Eşim kendi kendine konuşuyor

Ic sesi olmayanlar kendi kendine konusabilir. 100 insanin 7sinin ic sesi yoktur. Digerleri tuhaf. Cok cabuk evlenip cocuk yapmaya karar vermissiniz.

Benim şimdilerde 50li yaşlarda olması gereken bir kadın tanıdığım vardı.
Zamanında genç kızken bu kadını,varlıklı bir aile istemiş vermişler falan. Tabi pek görmeden görüşmeden evlendirmişler bunları.
Meğer adam sıkıntılıymış. Aklı 5-6 yaşlarındaki bir çocuk gibi,öyle biri. Normal bir erkek değil.
Bunu sonradan öğrenmişler, aile sakladığını itiraf etmiş falan. Kızı paraya pula boğmuşlar kendilerini affettirmek için. O da kader kısmet vs gibi düşüncelerle anne olmuş bu adama...ömrünü tüketmekte yani.
Ben çocukken bir kere gördüm hatta, adam saplı şeker yiyor ve şapka takıyordu çocuk gibi
Neyse işte.Bazen aklıma gelirler nerde nasıl yaşamaktalar acaba...
Böyle ailece saklanan sırlar var demekki.Büyük hainlik.
Sizinkilerinde böyle gizlediği bir durum olabilir. Sizi kimse ile görüştürmemesi şüphe çekici.
İnşallah çok yara alacağınız şeylerle yüzleşmezsiniz.

İnsanın evlendiği ilk gün böyle bişeyle karşılaşması çok üzücü ve korkutucu. Çok üzüldüm buna ve diğer yazdıklarınıza. Allah yardımcınız olsun.

Sadece kendi kendine konuşsa bende sıkıntı etmezdim ama kahkaha atması gülümsemesi hemde kimse yokken sıkıntılı gibi geldi bana tabi kabul etmekte istemedim çünkü sevmişim saymışım eşim olmuş. Zaten konuşmuyorum uyduruyorsun diyor inkar ediyor
Biz ölçüp tarttık belliki böyle vakalardan sizde benim gibi bihabersiniz. Bilseydiniz keşke yapmasaydınız etmeseydiniz demezdiniz. Ben bilmezmiydim evlenmemeyi dönmeyi. Öyle kusursuz rol yaptı ki şu an bu durumdayız. Bazı şeyler ne kadar dikkat etsende yaşanması gerekiyor belkide bilmiyorum nasip kısmet...

Sosyal çevresi yok gibi kısıtlı çünkü kimseye güvenmiyormuş öyle diyor.

Ayrıca babasındada zannedersem aynı rahatsızlık var her ne ise artık bilmiyorum yani genetik mi acaba diyorum.
Tüm bu anlattıklarınızdan yola çıkarak ve özellikle de alıntıladığım yerlere ve hekim kimliğime dayanarak eşinizde paranoid şizofreni olduğunu düşünüyorum.

şizofreninin yadsınamayacak bir genetik temeli vardır. Babasında da aynısı olmuş diyorsunuz.

aşırı şüpheci, takıntılı, ben merkezcil, kendi kendine konuşuyor... muhtemelen hayali bazı kişiler görüyor ve ilk saydıklarım da paranoid kişiliğe uyuyor..

bir şekilde psikiyatrist görmeniz lazım. En kısa zamanda hem de.

Ben bazı zaman buz dolabımla konuşurum, kahkahalar atmadım şimdiye kadar ama, kendimle konuşurum, köpeğimle konuşurum, kendi kendime de konuşurum, ama en çok buz dolabımla konuşurum. Cünkü içinde lezzetli meyva lar sebzeler var.

"Eşimin köyünde herkesle konuşurken dikkat etmeliymişim çünkü gene kimseye asla güvenilmezmiş öyle diyor aşırı şüpheci. Ben oradayken eve birileri gelsin hemen diğer odaya git aşkım sen keyfine bak diyor milletin içine çıkmamı istemiyor"
herşey garip ama bu da garip geldi bana. Babasında da bi rahatsızlık olduğunu ve kaynağını söylemediğini de yazmışsınız. Acaba diyorum onların çevresinden biri size kendiyle ve ailesiyle ilgili bu konuda bişey söyler diye mi tedirgin oluyor ve muhatap etmiyor?
Kimseye güvenmiyor ise size nasıl güvenebildi evlendi. Çok enteresan cidden bu konuyu sanırım 3 gün daha düşünürüm

Kusura bakmayin ozel bir soru soracagim, seks hayatiniz nasil? Ne siklikla birlikte oluyorsunuz? Size nasil davraniyor?
2 günde birdi. Ancak
Evet saydığınız özellikler mevcuttur. Daha aklıma gelen gelmeyen birsürü şey varda en güzeli bir uzmana gitmek sağolun

2 günde birdi. Ancak

Evet saydığınız özellikler mevcuttur. Daha aklıma gelen gelmeyen birsürü şey varda en güzeli bir uzmana gitmek sağolun
Size karşı düşmanca tavırları oldu mu? Yani onun kötülüğünü istediğinizi, onun aleyhine bir şeyler yaptığınızı veya en azından onu kızdırmak için, ona karşı davrandığınızı vb söyledi mi hiç?

İnanın evlenmeden önce bir görseniz şen şakrak konuşkan aklı başında oturaklı mesleğini yapan bir öğretmen. Evlendikten sonra bir baktım durum bu oldu şok geçirdim ve hayatımda ilk kez karşılaşıyorum böyle birşeyle. Biliyor musunuz bu kısmı benimde aklım almıyor madem güvenmeyecekti neden evlendi ah aklımda daha birsürü deli sorular...

Demans ile sizofreni arasinda bir baglanti var mi peki? Ikisinde de beynin ayni bolgesi etkileniyormus. Semptomlarina baktigimda sadece unutkanlik yok gibi sizofrenide.

Son düzenleme:
Valla çözemedim bacım. Sonradan sonradan mı olmaya başladı acaba diyorum. Tanıştığınızda anormallik farkedilecekten azdı belki. Ve ilerliyor da olabilir. İlerliyorsa bi gün size de güvenmeyecektir. Size tavsiyem eleştirmeyin ve soru sormayın. Doktor konusunuda duygusal konuşmalar yaparak ikna edin. Hastalığı var mı bilemiyoruz Hamileymişsiniz size zararı olmasın. Bu yüzden üstüne gitmemenizi öneririm.

Ilginc bir durum..

Demans ile sizofreni arasinda bir baglanti var mi peki? Ikisinde de beynin ayni bolgesi etkileniyormus. Semptomlarina baktigimda sadece unutkanlik yok gibi sizofrenide.
Doğrudan demansa sebep olur diyemeyiz ancak her psikoz atağında beyinde dejenerasyon meydana geliyor, bu yüzden şizofreninin maalesef kökten bir tedavisi yoktur, yalnızca atakları engelleyerek kişinin kaliteli bir yaşam sürmesini hedefleriz.

neyse konuyu bağlayayım her atakta nöronlar zarar gördüğü için unutkanlık, işlevsellikte bozulma yapabilir. Zaten şizofreni hastası kendine ait bir evrende yaşadığı için gerçek dünyayla arasında olan bağlantı hemen tamamen kopmuştur, bu da ilgisini gerçek yaşamdan uzaklaştırır, bu yüzden de çoğu şeyi hatırlamaz bile.
İşlevsellikte bozulma tanı kriterleri arasında yer alır zaten
Ancak dediğim gibi unutkanlık primer bir sonuçtan ziyade beyin hasarına bağlı olarak sekonder şekilde ortaya çıkabilir pek tabii

Detayli bilgi icin tesekkur ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…