• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim kardeşimi ve dahi ailemi kıskanıyor.

Allah ikisine de uzun ömür versin, benim eşim de akrep aynı babanız gibi. Ben oğlak, aynı anneniz gibi :))
İnsallah 31 yıl beklemeyiz iyi bir çift olmak için yoksa ben anneniz kadar sabredemem 😂

Aaa sen de mi oğlaksın. Acaba oğlak eş seçerken Kumarbaz olanı mı buluyor ahsjsjs.

Panpa düzeliyoruz ufaktan :) dün sırtına vurup "heyt be koç mübarek koç" diye sevdim onu. Aşkımı akıttım. Yalnız annenle babanın hikayesi de hastalık hariç aklıma yattı. Ben bir boşanıp tekrar birleşsem mi acaba. Tek taş falan alır karlı çıkarım en azından.
Seninde hiç elinin ayarı yok :KK48:

Ben eşini haklı buldum
Kardeşim bende kalıyor demişsin bazen
Orası sizin eviniz
Sadece senin değil , bizde kalıyor demen daha doğru idi
Kendini ve aileni bir tutup eşine gereken öncelik ve özeni vermiyorsan eşin de bu durumdan dolayı rahatsızlık duyuyordur
Bu kıskançlık DEĞİL aile olma isteği.
Kendi doğurduğumu sana mi soracağım demişsiniz cocugu sadece siz mi yaptınız ?

Ben eşini haklı buldum
Kardeşim bende kalıyor demişsin bazen
Orası sizin eviniz
Sadece senin değil , bizde kalıyor demen daha doğru idi
Kendini ve aileni bir tutup eşine gereken öncelik ve özeni vermiyorsan eşin de bu durumdan dolayı rahatsızlık duyuyordur
Bu kıskançlık DEĞİL aile olma isteği.
Kendi doğurduğumu sana mi soracağım demişsiniz cocugu sadece siz mi yaptınız ?

Valla ben tek doğurdum. Bizzat kendi çabamla doğurdum. Kendi yaptığımı desem haklısınız ama kendi doğurduğumu dedim. Yapım aşamasında katkısı oldu elbet ama doğumu düşününce ufak bir katkı oldu.

Bir de o çocuğa müdahale edince ben karışmıyorum. O bana karışınca haliyle öyle bir savunma hasıl oldu. Ben doğurdum demiş miydim :)))

Aaa sen de mi oğlaksın. Acaba oğlak eş seçerken Kumarbaz olanı mı buluyor ahsjsjs.

:KK70: :KK70: :KK70:
Çok güldürdün beni, senin eşin de akrepse eğer bu akreplerde birşey var demektir 😂 işin tuhafı annem de oğlaktı ve babam da gençken çok iyi para kaybetmiş kumarda. Bize ne oluyor böyle? Oğlaklar zekasıyla, kontrolcülüğüyle bilinmez miydi 😂

Korkmak değil aslında. Çocukluktan gelen bir kabuk görme mevzusu. Bir arkadaş narsist anne ile alakalı bir video paylaşmış. İzleyince daha iyi anladım durumumu. Ben hala umut ediyorum beni ne zaman anlayacak, hak verecek, duygusal ihtiyacımı karşılayacak diye. O umut beni tüketiyor. Videoda annenizin yakasından düşün diyor :) yok ki versin diyor. Doğru, olmayan bir şeyi istiyorum.

Ancak zor olan şu ki, kötü bir anneye ya da babaya rest çekip yok sayarsın. Bu zor olmaz. Ancak kötü mü iyi mi bilemediğin ebeveyne bunu yapamıyorsun. Bir şekilde damarlarından akan kana kadar nüfuz ediyor. Ne seni sarıp sarmalıyor, ne de rahat bırakıyor. Ben buradayım ve mükemmel bir anneyim, sen nankörsün diyor. O zaman yaramı sar dediğinde de, o kadar da değil açmasaydın yaranı diyor. Kabus gibi.
İdrakcim şu kitabı okusan?

Eklentiler

• IMG_3453.JPG
    IMG_3453.JPG
    106,7 KB · Görüntüleme: 48
Ya ben de 24 yaşında oldum. Benim abim de evliydi. Ki yengem arkadaşımdı. Ben hiç böyle şeyler yapmadım yahu. Gitmeden önce haber verirdim, müsait mi diye sorardım. Zaten sürekki gitmezdim. Kırk yılda bir evlerinde kalırdım.

En çok da bu belirsizlik canımı sıkıyor. Ne kadar kalacak hep mi kalacak süresi ne bilmiyorum. İnsan gibi gelip kalsa ona da razıyım ama kaçta geleceği bile belli değil. E burası da hane arkadaş. Bir düzenimiz var.

Geçen hafta ayıptır söylemesi eşimle yakınlaştık :) tam nihayete erecek bir libido hikayesinin ortasında kapı çaldı. Ben banyoya koştum eşim üstünü giyiniyor. Kardeşim gelmiş. Saat 23. Neyse ben tuvaletteydim eşim de uyuyordu diye yalan uydurduk çünkü kapıda bekledi epey.

Bilsem ki her gün düzenli işten çıkıp sekizde bana gelecek hadi ona da amenna. Ama kaçta gelir ne kadar kalır hiçbir fikrim yok. Al şimdi de aşırı üzülüyorum bozuldu diye. Keşke böyle davranmasaydım diyorum. Pfff valla darlandım ya.

Benim kardesim de 24 yasinda. Beraber yasadik uzun yillar. Boyle seyleri dramatize etmeden halledebilmek lazim aslinda alinmasi normal degil. Cozum su: anahtar ver eline ve biz uyumus oluruz sen direkt gir odan hazir zaten de. Ve de bekleme.

Bende nasil düzeldiğinizi merak ediyorum.en son markete gitmeye halim yok diyordun ve eşinle ilişkini öyle bir anlatıyordun ki sanki çocuk büyüyünce boşanacak gibiydin.antidepresan kullanmaya falanmı başladın ne oldu yani

Bende nasil düzeldiğinizi merak ediyorum.en son markete gitmeye halim yok diyordun ve eşinle ilişkini öyle bir anlatıyordun ki sanki çocuk büyüyünce boşanacak gibiydin.antidepresan kullanmaya falanmı başladın ne oldu yani

Şimdi şöyle oldu. Öncelikle oğlum sabah 9.30 16.00 arası okula gitmeye başladı. Bu da kendime nihayet zaman ayırabilmeme sebep oldu. Önce grup terapisine başladım. Ruhsal iyileşme anlamında pek faydası olmasa da değişik insanlar tanımama ve canlanmama vesile oldu. Sonra yeniden üniversite sınavına girdim. Okumak istediğim bir bölümün uzaktan eğitimine kaydoldum. Bir şeyler öğrenince işe yarıyorum hissi hasıl oldu ki bu beni hayata döndürüyor. Sonra spora başladım haftanın üç günü spor yapıyorum bu da çok iyi geliyor.

Eşimle ilgili de, cinsellik konusunda sorunlarımız vardı o düzelince ve karşılıklı adımlar atılınca iyiye gitmeye başladık. Olan bu :) antidepresan kullanmayı bırakalı yıllar oldu.

Şimdi şöyle oldu. Öncelikle oğlum sabah 9.30 16.00 arası okula gitmeye başladı. Bu da kendime nihayet zaman ayırabilmeme sebep oldu. Önce grup terapisine başladım. Ruhsal iyileşme anlamında pek faydası olmasa da değişik insanlar tanımama ve canlanmama vesile oldu. Sonra yeniden üniversite sınavına girdim. Okumak istediğim bir bölümün uzaktan eğitimine kaydoldum. Bir şeyler öğrenince işe yarıyorum hissi hasıl oldu ki bu beni hayata döndürüyor. Sonra spora başladım haftanın üç günü spor yapıyorum bu da çok iyi geliyor.

Eşimle ilgili de, cinsellik anlamında sorunlarımız vardı o düzelince ve karşılıklı adımlar atılınca iyiye gitmeye başladık. Olan bu :) antidepresan kullanmayı bırakalı yıllar oldu.

Süper gelişmeler!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kutlarım!

Benim kardesim de 24 yasinda. Beraber yasadik uzun yillar. Boyle seyleri dramatize etmeden halledebilmek lazim aslinda alinmasi normal degil. Cozum su: anahtar ver eline ve biz uyumus oluruz sen direkt gir odan hazir zaten de. Ve de bekleme.

Galiba ev tutacak kendine. Inşallah gerçek olursa bu stresten kurtulmuş olurum. Bu korumacı halimden de sıyrılırsam sorun kalmayacak.

:KK70: :KK70: :KK70:
Çok güldürdün beni, senin eşin de akrepse eğer bu akreplerde birşey var demektir 😂 işin tuhafı annem de oğlaktı ve babam da gençken çok iyi para kaybetmiş kumarda. Bize ne oluyor böyle? Oğlaklar zekasıyla, kontrolcülüğüyle bilinmez miydi 😂

Yay benim herif. İşte kontrolcülük konusunda imtihan ediliyor olabiliriz. Kumar bağımlılığı malum kişinin kendisi istemedikçe kurtulamadığı bir bağımlılık. Bizim gibi kontrol hastası insanlara bu tipler denk geliyor ve "hadi Totonuz yiyorsa kontrol edin bakalım" deniyor olabilir :)

Yay benim herif. İşte kontrolcülük konusunda imtihan ediliyor olabiliriz. Kumar bağımlılığı malum kişinin kendisi istemedikçe kurtulamadığı bir bağımlılık. Bizim gibi kontrol hastası insanlara bu tipler denk geliyor ve "hadi Totonuz yiyorsa kontrol edin bakalım" deniyor olabilir :)

Lanet kontrolcülük
Ben bıraktım herseyi. Söyledim ona da tercih senin. İstersen git oyna, para kaybet umurumda bile değil. Babası resti çekti, akıllı olmazsan evi tosia ve kızına vereceğim seni de evden kovacagim ne halin varsa görürsün dedi. Ben de işe başladım, para biriktirmeye çalışacağım. Sonrasını artık kendisi bilir, bıraktım yani kontrol etmeyi. Boşanırım en kötü ne olacak ki?

Aileme en son iki ay önce gittim. Aynı şehirdeyiz. Aileci falan değilim hani :) eşime çocuğuma hep asık suratlı olduğumu nereden çıkardınız yahu. Kaldı ki ben kardeşime de sarılıp öpmem. Eşimin beklentisi benim karakterimle alakalı. Kök aile bireylerini öpüp koklayıp kocama gudubet olmuyorum. Onlara da sarılıp öpmem.

Gidecek yerim niye olmasın yahu. Gerçekten sevgim kalmasa ve ayrılmak istesem gidecek yer bulunur merak etmeyin :) zor olur, yorucu olur ama olur. Sevgili eşimle gelmedim dünyaya, niye ona muhtaç olayım.
Onlarla sık görüşemiyorsun çünkü onlar seni umursamıyor. -bizimkiler de bana karşı öyle. Bir kez rest çektim şimdi hiçbiri benimle görüşmüyor.- önemsenmek için sürekli taviz veren sen görünüyorsun buradan bakınca. Alttan almak, taviz vermek işe yaramıyor aksine sana yüklenen bir görev haline geliyor.
Eşin benimle de ilgilen dediğine göre bu yönünün eksik kaldığını düşündüm.

Eşin aileni kıskanmıyor aksine seni düşürdükleri açmaz için ailene kızgın sadece.

Lanet kontrolcülük
Ben bıraktım herseyi. Söyledim ona da tercih senin. İstersen git oyna, para kaybet umurumda bile değil. Babası resti çekti, akıllı olmazsan evi tosia ve kızına vereceğim seni de evden kovacagim ne halin varsa görürsün dedi. Ben de işe başladım, para biriktirmeye çalışacağım. Sonrasını artık kendisi bilir, bıraktım yani kontrol etmeyi. Boşanırım en kötü ne olacak ki?

Ben de geçen yıl aynı şeyleri söyleyip saldım. Tabi kolay olmadı salana kadar durmadan bu konuyu konuşuyorduk. Ama anladım ki yapacak adamı kontrol etsem de faydasız. Bir daha böyle bir şey yaparsan boşanacağız dedim be konuyu kapattım. Şükür tekrar etmedi ederse de kendi bilir.

Aaa öyle deme benden büyük abim vardı. Tuvalete gittiğinde kapıda bekliyordum camdan gelecek olan canavarları öldürmek için. Bir de arada ses veriyordum tamam ben burdayım korkma diye. Abim evet ahsjsjjs.
Ailesi tarafından çok yara almış insanlar malesef çok normal olamıyor bence. Ben de o kervana dahilim, ordan biliyorum. Benim de erkek kardeşim var, geçmişte onu çok korudum kolladım, sırtını bana dayadı ve hayat kurmadı kendine. Kurmadı derken hep çocuk kaldı. Ayakları yerr basmadı. Yalnız yaşıyor ama hep dışardan yiyor, kazandığından 1 kuruş kenara koymuyor (8.000Tl den fazla maaşı var), evlenmekten korkuyor, hep onay bekliyor, aşırı kararsız. Ben pişmanım, arkasında hep seni bulmasın kardeşin.

Bir arkadaşım daha önermişti bu kitabı. Alayım madem ikinci kez önerildiğine göre vardır bir hayır :)
Mutlaka alıp oku.
Bebeklik döneminde ebeveynlerimizle olan ilişkimizin ve annemizle aramızdaki bağlanma türünün yetişkinlik dönemine nasıl etki ettiğini roman tarzında çok akıcı bir dille anlatıyor Nilüfer Devecigil.
Bugünkü ilişkilerimize ve eş-partner etkileşimine bebeklik-erken çocukluk döneminin etkisini görmek kendi adıma çok aydınlatıcı oldu.

Gerginlik gerçekçi bakmanızı engelliyor galiba. Diğer konuları bildiğimden diyorum ki eşiniz haset değil, yorgun ve bezgin. Kendinizi frenlemezseniz adam kötü huylu birine dönüşecek. Kardeşinizle ilgili yorumlarında ise diğer konulara gösteremediği tepkiyi yanlış şekilde, yanlış yere dökmüş. Ama gerçekten kötü biri olsa kavganız bu şekilde bitmez

Back