- 29 Haziran 2020
- 581
- 1.077
Evet sanırım buna bir örnek daha ekleniyor. Şu zamana gelene kadar bile daha kötü olabilirdi sadece tartışsamda ılımlı yaklaştım birde rahatsızlığı nedir buda önemli bir etken. Bundan sonra dahada dikkatli ılımlı yaklaşırsım oda ayrı mesele...Maalesef bazı kalıtsal psikolojik rahatsızlıklarda aileler saklamayı tercih ediyor, belkiMiknatiss 'in eşine daha önce tanı konmuş bile olabilir ama aileler hastalığı kabul etmediğinden tedaviyi de reddediyor, henüz beyefendiye hastalığı şu diyemeyiz fakat bildiğim kadarıyla şizofren tanısı konan hastalara doktorları evlenmemesi tavsiyesi veriyor, bildiğim birkaç şizofren hastası kişi var, ne yazık ki aileleri uzunca süre bu hastalığı herkesten saklamış, 2 tanesi hastalık gizlenerek evlendirilmiş zira bazı aileler evlenirse düzelir mantığında lakin evlilik sonrası işler daha da kötüye gitmiş.
Evet öğrettikleri kısmını bizlerde tahmin ettik çünkü bir yere kadar mükemmel sonra bazı kısımlarda kusur ortaya çıkıyor. Rol yetmiyor belli oluyor bende anneni babanı bu kadar dinleme yeter artık seninde aklın var diye tartıştığımız olmuştur bir kaç kezAllah yardımcınız olsun. Konu sahibinin evlenmeden önce anlamamasını normal karşılıyorum ben. Çünkü böyle rahatsızlığı olanlar gizliyorlar. Bir arkadaşım bu durumu yaşadı inanamadık. Herkes damadı cok sevmişti. Yanımıza gelmeden ailesi nasil davranacak ne söyleyecek öğretiyormuş. Evlendikten sonra farketti ve boşandılar. ablası ve babasıda ayni şekilde rahatsizmis..
Amin inşallah sağolun elbette evet paylaşacağım bende sizler gibi merak ediyor ve konuya olabildiğince hassas yaklaşmaya çalışıyorumAllah yardımcınız olsun, umarım korkutucu bir tanı almazsınız. Sonucu öğrenince bizimle de paylaşın olur mu? İnşallah sıkıntısız bir şekilde atlatırsınız bu süreci.
Herşey sonuçlansın düşünmüyor değilim. Çok şiddetli kavga edip daha büyük sıkıntılar doğabilirdi. Eşini vahşice öldürdü haberlerinde yer almak çok zor değil malesef insan bunlarıda düşünüyor.Ben olsam dava açarım kime ne oluyorsa olsun benim kaç yılımı çalmışlar boşanmayla birlikte o ailesini de dava ederim hiçbir şey çıkmasa bile uğraşsın dursunlar
Bence de sorun var. Siz onu goturemiyorsaniz kendiniz gidip durumu anlatin. Gelmek istemiyor ama nasil bir yol edine bilirim gibi sor doktora. Ikinci olarak ailesine soyle boyle boyle şryler siz de farketdinjz mi diye. En azindan sizin farkinda olduğunuzu anlarlar. Eşinizi vidyoya çekin ve gosterin. Gizlince vidyo çekmek eşler arasinda olsa bile hoş karşilamiyorum ama hem eşinize delil olarak hem de doktora gostereceğiniz deliller toplayomMerhaba kadınlar kulübü ailesi.Yaklaşık 1 yıl önce hiç planımda yokken hayatımın aşkını bulduğuma inanarak çok kısa süre içerisinde evlendim. Hayallerimiz, yaptıkları, davranışları, vaatleri, her zaman bana hassasiyetle yaklaşımı evlenmeden önce ona aşık olmama sebepti. Evlendiğimiz ilk gün kendi kendine konuştuğunu farkettim. Banyoya gitmişti ama sesler geliyordu ancak ben ilk zamanlar mutluluktan şarkı söylüyor sandım çünkü fazla yüksek sesli değil ve hızlı hızlı birşeyler söylüyor eşim. Sonraki zamanlarda artık takip etmeye başladım acaba ne diyor diye ama hiçbir zaman tam ne dediğini anlayamadım çünkü dediğim gibi çok hızlı konuşuyor. Ayrıca konuşurken mesela kahve yapıyorsa o işini yaparken cezveye kahve paketine bakarak filan konuşuyor yani hem işini yapıyor hem konuşuyor gibi diyebiliriz. Beni korkutan sadece konuşması değil konuşurken sesli sesli kahkaha bile atıyor. Hatta dayanamadım birgün gelin üçümüz konuşalım birlikte gülelim dedim yanına gittiğim an sustu ve sorumu duymamış gbi cevap bile vermedi kendi kendine elindeki işe bakarak gülümsüyordu.Yani özetle hem kendi kendine konuşuyor kahkaha da var ayrıca gülümsüyorda birde sen konuşuyorsun kahkaha atıyorsun dediğimde inkar ediyor sinir oluyorum.
Sadece buda değil evlendikten kısa süre sonra hamile kaldım.Hamileyken markete gidiyoruz eve dönünce poşetleri bana taşıtmak istiyor. Durumumu sakince açıklıyorum çocuğumuz düşebilir diyorum ancak amaan birşey olmaz diye önemsemiyor. Bununla bitmedi 5 kiloluk su bidonlarını bile taşıtmaya kalkmışlığı olmuştu bu durumda kavga ettik çocuğumu düşürmek istemiyorum istersen döv taşımayacağım diye bağırdım ancak yüzünde hiçbir ifade şaşırma olmadı önemsemedi oflayarak kendisi taşıdı.
Genel olarak yüz ifadesi durgun mimiksiz ve sürekli telefonuyla ilgilenir. Sosyal çevresi yok gibi kısıtlı çünkü kimseye güvenmiyormuş öyle diyor.
Eşimin köyünde herkesle konuşurken dikkat etmeliymişim çünkü gene kimseye asla güvenilmezmiş öyle diyor aşırı şüpheci. Ben oradayken eve birileri gelsin hemen diğer odaya git aşkım sen keyfine bak diyor milletin içine çıkmamı istemiyor
Sürekli olarak gelecek hakkında planlar yapıyor ama öyle böyle değil plan üstüne plan hiç durmadan plan yapıyor şöyle yapacağım böyle edeceğim gibi
Arabayla eve dönerken araba temiz olsada araba yıkamacıya giriyoruz hamile halimle sıcaktan bayılacak gibi oluyorum nolur beni eve bırak sen arabanı istediğin kadar temizle diyorum. Birşey olmaz 5 dk sürüyor zaten diyor önemsemiyor... Üstelik eve dönüncede dakikalarca arabayı inceleye inceleye eve çok geç giriyor pencereden şaşkınlıkla izliyorum arabadan ayrılamıyor.
Ben üşüyorum, karnım ağrıyor vs dediğimde ama ben üşümüyorum ki diyor veya bir insanın karnımı ağrırmış ya benim hiç ağrımadı gibi saçma cevaplar veriyor.
Bunlar sadece birkaçıydı...
Yani sizde okuyun benmi abartıyorum. Eşimi psikiyatriste gitmeye ikna edemiyorum benim birşeyin yok diyor. Aile danışmanlığına gidelim diyor. Sizce aile danışmanına herşeyi detaylıca anlatsam tanısı konulup tedavisi olabilir mi? Benzer durumu yaşayan varmı?
Sağolun artık eşimle iddiaya girmiyorum ancak doktor görmesi için çekmeye çalışacağım. Ailesi ilede bunu denedik kabullenmiyorlar.Derdimizi doktora anlatmak yeterli olacaktır çünkü konu oldukça hassas. Belkide mahkeme içinde delil olacaktır diye düşünüyorum tamamen doktora gittikten sonra süreç şekillenecek.Bence de sorun var. Siz onu goturemiyorsaniz kendiniz gidip durumu anlatin. Gelmek istemiyor ama nasil bir yol edine bilirim gibi sor doktora. Ikinci olarak ailesine soyle boyle boyle şryler siz de farketdinjz mi diye. En azindan sizin farkinda olduğunuzu anlarlar. Eşinizi vidyoya çekin ve gosterin. Gizlince vidyo çekmek eşler arasinda olsa bile hoş karşilamiyorum ama hem eşinize delil olarak hem de doktora gostereceğiniz deliller toplayom
Bunlar şizofren. Babasına da ekt yapmışlarKendi kendine kiminle konuşuyorsun diye sorduğumda ben hesaplama, plan yapıyorum kendi kendime konuşmuyorum şeklinde inkar ediyor kimse yok ki diyor. Ayrıca babasındada zannedersem aynı rahatsızlık var her ne ise artık bilmiyorum yani genetik mi acaba diyorum. Babası benim başıma elektrik verdiler hastanede yattım depresyona girdim beni hasta ettiler diye anlatır sürekli ama neden yattın hastalığın nedir dediğinde söylemez
Eşiniz eğer şizofren ise ve şizofrenin yılan vb halüsinasyon görülen boyutunda olsa yaşayacaklarınızın vebalini kim üstlenecekti ?Evet sanırım buna bir örnek daha ekleniyor. Şu zamana gelene kadar bile daha kötü olabilirdi sadece tartışsamda ılımlı yaklaştım birde rahatsızlığı nedir buda önemli bir etken. Bundan sonra dahada dikkatli ılımlı yaklaşırsım oda ayrı mesele...
Büyük bir vebal altındalar o kesin. Kendimi geçtim artık bebeğimiz var en çok buna üzülüyorum.Eşiniz eğer şizofren ise ve şizofrenin yılan vb halüsinasyon görülen boyutunda olsa yaşayacaklarınızın vebalini kim üstlenecekti ?
Başka psikolojik rahatsızlıklarda ne gibi belirtiler oluyor, hasta neler yapıyor bilmiyorum ama şizofreni çok yakından biliyorum, yılan çıyan gibi hayvanları görüyorlar ve takıntılı oldukları insanları o hayvanlarla özdeşleştiriyorlar.