• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim kayınvalidem ben=?

hatunkisi1

Üye
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2014
31
8
18
36
Ağlamaktan yazamadım.. beni olumlamanızı istiyorum öncelikle çünkü daha fazla olumsuzluğa katlanamam. Şu an iki yaşındaki oğlumla birlikte aynı odada uyumaya çalışıyorum eşim ise yan odada annesi ile uyumayı tercih etti ve bunu gece bana yaşattığı tatsız bir olaya rağmen yaptı.. şu sıralar kayınvalidelerde kalmak zorundayız.iki gündür hastayım ve oğlumu henüz sütten kesmediğim için ilaç da kullanamıyorum çok ağrım var merhem aldık bugün eşimden sürmesini rica ettim tabi dedi ben de tişörtümü çıkardım merhemi açıp direk annesinin yanına gitti gel hatun sana bundan süreyim rahatlatır diye ona sürdü ve ben hasta halimle üstümü soyunduğumla kaldım üzerimi giyindim (oğlu tarafından pohpohlanmak oğlumun her anne yerine babaanne demesinden tatmin olan bir insan) ay gerçi o da soyunmuştu deyince eşim yanıma geldi aç hadi süreyim diye gerek yok dedim ve odadan ayrılıp yatak odama geldim. Onlarda film izlediler gülüştüler çaylarını içtiler ve şimdi de aynı odada uyuyorlar. Hayatımda tanıdığım bildiğim inandığım adam bilmiyor düşünemiyor kötü niyetli değil diyorum her seferinde ama çok ağırıma gidiyor.. çünkü bu meselelerin evveli de var.. her zaman annesinin tabağına yemeğin en iyi yerini koyar misal veriyorum köfte varsa yemekte bütün akrabalarına ikişer üçer tane bana ve kendisine birer tane ikram eder. Benim evimdir diye sorun etmedim fazla ama şimdi burda da aynı şeyleri yaşıyorum ve kendimi çık kıymetsiz hissediyorum. Çünkü kayınvalidemin sabıkası kabarık.. hem de eften püften şeylerden de değil.. mesela en son hadisesini anlatayım sadece belli sendromu ile Doğum yaptım (ileri düzeyde gebelik zehirlenmesi) oğlum da ben de yarım saat farkla kurtulduk üstelik Doğum yapmadan önce akut faranjit bronşit ve sinüzit geçiriyordum ve alerjim yüzünden astımım nüksetmişti Doğumdan sonra sezeryan iç dikişlerim öksürükten kanadı ve karnımdan dışarı 1.5 tl kan aktı oğlum 8 aylıktı benim iç organlarım normale döndüğünde ve kayınvalidem annemle anlamadığı gerekçesini gittikten çook sonra göstererek hiç bir şey demeden çekti gitti. Düğünde bile eşimi çok rencide etmişlerdi onlarla konuşmak istemedi eşim ben barıştırdım. Doğumdan sonra çok öfkelendim ama yine de iyileştikten sonra büyüklük bende kalsın diye bayram ziyaretlerine gittim.. ve şimdi bu geceki olay daha önceki tahribatlarla birleşip çok üzdü beni.. eşim normalde beni ezdirmez ailesine istediğini söyle ben arkanda dururum yeter ki bana şikayet etme der ama farkında mı değil mi bilmiyorum böyle davranıyor işte bana..

Doğumdan 7 gün kadar sonra gitti ki o yedi günün bir kısmını kendi kızıyla içli köfte yaparak geçirdi ve klavye yüzünden yanlış yazmışım hellp sendromu geçirmiştim.

Bence eşinizle konuşun, bana değersiz hissettiriyosun ayıp bu diye. Dalga geçer gibi davranmış,simarmis bence annesini görünce. Bir konuşun bakalım,yine değişmezse tavrı başka bir yol izlersiniz.

İyi ki sizi ailesine ezdirmiyormuş. Bi de ezdirse ne olur. Ne pahasına olursa olsun kesinlikle evleri ayırın. Yoksa durum çok daha kötüye gidecek gibi geldi bana.

Kocanız biraz anneci galiba da ben o kadar büyük bi sorun görmedim.Yemeğin iyisini annesine verir falan demişsiniz e annesi sizdeyken veriversin ne olacak.Evlenince adamların annelerini atmasını mı bekliyosunuz anlamıyorum ki.Siz daha bi kaç yıldır hayatındasınız o ise annesi.Annesiyle kendinizi kıyaslamayın.

Ayrıca doğumdan sonra kayınvalide bakmak zorunda değil size.Baksa güzel olur belki ama değil.

Bi tek merhem konusunda haklısınız önce size sürmesi lazımdı tabiki.Ama böyle ağlanacak bi şey degil bu yıpratma kendini boş yere.Adam farkında bile değil bence senin kızdığının.Söyle bi dahakine oturup ağlayacağına

Kocanız biraz anneci galiba da ben o kadar büyük bi sorun görmedim.Yemeğin iyisini annesine verir falan demişsiniz e annesi sizdeyken veriversin ne olacak.Evlenince adamların annelerini atmasını mı bekliyosunuz anlamıyorum ki.Siz daha bi kaç yıldır hayatındasınız o ise annesi.Annesiyle kendinizi kıyaslamayın.

Ayrıca doğumdan sonra kayınvalide bakmak zorunda değil size.Baksa güzel olur belki ama değil.

Bi tek merhem konusunda haklısınız önce size sürmesi lazımdı tabiki.Ama böyle ağlanacak bi şey degil bu yıpratma kendini boş yere.Adam farkında bile değil bence senin kızdığının.Söyle bi dahakine oturup ağlayacağına
Hiç biri ağladığının farkında bile değil. Beni protesto etmek için annesinin odasında yatıyor. Ben hamileyken emzirirken de annesini benden önce gözetti ki ondan bağını koparmak üzereyken ben barıştırdım ve bu birçok defa oldu. Bana bakmak zorunda olmayabilir ama bu onun torunu ve ben hastanelerde yatmaktan oğlumu ilk bir ay adam akıllı emziremedim bile ama o bana ve torununa yardımcı olmak yerine kızıyla gezmeyi tercih etti ve hiç haber vermeden çekip gitti memleketine.. ayrıca ikimiz de aynı anda merhem sür desek hiç sorun değil önce ona sürseydi annesi istemedi bile ve o direk ona gitti sürdü.. yemek meselesine gelince şu an kayınvalidemin evindeyiz..

oncelikle cok gecmis olsun bebeginizede sizede..anlattiginiza gore zaten dolmussunuz buda biraz ustune tuz biber olmus.sizi cok iyi anliyorum ne hissettiginizde tahmin edebiliyorum ama malesef erkekler anneleri kendi evlerine geldiginde ve kalmak zorunda oldugunda,genelde asiri derecede onlari memnun etme cabasina giriyorlar.anne sen biraz daha ye,rahatmisin arkana yastik vereyim mi v.s .bence esunizde boyle bir cabaya girmis bu sizi sevmedigi deger vermedigi anlamina gelmez.zaten sizde diyorsunuz normalde boyle degildir diye.kabul edelimki erkekler annelerinin yaninda degisiyorlar.net.bence sizinki zora sokulacak bir evlilik degil.esinize ne hissettiginizi soyleyin yok bisey deyip anlamasini beklemeyin.erkekler anlamaz:)siz soyleyeceksiniz duygularinizi eminim anlayip bundan sonra daha dikkatli davranacaktir ..insallh bu sorunlari asar mutlu bir evlilik surersiniz

Ağlamaktan yazamadım.. beni olumlamanızı istiyorum öncelikle çünkü daha fazla olumsuzluğa katlanamam. Şu an iki yaşındaki oğlumla birlikte aynı odada uyumaya çalışıyorum eşim ise yan odada annesi ile uyumayı tercih etti ve bunu gece bana yaşattığı tatsız bir olaya rağmen yaptı.. şu sıralar kayınvalidelerde kalmak zorundayız.iki gündür hastayım ve oğlumu henüz sütten kesmediğim için ilaç da kullanamıyorum çok ağrım var merhem aldık bugün eşimden sürmesini rica ettim tabi dedi ben de tişörtümü çıkardım merhemi açıp direk annesinin yanına gitti gel hatun sana bundan süreyim rahatlatır diye ona sürdü ve ben hasta halimle üstümü soyunduğumla kaldım üzerimi giyindim (oğlu tarafından pohpohlanmak oğlumun her anne yerine babaanne demesinden tatmin olan bir insan) ay gerçi o da soyunmuştu deyince eşim yanıma geldi aç hadi süreyim diye gerek yok dedim ve odadan ayrılıp yatak odama geldim. Onlarda film izlediler gülüştüler çaylarını içtiler ve şimdi de aynı odada uyuyorlar. Hayatımda tanıdığım bildiğim inandığım adam bilmiyor düşünemiyor kötü niyetli değil diyorum her seferinde ama çok ağırıma gidiyor.. çünkü bu meselelerin evveli de var.. her zaman annesinin tabağına yemeğin en iyi yerini koyar misal veriyorum köfte varsa yemekte bütün akrabalarına ikişer üçer tane bana ve kendisine birer tane ikram eder. Benim evimdir diye sorun etmedim fazla ama şimdi burda da aynı şeyleri yaşıyorum ve kendimi çık kıymetsiz hissediyorum. Çünkü kayınvalidemin sabıkası kabarık.. hem de eften püften şeylerden de değil.. mesela en son hadisesini anlatayım sadece belli sendromu ile Doğum yaptım (ileri düzeyde gebelik zehirlenmesi) oğlum da ben de yarım saat farkla kurtulduk üstelik Doğum yapmadan önce akut faranjit bronşit ve sinüzit geçiriyordum ve alerjim yüzünden astımım nüksetmişti Doğumdan sonra sezeryan iç dikişlerim öksürükten kanadı ve karnımdan dışarı 1.5 tl kan aktı oğlum 8 aylıktı benim iç organlarım normale döndüğünde ve kayınvalidem annemle anlamadığı gerekçesini gittikten çook sonra göstererek hiç bir şey demeden çekti gitti. Düğünde bile eşimi çok rencide etmişlerdi onlarla konuşmak istemedi eşim ben barıştırdım. Doğumdan sonra çok öfkelendim ama yine de iyileştikten sonra büyüklük bende kalsın diye bayram ziyaretlerine gittim.. ve şimdi bu geceki olay daha önceki tahribatlarla birleşip çok üzdü beni.. eşim normalde beni ezdirmez ailesine istediğini söyle ben arkanda dururum yeter ki bana şikayet etme der ama farkında mı değil mi bilmiyorum böyle davranıyor işte bana..

bunlar ana oğul manyak galiba, ailen sana destekse çekme derim, psikiyatriste git, belki emzirsende uygun bi antidepresan vardır, biraz olsun rahatlarsın

keşke barıştırmasaydın...

Hiç biri ağladığının farkında bile değil. Beni protesto etmek için annesinin odasında yatıyor. Ben hamileyken emzirirken de annesini benden önce gözetti ki ondan bağını koparmak üzereyken ben barıştırdım ve bu birçok defa oldu. Bana bakmak zorunda olmayabilir ama bu onun torunu ve ben hastanelerde yatmaktan oğlumu ilk bir ay adam akıllı emziremedim bile ama o bana ve torununa yardımcı olmak yerine kızıyla gezmeyi tercih etti ve hiç haber vermeden çekip gitti memleketine.. ayrıca ikimiz de aynı anda merhem sür desek hiç sorun değil önce ona sürseydi annesi istemedi bile ve o direk ona gitti sürdü.. yemek meselesine gelince şu an kayınvalidemin evindeyiz..
Bak kendin diyosun farkında değil diye.Değilse söyleyeceksin çocuk gibi köşeye çekilip ağlama.Bi kenara çekilip onun seni anlamasını beklersen çok beklersin.

Ağladığının tabi ki farkına varmazlar ayrıca fark etseler bile sallamazlar.
Ağlayanı değil,ağızlarına itina ile tüküreni severler.
Ben hiç sevmem ağlamayı ama bir kere o hataya düştüm öfkemden onu gebertmemek için, utanmadan karşıma geçti ağlama acımıyorum sana dedi.Gel de ümüğüne yapışma,yaparım da kendimden korktum,dayağı yicem oturcam :KK70:
Çok kısa zaman sonra aynen dediğim gibi tükürdüm ağzına -kibar olma adına bu ifadeyi kullanıyorum-valla 1 kere bile terbiyesizliğini görmedim o günden sonra.
Mümkün olan ilk zamanda tepkini belirt.İlk etapta ters davranmak zorunda değilsin,ama mutlaka belirt.Önüne geçemiyorsun öbür türlü.

Bakın haklıyken haksız duruma düşmeyin.
Bir kere, köşeye çekilip üzülmek yerine, çekseydiniz adamı odaya, konuşsaydınız.
Belli ki biraz annesi ile göbek bağını koparamamış adamınız.
Anlayış, ilgi beklemeniz son derece normal ama siz de ezilmemelisiniz, madem bilmiyor kafasına vura vura öğretin nasıl davranması gerektiğini.
Yola gelir.
Gelmez ise onu sonra düşünürsünüz ;)

Mesela....
Adam şuan annesi ile yatmış. Buna neden imkan verdiniz. Hop noluyor? demediniz mi? Küs de olsanız aynı odada yatacaktınız. Bu çok yanlış olmuş.

Konuşun eşinizle.
Normalde ezdirmez ailesine karşı demişsiniz. Nasıl oluyor anlamadım pek ama. Madem öyle düşünüyorsunuz, konuşmakla davranışlarını düzeltebilir gibi.
Deneyin

Neden ağlıyorsun ki ya.
Sen de evlat büyütüyorsun, inan sana batan şeyler ileride sana yapıldığında ne hayırlı evladım var dedirtir.
Krem sürme meselesi tam tamına anlatıldığı gibiyse haklısın ama yine odalara çekilip kendine eziyet etmene değer mi.

Şu hayatta nefret ettigim bir numarali şey ana kuzusu erkekler gerçekten.

Bu tarz konularda hep ortak bir nokta var ne tesadüf. hep erkek ailesiyle küs iken kadın baristiriyor ve sonra ikinci plana dusen yine kendisi oluyor. Demek ki hic barıştırmamak gerek. kotuleme ama baristirma da. eninde sonunda barisirlar.

Ayrica esinin hareketleri de hic hoş değil. karisi çocuğu ölümden dönmüş o hala anasinin k.cina yapismis. bi cacik olmaz boyle tiplerden.

üzülmeyin, yazık.

misafir geldiğinde,fazlası onun tabağına konulur,bu normal.onlara gittiğiniz de,kayınvalideniz,aynsını size yapmıyorsa,o ayıp ediyor.görgüsüz diyip,geçin.bir köfte eksik, fazla çok önemli değil.

merhem sürme konusunu anlamadım.hasta olmayan bir insana neden sürülür ki,annesinin biryerleri ağrıyorsa,siz soyunana kadar,ona sürüp,gelmiştir.
hayatı böyle böyle yaşanmaz hale getiriyorsunuz.üzülmeye değecek konular değil, bunlar.

Olumlama yapmak çok isterdim cnm ama daha okurken eşine bilendim yani karşımda olsa tekmelerdim heralde. O ne ya annesiyle uyumak ne. Çok üzücü tatlım yani sizin orda kalmanız yaramamış. Bi de artık büyüdüyse çocuğun tamam kes sütü yavaş yavaş iyileş biran önce çünkü anlaşılan senin senden başka dermanın yok. Birde doğumun baya zor olmuş çok çok geçmiş olsun. Allah sabır versin.

Back