Eşim kendi kendine konuşuyor

Durum vahim eşiniz kendiyle mutlu sizi görmüyor bile ya psikiyatriste gitsin yafa evliliğinizi gözden geçirin adam sıkıntılı
Evet kendiyle yada kendi gördüğü benim görmediğim şeyle mutlu sanırım... Hayırlısı olsun doktor kontrollerinden sonra karar vereceğim.

Öncelikle teşekkür ediyorum. Tahmin edersiniz ki benim için zor bir süreç belkide neden bu kadar kızdığımı bir türlü anlamayan neden bunlara uğradığını anlamayan eşim içinde zor bir süreç oluyor. Uzun bir süre birşey anlamadım karakterdir huydur yeni evlendik ekonomik süreç ağır gelmiştir şudur budur kılıf uydurdum yardımcı olmaya çalıştım ama baktım ki her düştüğümde birde o tekme atıyor ve davranışları hakikaten normal değil işte o zaman araştırmaya koyuldum. İlk bulduğum tahmin ettiğim bipolar bozukluk oldu çünkü bir gün yada kısa bir süre iyi birisiyse ardından 2 hafta yada daha fazla gıcık birine dönüşüyor. Ancak bipolarda kendi kendine konuşma yoktu sanırım. Birde babasının durumu geldi ah dedim sanırım genetik çünkü babasına inanılmaz benziyordu sanki onu babası doğurmuştu. Yazın 4-5 saatlik uykuyla durup çok ağır fiziksel çalışmasına rağmen eve yorgun gelmiyordu en azından yorgunum desede uyumuyordu genede erkenden Kışın ise azıcık çalışıp 10 saat yada daha fazla uyumak istiyordu anlayamıyordum, galiba buda bipolar ın özelliğiydi. Yani kısaca böyle böyle parçaları birleştirdim ve eşime dedimki (en büyük hatam oldu) senin sıkıntıların var doktora gideceğiz. Hemen reddetti normalim diye bende gitmezsen boşanırım dedim böylece kabul etti.
Durum budur
Dediğiniz filme bakacağım sağolun

NOT:Kendi kendine konuşması o anki şeyle alakalı değil kopuk cümleler birisiyle bir konuda sohbet eder gibi ve gülümseyerek oluyor. Yanına gidince de hemen susuyor kiminle konuşuyorsun deyince elindekine bakıp gülümsemeye devam ediyor sonradan beni duyuyor ama sorduğum şeye cevap vermiyor dönüp bana gülerek sarılmak istiyor yanına geldim diye sanki hiçbişey olmamış gibi

Bebeğiniz doğdumu? Anlayamadim

Kendi kendine konuşup güldüğğnde ses kaydı alın ya da mümkünse video çekin.Hem inkar ederse ispatlamak için hem de gerekirse doktora göstermek için.
Bu arada benim eşimin de hiç arkadaşı yoktur, hiç kimseye güvenmez ve empati yeteneği de çok azdır.Kendi ailesi ve benim ailemle de mecburiyet dılında görüşmez.Yani özetle var böyle tipler...
Asıl sorun konuşup gülmesi

Siz yanına gidince sustuğuna göre belki de tanı aldı rahatsız olduğunu biliyor.İstemsiz yapıyor ve susuyor bir anda.Yani insan korkar da bana zarar verir mi diye.Bir an önce durumu netleştirmeniz lazım
Akıl oyunları filminde şizofren olan adam strese girdiğinde sanrılar çok artıyor ve iyice gerçek hayattan kopuyordu.Dikkat ettiniz mi hiç stresliyken daha mı çok konuşuyor kendi kendine

Geçmiş olsun eşiniz bı polar büyük ihtimalle cnm acilen psikiyatri ye git. Univde ev arkadaşım aynn böyleydi evlendim kaynım da şuan aynn böyle cnm ikiside bipolar hastası. Malesef

esınızın psıkolojık sıkıntısı oldugu cok bellı bence asıl garıp olan sızın bunca zaman bunu anlamamanız :)

Yaaa okuyorumda malesef kaynimda eltimi böle kandırdı baksan mükemmel eş rolü yaptı yani. Hemencecik bikac ay içinde evlendiler kız yıllar snra öğrendi hastalığını herkes biliyordu kızdan sakladılar yazık

Geçmiş olsun eşiniz bı polar büyük ihtimalle cnm acilen psikiyatri ye git. Univde ev arkadaşım aynn böyleydi evlendim kaynım da şuan aynn böyle cnm ikiside bipolar hastası. Malesef
Gideceğiz en kısa zamanda. Sağolun sizlerede geçmiş olsun Allah sabırlar versin hepimize

Evet stresliyken yapıyor sıklıkla ve o zamanlar çok saçma konuşmaya beni kışkırtıcı cümleler kurmaya başlıyor, ben merkezcil cümleleri artıyor, yanındayım stres olma şöyle böyle desemde bir tekmede bana atıyor cümleleriyle. Bu yüzden stresliyken ona ulaşmam imkansız oluyor çünkü bende üzülüyorum, yıpranıyorum.
Dediğiniz filmi izlemedim ama bakacağım çünkü sizin gibi önerenler oldu.
Evet ben ilk zamanlar bilemedim hatta çok aşık olup severek evlendiğimden gerekse mükemmel rol yaptığından kondurmak istemedim. Bu yüzden korkmadım başlarda stresdendir dedim ben yanlış anlıyorum dedim şöyle böyle dedim ama baktım iş raydan çıktı ve araştırdım o zamandan itibaren korkmaya başladım bende.

Merhabalar, ancak bakabildim sayfaya. Oğlum 5. Sınıf öğrencisi. Oğlum 3.5 yaşında ancak net konuştu. Bir anda dersem yeridir. Ayakkabılarını tera giyerdi, kıyafetlerini ilikleyemez, yardımsız giyinemezdi (hala özensiz, tam beceremiyor) ilkokul başladı, 1 yıl da erken başlamıştık. Okumayı ilk dönem sonunda başardıysa da ilk önce hızlı okuyor, 2. Dakikadan sonra heceler gibi takılmalar başlıyor. Satır atlıyor. O dediğiniz harfler ters yazıyordu. Rakamlar 6 ve 9 çok karışıyordu. Ev _ ve şeklinde bazen ters okurdu. 3 öğretmen değiştirdim çünkü anlayışsız öğretmenlere denk geldik. Şans işte ne diyeyim derste hiç durmadan konuşturmuş. Kendi kendine. Resimler çizerdi defter ve kitaplarına. Hala da çizer yani. Öğretmenlerinden hiç çekinmez, öğretmen anlattığını bir olay yanlış dedi ve kendi yaptıysa yüzüne söylemesi. Öğrendiği bir bilgiyi 1 ay olmadan hiç hatırlamaması ve öğretmenleri kızdığında "öğretmediniz, ilk kez görüyorum" demeleri. Kaç keredoktora götürdüm anlamadılar. 3. Sınıf ortasında gittiğimizde doktora "her çocuk özeldir" filmini izlediğini, orada bulunan çocuk gibi çok akıllı olduğunu, kimsenin kendisini anlamadığını, yazıların öyle olduğunu falan anlattı. Wiskar teati yapıldı, üstün zeka, özel öğrenme güçlüğü tanısı konuldu. Dikkat dağınıklığı da var. Aynı anda hep dersi kaydediyor beyin aynı anda resim yapıp bir de üstüne aynı anda kendi kendine konuşuyor. Bilgiler silinmese süper zeki. Soyut kavram yok maalesef, somut kavramlarla daha iyi öğreniyor. Farklı yoldan gidiyor diyelim. Çok basit sorulara "bu kadar basit olamaz" düşüncesiyle yanlış cevaplarken, çok zor olanı daha kolay yapar. Aklıma geldikçe söylerim. Atasözleri ve deyimlerle arası yoktur. Aklına geleni tüm saflığıyla söyler. Şiddet asla yoktur.

Eğer alabilirsem yapacağım ama çok şükür tek değilim buna kendi babamda şahit oldu. Kızım eşine sahip çık odada ne yapıyor bu böyle diye şaşırmıştı zaten bu şekilde kendi ailemle başbaşa verdik bu durum normal midir diye işte aramızda konuşarak birazda araştırarak şüphelendik ardından eşimin ailesine durumu söyledik.
İşte bu durumda şok olduk çünkü bizim oğlumuzda birşey yok siz abartıyorsunuz dediler. Hatta ne varmış bunda görmezden geliverin herkesin hatası olur dediler. Sonrasında zor zamanlar yaşadığım için sürekli ağladım evlendikten sonra işte bu yüzden sizin kızınızın psikolojisi iyi değil sürekli ağlıyor sebebi yokken dediler. Dedilerde dediler anlayacağınız baya tartıştık.
En sonunda eşime eğer aile danışmanı psikiyatri uzmanına gitmezsek bu iş burada biter dedim. Eşim boşanmak istemediği için kabul etti.
Sonucu bende sizler gibi merak ediyorum öğrenince sizleride buradan haberdar edeceğim.

eveeeet,ben de henüz hamile sanıyordum,öyle demişti sanki
Hamileydim ancak şu an bebeğim 3.5 aylık. Aslına bakarsanız en sıkıntılı zamanlarımı hamile dönemimde geçirdim o zamanlardaki sıkıntılarımdan yazdım yazdığım yazıda. Doğum haftamda herşey patlak verdi eşim stres oldu o zaman bambaşka biri oldu. Doğumdan sonra dahada bambaşka oldu.
Sonuç olarak iyice üzüldüm yıprandım bebeğimde ister istemez etkilendi sanırım çok şükür sağlıklı ancak epey huzursuz

Psikiyatrik hastalıklar konusunda doktora yapmış sayılır malesef bnm ailemde de var atak dönemlerinde kendi kendine gulme ve konuşma oluyor psikiyayriye giderseniz.bi çözüm bulursunuz ama donem.donem strese bağlı tekrarlıyor malesef zor bi rahatsızlık Allah yardımcınız olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…