kime iyilik yaparsan ondan koru kendini =(

Size ne aliden size ne selinden babanız ne hakla karışıyor
oooo herkes düzgün insan olsa dünya cennet olurdu
onlar ahlaksız kişilerse görüşmezsiniz
babanız neden burnunu soktu anlamadım
sizi neden bu kadar ilgilendirdi bu konu onuda anlamadım görünen o ki alan memnun satan memnun siz karışmayın bence

Konuyu pek anladığınızı düşünmüyorm.

aslında babanız en doğru olanı yapmış. ama ali denen kişiliksiz kişi olayı başka anlattğı için değil alinin karısı gurursuz olduğu iiçn iş bu raddeye gelmiş. tamam anladık adam seni aldattı sende boşanamıyorsun illa vardır bir sebebi o zaman sus otur neden hiç suçsuz insanları iftiracı gibi gösteriyorsun.

siz oradan taşının başka çözümü yok. selinin ailesiyle karşı karşıya gelseniz Allah korusun olay çıkar kan çıkar. boşverin iyilik yap denize at. balık bilmezse halik bilir.

Selin'in annesi de gerçeğin farkında olduğu için bir kez olsun gelipte hesap sormadı ve babasınında haberi yok bu durumdan. Annesi hala selam verir anneme. Şuan selin in annesi de evini satıp taşınıyorlar , ama işte selin in kocası telefon dökümanı çıkartacağı için bize iftira atıyorlar yine başa sardılar , aynen bu zaman iyilk zamanı değil kardeş ... Ali nin eşi de ağzı açık ayrn budalası derler ya aynen ondan , yazıklar olsun zaten 10 yıllk komşlk hatrına ... Elalemm kaçak et kessin ceremesini biz çekelim , neden? yuvaları dağılmasın çocuklar eksik büyümesinler diye :KK47:

canım ilk başta anlamamıştım şimdi okuyunca anladım. Çok zor bi durum .Komşu ne de olsa deyip babanız iyilik yapmak istemiş. Boşverin artık Allah ın izniyle size bişe yapmazlar artık. Daha kötü olur çünkü. Tam müge anlı lık:KK43: İyi kötü kesinlikle hiç muhabbetiniz olmasın artık ipler kopmuş zaten öyle bir komşudan uzak durmak en iysi.
Burada sizene canım onların hayatından diyen arkadaşlar! Yaşlı insanlar böyle bi durumda hmen mudahalede bulunmak isterler. Ve aile apartmanında benim babamda böyle bişeye izin vermez. Hele ki 10 yıllık komşuysanız. O yuzden konu sahibine yüklenmeyiniz

Selin ve ali , Selin in erkek kardeşine ne anlattıklarını biz bilmiyoruz , ya benim iyi yürekli babamı döverlerse ya öldürürlerse :KK14:
Sürekli arıyorum babamı , kardeşimi tembihledim sakın yalnız bırakma diye ... Ortada konuşulan bişey var yani kendi içlerinde bizim haberimiz yok :KK50: Kendi yalanlarında boğulsunlar inşallah :KK43:Annemle babam çok sabırlı insanlar her zaman her durumda , ben öyle değlimm kılına zarar gelirse babamın ben naparım :KK43:

canım ilk başta anlamamıştım şimdi okuyunca anladım. Çok zor bi durum .Komşu ne de olsa deyip babanız iyilik yapmak istemiş. Boşverin artık Allah ın izniyle size bişe yapmazlar artık. Daha kötü olur çünkü. Tam müge anlı lık:KK43: İyi kötü kesinlikle hiç muhabbetiniz olmasın artık ipler kopmuş zaten öyle bir komşudan uzak durmak en iysi.
Burada sizene canım onların hayatından diyen arkadaşlar! Yaşlı insanlar böyle bi durumda hmen mudahalede bulunmak isterler. Ve aile apartmanında benim babamda böyle bişeye izin vermez. Hele ki 10 yıllık komşuysanız. O yuzden konu sahibine yüklenmeyiniz

Sağol canım anlayışın için , uzun olmuş diye kızanlar var haklı olabilirler ama kısa kestirip atamazdım suçlu durumuna düşerim yüklenirler dedim kendi kendime , detaylarını anlatayım fikir alayım dedim , ama konuyu anlayıp etmeden ahkam kesenler var , onlara lafım sözüm yok ama o yazılanlar çok da umrumda değil ben kendi derdimdeyim.
Aynen cnım müge anlılık tammm , uzak duruyoruz ama işte , açık veriolar kendi totolarını örtebilmek için babamı öne sürüolar , ve biz bu insanlarla çok samimiydik nerden bilebilirdk bu insanların bu kadr sahtekr karktersiz olduklarını bize de yuh olsunnn :KK4:

konu sahibi eskiden uyarı karşındakine bu hatayı yaptın dön yada bunu böyle yapmamalısın vs dendiğinde uyarılan insan borçlu kalırdı uyaran kişiye ama şimdi çağda böyle bişey yok bırak hata uyarısını eleştiriye bile açık deiliz keşke babanız sizi dinleseydi ama kendini sorumlu hissetmiş sonuçda bir suçu bilip de susmak doğru deil bi anlamda tabi bu insanlardan uzak durmanız tavsiyem birde karakola gidip siz ailecek tehdit altında olduğunuzu anlatın savcılığa başvurmadan önceki bir kademe var yani bana ve aileme bir şey olursa diye karakolda dilekçe yazdırıyorsun o orda duruyor savcılığa yollamıyorsun en ufak onlardan gelen bir tehdit herhangi bi harekette o dilekçe sizin için çok iyi oluyo sadece bunu yaptırın sessizden ve korkmayın böyle tehditlerle hiç bişi olmaz

Bayağı bir zorladım ve anladım sanırım:
1. Ali, Selin, Selin'in ailesi ve konu sahibi komşu.
2. Ali başkasıyla evli, Selin başkasıyla evli.
3. Ali ve Selin balkondan balkona fingirdeşiyor. Bunu gören diğer komşular dedikodusunu yapıyor.
4. Konu sahibinin babası (X amca diyelim) bu dedikodulardan ötürü Ali'yi uyarıyor. Ali X amcaya karşı kabul ediyor olanları ve bir daha olmayacağını söylüyor fakat
5. Ali söylenenleri kabul etmesine pişman oluyor ve karısına gidip X amcanın ona iftira attığını söylüyor.
6. Karısı olup bitenin farkında olsa da kocasının yanında yer alıyor ve konu sahibinin ailesine düşman kesiliyor.
7. Olayların patlak vermesiyle Selin'in ailesi de işe karışıyor ve onlar da kızlarını koruyor.
8. Sonuç: Herkes konu sahibinin ailesine düşman ve asarım keserim tehditleri havada uçuşuyor.

Benim yorumum: X amca bu işe hiç burnunu sokmasaydı iyidi. Polise gidip şikayet ederseniz konu kendiliğinden kapanır.

Soru: Konu başlığını anlamadım. Böyle iyilik yapacağınıza gidip bir yetimin başını okşayın bir fakire sadaka verin.

Allah razı olsun ve de nöronlarınıza sağlık. zira konu ales teki mantık soruları gibi olmuş çaprazlayarak ilişki kurmaya çalışıyordum ki gerek kalmadı.

konuya gelince,
babanızın karışması çok gereksiz ve yersiz olmuş.
kendi oğlu/kızı/gelini yapsa çeksin kenara konuşsun da elalemin pis işlerini çözmeye çalışmak boşa uğraşmak olur.
ben olsam bundan sonra birbirlerini de öldürseler hiç görmem susarım
bir şey söyleyecek olursa da "beni hiç ilgilendirmiyorsunuz, bakın kendi işinize" der ve çekilirim.
ha tehditler çok fazlaysa polis var kanun var
o da olmadı diyelim taşınmak en iyi şey gibi görünüyor.

selinin kocasına hayret ettim vallaa...herşeyi bildiği halde ağlayıp abi çocuk var napcam demesi çok garip

selinin kocasına hayret ettim vallaa...herşeyi bildiği halde ağlayıp abi çocuk var napcam demesi çok garip

Ben de aksine takdir ettim, bizim memlekette hep kadınlar der bunu,erkekler benzer durumda namus diye adam bilem vururlar. Bu adam baya demokratik, modern biri sanırsam:KK9: Selin yazık etmiş bu adama, bir daha bulamaz böylesini :KK53:

Son düzenleme:
Ben de aksine takdir ettim, bizim memlekette hep kadınlar der bunu,erkekler benzer durumda namus diye adam bilem vururlar. Bu adam baya demokratik, modern biri sanırsam:KK9: Selin yazık etmiş bu adama, bir daha bulamaz böylesini :KK53:

kadın olsun erkek olsun bizde aldatılan tarafın hoş görmesine genişlik deniyor.....boşarsın olur biter...şiddete hayır tabiside:KK53:

1.Peygamber efendimiz buyurmuş ki;gözünüzle görseniz bile gözünüzü tekrar ovuşturarak bakın.
2.10 senedir komşunuzmuş.Bundan daha önce de bu tür münasebetleri olmuş.Neden bile bile evinize barkınıza sokuyorsunuz.İnsan komşusunu seçemez ama,kiminle görüşüp kiminle görüşmeyeceğine karar verebilir.
3.Baban gözüyle görmemiş,o gözüyle gören (gördükleri de konuşmaları işaretleri) kendileri niye gidip deme gereği duymamışta,babana bu asli görevi yüklemişlar.
4.Ali'nin eşi,selin ali yle fingirdeşirken fingirdeşirken niye kendi selin in kocasıyla mangal yakmaya uğraşıyor.Veya Selin in kocası,ali nin selin eolan ilgisinin,dikiz aynasından izlemesinin farkındaysa,ne diye görüşüp mangala gidiyor.Yani alan memnun satan memnunsa siz neden karışıyorsunuz.Bunlar da sizin evde konuşulduğu için,Ali nin eşi çark edip bunları ali ye anlatmıştır.Ali de babana hiddetlenmiştir.
5.Herkesin hayatı kendini ilgilendirir.Ahlak yoksunu insanlar,sizin tembihlerinizi,iyi niyetinizi görebilecek karakterde değildir.Kapım ayrı,kapısı ayrı deyip uzaklaşmak gerekir.
6.Evde böyle şeyler sürekli konuşulduğu ve komşularda konuştuğu için baban gaza gelmiş.Bu tip şeyler erkeğe hiç yansıtılmamalı,dış etkenlerden yansımış dahi olsa,biz görmedik iftiradır bizi ilgilendirmez demeli.Çünkü sonuçta namus meselesi ciddi boyutlara gidebilir.
7.Baban hala akıllanmamış olcak ki,Selin in eşiyle bu konuları konuşup,tekrar insanları üstüne sıçratmış.
8.Ben kimseye benzemem,öfkeliyim,şunu yparım böyle yaparım diyorsun da,sonuçta etin kemiğin belli bir genç kızsın.Neyi ne kadar yapabilirsin.Bağırıp çağırmakla,laf çarpmakla olacak iş değil.
9.Hala şunu arasam,şunla konuşsam buna mesaj atsam derdindesin.Bırakın yahu,kapatın konuyu.:44:Hem sen nişanlı evlenecek bir genç kızsın.Bu tür olayların içinde olman çok doğru mu?

kadın olsun erkek olsun bizde aldatılan tarafın hoş görmesine genişlik deniyor.....boşarsın olur biter...şiddete hayır tabiside:KK53:

Ama bu Selin'e de mezhebi geniş koca lazım, kadına baksana balkondan balkona ceviz kırıyor.:KK9: Normal bir erkekle yapamaz bu, önüne geleni affetmiyor maşallah :KK53:

Bu arada konu sahibi durumunuz zor ama ben o tehditlere pek inanmıyorum, o kadar kolay değil öyle adam öldürmek ona cesaret edemezler imkanı yok, siz bir dahaki sefere ses kaydı vs. yapın, ya da mesaj atarlarsa kaydedin, polise gitmekle tehdit edin açık açık, o kayıtlar sizde olduğu müddetçe imkanı yok kıllarını kıpırdatmaya cesaret edemez 2 it kopuk.

Ama bu Selin'e de mezhebi geniş koca lazım, kadına baksana balkondan balkona ceviz kırıyor.:KK9: Normal bir erkekle yapamaz bu, önüne geleni affetmiyor maşallah :KK53:

Bu arada konu sahibi durumunuz zor ama ben o tehditlere pek inanmıyorum, o kadar kolay değil öyle adam öldürmek ona cesaret edemezler imkanı yok, siz bir dahaki sefere ses kaydı vs. yapın, ya da mesaj atarlarsa kaydedin, polise gitmekle tehdit edin açık açık, o kayıtlar sizde olduğu müddetçe imkanı yok kıllarını kıpırdatmaya cesaret edemez 2 it kopuk.

en iisi böyle durumları ne gördüm ne duydum olacak..3 maymun....hz. ömerin olayı geldi aklıma..

Son düzenleme:
vay anasını arkadaş apartmana bak ne entrikalıymış :KK1: canım tatlım şöyle bir laf vardır o..pu bile kendine o..pu derdirtmez ..en güzeli böyle pisliklere hiiç bulaşmamak zaten minareyi çalan kılıfını hazırlamıştır böylelere bulaşılmaz. yapabileceğiniz tek şey polise gidip tehdit olayından dolayı şikayetçi olmak ama bunun için de şahit ya da kanıt gerekir yani şu an azıcık susun da bekleyiverin karışmayın böylelerine hem sen genç kızsın hem de sözlüymüşsün valla iftira atarlar da neye uğradığını şaşırırsın allah korusun insanlar çok kötü be dostum:KK19:

canım belli ki kendilerini aklamak için babanı harcıyorlar. Eğer konuşulacak bir insansa selinin abisi, git konuş bence ama bana kalırsa taşının ordan. Bu insanların Allah korkusu yok. baban doğrusunu yapmış ama kıymet bilememişler.

konu sahibi eskiden uyarı karşındakine bu hatayı yaptın dön yada bunu böyle yapmamalısın vs dendiğinde uyarılan insan borçlu kalırdı uyaran kişiye ama şimdi çağda böyle bişey yok bırak hata uyarısını eleştiriye bile açık deiliz keşke babanız sizi dinleseydi ama kendini sorumlu hissetmiş sonuçda bir suçu bilip de susmak doğru deil bi anlamda tabi bu insanlardan uzak durmanız tavsiyem birde karakola gidip siz ailecek tehdit altında olduğunuzu anlatın savcılığa başvurmadan önceki bir kademe var yani bana ve aileme bir şey olursa diye karakolda dilekçe yazdırıyorsun o orda duruyor savcılığa yollamıyorsun en ufak onlardan gelen bir tehdit herhangi bi harekette o dilekçe sizin için çok iyi oluyo sadece bunu yaptırın sessizden ve korkmayın böyle tehditlerle hiç bişi olmaz

Aynen öyle canımmm , bunu öğrendiğim çok çok iyi oldu eve gidince babama söylüycem hemen yapsın

Adam öyle pısırık ki , selin kocası için bana bıçak çekti dio birdürü şey söylüo ama selinin kocası kalkıp dio ki ben yapmadım ve kocası sakin sessiz kimseye zararı olmayan biri , selin diyor ki kocamın eli elime değdiğinde tiskiniyorum :KK53:
Ama bunca şeye karşı kocasının sesi çıkmıyor , insan sakin sabırlı olurda , bu durum karşısında sessz kalması hala çok ilginç
:KK53:

konuyu pek anladığınızı düşünmüyorm.

konuyu gayet de iyi anladım
gerçi sizin anlatımınız sıkıntılı ama diğer arkadaşlar da bundan yakınmış
babanız siz çok burnunuzu sokmuşsunuz olaya size ne
al başına belayı
hayat milletin keyif milletin size ne pardon
size uymayan bir durum varsa kendi adınıza iletişimi kesersiniz olur biter

1.peygamber efendimiz buyurmuş ki;gözünüzle görseniz bile gözünüzü tekrar ovuşturarak bakın.
2.10 senedir komşunuzmuş.bundan daha önce de bu tür münasebetleri olmuş.neden bile bile evinize barkınıza sokuyorsunuz.insan komşusunu seçemez ama,kiminle görüşüp kiminle görüşmeyeceğine karar verebilir.
3.baban gözüyle görmemiş,o gözüyle gören (gördükleri de konuşmaları işaretleri) kendileri niye gidip deme gereği duymamışta,babana bu asli görevi yüklemişlar.
4.ali'nin eşi,selin ali yle fingirdeşirken fingirdeşirken niye kendi selin in kocasıyla mangal yakmaya uğraşıyor.veya selin in kocası,ali nin selin eolan ilgisinin,dikiz aynasından izlemesinin farkındaysa,ne diye görüşüp mangala gidiyor.yani alan memnun satan memnunsa siz neden karışıyorsunuz.bunlar da sizin evde konuşulduğu için,ali nin eşi çark edip bunları ali ye anlatmıştır.ali de babana hiddetlenmiştir.
5.herkesin hayatı kendini ilgilendirir.ahlak yoksunu insanlar,sizin tembihlerinizi,iyi niyetinizi görebilecek karakterde değildir.kapım ayrı,kapısı ayrı deyip uzaklaşmak gerekir.
6.evde böyle şeyler sürekli konuşulduğu ve komşularda konuştuğu için baban gaza gelmiş.bu tip şeyler erkeğe hiç yansıtılmamalı,dış etkenlerden yansımış dahi olsa,biz görmedik iftiradır bizi ilgilendirmez demeli.çünkü sonuçta namus meselesi ciddi boyutlara gidebilir.
7.baban hala akıllanmamış olcak ki,selin in eşiyle bu konuları konuşup,tekrar insanları üstüne sıçratmış.
8.ben kimseye benzemem,öfkeliyim,şunu yparım böyle yaparım diyorsun da,sonuçta etin kemiğin belli bir genç kızsın.neyi ne kadar yapabilirsin.bağırıp çağırmakla,laf çarpmakla olacak iş değil.
9.hala şunu arasam,şunla konuşsam buna mesaj atsam derdindesin.bırakın yahu,kapatın konuyu.:44:hem sen nişanlı evlenecek bir genç kızsın.bu tür olayların içinde olman çok doğru mu?

altına müsaadenle imzamı atıyorum :)
çok doğru söylemişsin arkadaşım katılıyorum
ben böyle maddelere ayıracak kadar ilgilenmedim konu ile
sadece konu sahibine sinir yaptım asabımı bozdum
size ne kardeşim yaaa görüşme olsun bitsin
babası mahallenin sitenin ahlak bekçisimiymiş
kadının kocası farkında-adamın karısı farkında herkes memnun
sizde dedikodu yapmayın bakmayın görmeyin duymayın üstünüze sıçramasınlar

Son düzenleme:
1.Peygamber efendimiz buyurmuş ki;gözünüzle görseniz bile gözünüzü tekrar ovuşturarak bakın.
2.10 senedir komşunuzmuş.Bundan daha önce de bu tür münasebetleri olmuş.Neden bile bile evinize barkınıza sokuyorsunuz.İnsan komşusunu seçemez ama,kiminle görüşüp kiminle görüşmeyeceğine karar verebilir.
3.Baban gözüyle görmemiş,o gözüyle gören (gördükleri de konuşmaları işaretleri) kendileri niye gidip deme gereği duymamışta,babana bu asli görevi yüklemişlar.
4.Ali'nin eşi,selin ali yle fingirdeşirken fingirdeşirken niye kendi selin in kocasıyla mangal yakmaya uğraşıyor.Veya Selin in kocası,ali nin selin eolan ilgisinin,dikiz aynasından izlemesinin farkındaysa,ne diye görüşüp mangala gidiyor.Yani alan memnun satan memnunsa siz neden karışıyorsunuz.Bunlar da sizin evde konuşulduğu için,Ali nin eşi çark edip bunları ali ye anlatmıştır.Ali de babana hiddetlenmiştir.
5.Herkesin hayatı kendini ilgilendirir.Ahlak yoksunu insanlar,sizin tembihlerinizi,iyi niyetinizi görebilecek karakterde değildir.Kapım ayrı,kapısı ayrı deyip uzaklaşmak gerekir.
6.Evde böyle şeyler sürekli konuşulduğu ve komşularda konuştuğu için baban gaza gelmiş.Bu tip şeyler erkeğe hiç yansıtılmamalı,dış etkenlerden yansımış dahi olsa,biz görmedik iftiradır bizi ilgilendirmez demeli.Çünkü sonuçta namus meselesi ciddi boyutlara gidebilir.
7.Baban hala akıllanmamış olcak ki,Selin in eşiyle bu konuları konuşup,tekrar insanları üstüne sıçratmış.
8.Ben kimseye benzemem,öfkeliyim,şunu yparım böyle yaparım diyorsun da,sonuçta etin kemiğin belli bir genç kızsın.Neyi ne kadar yapabilirsin.Bağırıp çağırmakla,laf çarpmakla olacak iş değil.
9.Hala şunu arasam,şunla konuşsam buna mesaj atsam derdindesin.Bırakın yahu,kapatın konuyu.:44:Hem sen nişanlı evlenecek bir genç kızsın.Bu tür olayların içinde olman çok doğru mu?

-10 senedir komşumuz da biz bunu bilmiyorduk ki , sonradan duyduk bunların kaçak et kestikleri yayılınca komşular söyledi ama selinle pek içli dışlı değildik ben hiç sevmezdim , anneme derdim ki bu kadın çok mıymıntı , itici geliyordu.
-Herkes böyle şeyleri demeye çekiniyor üzerimde kalır diye , babamda söylüyor açıkça görmediğini duydum diyor eğer ki öyle bişey varsa bitir diyip öğütlüyor, annem ile ben babama çok söyledik boşver dedik vs... ama o işte ortada masum çocuklar var diye aracı oldu aldı belayı
-Biz bunların birçoğunu sonradan duydukk , daha önce bnları bilseydik söylemezdi zaten babam , olay patlak verince tüm herşey yayılmış herkes bildiğini dökmüş ortaya sorunda bu zaten . Birinin eşi diğerinin kocası geniş insanlarmış aynı zamanda midesiz. Bizim söylediğimiz bişi yok ki eşi ali yi hiddetlendirsin , herkes k.çını kurtarma peşinde orayı yanlış anlamışsınız.
-Babam yapmadı işte bunu duyup da totosunun üstüne oturmadı , 3aile yıkılcak çocuklara olan olcak duyulduğunu söyleyim eli ayağını çeker ali selinden , aileler dağılmaz diye düşündü ama işte öyle olmadıı...
-Evde bu tür şeyler konuşulmaz annem daha doğrusu A sosyal biri , kimseye pek girip çıkmaz , gaza da gelmedi ayrıca babamınkisi iyi niyetten kaynaklandı . Bayanları bırak erkekler dedikodu yapıodu aynı mahallenin insanları kaçak et kestiği için
-Siz konuyu pek anlayamamışsınız , babam ali ye en başta söylediklerinden başka bişi dememiş selinin eşine de diyorum ya başka laf söz yok , o laflar hep ali selin kardeşi üçgeninde dönüyor , açık verdikçe babama yüklüyorlar , ama babam ele avuca tutulur bişi dememiş , demek istese ali ye değil selinin babasına gider söylerdi.
-Kardeşi yalanlarla fitnelerle dolduruluyor , kardeşi gelip babamı dövse yada öldürse , ah neden anlatmadım orta yolu bulmadım , konuşmadım diye dövünmez mi insan? Tek taraflı insanları yargılıyorlar , nişanlı kız olmakla bunun ne ilgisi var ben bir bireyim ve babamın kızıyım tabi ki de ailemin hakkını arıycam , böyle konuşması kolay sizin için ama insan ailesini korumak istiyor bu durumda.

X