Bu rahatsızlık dediğiniz bipolar bozukluk mudur ben böyle tahmin ediyorum. Evet gideceğiz en kısa sürede. Amin inşallah sağolunPsikiyatrik hastalıklar konusunda doktora yapmış sayılır malesef bnm ailemde de var atak dönemlerinde kendi kendine gulme ve konuşma oluyor psikiyayriye giderseniz.bi çözüm bulursunuz ama donem.donem strese bağlı tekrarlıyor malesef zor bi rahatsızlık Allah yardımcınız olsun
Evet stresliyken daha çok artıyor neredeyse kendini kontrol edemiyor diyebiliriz. Öncesinde bence tanı koyulmuş tur benden gizlemeye çalışıyor diye düşünüyorum. Böyle bir rahatsızlık 30 lu yaşlardan önce çıkmış olmalı aile uğraşmıştır diye düşünüyorum ama gizliyorlar işte. Herneyse bunları açığa çıkarma zamanı geldi geçiyor bile...Siz yanına gidince sustuğuna göre belki de tanı aldı rahatsız olduğunu biliyor.İstemsiz yapıyor ve susuyor bir anda.Yani insan korkar da bana zarar verir mi diye.Bir an önce durumu netleştirmeniz lazım
Akıl oyunları filminde şizofren olan adam strese girdiğinde sanrılar çok artıyor ve iyice gerçek hayattan kopuyordu.Dikkat ettiniz mi hiç stresliyken daha mı çok konuşuyor kendi kendine
Sen inanma diye yaşıyoruz zaten bunları...Ben hiç inanmadım bu konuya ya
Eşinin tc sini bilmiyor musun?enabız den bakarsan şifreyide bilmen gerekÇok teşekkür ederim bunu düşünememiştim. E nabızdan bakılabilir. Dediğiniz gibi tc sine ulaşabilirim bir şekilde sanırım. En kötü aile danışmanlığına gidebilirsek dahada netleşebilir. İnanın bu tip rahatsızlıklardan birhaberim bu yüzden şaşkın üzgün karmakarışığım, insanın başına herşey gelebiliyor...
tüylerim ürperdi okurkenMerhaba kadınlar kulübü ailesi.Yaklaşık 1 yıl önce hiç planımda yokken hayatımın aşkını bulduğuma inanarak çok kısa süre içerisinde evlendim. Hayallerimiz, yaptıkları, davranışları, vaatleri, her zaman bana hassasiyetle yaklaşımı evlenmeden önce ona aşık olmama sebepti. Evlendiğimiz ilk gün kendi kendine konuştuğunu farkettim. Banyoya gitmişti ama sesler geliyordu ancak ben ilk zamanlar mutluluktan şarkı söylüyor sandım çünkü fazla yüksek sesli değil ve hızlı hızlı birşeyler söylüyor eşim. Sonraki zamanlarda artık takip etmeye başladım acaba ne diyor diye ama hiçbir zaman tam ne dediğini anlayamadım çünkü dediğim gibi çok hızlı konuşuyor. Ayrıca konuşurken mesela kahve yapıyorsa o işini yaparken cezveye kahve paketine bakarak filan konuşuyor yani hem işini yapıyor hem konuşuyor gibi diyebiliriz. Beni korkutan sadece konuşması değil konuşurken sesli sesli kahkaha bile atıyor. Hatta dayanamadım birgün gelin üçümüz konuşalım birlikte gülelim dedim yanına gittiğim an sustu ve sorumu duymamış gbi cevap bile vermedi kendi kendine elindeki işe bakarak gülümsüyordu.Yani özetle hem kendi kendine konuşuyor kahkaha da var ayrıca gülümsüyorda birde sen konuşuyorsun kahkaha atıyorsun dediğimde inkar ediyor sinir oluyorum.
Sadece buda değil evlendikten kısa süre sonra hamile kaldım.Hamileyken markete gidiyoruz eve dönünce poşetleri bana taşıtmak istiyor. Durumumu sakince açıklıyorum çocuğumuz düşebilir diyorum ancak amaan birşey olmaz diye önemsemiyor. Bununla bitmedi 5 kiloluk su bidonlarını bile taşıtmaya kalkmışlığı olmuştu bu durumda kavga ettik çocuğumu düşürmek istemiyorum istersen döv taşımayacağım diye bağırdım ancak yüzünde hiçbir ifade şaşırma olmadı önemsemedi oflayarak kendisi taşıdı.
Genel olarak yüz ifadesi durgun mimiksiz ve sürekli telefonuyla ilgilenir. Sosyal çevresi yok gibi kısıtlı çünkü kimseye güvenmiyormuş öyle diyor.
Eşimin köyünde herkesle konuşurken dikkat etmeliymişim çünkü gene kimseye asla güvenilmezmiş öyle diyor aşırı şüpheci. Ben oradayken eve birileri gelsin hemen diğer odaya git aşkım sen keyfine bak diyor milletin içine çıkmamı istemiyor
Sürekli olarak gelecek hakkında planlar yapıyor ama öyle böyle değil plan üstüne plan hiç durmadan plan yapıyor şöyle yapacağım böyle edeceğim gibi
Arabayla eve dönerken araba temiz olsada araba yıkamacıya giriyoruz hamile halimle sıcaktan bayılacak gibi oluyorum nolur beni eve bırak sen arabanı istediğin kadar temizle diyorum. Birşey olmaz 5 dk sürüyor zaten diyor önemsemiyor... Üstelik eve dönüncede dakikalarca arabayı inceleye inceleye eve çok geç giriyor pencereden şaşkınlıkla izliyorum arabadan ayrılamıyor.
Ben üşüyorum, karnım ağrıyor vs dediğimde ama ben üşümüyorum ki diyor veya bir insanın karnımı ağrırmış ya benim hiç ağrımadı gibi saçma cevaplar veriyor.
Bunlar sadece birkaçıydı...
Yani sizde okuyun benmi abartıyorum. Eşimi psikiyatriste gitmeye ikna edemiyorum benim birşeyin yok diyor. Aile danışmanlığına gidelim diyor. Sizce aile danışmanına herşeyi detaylıca anlatsam tanısı konulup tedavisi olabilir mi? Benzer durumu yaşayan varmı?
hayır hayır,asla kendisine izletmek gibi bir şey yapmayın,sakın.Kendi kendine konuşup güldüğğnde ses kaydı alın ya da mümkünse video çekin.Hem inkar ederse ispatlamak için hem de gerekirse doktora göstermek için.
atasözleri ve deyimleri anlamamak asperger sendromuna benziyor .Başka bir doktora daha götürün bence.Merhabalar, ancak bakabildim sayfaya. Oğlum 5. Sınıf öğrencisi. Oğlum 3.5 yaşında ancak net konuştu. Bir anda dersem yeridir. Ayakkabılarını tera giyerdi, kıyafetlerini ilikleyemez, yardımsız giyinemezdi (hala özensiz, tam beceremiyor) ilkokul başladı, 1 yıl da erken başlamıştık. Okumayı ilk dönem sonunda başardıysa da ilk önce hızlı okuyor, 2. Dakikadan sonra heceler gibi takılmalar başlıyor. Satır atlıyor. O dediğiniz harfler ters yazıyordu. Rakamlar 6 ve 9 çok karışıyordu. Ev _ ve şeklinde bazen ters okurdu. 3 öğretmen değiştirdim çünkü anlayışsız öğretmenlere denk geldik. Şans işte ne diyeyimderste hiç durmadan konuşturmuş. Kendi kendine. Resimler çizerdi defter ve kitaplarına. Hala da çizer yani. Öğretmenlerinden hiç çekinmez, öğretmen anlattığını bir olay yanlış dedi ve kendi yaptıysa yüzüne söylemesi. Öğrendiği bir bilgiyi 1 ay olmadan hiç hatırlamaması ve öğretmenleri kızdığında "öğretmediniz, ilk kez görüyorum" demeleri. Kaç keredoktora götürdüm anlamadılar. 3. Sınıf ortasında gittiğimizde doktora "her çocuk özeldir" filmini izlediğini, orada bulunan çocuk gibi çok akıllı olduğunu, kimsenin kendisini anlamadığını, yazıların öyle olduğunu falan anlattı. Wiskar teati yapıldı, üstün zeka, özel öğrenme güçlüğü tanısı konuldu. Dikkat dağınıklığı da var. Aynı anda hep dersi kaydediyor beyin aynı anda resim yapıp bir de üstüne aynı anda kendi kendine konuşuyor. Bilgiler silinmese süper zeki. Soyut kavram yok maalesef, somut kavramlarla daha iyi öğreniyor. Farklı yoldan gidiyor diyelim. Çok basit sorulara "bu kadar basit olamaz" düşüncesiyle yanlış cevaplarken, çok zor olanı daha kolay yapar. Aklıma geldikçe söylerim. Atasözleri ve deyimlerle arası yoktur. Aklına geleni tüm saflığıyla söyler. Şiddet asla yoktur.
Merhaba kadınlar kulübü ailesi.Yaklaşık 1 yıl önce hiç planımda yokken hayatımın aşkını bulduğuma inanarak çok kısa süre içerisinde evlendim. Hayallerimiz, yaptıkları, davranışları, vaatleri, her zaman bana hassasiyetle yaklaşımı evlenmeden önce ona aşık olmama sebepti. Evlendiğimiz ilk gün kendi kendine konuştuğunu farkettim. Banyoya gitmişti ama sesler geliyordu ancak ben ilk zamanlar mutluluktan şarkı söylüyor sandım çünkü fazla yüksek sesli değil ve hızlı hızlı birşeyler söylüyor eşim. Sonraki zamanlarda artık takip etmeye başladım acaba ne diyor diye ama hiçbir zaman tam ne dediğini anlayamadım çünkü dediğim gibi çok hızlı konuşuyor. Ayrıca konuşurken mesela kahve yapıyorsa o işini yaparken cezveye kahve paketine bakarak filan konuşuyor yani hem işini yapıyor hem konuşuyor gibi diyebiliriz. Beni korkutan sadece konuşması değil konuşurken sesli sesli kahkaha bile atıyor. Hatta dayanamadım birgün gelin üçümüz konuşalım birlikte gülelim dedim yanına gittiğim an sustu ve sorumu duymamış gbi cevap bile vermedi kendi kendine elindeki işe bakarak gülümsüyordu.Yani özetle hem kendi kendine konuşuyor kahkaha da var ayrıca gülümsüyorda birde sen konuşuyorsun kahkaha atıyorsun dediğimde inkar ediyor sinir oluyorum.
Sadece buda değil evlendikten kısa süre sonra hamile kaldım.Hamileyken markete gidiyoruz eve dönünce poşetleri bana taşıtmak istiyor. Durumumu sakince açıklıyorum çocuğumuz düşebilir diyorum ancak amaan birşey olmaz diye önemsemiyor. Bununla bitmedi 5 kiloluk su bidonlarını bile taşıtmaya kalkmışlığı olmuştu bu durumda kavga ettik çocuğumu düşürmek istemiyorum istersen döv taşımayacağım diye bağırdım ancak yüzünde hiçbir ifade şaşırma olmadı önemsemedi oflayarak kendisi taşıdı.
Genel olarak yüz ifadesi durgun mimiksiz ve sürekli telefonuyla ilgilenir. Sosyal çevresi yok gibi kısıtlı çünkü kimseye güvenmiyormuş öyle diyor.
Eşimin köyünde herkesle konuşurken dikkat etmeliymişim çünkü gene kimseye asla güvenilmezmiş öyle diyor aşırı şüpheci. Ben oradayken eve birileri gelsin hemen diğer odaya git aşkım sen keyfine bak diyor milletin içine çıkmamı istemiyor
Sürekli olarak gelecek hakkında planlar yapıyor ama öyle böyle değil plan üstüne plan hiç durmadan plan yapıyor şöyle yapacağım böyle edeceğim gibi
Arabayla eve dönerken araba temiz olsada araba yıkamacıya giriyoruz hamile halimle sıcaktan bayılacak gibi oluyorum nolur beni eve bırak sen arabanı istediğin kadar temizle diyorum. Birşey olmaz 5 dk sürüyor zaten diyor önemsemiyor... Üstelik eve dönüncede dakikalarca arabayı inceleye inceleye eve çok geç giriyor pencereden şaşkınlıkla izliyorum arabadan ayrılamıyor.
Ben üşüyorum, karnım ağrıyor vs dediğimde ama ben üşümüyorum ki diyor veya bir insanın karnımı ağrırmış ya benim hiç ağrımadı gibi saçma cevaplar veriyor.
Bunlar sadece birkaçıydı...
Yani sizde okuyun benmi abartıyorum. Eşimi psikiyatriste gitmeye ikna edemiyorum benim birşeyin yok diyor. Aile danışmanlığına gidelim diyor. Sizce aile danışmanına herşeyi detaylıca anlatsam tanısı konulup tedavisi olabilir mi? Benzer durumu yaşayan varmı?
Bildigim kadarıyla ailemde var çünkü her iki rahatsızlıkta bipolar boyle olmuyor bipolarda kendi kendine konuşma.durumu yok şizofreni ve alt tipleri var ilaca yanıt veren alt tiplerindense kontrol altına alırsınız duzenli kullandığında biz oyle yoluna koyuyoruzBu rahatsızlık dediğiniz bipolar bozukluk mudur ben böyle tahmin ediyorum. Evet gideceğiz en kısa sürede. Amin inşallah sağolun
Ben de aynı böyle düşündüm.Bence tüm akrabalarının dahi bildiği bir rahatsızlığı var ve sizin öğrenmenizi istemiyorlar.
Tehlikeli bile olabilir
Ah keşke hamile olmasaydınız diyeceğim ama vardır belki bir hayır.
Üstüne gidin birinden birşey öğrenin, ciddi şeyler bence anlattıklarınız.
Anladım teşekkür ediyorum.Bildigim kadarıyla ailemde var çünkü her iki rahatsızlıkta bipolar boyle olmuyor bipolarda kendi kendine konuşma.durumu yok şizofreni ve alt tipleri var ilaca yanıt veren alt tiplerindense kontrol altına alırsınız duzenli kullandığında biz oyle yoluna koyuyoruz
Hayat...tüylerim ürperdi okurken
Görmezden geliverin herkesi hatası olur demek biz biliyorduk evlendirdik ki artık sorumluluk bizden çıkmış olsun demek biliyorsunuz dimiEğer alabilirsem yapacağım ama çok şükür tek değilim buna kendi babamda şahit oldu. Kızım eşine sahip çık odada ne yapıyor bu böyle diye şaşırmıştı zaten bu şekilde kendi ailemle başbaşa verdik bu durum normal midir diye işte aramızda konuşarak birazda araştırarak şüphelendik ardından eşimin ailesine durumu söyledik.
İşte bu durumda şok olduk çünkü bizim oğlumuzda birşey yok siz abartıyorsunuz dediler. Hatta ne varmış bunda görmezden geliverin herkesin hatası olur dediler. Sonrasında zor zamanlar yaşadığım için sürekli ağladım evlendikten sonra işte bu yüzden sizin kızınızın psikolojisi iyi değil sürekli ağlıyor sebebi yokken dediler. Dedilerde dediler anlayacağınız baya tartıştık.
En sonunda eşime eğer aile danışmanı psikiyatri uzmanına gitmezsek bu iş burada biter dedim. Eşim boşanmak istemediği için kabul etti.
Sonucu bende sizler gibi merak ediyorum öğrenince sizleride buradan haberdar edeceğim.
Evet bu o demek kesinlikleGörmezden geliverin herkesi hatası olur demek biz biliyorduk evlendirdik ki artık sorumluluk bizden çıkmış olsun demek biliyorsunuz dimi
Maalesef bazı kalıtsal psikolojik rahatsızlıklarda aileler saklamayı tercih ediyor, belkiGörmezden geliverin herkesi hatası olur demek biz biliyorduk evlendirdik ki artık sorumluluk bizden çıkmış olsun demek biliyorsunuz dimi
Bilmiyordum, onu da araştıralım...atasözleri ve deyimleri anlamamak asperger sendromuna benziyor .Başka bir doktora daha götürün bence.
Ben olsam dava açarım kime ne oluyorsa olsun benim kaç yılımı çalmışlar boşanmayla birlikte o ailesini de dava ederim hiçbir şey çıkmasa bile uğraşsın dursunlarEvet bu o demek kesinlikle
Benim bu hastalıklarla ilgili bir bilgim yok ama maalesef bizim toplumumuzda sadece hastalıkta değil hapçı otçu alkolik serseri vs tayfa için evlendirelim düzelir zihniyeti var buna çok kez şahit oldum hani kabul etmemek değil bile bile göz yummak hastalığı kabul etmeseler bence farklı tepki verirler görmezden gel bana çok şey ifade etti nedense. Bir ara haberlerde genç kızlar evlenip bir kusur bulup hemen boşanıp gençliğimi aldı adı altında tazminat dolandırıcılığı yapıyorlardı ben olsam benden bunu saklayan aileye yaparım eşim hasta bilerek sakladılar hayatımı mahvettiler diyeMaalesef bazı kalıtsal psikolojik rahatsızlıklarda aileler saklamayı tercih ediyor, belkiMiknatiss 'in eşine daha önce tanı konmuş bile olabilir ama aileler hastalığı kabul etmediğinden tedaviyi de reddediyor, henüz beyefendiye hastalığı şu diyemeyiz fakat bildiğim kadarıyla şizofren tanısı konan hastalara doktorları evlenmemesi tavsiyesi veriyor, bildiğim birkaç şizofren hastası kişi var, ne yazık ki aileleri uzunca süre bu hastalığı herkesten saklamış, 2 tanesi hastalık gizlenerek evlendirilmiş zira bazı aileler evlenirse düzelir mantığında lakin evlilik sonrası işler daha da kötüye gitmiş.