Eşim kendi kendine konuşuyor

şizofren mi acaba? ailesinde veya akrabalarinda şizofren olan var mi acaba biliyor musunuz
Bizim evliliğimiz hızlı oldu mükemmel rol yaptı görseniz dünyanın en mükemmel insanı gibiydi hiç tereddüt etmeden evlenilir diye düşünüyor insan. Evlendikten sonra eşimin babası ben kötü zamanlar geçirdim başıma elektrik verdiler ve hastanede 2 ay tedavi gördüm depresyona girdim demişti. Bizde ailecek bu tip hastalıklardan bihaber olduğumuz için zor zamanlar geçirmiş diye konuyu irdelemedik. Yani zannediyorumki bu her ne ise babasındada var ve gizliyorlar...

Size nasıl güvenip de evlenmiş hayret. Size hayatınızın aşkı olduğunu düşündüren ne oldu peki tam olarak?
Tıpkı benim ailem gibi bir aile hayatı vardı. Benim yaşadığım gibi bir hayat sürmüştü ve bu kısa sürede bana olan sürekli ilgisi alakası dikkatli aklı başında davranışları dürüstlüğü vs. Ben 25 yaşıma kadar sürekli çalıştım çabaladım çok gezme tozma yapamadım ve o da tıpkı benim gibiydi hayallerini gerçekleştirmek için hiç gezememiş filan. Hayalimiz evlenip hayatımızı yaşamak mesleklerimizi yapmak gezmek birlikte öğrenmek çocuklarımız olsun büyütelim sıcacık yuvamız olsun vs. Bütün bunlar beni cezbetti açıkçası...

psikolojik rahatsizliklar ama ozellikle şizofreni genetik olur diye biliyorum hatta cevremde de gordugum bu sekilde. aslinda babasinin tc sini ogrenip hastane kayitlarina mi ulaşsaniz birilerinden. veya esiniz de belki tedavi gormustur gecmiste. esinizin e nabizina girip ilac gecmisine falan bi baksaniz?

Evet bu yüzden belkide mükemmel aile ve mükemmel eş rolü yapıp evliliği hızlandırdılar. İnanın bilsem yaparmıydım ah her ne ise vardır bir hayır diyeceğim umarım en kısa sürede bir uzman yardımı ile durumu anlamlandırıp çözüme kavuşabilirim. Teşekkür ederim

Eğer ailede varsa genetik gecmis olabilme ihtimali var. Fakat sizofreni böyle kolay anlasilmaz. Yani herkes kendi kendine konusur eder bunlarla anlayamazsınız. Ayrıca uyuşturucu tedavisi için madde bağımlılarına da elektrosok tedavisi uygulanıyor. Benim amcam yaşadı hepsini sizofreni sonradan tani kondu bu madde olaylaridan sonra. Şizofreni de daha çok öldürülme korkusu etrafında en sevdiklerine düşman olma da çok oluyor.

Köye gidince kimseyle konusma demesi ve arkadaşlarının olmaması bi rahatszlıgı oldugunu ve senden gizlemeye çalıştıgını gösteriyor..E nabız hesabı vardr esinizin ordan geçmiş zamanda hangi doktorlara bölümlere gittigi cıkar eşinizden gizli bakın

Çok teşekkür ederim bunu düşünememiştim. E nabızdan bakılabilir. Dediğiniz gibi tc sine ulaşabilirim bir şekilde sanırım. En kötü aile danışmanlığına gidebilirsek dahada netleşebilir. İnanın bu tip rahatsızlıklardan birhaberim bu yüzden şaşkın üzgün karmakarışığım, insanın başına herşey gelebiliyor...

Allah yardımcınız olsun.okurken çok korktum ben.ciddi anlamda rahatsız bir kişilik sorunu var bence.ama ne bence elinden tütün bi psikiytariye götürün.asla simdi olmaz flnn demeyin demesin.anormal biri bence

Teşekkür ederim. Ailede varmı bilmiyorum gizliyorlar ama görünen köy kılavuz istemiyor. Şizofreni değilse bile daha ciddi başka durumlar olabilir sizlerinde dediği üzere durum hafife alınacak gibi değil. Evet ailem ona hiçbir en ufacık bir iğneleme bile yapmamasına rağmen evimize gelmek istemiyor annemlerden uzak soğuk duruyor hatta bana bile güvenmiyorda neyse sanırım kendisi normal değilse bunda suçum yoktur

Yorumunuzda babasına elektrik verildiğinden bahsetmişsiniz bahsettiği şey EKT ağırlıklı olarak depresyon teşhisi almış hastalara uygulanır. Ancak sadece depresyon değil şizofrenide de tercih edilebilir. Eşinizin kendi kendine konuşurken ya da sizinle konuşurken anlamsız, konudan bağımsız cümleler kurduğu falan oluyor mu?

rica ederim ne demek. benim bi arkadasim bekarken bi adamla gorusuyor ve gorustugu adamin dengesiz hareketlerini goruyor, dikkatini cekiyor. sonra hastanede calisan bi arkadasi adamin bilgilerine ulasiyor adam şizofren tanisı almis ve tedavi goruyormus. benim de aklima burdan geldi. eger bilirseniz bundan sonrasi icin siz de birseyler dusunursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…