Eşim kendi kendine konuşuyor

bu bahsedilen tedaviyi bipolar bozukluğu olan arkadaşıma uyguladılar, sanırım şizofreni hastalarına da uygulanıyor.

Bence siz de dar bakış açınız ve ufkunuz için destek almalısınız.
Ek olarak sıfır bilgiyle ve kibirle insanlara teşhis koyma cüretiniz ile ilgili de destek almalısınız.
Bakış açımı,ufkumu,sıfır bilgimi,kibrimi ordan görebilmeniz büyük meziyet çünkü bir fikir belirtmedim henüz

Ben psikoloji okumadım, sanırım siz okudunuz ki teşhisi ben değil siz koymuşsunuz o uzuuunn yorumunuzla

Bence hiç abartmıyorsunuz anlattığınız herşey sorun teşkil eden şeyler tuhaf bi durum yaşıyorsunuz! Bana ne kendi kendine konuşup gülmesi normal geldi nede diğer yaptığı davranışlar kesinlikle bi uzmandan yardım almalısınız umarım şizofren değildir Allah yardımcınız olsun!

Biraz da kitap okumanız gerektiğini hissediyorum ama o başka konunun yazısı olur.
“Destek almalısınız” diyerek teşhis koyup fikir belirtmeniz de ne yaptınız?geçerken uğradınız mı, kuzeniniz mi yazdı ne oldu?
Uzun yazılardan sıkılıyor olabilirsiniz ama alıntı yapmaya karar verdiyseniz yazdıklarımın tamanını okumalıydınız.Ben kimseye teşhis koymadım, kendi kendine konuşma durumu hakkında kendi görüşlerimi belirttim, bu her zaman bir hastalığa şuna buna işaret değildir, fikrimin de arkasındayım.
Ama adama derler, “sen kimsin teşhis koyuyorsun?sıfır bilgiyle?” Derler yani aklınızda olsun.

Sevgili otrera, genel olarak yorumlarını beğendiğim birisiniz fakat açıkçası yazdıklarınızdan yapmış olduğum yoruma fazlaca alınganlık gösterdiğinizi düşünüyorum. boldladığım yere bakarak diyebilirim ki kimse size uyduruyorsunuz, heyecan yaratıyorsunuz vs. bir şey demedi ki neden komple üzerinize alındınız? Açıkçası konudaki yorumları tek tek tamamını okumadım, hatta sizin yorumunuzu da görmedim bile.
ben kendi kendine konuşmak hakkında kendi görüşlerimizi yazdım, hala da savunuyorum. başlık bile kendi kendine konuşma olarak açılmış.
yorumumu okuduysanız sonunda 'eşiniz şizofren olabilir, doğru düzgün bir uzmana göstermeden konu açmanız yanlış " dedim, savunduğum şey sırf kendi kendine konuştru diye deli mualemesi yapılmasının yanlış olduğu.. bu yönde yorumlar da gırla çünkü.

Kitap? (şu an ne alaka olduğunu anlamamakla birlikte)
Uzun yazılardan sıkılmam, cevabınızın tamamını da okudum.Benimki teşhis koymak değildi, aynı sizinki gibi kendi görüşlerimi belirttim, zaten ‘bence’ yazdım.

Ama söylemeden edemiycem; Tek bir cümlemden benim bütün hayatım ve kişiliğimi analiz etmenizi gerçek anlamda hayran kaldım.

Neyse uzamasın, konu sahibine ayıp olmasın,
İyi geceler

Kendi kendine konuşan biriyimdir ben de, bir arkadas da yazmış bazen icinde birikenleri dökmek, planlama yapmak ya da en basiti yemek yaparken "şimdi baharatimizi da ekleyelim" gibi sesli düşünmek amaçlı yapabiliyorum bunu. Ama sizin eşinizinkiler epey uclarda bir de konuşmuyorum sen sacmaliyorsun tarzi davranması garip. Yoksa biri bana dese evet şu konuda sesli düşünüyorum derdim bu esten saklanacak bir durum degil. Ama güvensizligi de bana acaba sizofreni gibi bir durum mu dedirtti tabii doktor degilim sadece psikoloji icerikli kitap ve kaynaklardan okudugum kadariyla yorum yapıyorum en doğru teşhisi doktor koyar.
Aile danışmanlığı demissiniz, illa ki cift terapisi veren psikiyatristler de vardır o sekilde araştırın derim. (Dünkü kırmızı oda bölümüne bir çift gelmişti oradan aklima geldi tabii var midir bilmiyorum)
Bir de önerilerde eşinizin ve kayinbabanizin e-nabizindan bakın denmis ben şahsen bu fikri yanlis buldum. Hasta mahremiyeti denen bir sey var şahsen ben iznim olmadan benim kisisel bilgilerimin oldugu e devlet şifresi ile girdiğim sayfaya eşim dahi olsa baksin istemezdim. Ne bilmek isteniyorsa acikca sorulmali, kimse kimsenin hastalik gecmisine bakma hakkina sahip degil benzerini de yaşadık ve ben bunu yapana cok kizmistim. Doktorlar bile hasta yakinlarina gerçekten kendi kararlarini alabilecek durumdaysa ya da ölüm döşeğinde olmadan bilgi vermiyorlar, lütfen kimsenin arkasindan is cevirmeyin.

Hiç üzmek istemem sizi ama, çok sevdiğimiz bir dostumuz vardı. Çok sık görüşürdük eşi adamdan şüphelendiğini söyledi, değişik huyları olduğunu yalan söylediğini filan söyledi. Biz tabi konduramadık. Adamın babası şizofreni hastasıymış intihar etmiş yıllar önce. Adam eşinden ayrıldı, pandemi araya girdi eskisi gibi görüşemedik. Bir gece haberi geldi intihar etmiş. Bi psikolojik destek almanız şart bence.

bütün hayatınızı ve kişiliğinizi neden analiz edeyim yahu, benim için nobody konumunda birisiniz nihayetinde. kendi görüşlerinizi konu sahibine yapın (ben öyle yaptım), ne demek benden alıntı yapıp "destek almalısınız" falan? saf mı sanıyorsunuz karşınızdaki insanları, hem belaltı yazıp sonra da "kendi görüşümü yazdım" sığlığının arkasına mı saklanacaksınız.. bu sataşmaktır zaten bir noktada.. bence yazınca he evet teşhis koyup hakaret etmedin aslında, he evet görüşlerini belirttin abla cidden..
evet konu uzamasın bence de, polemiğe girmek istemiyorum zira.

Bazı arkadaşlar insanin kendi kendine konuşması normal demiş ama adam bu durumu inkar ediyor farkındaysanız ve şöyle birşey var anlaşılır şekilde anlamlı cümleler kelimeler söylüyorsa neyse hani insan bazen kendi kendine kızdığında söylenir yada birine kızdığında ama hızlı ve anlaşılmaz şekilde nesneler ile konuşması nörolojik bi durum gibi geldi çünkü komşumun bi akrabası bu şekilde evde eşyalarla hızlı ve anlaşılmaz şekilde konusuyormuş doktora götürdüklerinde beyin damarlarından birinde sıkıntı olduğunu söylüyor doktor ve hastaneye yatırıyor uzun bi tedavi süreci geçirmiş mutlaka bi uzman yardımı almalı diye düşünüyorum!

Olaya sadece kendi kendine konuşmak olarak bakmayın eşi bu durumu bile kabul etmiyor inkar ediyor
Hepimiz kendi kendimize konuşabiliriz ama bunu inkar ediyormuyuz
Adamın sosyal çevresi yok insanlara güven yok
Kendi ailesinden kimseyle konuşmasını istemiyor yine kendi ailesinden misafir geldimi konu sahibini içeri göndermeye çalışıyor
Babası geçmişte başına elektrik almış ama neden yattığına gelince açıklama yok sebebi söylenmiyor
Bunlar sizce normal mi amaç gerilim yaratmaya çalışmak mi

bazen genetik olabiliyor boyle durumlar bir beyin sıkıntısı da olabilir beyin beslenmesi bozulan hastaladra boyle olabiliyor iste bi damar tıkanıklıgi nedeni ile beynin bir bolgesi kanlanmıyor falan bi arkadasimin kocasi oyle olmustu da

Benim amcam sizofreni hastasi surekli kendi kendine konusur sorunca bazen soyler bazen soylemez ve bu hastalik bildigim kadariyla genetik olabiliyor babasindada var diyorsunuz ayrica mutlaka psikeatriste gidp teshis koydurun bu sizi ve cocugunuzuda etkileyecek bir sey olabilir sizofreniyse ilerleyebilir zor bir durum

Yani yapmayın nasıl bihaber olabilirsiniz? Başa elektrik vermek böyle bir tedavi gördüğünü söyleyen bir kayınpeder size nasıl birşeyleri hissettirmedi?

Aile danışmanı da teşhisi koyar ve yönlendirir bence. Psikiyatriye ikna olmuyorsa en azından danışmana gidin.

Eşim psikolojik danışman, şu an ben bile teşhis koyacağım neredeyse. Empati becerisinin olmayışı, kendi kendine konuşması, sosyal fobi maalesef şizofreni çağrıştırıyor. Ama böyle bir teşhis koyulursa da korkmayın lütfen. Tüm hayatını böyle devam ettiren bir sürü insan var. Hem herkeste Farklı seyreder.

Ben de kendi kendime çok konuşurum hatta yurtta kalıyorken beni. Şikayet etmişlerdi bu kız kendi kendine konuşuyor diye ha taktım mı hayır yine kendi kendime konuşuyorum umrumda olmadı

Bende muzdaribim demek ki tek değilmişim sanki tek kişiymişim gibi hissediyorum ama psikolojik destek alırsanız bana da söyler misiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…