey yok. bence sakin olun. tedavi süreci desteğiniz çok önemli... şizofreni bile olsa, tanı da koyulsa bu dünyanın sonu değil gerçekten. diğer insanlar gibi bir hayat yaşayabilirsiniz tedavi ile birlikte...

siz kendinizle barisiksiniz, karsi taraf sordugunda soylerim diyorsunuz. fakat konu sahibinin esinin durust oldugunu dusunmuyorum. k.peder konusunda haklisiniz ona gerek yok. ama eşini bence arastirmali. daha yazin bir akrabamiz esinden ayrildi. adam bildigimiz sizofren ve nisanlilik doneminde anlasilmiyor sakliyorlar. evlendikten hemen sonra esi anladi. ama neye yarar boşandi. yazik degil miydi onun hayatina. keske derinlemesine arastirsaydim diye o kadar pisman ki. gunumuzde malesef cok kisi sakliyor. konu sahibinin yerinde olsam coktan e nabizina girmistim bile.

siz kendinizle barisiksiniz, karsi taraf sordugunda soylerim diyorsunuz. fakat konu sahibinin esinin durust oldugunu dusunmuyorum. k.peder konusunda haklisiniz ona gerek yok. ama eşini bence arastirmali. daha yazin bir akrabamiz esinden ayrildi. adam bildigimiz sizofren ve nisanlilik doneminde anlasilmiyor sakliyorlar. evlendikten hemen sonra esi anladi. ama neye yarar boşandi. yazik degil miydi onun hayatina. keske derinlemesine arastirsaydim diye o kadar pisman ki. gunumuzde malesef cok kisi sakliyor. konu sahibinin yerinde olsam coktan e nabizina girmistim bile.
Bence eşi ilac kullanmadi ama belki babasından dolayi bende var mi korkusuna doktora gitmekten bile.korkuyor olabilir

Tabiki uzman değilim. Teşhis ne olursa olsun hastalığın ilerleyişi kişiden kişiye değişiyor. Şizofreni olduğunu varsayarak söylüyorum. Siz hiç şizofrenin tedavi görünce düzeldiğine şahit oldunuz mu. Ya da bir şizofreni ile yaşadınız mı. Ben deneyimlediklerimi paylaştım.
şizofeni hastasının tedavi ile yaşamını devam ettirebildiğine şahit oldum. birden çok şizofreni hastası tanıdım kısa sürelerde de olsa birçok kez şizofreni hastaları ile aynı ortamı paylaştım, şizofreni hastası arkadaşlarım oldu, onlarla toplu terapi seanslarına katıldım birçok kez.. ben de deneyimlediklerimi paylaşıyorum.

X