Eşim kendi kendine konuşuyor

Her neyi varsa öğrenmenizden korktuğu için insanlarla konuşmanızı istemiyor.
Ciddi anlamda zor bir durum, Allah yardımcınız olsun.
Benimde bu durum aklıma gelmişti ancak gerçekten kıskançlığının bir boyutu mu acaba diyede düşünmekten edemedim kararsız kalıyorum haklısınız olabilir. Amin inşallah sağolun...

Diğer yerlerde de sıkıntı var düşüncesiz, kaba vs olarak adlandırılabilir ama bu ikisi psikolojik bir rahatsızlığının sonucu onu söylemek isterim.

Muhtemel bir kişilik bozukluğudur ama ayrıntısını doktorla görüşmek lazım.
Evet haklısınız daha yazsam buraya sığmaz bazı normal insanlarda olan gibi görünen ve bence normal olmayan durumlarda oluyor, sağolun

Yani yapmayın nasıl bihaber olabilirsiniz? Başa elektrik vermek böyle bir tedavi gördüğünü söyleyen bir kayınpeder size nasıl birşeyleri hissettirmedi?
Evlendikten sonra söyledi ve babasının böyle bir tedavi görmesi eşimle ne alakası olabilirdi ben eşimle evliyim diye düşündüm her ne ise zaten evlendikten sonra öğrenmek bir işe yaramıyor. Umarım başınıza gelmez çünkü gelmeden bilemiyorsunuz.

Evet haklısınız daha yazsam buraya sığmaz bazı normal insanlarda olan gibi görünen ve bence normal olmayan durumlarda oluyor, sağolun

En kısa zamanda çözüme kavuşursun umarım.

Açıkçası bu tarz insanların vicdan terazisi sizin, bizim gibi çalışmıyor. Göstermediler bir gaddarlıkları var, tıpkı size gebelik sürecinde vicdansız davrandığı gibi... Eminim siz o süreci birlikte geçirdiğinizçin farketmediğiniz başka sıkıntılı durumlarda vardır.
Kolaylıklar diliyorum.

En kısa zamanda çözüme kavuşursun umarım.

Açıkçası bu tarz insanların vicdan terazisi sizin, bizim gibi çalışmıyor. Göstermediler bir gaddarlıkları var, tıpkı size gebelik sürecinde vicdansız davrandığı gibi... Eminim siz o süreci birlikte geçirdiğinizçin farketmediğiniz başka sıkıntılı durumlarda vardır.
Kolaylıklar diliyorum.
Gerçekten bunu gizlemenin hiçbir savunulur tarafı yok resmen aileyi yakmak başka evlatları yakmak ancak dediğiniz gibi haklısınız bu bir sağlıklı düşünce vicdan durumuda değil... Sağolun

Ben de kendi kendime konuşurum, maladaptive daydreaming diye aratırsanız ne olduğunu görürsünüz. Bilinen bir zararı yok. Belki eşinizde de vardır.

Poşet taşıtması ya da arabaya çok değer vermesi gibi ilişkinizdeki diğer anlaşmazlıklar adamın psikolojisi ile bağımsız bu arada.

Gerçekten bunu gizlemenin hiçbir savunulur tarafı yok resmen aileyi yakmak başka evlatları yakmak ancak dediğiniz gibi haklısınız bu bir sağlıklı düşünce vicdan durumuda değil... Sağolun

Ablamın çok kısa süren bir evliliği olduğu belki daha ağır belirtileri vardı bilemiyorum o sebeple boşandı ama çocuk vs yoktu.

Bende muzdaribim demek ki tek değilmişim sanki tek kişiymişim gibi hissediyorum ama psikolojik destek alırsanız bana da söyler misiniz
Tabii :) ben de öyle sanıyordum ama araştırdıkça insan farklı kişilerin olduğunu da görüyor.
İlk ekşisözlükte görmüştüm, birçok entry girilmiş hakkında okuyabilirsin, yardımcı olabilir

Merhaba kadınlar kulübü ailesi.Yaklaşık 1 yıl önce hiç planımda yokken hayatımın aşkını bulduğuma inanarak çok kısa süre içerisinde evlendim. Hayallerimiz, yaptıkları, davranışları, vaatleri, her zaman bana hassasiyetle yaklaşımı evlenmeden önce ona aşık olmama sebepti. Evlendiğimiz ilk gün kendi kendine konuştuğunu farkettim. Banyoya gitmişti ama sesler geliyordu ancak ben ilk zamanlar mutluluktan şarkı söylüyor sandım çünkü fazla yüksek sesli değil ve hızlı hızlı birşeyler söylüyor eşim. Sonraki zamanlarda artık takip etmeye başladım acaba ne diyor diye ama hiçbir zaman tam ne dediğini anlayamadım çünkü dediğim gibi çok hızlı konuşuyor. Ayrıca konuşurken mesela kahve yapıyorsa o işini yaparken cezveye kahve paketine bakarak filan konuşuyor yani hem işini yapıyor hem konuşuyor gibi diyebiliriz. Beni korkutan sadece konuşması değil konuşurken sesli sesli kahkaha bile atıyor. Hatta dayanamadım birgün gelin üçümüz konuşalım birlikte gülelim dedim yanına gittiğim an sustu ve sorumu duymamış gbi cevap bile vermedi kendi kendine elindeki işe bakarak gülümsüyordu.Yani özetle hem kendi kendine konuşuyor kahkaha da var ayrıca gülümsüyorda birde sen konuşuyorsun kahkaha atıyorsun dediğimde inkar ediyor sinir oluyorum.
➡️ Sadece buda değil evlendikten kısa süre sonra hamile kaldım.Hamileyken markete gidiyoruz eve dönünce poşetleri bana taşıtmak istiyor. Durumumu sakince açıklıyorum çocuğumuz düşebilir diyorum ancak amaan birşey olmaz diye önemsemiyor. Bununla bitmedi 5 kiloluk su bidonlarını bile taşıtmaya kalkmışlığı olmuştu bu durumda kavga ettik çocuğumu düşürmek istemiyorum istersen döv taşımayacağım diye bağırdım ancak yüzünde hiçbir ifade şaşırma olmadı önemsemedi oflayarak kendisi taşıdı.
➡️ Genel olarak yüz ifadesi durgun mimiksiz ve sürekli telefonuyla ilgilenir. Sosyal çevresi yok gibi kısıtlı çünkü kimseye güvenmiyormuş öyle diyor.
➡️ Eşimin köyünde herkesle konuşurken dikkat etmeliymişim çünkü gene kimseye asla güvenilmezmiş öyle diyor aşırı şüpheci. Ben oradayken eve birileri gelsin hemen diğer odaya git aşkım sen keyfine bak diyor milletin içine çıkmamı istemiyor
➡️ Sürekli olarak gelecek hakkında planlar yapıyor ama öyle böyle değil plan üstüne plan hiç durmadan plan yapıyor şöyle yapacağım böyle edeceğim gibi
➡️ Arabayla eve dönerken araba temiz olsada araba yıkamacıya giriyoruz hamile halimle sıcaktan bayılacak gibi oluyorum nolur beni eve bırak sen arabanı istediğin kadar temizle diyorum. Birşey olmaz 5 dk sürüyor zaten diyor önemsemiyor... Üstelik eve dönüncede dakikalarca arabayı inceleye inceleye eve çok geç giriyor pencereden şaşkınlıkla izliyorum arabadan ayrılamıyor.
➡️ Ben üşüyorum, karnım ağrıyor vs dediğimde ama ben üşümüyorum ki diyor veya bir insanın karnımı ağrırmış ya benim hiç ağrımadı gibi saçma cevaplar veriyor.
➡️ ➡️ ➡️ Bunlar sadece birkaçıydı...
Yani sizde okuyun benmi abartıyorum. Eşimi psikiyatriste gitmeye ikna edemiyorum benim birşeyin yok diyor. Aile danışmanlığına gidelim diyor. Sizce aile danışmanına herşeyi detaylıca anlatsam tanısı konulup tedavisi olabilir mi? Benzer durumu yaşayan varmı?
Merhabalar
Size şöyle birşey anlatayım çok yakın arkadaşımın abisi şizofreni hastasıydı ve ben çocukluğumdan beri bu evdeyim 2 yıl önce öğrendim nasıl mi öğrendim abisi ilaçları gizli gizli alamamaya baslamis. Farklı dünyası oluyordu senin sevmiyorsa normalde o durumdayken görmemesi gerekirdi çünkü çok öfkeli oluyor. Objeleri daima birilerine benzetiyordu. Ya da bizim milletimizim de şöyle bi kafa var bilseler bile hastahaneye götürmezler adı çıkmasın evde kalmasın diye başkasının evladını yakarlar böyle cahil aileler var malesef...

Ben de kendi kendime konuşurum, maladaptive daydreaming diye aratırsanız ne olduğunu görürsünüz. Bilinen bir zararı yok. Belki eşinizde de vardır.

Poşet taşıtması ya da arabaya çok değer vermesi gibi ilişkinizdeki diğer anlaşmazlıklar adamın psikolojisi ile bağımsız bu arada.
Evet ancak kişiye zararı oluyor, vakit kaybı vs gibi .
Başka türlü sıkıntılar var mı bilemiyorum konu sahibinin, sadece bunlarsa büyütülecek bir şey değil gibi

Evet ancak kişiye zararı oluyor, vakit kaybı vs gibi .
Başka türlü sıkıntılar var mı bilemiyorum konu sahibinin, sadece bunlarsa büyütülecek bir şey değil gibi

Eski mesajınıza baktım da siz de hayal kuruyormuşsnuz. Psikolojik destek almayı düşünüyorum demişsiniz, ancak ben Türkiye’de bu durumu bilen psikolog olduğunu düşünmüyorum, varsa da sadece duymuştur. Eskiden bizim durumumuza verilen bir isim bile yokmuş, benzerlikleri farkeden İsrail’li psikolog bu duruma tanı koyalı 15 sene bile olmadı. Okullarda gösterilen bir şey değil.

Merhaba kadınlar kulübü ailesi.Yaklaşık 1 yıl önce hiç planımda yokken hayatımın aşkını bulduğuma inanarak çok kısa süre içerisinde evlendim. Hayallerimiz, yaptıkları, davranışları, vaatleri, her zaman bana hassasiyetle yaklaşımı evlenmeden önce ona aşık olmama sebepti. Evlendiğimiz ilk gün kendi kendine konuştuğunu farkettim. Banyoya gitmişti ama sesler geliyordu ancak ben ilk zamanlar mutluluktan şarkı söylüyor sandım çünkü fazla yüksek sesli değil ve hızlı hızlı birşeyler söylüyor eşim. Sonraki zamanlarda artık takip etmeye başladım acaba ne diyor diye ama hiçbir zaman tam ne dediğini anlayamadım çünkü dediğim gibi çok hızlı konuşuyor. Ayrıca konuşurken mesela kahve yapıyorsa o işini yaparken cezveye kahve paketine bakarak filan konuşuyor yani hem işini yapıyor hem konuşuyor gibi diyebiliriz. Beni korkutan sadece konuşması değil konuşurken sesli sesli kahkaha bile atıyor. Hatta dayanamadım birgün gelin üçümüz konuşalım birlikte gülelim dedim yanına gittiğim an sustu ve sorumu duymamış gbi cevap bile vermedi kendi kendine elindeki işe bakarak gülümsüyordu.Yani özetle hem kendi kendine konuşuyor kahkaha da var ayrıca gülümsüyorda birde sen konuşuyorsun kahkaha atıyorsun dediğimde inkar ediyor sinir oluyorum.
➡️ Sadece buda değil evlendikten kısa süre sonra hamile kaldım.Hamileyken markete gidiyoruz eve dönünce poşetleri bana taşıtmak istiyor. Durumumu sakince açıklıyorum çocuğumuz düşebilir diyorum ancak amaan birşey olmaz diye önemsemiyor. Bununla bitmedi 5 kiloluk su bidonlarını bile taşıtmaya kalkmışlığı olmuştu bu durumda kavga ettik çocuğumu düşürmek istemiyorum istersen döv taşımayacağım diye bağırdım ancak yüzünde hiçbir ifade şaşırma olmadı önemsemedi oflayarak kendisi taşıdı.
➡️ Genel olarak yüz ifadesi durgun mimiksiz ve sürekli telefonuyla ilgilenir. Sosyal çevresi yok gibi kısıtlı çünkü kimseye güvenmiyormuş öyle diyor.
➡️ Eşimin köyünde herkesle konuşurken dikkat etmeliymişim çünkü gene kimseye asla güvenilmezmiş öyle diyor aşırı şüpheci. Ben oradayken eve birileri gelsin hemen diğer odaya git aşkım sen keyfine bak diyor milletin içine çıkmamı istemiyor
➡️ Sürekli olarak gelecek hakkında planlar yapıyor ama öyle böyle değil plan üstüne plan hiç durmadan plan yapıyor şöyle yapacağım böyle edeceğim gibi
➡️ Arabayla eve dönerken araba temiz olsada araba yıkamacıya giriyoruz hamile halimle sıcaktan bayılacak gibi oluyorum nolur beni eve bırak sen arabanı istediğin kadar temizle diyorum. Birşey olmaz 5 dk sürüyor zaten diyor önemsemiyor... Üstelik eve dönüncede dakikalarca arabayı inceleye inceleye eve çok geç giriyor pencereden şaşkınlıkla izliyorum arabadan ayrılamıyor.
➡️ Ben üşüyorum, karnım ağrıyor vs dediğimde ama ben üşümüyorum ki diyor veya bir insanın karnımı ağrırmış ya benim hiç ağrımadı gibi saçma cevaplar veriyor.
Yani sizde okuyun benmi abartıyorum. Eşimi psikiyatriste gitmeye ikna edemiyorum benim birşeyin yok diyor. Aile danışmanlığına gidelim diyor. Sizce aile danışmanına herşeyi detaylıca anlatsam tanısı konulup tedavisi olabilir mi? Benzer durumu yaşayan varmı?
Obsesif, anksiyete , temel güvensizlik problemleri var .

Siz böyle deyince aklıma kırmızı oda boncuk geldi oda yalnızlıktan kendi kendine konusup farklı şeyler görüyordu acaba öyle olabilirmi Allah yardımcınız olsun canım benim sende dikkat et kendine lütfen

Hanımefendi kendi kendine konuşmak her zaman delilik, şizofreni, kişilik bozukluğu vırt zırt anlamına gelmez. hamile halinizle buraya konu açmışsınız, maşallah yorumlar da akıyor, gerilim kat sayısını arttırmaktan başka bir işe yarar mı pek sanmıyorum. buraya konu açmak yerine doğru düzgün bir uzmana danışıp, teşhis konulduktan sonra başlık açıp destek aramak daha mantıklı olan, hele ki sizin durumunda..

kendi kendine konuşmak özelinde yorum yapacağım konu başlığına istinaden.. kendine kendine konuşmak "yüksek sesli düşünmektir" aynı zamanda, sağlıklı bir beynin göstergesidir. burada hiç kimse kendine kendine konuşmuyor mu/konuşmadı mı anlamadım?
ben de kendi kendime konuşurum;
bazen biriyle tartışınca söylemek isteyip de kırmamak veya ileri gitmiş olmamak ya da haklıyken haksız duruma düşmemek için içimde tuttuğum sözleri söyleyip rahatlamak için yapıyorum, yapmazsam zihnim de dönüp dönüp duruyor ya da iç sesimde boğuluyorum uykularım kaçıyor. bazen bir şeye inanılmaz üzülüyorum teselli etmek için yapıyorum. çünkü kendimi, kendimden daha iyi teselli eden birisi yok.
bazen önemli bir konuşma yapacaksam onları planlamak için yapıyorum ya da laflar hazırlıyorum. kendi kendime konuşmak epey düşünce pratiği kazandırıyor.
bazen bana ağır gelen, sinirimi bozan, hazmetmekte zorlandığım bir durumla başa çıkabilmek için, doğru düzgün analiz edebilmek adına konuyu gerekirse bir kaç kez kendi kendime konuşurum. bu şekilde o konunun ağırlığından, negatif enerjisinden daha kolay sıyrılıyorum mesela.. bunu biriyle yapmaya kalkarsanız o kişiyi bıktırırsınız, çeker gider konu da hava kalır, gibi gibi..
kendi kendine konuşmak güzeldir. bana göre, içten geçenleri konuşarak kendine duyurmak, o düşüncelere somut bir anlam kazandırır. mesela aklınızdan birçok şey yapmayı geçirebilirsiniz ama dile dökmediğiniz sürece okyanustan bir bardak su alıp geri dökmek gibidir. oysa o geçenleri dillendirdiğinizde, onlarla yüzleştiğinizde düşünceler kabul edilmiş anlamına gelerek gerçeklik kazanır ve eyleme dönmeleri kuvvetlenir. kendi kendine konuşmanın hiç bir zaman bir rahatsızlık bir delilik olduğunu düşünmedim, düşünmem. Yüksek sesli düşünme terapisi bir tür.

Kendi kendine konuşurken kahkaha da atabilir insan, sonuçta kendi kendine konuşurken lafın lafı açması diye bir şey var :))

He eşiniz şizofren olabilir mi? olabilir.. ama bunu sırf kendi kendine konuşuyor efendim kahkaha atıyor vs. diyerek kendinizi doldurmayın. Maddeler halinde yazdığınız şeyler çok daha can sıkıcı, özellikle hamileliğinizi umursamaz ve zulümkar (5 kg lık su şişesi taşıtması) tavrı daha çok narsisizmi hatırlattı mesela bana.. kassanız herkeste illa ki psikolojide yeri olan bir rahatsızlık bulursunuz zaten.. ne güzel eşiniz aile danışmanını kabul etmiş (burada eşine kaba davranıp bunu asla kabul etmeyen dağ ayılarını da okuyoruz) buraya hiç bir uzmanla konuşmadan konu açmanız bana göre hatalı çünkü hamilesiniz, ister istemez etkilenecek belki de boş yere kocanızı deli zannedeceksiniz.hiç tahmin etmediğiniz bambaşka bir durumla da karşı karşıya kalabilirsiniz. kayınpedere elektrik verilmiş olması da bana göre tek başına bir şey ifade etmiyor, kanıtlamaz.

Hem yorumlar akiyor diyorsunuz hem de 1 sayfa yorum yapiyorsunuz. Ilahi! 🤭

Ben hic kendi kendime konusmuyorum. Uzmanlik alaniniz ne ki kendi kendine konusmanin saglikli bir beynin gostergesi oldugunu soyleyebiliyorsunuz?

Ne bilmek isteniyorsa acikca sorulmali,
konu sahibinin anlattiklarini tam olarak okudunuz mu? babasinin gecmiste psikolojik bir tedavi surecinin oldugunu duymus. konu sahibi soruyor ama ozellikle sakliyorlar. esinde de normal olmayan durumlar var sorunca soylemedikleri icin ben de e nabiz ve ilac gecmisine bakilmasini onerdim. konu sahibi eger bilirse ona gore onlem alir.

Siz böyle deyince aklıma kırmızı oda boncuk geldi oda yalnızlıktan kendi kendine konusup farklı şeyler görüyordu acaba öyle olabilirmi Allah yardımcınız olsun canım benim sende dikkat et kendine lütfen
Biliyor musunuz daha geçen gün izledik eşimle birlikte şuna bak ne hissediyorsun ona bakınca diye soruyorum. Allahım sen koru yarabbim diyor dalga geçer gibi sanki kendisi çok farklıymış gibi... Ben artık üzerine gitmiyorum belliki pek farkında değil yada açıklamak istemiyor. Sağolun

X